lauantai 16. kesäkuuta 2012

Apua,hellettä!

Puiston pienessä granaattiomenapuussa hedelmät ovat jo saaneet väriä.
Apua,eilisestä lähtien on ollut tosi kuumaa täällä.Eilen en jaksanut mennä aikaiselle satamakävelylleni,sillä aamulla oli kostea ja painostava sää. Tänäänkin tosi kuumaa,ja ei tämä tästä kai enään viilene,eli kuuma kesä on nyt sitten kunnolla alkanut täällä.
Iltaisin kun odottelen kahta viereisten talojen naapuriani koirineen,kissat tulevat heti minut nähtyään esille.
Ihana S naapuritalosta syöttää kissoja iltaisin.Niitä on laskelmieni mukaan vähintään 12 ja vaikka puistossakin on muutama kissansyöttäjä,tietävät kissat tarkalleen,milloin on ilta-ateria.S on muuttamassa pois syksyllä ja on hieman vihjaillut,että syöttöhomma siirtyisi minulle,mutta en haluaisi tuota hommaa ainakaan yksin tehdä,vaan mielelläni jakaisin sen jonkun kanssa. Ja mitä teen,jos olen vaikka Suomessa...
Tyytyväisiä kissoja ilta-aterialla
Tänään huomasin,että erään lähellä olevan talon etupihalla kasvaa sokeriruoko! Aika kummaan paikkaan tuo on istutettu,kun vieressä on autojen parkkipaikka!
Kävin tällä viikolla lyhyellä kaupungin järjestämällä kurssilla,jossa meistä kurssilaisista tuli tavallaan jonkinlaisia valvojia,jotka raportoivat ympäristöministeriölle kansalaisten ympäristölikaamisesta.Kuvittelin ennen kurssia,että tästä lähtien voin sitten antaa sakkolapun jollekin vaikka puistoa likaavalle,mutta ei se ihan niin ole. Jos näen jonkun,joka vaikka heittää tupakanstumpin tai roskia kadulle,periaatteessa voisin mennä ihmisen luo,pyytää henkilötietoja,ja kirjoittaa raportin,jonka lähetän ympäristöministeriöön,josta sitten tulee sakkolappu.Käytännössä tätä ei välttämättä suositella,sillä ei tiedetä,millainen reaktio tulee sitten siltä likaajalta.Joten enimmäkseen tuo raportointi on sellaista,että jos näkee jonkun heittävän autostaan tupakanstumpin tai likaa,niin rekisterinumero otetaan ylös,valokuvataan auto jos mahdollista,kirjataan muut tiedot ja lähetetään eteenpäin,ja auton omistajalle tulee sakko,joka ehkä saa hänet miettimään.Parasta tuossa on se,että kaikki sakkotulot menevät ympäristöprojekteihin:)

25 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Voi kun tulisi tännekin jo pian kunnon kesä. Kylmää ja sadetta riittää joka päivälle. Jos aurinko ilmestyy, niin ei se montaakaan hetkeä näkyvillä ole.

Kaisa kirjoitti...

Onko sulla ilmastointi kotona? Tuo kuumuus on hurjaa. Eikö kissoille olisi joku toinen systeemi? - Roskaraportointia voisi kokeilla täällä Suomessakin, vaikka tavallaan aika epäilyttävältähän tuo tuntuu jos on demokraattinen maa. Mutta tupakantumpit maastossa ei ole hyvä juttu.

Allu kirjoitti...

Täällä kaupunki rikastuisi, jos jokainen, joka heittää purkkaa kadulle, saisi sakkoja. Ja jos rautatiet ottaisi maksun jokaiselta, joka polttaa tupakkakiellosta huolimatta asemalla ja heittää tumppinsa lattialle.

Arnoya Ari kirjoitti...

Kesä täälläkin... juuri sellainen sopiva.

SusuPetal kirjoitti...

Täällä mukavan lämmintä, jotain +25 tänään. Teillä vähän liikaa ehkä.

Nuo kissat ovat mainioita, voisin ottaa pari.

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Onpa paljon kissoja! :)

Siellä helle tietääkin varmasti tosi kuumaa. Täällä on ollut ihana hellepäivä: Etelä-Suomen sisämaassa oli 26 astetta. Vietimme päivää piknikillä Suomenlinnassa. Sielläkin oli lämmin, mutta mereltä tuuli juuri sopivasti - ei ollut kuuma, vaan tosi ihanaa.

sirokko kirjoitti...

