perjantai 5. huhtikuuta 2013

Löytöjä torin läheltä

Aamulla lähdin aikaisin liikkeelle Tel Aviviä päin.Saimme jonkinlaisen ihanan yhden päivän minitalven ja oli mukavan viileää,pilvistä ja tuulista.Tel Avivissa näkyi bussin ikkunan kautta useita lätäköitä. Kuukauteen ei ollut satanut...Huomenna tosin lämpenee ja sunnuntaina pitäisi olla tosi lämmintä.Kaupungintalon aukion reunalla olevan bussipysäkin kohdalla tuoksui jasmiini (kuvassa )voimakkaana.
Torin lähelle avattiin joku aika sitten kauppa,jossa tuotteiden maksimihinta on 2 euroa.Menin katsomaan jos siellä olisi edullisia palapelejä lapsille ja huomasin tuon purkin.Heti tunnistin Marimekon Puutarhurin Parhaat-kuvion. Purkki maksoi vain puolitoista euroa! Kysyin oliko heillä näitä lisää mutta kuulin,että viime viikolla näitä oli montakin  mutta nyt ostin viimeisen.Harmitti! 
Tarrakin oli suomeksi..Osa siitä repeytyi kun poistin kaupan tarran. Kauppa kuuluu ketjuun,joka ostaa Kiinasta ja muista Aasian maista tuotteita ja he sitten olivat löytäneet jostain tehtaasta jonkun jäännöserän  näitä purkkeja.
Tutun kukkakaupan  ikkuna oli tällä kertaa koristeltu valkoisilla
Ilahduttaa kun näkee ruokapaikan/kahvilan  joka  ottaa myös nelijalkaiset huomioon:)
Ja tämä on myös löytö;tosin vanhempi sellainen.Ihana vanhanajan kellokauppa,jossa vaihdatan vanhan rakkaan Fossil-kelloni pariston ja hihnan mutta nyt piti kellolle tehdä vähän suurempi remontti,joten jätin sen noiden ihanien herrojen (veljekset)haltuun toistaiseksi. Kaupan  perustivat veljesten vanhemmat 1920-luvulla, ja sisustus on pysynyt samana,mutta näiden herrojen jälkeen ei kellokauppaa enään ole,sillä molempien lapset eivät halunneet samalle alalle.

36 kommenttia:

  1. Kiitos ihanista kuvista ja hetkistä!!!!! Kaipaus samoihin maisemiin........
    -Pirpa

    VastaaPoista
  2. Heippa Pirpa,kiva että sinäkin kommentoit täällä:) Oli mukavaa tavata silloin viime vuoden puolella:)

    VastaaPoista
  3. Oho, aika löytö...Tuolla hinnalla kyllä kannattaa Marimekkoa ostaakkin, heh..olipas tuhmasti sanottu.

    Shabbat Shalom :)

    VastaaPoista
  4. Oi,meidän jasmiini tuoksuu ja kukkii vasta heinäkuulla.

    Eikö tuo purkki ole sitä ihanaa Marimekon Siirtolapuutarha-sarjaa...Ihmettelen, miksi en ole sitä keräännyt, mutta ehkä juuri hinta on se syy. Mitä tahansa Marimekkoa saa muualta edullisemmin kuin Suomesta. Purkkisi on todellinen löytö!

    Ihanaista viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  5. Nelli:todellinen löytä onkin.Vähän harmitti että ehtivät ne muut loppua;tuolla hinnalla olisin ostanut useitakin lahjaksi ja täyttänyt jollain kivalla.
    Kiitos ja hyvää viikonloppua sinullekin.

    Leena:jasmiinin tuoksu on ihana! Tuo oli puu,teidän taitaa olla pensas.
    Juu tuo on sitä Siirtolapuutarha-sarjaa,mutta tuon kuosin nimi on Puutarhurin Parhaat,tosi nättiä:) Tämä oli kyllä hurjan halpa kun ajattelee Suomen hintoja...Kiitos,samoin sinulle hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Olipa "Marimekko" halpaa. Tosi kiva purkki. Meilla kanssa joka ilta jasmiinin tuoksu tulee avonaisesta ikkunasta sisalle. İhana tuoksu.

    VastaaPoista
  7. Onpa hieno purkki, ja pilkkahintaan lähti! \0/

    Mun mies tulee todennäköisesti Tel Aviviin tämän vuoden aikana työmatkoille! Mua heti potutti, että en pääse mukaan - mutta ihan varmasti KUN hani tykästyy Israeliin, niin se sitten ottaa mut joku kerta mukaan!! Mähän olen jo vuosia suunnitellut matkaani sinne ja sua morjestamaan! ;)

    Mukavaa viikonloppua! ♥

    VastaaPoista
  8. MaaMaa:tosiaankin ihan pikkurahalla lähti mukaani;D
    Vautsi,harmi kun et pääse mukaan,oltais voitu treffailla.Mutta ehkä sitten jos tulet tänne kuitenkin niin sitten,ehdottomasti!Kiitros,samoin sinulle mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  9. Sateenkaari;hurjan halpaa oli kun ajattelee mitä nuo Marimekot yleensä maksavat...
    Jasmiinin tuoksu on kyllä ihana!

