perjantai 29. kesäkuuta 2012

Kaikenlaista

Suomi-matka lähestyy:puolitoista viikkoa vielä ja Bambin hoidosta meinasi tulla päänsärky,sillä eräs vapaaehtoistuttavani lupasi ottaa Bambin viikoksi,kunnes Suomesta tulee takaisin ihana P.joka ottaa Bambin loppuajaksi.Kävimme jo tutustumassa H:n kotiin ,jossa Bambi heti tunsi olevansa kotonaan,mutta muutama päivä myöhemmin H sitten ilmoitti,ettei jaksakaan ottaa Bambia viikoksi.Olin jo ihan onneton,sillä en millään haluaisi jättää Bambia Eläinsuojeluyhdistyksen  pensionaattiin,jossa se joutuu olemaan yksin kopperossa koko päivän,paitsi silloin ,kun sitä ulkoilutetaan. Ihana viereisen talon naapurini tarjoutui sitten ottamaan Bambin tuoksi viikoksi;niin että Bambi on kotona;naapuri hakee Bambin ulos ja yöt Bambi viettää S. luona kunnes P tulee takaisin Suomesta. Eli kaikki järjestyi tosi kivasti:)
Asuintaloni edusta kuun alussa,jolloin puut olivat vielä täynnä keltaisia kukkia.
Täällä on kerrostaloissa yleensä sellainen käytäntö,että talon juoksevat kulut kerätään taloneuvoston puolesta,joka taas koostuu talon asukkaista. Yleensä tuon homman pitäisi kiertää,vaikka niin,että joka vuosi sitä tehtävää toimittavat tietyn kerroksen asukkaat.Tässä minun asuintalossani tosin tehtävää on hoitanut jo kuulemma 16 vuotta sama ihminen,mikä toisaalta ei ole mikään hyvä juttu,mutta toisaalta hän on kuitenkin suht koht hyvin tuota hommaa hoitanut. Viime kuussa talon eteisessä sitten oli lappu,jossa luki että nyt hän hän on tuohon hommaan kyllästynyt,eikä enään aio sitä hoitaa. Hänen olisi pitänyt kutsua koolle asukaskokous,mutta sellaista ei koskaan tapahtunut. Kukaan muu ei hommaa näköjään halunnut(minä olisin halunnut ulkpuolisen yhtiön hoitamaan talon asioita) joten mies päätti jatkaa.Tässä talossa taitaa asua aika passiivisia asukkaita.....
Tältä nuo kukat näyttävät läheltä katsottuna.

21 kommenttia:

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Hyvä, kun hoito järjestyi. Meillä oli vähän samanlainen kuvio gerbiilien kanssa. Lapsen ystävä lupasi ottaa ne hoitoonsa. Pari päivää ennen lähtöä sitten tuli tieto, että ovat muutaman päivän matkalla ja kotoa aiotaan ottaa siksi aikaa ilmastointi päältä pois. Meidän Charlie ja Harry olisivat paistuneet. Onneksi ystävä suostui ottamaan veljekset hoiviinsa, mutta vähän aikaa oli suru puserossa.

Jael kirjoitti...

Johanna:kaiken piti olla ok mutta sitten H perui,sanoi olevansa liian vanha ja vaivainen.Ja koko idea oli hänen...olin jo vähän paniikissa,mutta sitten ihana naapuritalon S ehdotti tuota järjestelyä,Kurja juttu,että hän muuttaa pois syksyllä,sillä minulla on yksi todella ihana naapuri tuossa ihmisessä:) Onneksi teilläkin järjestyi sitten se hoito Charlielle ja Henrylle:)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihanaa, että Babin hoito järjästyi...ethän oli muuten lomasta osannut nauttiakkaa...:)

Tervetuoloa sitten tänne Suomeen....:)

Leena Lumi kirjoitti...

Olen niiiiin onnellinen kun kaikki järjestyi parhain päin! Voit jo uutena vuotena sopia P:n kanssa, että tulette ensi vuonna Suomeen eri aikaan.