Apua juu, on se kesä tullut ja jäänyt, ei yhtään kiva.
Hurja määrä kissoja murkinalla! Kiva että niitä ruokitaan, mutta onhan se aika riesa jos tavaksi ottaa eikä kukaan muu sitä sitten tee kun itse on poissa.
Meille saisi myös perustaa jonkun roskapoliisin, vaan eipä niistä kukaan taitaisi välittää kun ei pelota aseistautuneet järjestyspoliisitkaan.

Jael kirjoitti...

Tuula:just nyt vaihtaisin kanssasi tuohon kylmempään ilmastoon.Mutta kyllä teillekin vielä tulee lämmintä.

Kaisa:on ilmastointi ja 3 tuuletinta...Ilmastointilaitteeni on on tosi vanha ja oikea energiasyöppö ja viilentää vain olohuoneen ja keittiön,joten käytän tuulettimia.Kissoille täällä löytyy aina syöttäjiä,mutta toisesta talosta 2 kissansyöttäjää ovat muuttamassa muualle ja toivon löytäväni partnerin tuohon kissansyöttöön.En välttämättä haluaisi ottaa sitä kontolleni,mutta jos en minä niin sitten kuka..saapa nähdä.Tämäkin on demokraattinen maa ja ehkä voi tuntua epäilyttävältä tuo "kantelusysteemi" mutta jos joku heittää tupakantumppeja autosta ja saa sakon,niin ehkä hän ei sitä tee toiste. Ja kun ajattelee,että sakkotulot menevät ympäristöprojekteihin,niin kyllä kannatan tuota.

Allu:sama täällä...sen vuoksi meille sanottiinkin,ettei kannata mennä ihmisten luo,jotka heittävät roskia(heille voi ystävällisesti huomauttaa siitä) ja vaatia henkilötietoja.Autosta sen sijaan näkee aina rekisterinumeron,joten se on helppoa.Mutta täällä viereisesssä puistossakin roskataan niin paljon,että mielelläni antaisin sakkoja;D

Ari;siellä sinun suunnallasi on sitten lämpimämpää kuin Tuulan suunnalla..

SusuPetal:oh,teilläkin tosi lämmintä! Melkein kuin täällä,jossa 30 paikkeilla,ihan liikaa minulle! Kissoja tuolla kyllä on vaikka muille jakaa...

Katja:aika suuri määrä kissoja aina aterialla tuolla;D Ja teillä onkin aika sopivasti lämmintä,jos vielä tuulikin viilentää,.Tänään on puuttunut se tuuli,ainakin täällä minun alueellani.Meren lähellä on sitten miellyttävämpää.Suomenlinnassa on ihanaa olla piknikillä!

Sirokko:ei auta kuin kestää vaan...Kissojen vakituinen syöttäminen ei kauheasti innosta,etenkin jos teen sitä yksin.Jos voin sitä jakaa,niin sitten kävisi. Ovat nuo jo tottuneet iltamurkinaan ja tulevat tasan puoli kahdeksalta illalla tuonne.
Jos menisin täällä puistossa vaikka vaatimaan henkilötietoja niin voisi olla että suututtaisiin,mutta auton rekkarin voi merkitä ylös,joten paljon helpompi raportointi;D

Lissu kirjoitti...

Täälläkin on tänään ollut hellettä, mutta erilaista kuin Värimeren rannoilla. Onpas granaattiomenat jo isoja. Tuo roskaamishomma sopisi tännekin oikein hyvin, saapasmaasta puhumattakaan.

anumorchy kirjoitti...

Hei, makin haluan tuollaiselle "kantelijakurssille"!

Juu, eilen oli valtavan kosteeta aamulla. Alkuun ajattelin etta kiva, pilvista, mutta aihan se mitaan pilvea ollut vaan silkkaa kosteutta. Tulin kavelylenkiltani kotiin litimarkana hiesta.

Jael kirjoitti...

Lissu:huomasinkin,että Suomessakin oli tänään aika lämmintä!Mutta kosteus on kamalaa...
Granaattiomenat tuossa puussa ovat nyt harvinaisen suuria,kun valmiita pitäisi olla vasta syyskuussa.Joo kyllä roskaamiselle täytyy tehdä stoppi!

Anu:tämä kurssi oli Holonin kaupungin järjestämä mutta ymmärtääkseni ympäristöministeriön homma,sillä luennoitsijakin oli siitä ministeriöstä.,Kerran vuodessa järkkäävät tuon kurssin.Sun kannattaa kysyä ympäristöministeriöltä jos järjestävät samantapaista myös Ramat Ganissa...
Kamalaa tämä kosteus!! Eilen menin sitten torille ja tulin ihan märkänä kotiin ja tänään pelkkä koiran ulosviemieminen sai samanlaisen reaktion aikaiseksi:(

Kiiris kirjoitti...

