tiistai 30. huhtikuuta 2013

Suuret silmät

Kävin nyt iltapäivällä taas S.A.C.H-talossa leikkimässä lasten kanssa.Suurimman osan parituntisesta vietin tämän pienen Sumayan seurassa.
Etiopialainen Sumaya tuli taloon muutama kuukausi sitten:hän oli silloin 9 kuukauden ikäinen ja puolet ikäistään pienempi;laiha ja heiveröinen  kuin pieni linnunpoikanen. Hän vietti sairaalassa monta viikkoa ja pääsi sieltä pois muutama päivä sitten.Näin tänään Sumayan ensimmäistä kertaa viikkoihin ja muutos oli suuri:leikkauksen jälkeen elopainoa oli tullut lisää,hän on kasvanut ja kasvoilla paljon terveempi väri. Mutta hän on vieläkin heikko ja ei paljon liikahda  ja katsoo kaikkia ja kaikkea suurilla silmillään. En ole koskaan nähnyt näin vakavaa vauvaa,ja hän näyttää siltä kuin ymmärtäisi kaiken.Kunhan Sumaya tuosta sairaalassa olosta toipuu jaksaa hän varmaan liikkuakin hieman. Joskus ajattelen että tuolla on aika turhauttavaa kun ehtii jo kiintyä lapsiin ja sitten he lähtevät takaisin kotiinsa ja heidän tilalleen tulee uusia lapsia joihin pitää tutustua. Mutta kun ajattelee että nämä lapset pääsevät takaisin kotiin terveinä ja pystyvät elämään normaalia elämää ,tulee siitä niin hyvä mieli että ilolla lähettää nuo lapset takaisin koteihinsa,vaikka jäisikin pieni ikävä.

Hauskaa Vappua kaikille!

26 kommenttia:

Piipe Elch kirjoitti...

Niin kaunis ja suloinen lapsi ja silti silmissä asuu suru. Toivon hänelle kaiikea hyvää, enkeleitä elämän varrelle! <3

Jael kirjoitti...

Piipe:pikku Sumaya on tosiaankin kokenut jo paljon lyhyen elämänsä aikana.Mutta odottelen sitä hymyä.... Toivottavasti hän toipuu niin että jaksaa liikkuakin.

Allu kirjoitti...

Voi miten ihana♥

Matkatar kirjoitti...

Ihana tarina, toivottavasti tyttö toipuu ja alkaa hymyillä. Hyvää vappua!

Satu kirjoitti...

Onpa todella viisaan näköinen lapsi, ja kauniskin vielä.

Toivottelin jo toisen blogisi puolella hyvää vappua, mutta toivottelen vielä täälläkin. :-)

Irmastiina kirjoitti...

Voi suloisuus mitkä silmät♥
Hyvää Wappua sinullekkin!

arleena kirjoitti...

Suloinen tyttö. Mukava, kun saavat hoitoa ja elämä voi jatkua.

Hauskaa Vappua.

Kiiris kirjoitti...

Voi mikä kullannuppu. Ihanaa kun parempaa on hänen kohdallaan tiedossa. teet upeaa työtä!!!

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Aivan ihana, suloinen pikkutyttö! Ja millainen tarina hänellä onkaan jo nyt takanaan. <3

Vihreatniityt kirjoitti...

Voi,joita ihania nappi silmiä. Ilme kertoo, että rankaa on pienellä välillä ollut, mutta toivo elää.
En yhtään ihmettele, jos sinulle tulee näitä pieniä ikävä.

Aili-mummo kirjoitti...

Suloinen pikkutyttö, onnea hänelle!
Oikein hyvää vappua, Yaelian.<3333

Tuula kirjoitti...

Voi pientä!

Sateenkaari kirjoitti...

Niin suloinen pikkutyttö.

Jael kirjoitti...

Allu;Liikuttavan ihana:)

Matkatar:minäkin todella toivon että Sumaya toipuu ja saa normaalin elämän. Toivottavasti oli mukava vappu!

Satu;todellakin jotain niin viisaan näköistä tuon tytön ilmeessä ja myös surua.Tytön äiti on kaunotar joten kunhan Sumaya tuosta voimistuu ja kasvaa tulee varmaan hänestäkin sellainen.Kiitos,täällä vapun vietto näkyi nyt iltapäivällä työväen kulkueena,joka sotki liikenteen kun siitä ei tarpeeksi näkyvästi oltu informoitu ja pilaisi täysin iltapäivän suunnitelmani.

Irmastiina:aivan ihanat;kiitos samoin !

Arleena:suloinen onkin.Ja onneksi hän saa hoitoa niin että voi kasvaa normaalisti.Hän oli niin kauhean laiha ja pienen näköinen tullessaan,nyt jo paremman näköinen.

Kiiris:hän on aivan ihana,kunhan se hymykin vielä tulisi tuolta.Yritin vaikka kuinka paljon eilen mutta ei sellaista tullut...Ja ihanaa että hän on jo tervehtynyt siitä kun tuli tänne.

Katja:hän on niin hellyttävä ja niin nätti pikkutyttö. Lyhyen elämänsä aikana hän on saanut jo kokea paljon mutta toivottavasti tulevaisuus on parempi.

Vihreät Niityt:Taisi pikkuisella olla aika rankkaa sairaalassa ja se näkyy ilmeestä.Mutta toivoa on ja toivottavasti niin sinullakin!

Aili:kovin suloinen tuo Sumaya onkin;) Kiitos samoin!