Suloinen, suloinen Bambi♥

Ja P:lle me etsimme jotain kaunista tuliaista...

arleena kirjoitti...

Bambin kannalta mukava asia, että saa olla kotitalossa.
Erikoinen menettely tuo rahojen keräys taloyhtiössä. Luulisi, että jokainen haluaisi antaa hoidon ammattilaiselle ja asuminen olisi siltä osin huoletonta.

mummeli kirjoitti...

Hienoa, että Bambin hoito järjestyi! Se on kuitenkin jonnekkin lähtiessä se kaikkein tärkein juttu, että lemmikin hoito on järjestyksessä-

Kirsti kirjoitti...

Kiva ajatella, että sinä tulet tänne jonnekin Suomeen!
Todella helpottavaa, että Bambin hoito järjestyi, niin saat olla sen puolesta rauhassa!

Nurkkalintu kirjoitti...

Ja minä olen, jostain selittämättömästä syystä, koko kesäkuun "kantanut huolta" Bambin hoidosta. Ihana helpotus, että asia on järjestynyt :-) <3

Mukavaa viikonloppua!

Maria kirjoitti...

Loppu hyvin kaikki hyvin!Tervetuloa täällä on kaunista ja niin vihreää jopa tässä pääkaupunkiseudulla.

Jael kirjoitti...

Irmastiina:Bambin hoidon suurin osa oli ennalta selvää,mutta eka viikko oli se ongelma,ja nyt sitten on ratkaisu eikä tarvitse huolehtia:)Ja kiitos,ihanaa tulla taas Suomen kesään:)

Leena:;Ihanaa tosiaankin ,että järjestyi noin hyvin tuo hoitajuttu:) Ja S. pitää löytää jotain kivaa suomalaista.Bambi on tosiaankin ihana:)

Arleena:Viikon saa olla kotona,sen jälkeen Bambi menee suomalaisen P.hoitoon Tel Aviviin.
Tuollainen käytäntö on täällä ollut kai aina,mutta monet ovat siirtyneet ulkopuoliseen yhtiöön,ja minä tunnen muutaman talon,jossa ollaan siihen tosi tyytyväisiä:) Mieluummin tässäkin talossa antaisin hommat ammattilaiselle,vaikka maksaisikin enemmän.

Mummeli:Todellakin helpottavaa,että Bambin hoito järjestyi noin hyvin:) Kyse oli vaan siitä ensimmäisestä viikosta,joka vähän aiheutti huolia.Nyt on kaikki hyvin:)

Kirsti:kiitos,tosi ihanaa tulla kesäiseen Suomeen,ja vielä kun tiedän,että Bambin hoito on kunnossa:)

Nurkkalintu:kiitos ajatuksista:)ON todellakin helpotus,että kaikki järjestyi hyvin:)

Amalia kirjoitti...

Hyvä että Bambille jäjesty hoito, että ei tarvii yksin olla. Upea tuo kukka. Tervetuloo tänne Suomen suveen, joka ei ainakaan Lapissa ookkaa kovin vähäluminne :)

Mine kirjoitti...

Meillekin oli nyt uusi tilanne, kun piti jättää pupu kotiin muiden hoitoon reissulle lähtiessä. Ei ollut kivaa. Ja nytkin lapset monesti miettii, että mitä Helmi kotona puuhaa. Ja unohtaako se meidät? Lemmikitön elämä oli helpompi. Mutta emme silti taitaisi Helmistämme enää luopua:).

Satu kirjoitti...

Ihanaa, että Bambin hoito järjestyi! :-)

Kummallinen tuo talonhoitokäytäntö, ja ikävää, jos hommaa hoitava ihminen ei halua sitä tehdä. Ei varmaan ole edes hirveän motivoitunut, kun joutuu sitä vastentahtoisesti tekemään.

Lissu kirjoitti...

Minulle sopii lemmikiksi ainoastaan lähinnä pölykissat ja tuo uusi keppihevonen. Liian reissavaa lajia kun vielä olen. Tervetuloa vaan Suomeen. Ota jotain lämmintä mukaan! Tuo puun kukka on aivan ihana. Papukaijapuuko???