    VastaaPoista
  10. Mukava retki sinulla! Ihana tuo Marimekon purkki, mäkin haluuuun (noin halvalla... :) )

    VastaaPoista
  11. Oli varmaan yllatys loytaa halpakaupasta Marimekkoa ja noin halpaan hintaan.
    Olisin itsekin heti ostanut,En ole mitenkaan Marimekko-fani,mutta tuo kuosi on kiva....

    VastaaPoista
  12. Aah, jasmiinia en olekaan nuuhkinut aikoihin!

    Tuo Marimekko on kyllä ihana ja loistava löytö. Tuli mieleen yksi intialainen varastomyynti, jossa eurooppalaisten merkkituotteiden ylijäämiä myytiin ihan muutamalla kolikolla. Varastossa oli sellainen viiden metrin korkuinen keko vaatteita ja eikun sinne vain penkomaan. Hienoja ja 'kalliita' sveitsiläisiä merkkivaatteita sain pussillisen halpahallihintaan... Jotenkin surkeaa, että ne 'oikeat' hinnat ovat niin alhaiset ja 'kotimaassaan' niistä saa pulittaa sen brändihinnan. Kertoo hieman siitä, kuinka paljon jää niiden tekijöiden käteen.

    VastaaPoista
  13. melkoinen löytö! Hienoa! Hyvää viikonloppua sinulle sinne Israeliin t. Piipe keski-Suomesta.

    VastaaPoista
  14. K.Oli ne:)

    Matkatar:olin kyllä ihmeissäni että löytyi tuolla hinnalla ja tuo kuvio on tosi nätti:) Harmi että olivat muut jo mennee tuolta mutta onneksi ehdin ostaa viimeisen:)

    Lisay:todellakin yllätys! Siellä oli kivoja peltipurkkeja ja sitten huomasin tuon. En minäkään mikään suuri Marimekko-fani ole mutta tykkään kyllä joistakin kuoseista.Ovat vaan yleensä niin pirun kalliita...

    Sannabanana:se tuoksu on kyllä hurmaava!
    Ja oli kyllä kiva löytö tänään:)
    On kyllä tullut huomattua miten paljon siinä välissä on ilmaa.Esim.Tel Avivissa on sellainen vaatetori mistä voi ihan brändituotteitakin joskus löytää mielettömän halvalla.,Itsekin löysin sieltä muutama vuosi sitten GAPin kylpytakin enkä siitä paljon maksanut kun taas jossain kaupassa se olisi maksanut moninkertaisesti.

    Piipe:oli tosiaankin mukava löytö:) Ja terveisiä sinulle sinne Keski-Suomeen ja toivottavasti kevät pian jo tulee kunnolla.

    VastaaPoista
  15. Hyvä löytö! Ja jasmiini tuoksuu niiiin ihanalta, viimeksi pari viikkoa sitten.
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  16. Voi miten ihania setiä. ;-)

    Jotenkin outo tuo juomakipossa oleva kuva. Ukko siinä kuvassa näyttää sellaiselta, että koira vetää ukon kumoon justiinsa. :-D

    VastaaPoista
  17. Eeviregina:oli tosiaankin hieno löytö ihan pikkurahalla:) ja on tosiaankin ihana se jasmiinin tuoksu:)

    Satu(ensin ihmettelin että kuka on ottanut Hipun kuvan;D) Tosi ihanat sedät;mulle tulee aina hyvä mieli kun olen tuolla:)
    Hih,siinä kuvassa on suhteet vähän väärin;koira näyttää jättiläiseltä ja mies pieneltä;D

    VastaaPoista
  18. Maailma on välillä niin pieni. Kiva purkki tosi hyvä löytö ja ihan ilmaiseksi. Ja tuo jasmiini on kyllä ihana, meillä kukkii vastaheinäkuussa kuten Leenakin totesi.

    VastaaPoista
  19. Aika löyty tuo purkki, minä olisin heti ostanut. Kelloseppiä ei tahdo täältä enää löytää, aina pitää viedä kello kauppaan ja lähettävät sitten jonnekin korjattavaksi.

    VastaaPoista
  20. Tuli tuosta kellosepästa mieleen, että miten siellä muuten on tuollaisten pienten liikkeitten kanssa, onko siellä vielä suutareita jne? Täällä kun semmoiset katoaa kokonaan. Kenkiäkään ei saa enää korjattua, vaan täytyy heittää roskiin, jos rikki menee.

    VastaaPoista
  21. Sarppu:tosiaanin pieni nykyään;D Ja melkein ilmainenhan tuo oli kun miettii mitä nuo normaalisti maksavat.Jasmiinin tuoksu on kyllä niin ihana!

