lauantai 20. huhtikuuta 2013

Kävelyllä sateen jälkeen

Tänään on varmaan talvisin päivä ennen vuoden loppua.Edellisessä postauksessa mainitsemani minitalvi on jatkunut ja vime yönä oli jopa aika kylmää.Tänään sitten aamupäivällä satoi juuri kun olin ajatellut tehdä vähän pidemmän kävelylenkin. Puolitoista tuntia odottelin ja sitten päästiin liikkeelle.Sateen aikana lämpötila laski tässä minun alueellani 13 asteeseen mikä on ihan talvista täällä.Ihanaahan tämä minitalvi on mutta olisi ollut parempi jos se oli jatkunut helmikuusta eteenpäin eikä jättänyt lähes 2 kuukauden sadetonta kautta siihen väliin.Tänään jopa ukkosti!
Aiemmin olin käynyt tarkistamassa sadetilannetta ja asuintalon yhden ulkoseinän poistoaukosta valui paljon vettä.....Harmillista kun tuota sadevettä ei kerätä;sillä voisi kastella puutarhaa kuivalla  ja niin pitkällä kaudella.
Valkoisessa Baunihia-puussa on vielä kukkia jäljellä mutta niihin ilmestynyt pitkiä siemenkotia.Otin lilan värisestä bauhiniasta muutaman siemenkodan:ehkä kokeilen kasvavatko ne ruukussa.
Bambille olin laittanut sadetakin päälle mikä oli aika turhaa sillä aurinko tuli esille ja lämpötila pomppi tuonne 20 asteen paikkeille. Kävelimme vielä hieman ja sitten tulimme kotiin,juuri ajoissa sillä taas tuli ukkosta ja sadetta:) Bambi pelkää ukkosta ja hyppäsi nyt tätä kirjoittaessa syliini.
Eilen kävin hakemassa postista nämä ihanat pussukat,jotka voitin Nellin arpajaisissa:)

Oikein hyvää viikonloppua kaikille!

20 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, kiva kun olette saaneet sadetta. Se meidänkin kaivo on tarkoitettu tavallaan sadevesien keruuseen, sillä sateella ja nyt lumien sulaessa se aivan tulvii.

Bambi ei taida edes huomata sadepukuaan;) Sain tänään ostaa koiranannoja, sillä lähden ke R:n mukana Hesaan ja menen Merille&Dinalle.

Mukavaa viikonloppua! Lähden levittämään kalkkeja hedelmäpuutarhaan...

Kirsti kirjoitti...

Mulle tulee väkisin vedet silmiin kun katselen tuota kukkapuuta vai pensasko se on. On varmasti hienoa, kun siellä on raikas ilma nyt.
Seutukuntamme lehdessä oli tänään kirjoitus naisesta, joka on lähdössä kahden naisystävänsä kanssa kimpassa Beetlehemin maratonille.

Jael kirjoitti...

Leena:ihanaa kun on tullut sadetta,mutta harmi että kaikki villiyrtit ehti kuolla pois kun ei tullutkaan sadetta.Nyt vielä muutamia mukavia päiviä ja sitten taas lämpenee mutta edessähän on se pitkä kuuma kausi ja seuraavat sateet sitten vasta vuoden lopulla kai,Bambi ei tykkää kun tuota laitetaan päälle mutta kun se on jo päällä niin tuskin sitä huomaa.Mukavaa viikonloppua ja Helsinki-matkaa!

Kirsti:ylemmässä kuvassa on oleanteripensaita ja alemmassa valkoinen bauhinia eli orkideapuu. Toivottavasti säät suosivat seurakuntanne naisia siellä maratonilla!

Nelli L kirjoitti...

Mahtavaa, että ne tuli jo perille :) Toivottavasti niistä on jotain hyötyä sinulle.

Voi tänne asti tuntea noiden pensaiden tuoksua...Täällä on Vantaanjoki tulvinut oikein kunnolla.

Aili-mummo kirjoitti...

Kiitos postauksesta, Yaelian!
Onnea myös arpajaisvoitosta, kauniita ovat.<33333

Vera Vala kirjoitti...