Jael kirjoitti...

Amalia:onneksi järjestyi hoito:) PItääkin seurata säätiedotuksia,ettei tule otettua vaatteita vain lämpimiä säitä varten;D Eli talvivaatteet kai esille;D

Mine:onneksi Helmi-pupulle löytyi hyvä järjestely.Lemmikkien kanssa on aina tuo ongelma,että mitä niiden kanssa tekee kun lähtee lomalle,mutta ovat ne vaan niin ihania ettei niistä voi luopua;D

Hippu:Tuon homman pitäisi kiertää eikä kenenkään pitäisi sitä tehdä noin kauan.Mies ei esimerkiksi ole tehnyt lain vaatimaa raporttia kustannuksista ja kun menin kysymään,niin hän toi ison kassillisen kuitteja...Ongelma on siinä,ettei kukaan muu halua tuota hommaa hoitaa.Tässä talossa on näin,mutta viereisissä taloissa homma hoituu paljon paremmin,Minä ehdottmasti haluaisin ulkopuolisen firman asioita hoitamaan...

Lissu:se sun heppasi onkin ihana;D Joo pitää ottaa näköjään lämmintä mukaan! Ja noiden puiden kukka on tosi nätti,mutten tiedä,mikä puun nimi on.

SaaraBee kirjoitti...

Hyvä, että järjestyi Bambille hoito.Meidän naapuri hoitaa Magsin, kun olemme pois. Päästää kisun jopa yöllä sisälle, jos naukuu ulkona. Fiksu kissa tietää, että meillä ei ole ketään kotona ja menee naapuriin. Taitaa muutaa sinne kokonaan reiluksi kahdeki viikoksi.

Meidän asuntoalueella on kanssa samoja ongelmia. Porukka tosi pasiivista ja ne jotka tekevät jotain saavat sitten palkaksi vain valitusta. Keräsin meidän kadun rahat kolmena vuotena ja sitten sain tarpeekseni. Ulkopuolinen firma olisi varmasti paljon parempi.

Mukavaa lomaa Suomessa. Eihän sitä tiedä vaikka jossain törmäisimme!

Jael kirjoitti...

VihreätNiityt:hyvä kun teilläkin naapuriapu toimii ja Magsilla on hyvä hoito.Minua surettaa että ihana naapurini muuttaa syksyllä pois:(
Ulkopuolinen firma olisi todellakin parempi.Mutta sano sitten näille.ONgelma on myös se,että osa asunnoista on vuokrattu ja omistajat välittävät siten vähemmän mitä tapahtuu.Vastapäisissä taloissa homma hoituu hyvin ja sen huomaa,mutta olen tainnut muuttaa väärään taloon,,,,
Kiitos samoin ! Oletko sinäkin jonkun aikaa Helsingissä?

Arnoya Ari kirjoitti...

Kaikenlaista ovat päivät täynnä, ota rennosti lomasi häämöttää.

lepis kirjoitti...

Olipa helpotus, että Bambin ei tarvitse mennä häkkihuoltoon! Ihania naapureita.

Tervetuloa lomailemaan! Ja kyllä täällä on viileetä vielä :)

Unelma kirjoitti...

Tervetuloa Suomeen, ilmatkin lämpenevät siihen mennessä kun tänne ehdit. :-)

Bambia varmaankin tule ikävä, mutta jälleenäkeminen on sitten suloista. Tuo Bambin kuva on niin kaunis.

Jael kirjoitti...

Ari;joo pian on Suomi-loma edessä:)

Lepis:Helpotus tosiaankin ja ihanaa,että on tuollaisia naapureita,harmi vaan että hän muuttaa pian pois...
Kiitos,viileä sää kelpaisi minulle juuri nyt...

Unelma:Minulla ei ole mitään niitä viileämpiä säitä vastaan,mutta huomasin jo,että tuloani kohti lämpenee..Bambia tule ikävä,mutta tiedän,että hän on hyvissä käsissä:)