    Allu:olisin ostanut useammankin,jos vielä olisi ollut mutta kaikki meni.Täältä vielä onneksi löytyy tuollaisia kelloseppiä:)

    Tuula:On täällä vielä suutareita,mutta Tel Avivin keskustasta jo 2 tuttua suutaria on hävinnyt...Minä vien korjattavat kengät jättisupermarketin kauppakäytävällä olevalle suutarille,joka korjaa kengät edullisesti ja hyvin:)

    VastaaPoista
  22. Olipa kiva postaus! Hieno löytö tuo peltipurkki! Ihastuttavia pappraisia nuo kellosepät!

    VastaaPoista
  23. Marimekko valmistuttaa tuotteitaan Kiinassa. Ihmettelin putkin hintaa, ei täällä saa ostaa sitä noin halvalla.
    Kiva kaupunkireissu sinulla oli. Ihana kukkakauppa.

    VastaaPoista
  24. Meillä ei tuoksu jasmiini vaan appelsiinipuut, huumaavasti.
    Kiva kellokauppa, tosi mukavaa että ihmiset siellä antavat kuvata itseään.
    Saitpa edullisesti Marimekkoa, nätti tuo sarja, vahinko ettei ollut enempää.

    VastaaPoista
  25. Voisitko vinkata missa tuo kauppa tarkalleen on? Ja muistutus, maanantaina on kirjasto.

    VastaaPoista
  26. Minakin haluaisin tietaa mista tuo kauppa on! Ja jos sinne vaikka sattuis tuleen lisaa purkkeja niin kerrothan?! Huikea loyto!

    VastaaPoista
  27. Marja-Leena:kiva kun tykkäsit:) Juu hyvä löytö oli tuo Marimekon peltipurkki:)

    Arleena:näköjään ainakin osan niistä valmistuttaa Kiinassa.Ja todella oli hurjan edullinen:)Tuo kukkakauppa on aina niin nätisti koristeltu;aina kuvaan sitä kun on uusi ilme ikkunassa:)

    Sirokko:appelsiininkukat tuoksuvatkin todella huumaavasti:) Nuo herrat ovat mukavia ja toinen heistä poseerasi niin mielellään:) Tuo sarja onkin tosi nätti ja vähän harmitti ettei ollut noita enempää.

    Anu:Max10 Allenbyllä.Samalla puolella kuin tori,etelämpään päin,kulmakauppa.En vaan nyt muista minkä kadun kulmassa on.Juu muistan että maanantaina on kirjasto.,.,,

    Pilvi:huikea löytö tosiaankin:) Tuossa jo laitoin Anulle missä kauppa on.Vaikkei siellä lisää noita Marimekon peltipurkkejä oliskaan niin sieltä löytyy kaikenlaista kivaa pikkurahalla.Ostin esim, palapelejä lapsille 2½ shekelillä kipale.

    VastaaPoista
  28. Jasmiinit toidella tuoksuu ihanalle, eikä mihissäkään oo mitää vikaa ;)

    VastaaPoista
  29. Harmi, kun ei ollut purkkeja enempää, kun noin halpaan hintaan myivät. Olisit saanut hienoja säilytyspurkkeja enemmänkin.:)

    VastaaPoista
  30. Kiva oli päästä taas mukaasi pienelle kierrokselle siellä!:)
    Kukkakaupan ikkuna näyttää taas niin kauniille ja tosi ihana löytö on tuo Marimekon purkki. Mieltä ilahduttaa kun nelijalkaiset on huomioitu noin hienosti!

    VastaaPoista
  31. Iik, aivan ihana purkki!! Ja halpa! Olen peltipurkki-intoilija.

    Heh, nauratti tuo ihana minitalvi-ilmaisu.

    VastaaPoista
  32. Amalia:jasmiineilla on ihan huumaava tuoksu!

    Maistuis varmaan sullekin:harmi tosiaankin! Mulla kyllä ei olisi ollut tilaa useammalle,mutta ajattelin lahjamielessä.

    Susanne:Kiva kun olit mukana:)Tuo kukkakauppa on aina niin upea,menen aina tarkistamaan olisko taas uusi ilme.Ja purkki on hieno! Ja tosi mieltä ilahduttavaa että nelijalkaisiakin muistetaan:)

    SusuPetal: Ihana purkki ,onneksi oli vielä yksi jäljellä:) Kävin katsomassa hienoa purkkikokoelmaasi;D
    No kun se "talvi" kesti yhden päivän....

    Hannele:Eikös olekin,hieno löytö ja niin halvalla:)

    VastaaPoista
  33. OMG! Jos törmäät tällaiseen hintaan vasta, niin ota mulle yksi. Maksan mielelläni postarit, löytöpalkkion ja hyvänmiehen lisän :) Mikä löytö!

    VastaaPoista
  34. Johanna:Löysin! Eli yritän lähettää sinulle tuollaisen...pitää vaan löytää mihin sen saa pakattua ettei muuta muotoaan..

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...