Hui, en kestäisi kuumuutta. täällä on ollut suht sopiva sää, nyt luvassa viilenevää, tuulta, sadetta.
aika veitikoita nuo kissat. Ja hyvänvoivan näköisiä. niitä on ruokittu tuhdisti.

tuossa alakuvassa on mielenkiintoisen näköinen korkea kukkavana!
Kuumassa pitää juoda paljon, ja ottaa vilvoittavia suihkuja.
Halausterveiset sinne!

Lisay kirjoitti...

Joo,kuumaa on!!!!
Onneks meilla ei kuitenkaan niin kosteaa kuin teilla.
Roskauksenvalvojalle on kylla paljon toita tassa maassa.Tsemppia!!!

hanne virtauksesta kirjoitti...

Tänään täällä lounais-Suomessa hieman viileämpää ja juuri alkoikin odottamani sade.. kasvit ovat iloisia..ja minä, ei tarvitse kastella..
En enää jaksaisi nauttia kuumuudesta..joskus nuorempana olin innoissani kun mittari lähentyi 30 astetta..
On se suurennmoista, että löytyy eläinrakkaita ihmisiä..
toivottavasti saat itsellesi kaverin, kun/jos otat hommelin seuraavaksi..
ihanaa kesää sinulle jael!!

Riitta kirjoitti...

Kissaruuhkaa! :-D
Meillä ei helteestä kärsitä. Tai olihan se yksi viikko helteinen, toivottavasti ei ollut kesähelteet 2012 siinä...

Jos aloittavat Amsterdamissa tuollaisen ympäristöprojektin niin ilmoittaudun heti mukaan!

Minna M kirjoitti...

Liikaa kuumuus ei kyllä ole kivaa. Täällä tosin kaivattaisiin hieman parempia lukemia lämpömittariin. Milloin keksitään maiden välinen säidenvahto-ohjelma?
Tuollaisen kurssin käynti olisi paikallaan täälläkin. Clifdeniin ajellessani katselin harmissani, kun tien varrelle oli jätetty picnic-eväiden jätteet joita korpit ja varikset nokkivat parempiin suihin ja levittelivät laajemmallekin alueelle.

Sateenkaari kirjoitti...

Kuumaa on ollut nyt meillakin. Ja tanaan todella kuumaa. Paivalla oli +40 astetta. İlmastoinnin alla sita nyt kotona paivia vietetaan.
Tuohan on hyva systeemi saada ymparistöprojekteihin lisarahaa ja samalla napayttaa roskaajaa.

arleena kirjoitti...

Kissaressukat, onneksi joku antaa heille syömistä.
Luulisin myös, että valvontasysteemin menettelytavoissa on riski, jos suoraan pysäyttää roskaajan henkilötietoja varten. Se on arvaamatonta, ei koskaan tiedä mitä vastapuolelta on odotettavissa.
Onneksi kaupunki on huomioinnut nuo riskit.

Mine kirjoitti...

Meidänkin naapurissa asuu kissansyöttäjä- täti. Kissat tuntevat hänet korkojen kopinasta. Tädin auto on meidän auton vieressä. Jos itse lähden autolle kävelemään korkokengissä, houkuttelee kopina jalkoihini monta mouruajaa. Jos kuljen tavan kengissä, saan mennä rauhassa.

Heljä kirjoitti...

Täällä ei (onneksi) hellettä ole näkynyt, mutta kyllä sen parin viikon kuluttua lapsosille soisi kun koulu loppuu.
Mä olisin varmaan tosi hyvä tuossa likaajien käräyttämisessä :) harmi, ettei täällä ole tuollaista valvoja-juttua.
Mitä mukavinta sunnuntaita, älä käristy!

Jael kirjoitti...

Kiiris:minä olen aika huono kestämään kuumuutta mutta sitä on nyt siedettävä tuonne lokakuuhun saakka.Minä juonkin hurjasti vettä näinä päivinä,Kissat saavat hyvälaatuista kuivaruokaa,joten ovat hyvänvoivan näköisiä:)
Ja tuo korkea kukka,rehevässä puutarhassa,oli niin upea,että piti kuvata:)Kiitos halausterveisistä ja sinne samoin sellaiset!

Lisay:Kamalaa ,etenkin tuo kosteus ja voi teitä onnellsiia siellä Jerkussa,jossa ilma on kuivempaa.Huomenna onkin ehkä tarkoitus tulla sinne käymään. Joo roskanvalvojille on paljon työtä,ei vaan tarpeeksi valtuuksia...

