tiistai 9. huhtikuuta 2013

Heijastuksia

Tänä aamuna oli ihana sää:viileää  ja pilvistä eilisen hiekkamyrskysään jälkeen,joka esti minua menemästä eilen illalla suomalaiseen kirjastoon kun sain bussipysäkillä  sellaisen yskimäkohtauksen,etten meinannut saada happea. Niinpä sitten jäinkin kotiin mikä harmitti,mutta hiekkamyrskysäällä ilmansaaste on korkea mikä ei tee hyvää astmaatikolle.Mutta tänään siis ihana sää ja nytkin illalla kun olin Bambin kanssa ulkona oli melkein kylmää. Aamulla aikaisin  kävelin Tel Avivin keskustassa;suurin osa kaupoista oli vielä kiinni mutta eräästä vaatekaupasta kannettiin tämä riksapyörä kadulle:se on heidän rekvisiittaansa.
Otin muutaman kuvan  vielä kiinni olevan "karkkiapteekin" ikkunan läpi ja kotona huomasin että kuviin oli tullut myös kadun toista puolta jännällä tavalla.

18 kommenttia:

♥ Hannele på Hisingen kirjoitti...

Tuollaisia Lontoossa ja Göteborgissakin.

Nelli L kirjoitti...

Ihanat kuvat :)

Suvi kirjoitti...

hieno riksa!

Eilen juuri telkkarissa esiteltiin Barcelonan Happy pills-karkkikauppaa, yhtään eivät maininneet että niitä on muuallakin. Kiva idea.

Marja-Leena kirjoitti...

Jännä tuo riksapyörä. Onko se tuotu Intiasta asti? Vai mistä?

Matkatar kirjoitti...

Hauskat kuvat! Täälläkin on "hauskoja" karkkikauppoja...karkit ovat niissä pieniä värikkäitä pillereitä ja saat ostaa niihin mukaan myös purkin. Näyttävät ihan lääkkeiltä (huumeilta...) En kyllä muista ketjun nimeä. :)

Jael kirjoitti...

Hannele:riksoja vai karkkiapteekkeja;D

Suvi:aika kiva tuo riksapyörä tosiaankin mutta on kuulemma vain koriste.Tuo karkkiapteekki on ollut tuolla muutaman vuoden ;aika hauska;D

Marja-Leena:enpä tiedä,mutta kivan näköinen se on:)

Matkatar:) Ihan sama juttu,tuollakin voi ostaa ne pillerimäiset karkit ja laittaa en purkkeihin;D Tai sitten ostaat tuollaisen "lääkelaukun";D

Riina kirjoitti...

Hiekkamyrsky kuulostaa kyllä paitsi eksoottiselta, myös tosi ahdistavalta, vaikken astmaatikko olekaan. Pitää muistaa seuraavan kerran, kun kauhistelen Pariisin harmaata säätä, että täällä ei sentää hiekkamyrskyä. Vaikka mustaa, hienoa (saaste)tomua ikkunoille kerääntyykin.

Rita kirjoitti...

Kaunis riksa. Mielenkiintoinen keksintö, ei kuluta bensaa. Muistaakseni niissä on myös polkupyörättömiä versioita joissa kuljettaja kävelee tai juoksee ja kannattelee matkustajaosiota aisoista.

Satu kirjoitti...

Onpa hieno riksa! Vähän paremmassa kunnossa kuin nämä täkäläiset. :-D

Hienoja heijastuskuvia myös.

Mine kirjoitti...

Täällä satoi viime viikolla kuraa, kun tuulet tai sateet toivat hiekkamutaa jostakin tullessaan. Parempi se, kun pelkkä hiekka:).

Amalia kirjoitti...

tolla riksalla ois kiva hurutella. Tietysti kyydissä istuen :)

Irmastiina kirjoitti...

Hienot heijastukset.

Leena Lumi kirjoitti...

Toivottavasti saatte kunnon sateen, joka puhdistaa ilman. Täällä toukokuulla tuo lehtipuiden siitepöly ei puhdistu kuin sateella.

Just naapurin sääukko ilmoitti mulle, kun kuljin ohi,että meillä on hanget vielä vappunakin! Se olisi eka kerta meille 30 vuoteen täällä.

Johanna kirjoitti...

Hiekkamyrsky on kyllä jännä, kun sellainen sattuu kohdalle. Arizonassa kerran sain maistaa sellaista pienimuotoista eikä ollut ollenkaan hauskaa.

Huu, meillä on jo yli 30 C ja mua alkaa ahdistaa kun päivällä ei viitsi mennä ulos. Ja vasta on huhtikuu!

Jael kirjoitti...

Riina:hiekkamyrsky voi olla aika kurja juttu jos ikkunat ovat jääneet auki...voi sitä siivoamista jälkikäteen....Joo ei se Pariisinkaan saastepöly kauhean kivalta kuulosta...

Rita:tuo onkin kaunis ja energiaa säästävä mutta tuolla vain koristeena...Ja todellakin,sellaisilla riksankuljettajilla on varmaan tosi hyvät jalkaihakset...

Satu;aika hieno onkin ja pysyykin aika hienona kun se on vaan koristeena;D Kiitos:)


Mine:hurjaa,mutasadetta...Ei ollut onneksi kauhean tuulista silloin maanantaina kun oli sitä hiekkamyrskyä mutta keuhkot eivät tykänneet...

Amalia:niinpä oliskin! Harmi kun tuo on vain koristeena tuolla...

Irmastiina:kiitos:)

Leena;:sateet kyllä taitaa olla jo ohitse.Tosin tänä aamuna oli paikallista sadettta yhdessä kohtaa ja näin muutaman lätäkön kun menin supermarkettiin joka avataan jo klo 7,.Mutta kodin lähellä ei satanut...Huh,lunta vielä vappuna,aika hurjaa!

Johanna:Arizonassa sellaisia varmaan kunnolla onkin.Täällä nämä kuuluvat kevään ja hieman syksynkin sääilmiöihin aina välillä. Onpas teillä jo kuumaa päivisin.Nyt oli pari tosi ihanaa päivää ja nyt illalla aika viileääkin,samoin eilen illalal.Mutta huomenna lämpenee...

Nina kirjoitti...

Upeita heijastuksia! Hyvä että ilma oli sekeä ja viileä, niin sait päästyä ulos - mahdoton niitä hiekkamyrkyjä ... sitä arvostaa eri tavalla näitä pieniä merituulia, kun lukee että hiekkaakin voi tullen mukana tulla! Bambille rapsutuksia kirvan taakse :)
Nina

Jael kirjoitti...

Nina:kiitos:) Hiekkamyrskyn aikana ei tosiaankaan kannata mennä ulos (tai pitää ikkunoita auki).Kiitos rapsutuksista,Bambi kiittää!

J. kirjoitti...

Missäs tämä karkkikauppa sijaitsee Tel Avivissa? Tekee mieli lähteä käymään siellä ;)