Tuula:kovin pieni on edelleenkin mutta jo lähempänä ikäistensä kokoa:)

Sateenkaari:todellakin suloinen:)

Marja-Leena kirjoitti...

Suloinen pikkutyttö! Hienoa, että käyt noita lapsia tapaamassa ja vietät aikaa heidän kanssaan.

Sirokko kirjoitti...

Voi että, katse kertoo niin paljon. Hienoa kuitenkin, että paranemaan päin ja toivoa tulevaisuudesta. Lasten kärsimykset tuntuvat aina niin epäoikeudenmukaisilta.

MaaMaa kirjoitti...

Voi miten suloisen kaunis pieni tyttö! Onnea hänelle elämän tielle ♥

"Yksinäisyys ei ole sitä, että on yksin, vaan sitä että ei olisi ketään jota ikävöidä."

Arnoya Ari kirjoitti...

Uusi elämä katsoo vakavana tulevaisuuteen, ehkä kuitenkin kamera hieman pelottaa sillä onhan molemissa käsissä keksi ja pullo kainalossa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Shalom sinne Israeliin! Surffailin netissä ja löysin toisen blogin kautta sinun blogisi ja tuli todella ikävä Jerusalemiin ja TellAviviin, joissa olen käynyt muutamankin kerran.Ihan katsella kauniita kuvia. Nautihan elämästä ja lämmöstä siellä kaukana!

Jael kirjoitti...

Marja-Leena:hän on kovin suloinen.Odotan innolla noita viikottaisia tapaamisiani.

Sirokko:eikö kerrokin.,On todellakin vaikeaa katsella kun lapset kärsivät mutta tuolla talossa lapset ovat kaikesta huolimatta lapsia iloineen ja suruineen. Toivon että pikku Sumaya voimistuu ja pääsee lähtemään terveenä kotiinsa.

MaaMaa:hän on todella suloinen ja ihan äitinsä näköinen(joka on tuolla mukana)-.Hänelle tosiaankin toivoo onnea ja terveyttä:) Kaunis lause MaaMaa,kiitos:)

Ari.Noita lapsia kuvataan tuolla niin paljon että en usko että kamera enään peloittaa.Mutta en ole vielä kertaakaan nähnyt hymyä...Vaikka kuinka yritin tehdä hassuja ilmeitä...Toinen keksi lensi pian lattialle;D

Anonyymi:kiva kun löysit tänne:)Tänne yleensä jää ikävä niille jotka täällä käyvät.....Kiitos vaan ja hyvää toukokuuta sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Teet uskomattoman arvokasta vapaaehtoistyötä Israelissa!! Rakkautta meistä jokainen kaipaa ja tarvitsee ja ihanaa,kun sinä juuri sitä ammennat toisille!Itsekin haluaisin tehdä vastaavanlaista vapaaehtoistyötä. Minä haaveilen, josko jonain päivänä voisin viedä joululahjapaketit lapsille, jotka eivät koskaan ole saaneet lahjaa.Kuulostaa uskomattomalta, mutta sellaisia löytyy vaikkapa Romaniasta. Haaveita meillä itsekullakin täytyy olla ja niillä on taipumus toteutua!

Jael kirjoitti...

Anonyymi:kiitos sanoistasi;minä saan tuosta paljon itselleni eli kun antaa niin myös saa:) Sinulla on ihana haave,voi kun se voisi toteutua! Meillä tuossa toipilaskodissa on myös lapsia Romaniasta,jotka tulevat Romanian köyhimmiltä alueilta.

Anonyymi kirjoitti...

Haluaisin tietää,että kauanko olet asunut Israelissa? Osaat ihan varmasti puhua hyvin hebreaa, sillä tuskin vapaaehtoistyöhön pääsee ilman kielitaitoa. Kieli ei ole mitenkään helppo, varmasti siihen tarvittiin kielikurssia vai oletko itseoppinut? Hebrean kieli kuulosta todella kauniilta ja musiikki on ihanaa, pääosin iloista.

Jael kirjoitti...

Anonyymi:tämä on 3 kerta.....asuin ihan nuorena,sitten 10 vuotta sitten vuoden ja nyt 5 vuotta.Heprea sujuu ihan hyvin,sekä puhuminen että lukeminen,kirjoittamisen kanssa sitten vähän hankalempaa sillä teen paljon virheitä...Mutta tuolla sydänsairaitten lasten talossa ei tarvitse lainkaan hepreaa vaan englantia. Sinne tulee vapaaehtoisia ympäri maailmaa aina muutamiksi viikoiksi kerrallaan,ja osa heistä sitten on tuolla live-in vapaaehtoisena ne muutamat viikot ja saavat huoneen ja ruuan sitä vastaan.Kävin jonkun kielikurssin mutta sitten vain opin vähitellen.

Anonyymi kirjoitti...

Wau,kiinnostus heräsi eli sydänsairaitten lasten talo on TellAvivissa, vai? Olen ollut yhden päivän TellAvivissa auttamassa köyhien soppakeittiöllä. Teimme ruokakasseja annettavaksi aterian jälkeen ja ruokailun aikana tarjoilimme. Koskettava kokemus! Ruokailijat puhuivat suurimmaksi osaksi venäjää, minä en, mutta ystävällisyys murtaa jään kielipngelmista huolimatta.Sinä olet saanut viisumin, jonka saaminen ei liene helppoa.

Jael kirjoitti...

Tuo talo ei ole Tel Avivissa vaan viereisessä kaupungissa Holonissa. Täällä on tosiaankin paljon köyhiä ja tuloerot kasvaneet viimeisten vuosien ajan.Hienoa vapaatehtoistyötä teit:)