Italiassakin sataa useamman päivän helteiden jälkeen. Kyllähän sade virkistää kesälläkin helteiden keskellä, minua vain harmittaa, kun ei pääse juoksemaan. No, onneksi voi harrastaa liikuntaa sisälläkin :)

Vau, oleanterit kukkivat siellä jo!

SusuPetal kirjoitti...

Onnea arpajaisvoitosta, hienot!

Bambi-parka, toivottavasti ukkoset menevät pian ohi.

Jael kirjoitti...

Nelli:kiitos,ne ovat ihania! Yksi kaapissa ja toinen kylppärissä:)

Aili:kiitos sinullekin:)Ja arpajaisvoitto on kiva:)

Vera:niin täälläkin mutta tällä kertaa talvi jäi kesken ja oli melkein kahden kuukauden väli.Nämä päivät jäävät takuulla viimeisiksi tällaisiksi sillä kohta on jo toukokuu.Olispa täälläkin kesällä sadetta mutta ei ole.Jeps,oleanterit jo täydessä kukassa:)

SusuPetal:tosi hienot ovatkin:) Ukkoset eivät pitkään onneksi kestäneet.

Riina kirjoitti...

Anteeksi kysymys aiheen vierestä, mutta edustaako Bambi jotain rotua, vaiko sikäläistä maatiaskoirakantaa? Ensin hahmottelin häntä pinserinoloiseksi, mutta tässä näyttää jotenkin melkein basenjilta. Ja sitten mietin, että sikäläisissä maatiais-/kantakoiramuodoissahan taitaa olla paljon tuollaista sileäkarvaista pystykorvaa?

Jael kirjoitti...

Riina:Bambi tosiaankin muistuttaa basenjia mutta on paljon pienempi,painaa vain 6 kiloa. Bambi on kai suurimmaksi osaksi kääpiöpinsseri mutta olenkin miettinyt että olisko hänessä myös basenjia;et ole ainoa joka on kysynyt.Bambi siis on sekarotuinen... Täältä on kotoisin rotu nimeltä Kaanaankoira,mutta ei kyllä Bambi niitä muistuta...

mummeli kirjoitti...

Voi miten paljon kukkia oleanterissa. Tuo kukkiva puukin on kaunios. Ja Bampi niin suloinen. Minun Himmunikin pelkää ukkosta!

lepis kirjoitti...

Upeaa kukkaloistoa noissa puissa! Teillähän on vain himpun verran lämpöisempää kuin meillä. Tänään oli +8 astetta. Voi tätä kevättä!

arleena kirjoitti...

Siellä on kaunista kukkivaa. Mukava varmaan lenkkeillä kukkivassa luonnossa etenkin sateen jälkeen.

Sirokko kirjoitti...

Komea rivi oleantereita. Ja Bambi niin hauskan näköinen sadetakissaan. Meillekin tupsahti samanlainen takatalvi, sadetta ja ukkosta pari päivää, hyvää tekee.
Onneksi olkoon, kivat pussukat!

Sateenkaari kirjoitti...

Meilla myös on ollut normaalia kylmempi ja sateinen kevat. Mutta nauttinut olen sateista ja viileista paivista. Kun se kuuma tulee takuuvarmana viela.

-K- kirjoitti...

Kiva kun arpaonni on suosinut! Bambi on suloinen sadeasussaan :D

Satu kirjoitti...

Onpa kivat pussukat!

Täälläkin satoi tänään, ehkä kolme tippaa...:-)

Marianne kirjoitti...

Ihania pensaita. Jotain alppiruusun sukulaisia?

Marianne kirjoitti...

Ai oleanteri!

MaaMaa kirjoitti...

Tännekin palasi minitalvi juri ikävästi viikonlopuksi.... Koko viime viiko oli yli 10 astetta ja sitten la-aamuna heräsin lumipyryyn!! Uskomaon lämpötilan romahdus! Onneksi nyt on jo lämmennyt ja freak-lumi suli pois...!