Hanne:voi kun olisi täälläkin sadetta nyt.Tämä kesä on rassaava myös koska ei sada moneen kuukauteen. Ja kissat ovat todella hyvin voipia ja toivon,että joku muukin tulee syöttäjäkaveriksi.Kiitos,samoin sinulle oikein ihanaa kesää!

Minna:Kuumuus on kamalaa! Säidenvaihto-juttu oliskin kätevä;D
Roskaamisvalvojalla ei ikävä kyllä ole paljon valtuuksia,joten ne sakot taitavat tulla vain jos ehdin ottaa jonkun roskaavan auton rekkarin ylös.

Sateenkaari:teiltäpäin tämä ahdistava kuumuus taisikin tulla.Tiistaina pitäisi helpottaa.Minustakin tosi hyvä juttu että sakkorahat menevät ympäristöprojekteihin:)

Arleena:eivät taida ressukoita olla,sillä ruokaa löytyy noille hyvin:)
Hyvin kaupunki informoi kaikista tuohon valvomiseen liittyvistä jutuista,mutta olisi hyvä,jos valtuuksia olisi hieman enemmän.Kortti tulee postissa jossain vaiheessa,joten voin esitellä sen roskaajille;D

Mine:hassua että kissat tulevat korkokenkien äänten mukaisesti.mInulla on illalla sellaiset pehmeät kengät ,jotka olen ostanut ihan vain koiran ulkoiluttamista varten.Muutaman kerran olen tuonut niille ruokaa ja sen vuoksi taitavat tulla aina kun tulen talosta ulos.

Heljä;toivottavasti teille tulee hellettä sitten kun Miriamin kesäloma alkaa. Olisi kiva käräyttää likaajia mutta jos menen niin ehkä siitä huomauttamisesta ei tykättäisi.Odotan ,että valvojan kortti tulee postissa,niin sitten...
Kiitos,pysyin mahdollisimman paljon varjossa...

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, ollaan kaksi päivää grillattu ja istuttu ulkona syömässä yömyöhään, mutta tänään tuli ihana sade ja minä todella nautin. Jos Meri olisi saanut siskon, hänen nimensä olisi ollut Sade. Sade ravitsee puutarhaani, minun ei tarvitse kastella 300 kasvia, sade rauhoittaa ja tänäänkin grillasimme, mutta sitten putosikin omituinen rauha...Ehkä pidän Irlannista juuri siksi kun siellä sataa ja paistaa vuorotellen melkein joka päivä.

Luin R.:lle tuon sakottamisjutun ja hän nauroi;-) Sorry, sorry;-) Hänen mielestään sinussa ja minussa on samaa, kun minä haluasin olla ylimmäinen eläinsuojeluvalvoja ja sakottaa tai pistää vankilaan kaikki eläinrikkomuksia tekevät.

R. sai muuten jokin aika sitten parkisakon tilanteessa, joka ei ollut yksiselitteinen ja hän sanoi, että siinä olisi joku kuumakalle käynyt kiinni siihen sakottajanaiseen. On tosi hyvä, että kuvataan ja tehdään ilmoitus nimettömänä. Joukkoon mahtuu niin monenlaista porukkaa...Täällähän voi eläinsuojeluilmoituksen tehdä niin, että eläinrääkkäjä ei pääse perään uhkailemaan tai tekemään pahempaakin...

Unelma kirjoitti...

Eilen täälläkin oli lämmintä, mutta tänään palattiin taas normaaliin päiväjärjestykseen, vettä roikaa taivaan täydeltä.
Nuo roskaajat täällä meillä aiheuttavat minulle harmitusta melkein päivittäin. Uimaranta olisi kuin sikopahna, jos vapaaehtoiset uimarit heti aamulla keräisi pulloja, tölkkejä ja eväspakkauksia roskalaatikkoihin.
Mikä näitä ihmisiä vaivaa?

Nurkkalintu kirjoitti...

Väkisinkin alkoi naurattaa tuo kissamäärä :D
Eihän se nyt niinkään voi olla, että vain sinun kontolle kissojen ruokinta jäisi.... Toivon, että saat kavereita.

MaaMaa kirjoitti...

Hui mikä määrä kissoja! :D
Toivottavasti löytyy joku muukin, joka kisuja voisi syöttää - ei sitä voi yksi ihminen aina olla paikalla ...

Jess! Yallian roskaajienbosaaja! :))
Hyvä juttu, että sakkoja jaetaan luonnon roskaamisesta - monessa paikassa on niin, että ei mikään muu enää auta ...

Älä läkähdy -- haliterkkuja <3