lauantai 31. elokuuta 2013

Pyhät lähestyvät

Vähän joka paikassa myydään valmiiksi laitettuja  herkkukoreja,joita viedään juhla-ateriapaikan emännälle
Elokuu vaihtuu syyskuuhun,jolloin täälläpäin alkaa pitkähkö pyhäkausi.Se alkaa nyt keskiviikkoiltana uudella vuodella;alkamassa on vuosi 5774(mutta länsimainen kalenteri on kuitenkin käytössä jokapäiväisessä elämässä).Kymmenen päivää siitä alkaa Yom Kippur,eli sovintopäivä,ja ja pian sen jälkeen alkaa jo Sukkot eli lehtimajajuhla.Huh,juhlia kerrakseen koko syyskuu ja sitten vielä vanhenenkin sen aikana.Koska tuo uuden vuoden aatto alkaa keskiviikkoiltana ja uutta vuotta juhlitaan 2 päivää,loppuu se vasta perjantaina auringonlaskun aikaan,jolloin on jo sabatti eli muutenkin kiiinni. Eli se tarkoittaa että ei busseja torstaista lauantai-iltaan eikä kauppojakaan.Tel Avivissa ei tuollainen vaivaa ,sillä siellä on aina paikkoja auki,mutta tässä 15 minuutin päässä viereisessä kaupungissa ei ihan niin ole.Jos ihan rehellinen olen ,niin en ole tuohon pitkään pyhään  erityisen tyytyväinen,juuri sen vuoksi että kaikki on kiinni.
Tässä on sen pienen kuolleen hoitamani kissanpennun äitikissa.Ihan kunnossa on ,samoin kuin pikkukisun siskokin. Sillä taisi vaan romahtaa elintoiminnot kun se menetti niin paljon nesteitä.

Oikein hyvää viikonloppua sekä alkavaa syyskuuta!


P.S. Maria palasi Suomeen 3 kuukauden täällä olon jälkeen ja postasi ihanan jäähyväispostauksen Tel Avivista:)

20 kommenttia:

Melissa kirjoitti...

Minä niin odotan rosh hashanahia (vai miten se taipuu suomeksi).

Jael kirjoitti...

Nelli;helpompi kai vaan sanoa uusi vuosi;D Ja ihan hyvinhän tuo sulla taipui!

Ciacy kirjoitti...

No tuossahan on tosiaan pyhià kerrakseen.....nyt tulin pitkàstà aikaa blogikierrokselle ja mulla on sunkin postauksia aikalailla luettavana....ciao ciao, nyt meen lukemaan :D

Satu kirjoitti...

En minäkään tykkää pitkistä pyhistä. Silloin aina just tekisi mieli mennä johonkin, kun tietää kaikkien paikkojen olevan kiinni. :-D

Jael kirjoitti...

Ciacy:aika pitkä pyhäjakso tosiaankin,,,,kiva kun sinuakin näkee taas täällä:)

Satu:tällä kertaa osui tuo 2-päiväinen pyhä just ennen sapattia niin kävi näin.Olisi saanut alkaa jo tiistaina niin olisi tuo perjantai ollut auki....

Matkatar kirjoitti...

Oho, en minä tiennytkään että sielläkin on vuodenvaihtuminen eri paikassa kuin "länsimaissa"...

Jael kirjoitti...

Matkatar:juu vuosi 5774 alkaa keskiviikkona.Mutta muuten täällä mennään ihan länsimaisen kalenterin mukaan.....

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Nami!

anumorchy kirjoitti...

Onko Holonissa edes mitkaan kioskit auki? Taalla meilla on , ja puolen tunnin kavelymatkan paassa Givataimissa myos pieni Tiv Taam marketti josta kylla saa kaikenlaista.
Kylla on vaikeaa autottomalle olla kolme vuorokautta ihan jumissa. Eihan taalla taksitkaan kauhean kalliita ole mutta silti.
Olen muuten kirjassasi jo yli puolenvalina vaikka aloin lukemaan sita vain muutama paiva sitten!

Jael kirjoitti...

Hannele:)


Anu:täällä noin 10 minsan kävelymatkan päässä on uusi kauppakeskus,jonka kaupat ovat sapattina auki,mutta eivät ehkä nyt pyhänä,pitää tarkistaa. Tiv Taamia ei täällä Holonissa taida kyllä olla. Joo autottomalle tosi vaikeaa kun on tällaiset pitkät pyhät.
Eikös olekin hyvä kirja? Mutta aika raskaskin,siitä puolivälistä.Sä olet nopea lukemaan!

Mine kirjoitti...

Meidän matkakin lähestyy. Nyt jo voi sanoa: Ensi kuussa:). Onko silloin juhlia tiedossa? Meille käy kaikki, kunhan ruokapaikat on auki:).

lepis kirjoitti...

Upeita tuliaispussukoita! Tuollaiset monisisältöiset ovat varsinaisia helmiä vietäväksi tuliaisena. Sääli,että meillä harrastetaan niitä niin vähän.

Mukavaa syksyn alkua!

hanne virtauksesta kirjoitti...

Onnea sinulle Jael syntymäpäivänäsi, milloin se sit onkaan.
Tyttäreni on syntynyt 16.9.

ihanaa syksyä halauksin

Jael kirjoitti...

Mine:teidän matkan aikana pitäis juhlat jo olla ohi:) Eli ei pitäisi olla ongelmaa löytää ruokapaikkoja...

Lepis:täällä tuollaisia harrastetaan paljon pyhien aikoina ja niitä on laidasta laitaan,eri kukkaroille sopivaksi:) Kiitos,samoin sinulle hyvää syksyn alkua!

Hanne:kiitos,minulla on 9.9
Tyttäresi neitsyt kuten minäkin;D

Kiitos samoin sinulle ihanaa
alkanutta syksyä!

mustakissa kirjoitti...

Meillähän täällä ollaan pyhiä siirtämässä lauantaille, sekä loppiainen että helatorstai, hallitus on katsonut säästöä näin syntyvän... Tiedä häntä, onko helalauantai sitten sama enää..

Nina kirjoitti...

Hyvä että äiti-kissan voimat ovat palanneet! Herkullisia koreja siellä Yom Kippurin viettoon!

Jael kirjoitti...

Mustakissa:ai niinkö ollaan tekemässä,höh! Ei kivaa. Kyllä minä ihan pyhistä tykkään mutten tykkää tuosta bussittomuudesta ,kun sitä on noin monta päivää...

Nina:Äitikisu ja sisko olivat koko ajan kunnossa,vaikkakin laihoja,mutta pikku punainen kisu sairastui johonkin ja menehtyi.Nuo korit ovat Uudelle vuodelle,Yom Kipurina paastotaan.

anumorchy kirjoitti...

Kirja on tosiaan muuttunut aika surulliseksi. En viitsi sita ihan illalla ennen nukkumaanmenoa lukea, ettei tule paha mieli uniin.

Jael kirjoitti...

Anu:totta,se toinen puoli kirjasats on aika vaikea...

maama kirjoitti...

Ohoo, nyt vasta luin tämän postauksen ja huomasin linkin jäähyväispostaukseeni :) Kiitos, olet ihana !

Harmi, kun lähdin juuri pois isojen juhlien alta. Tämä kolmen juhlan trio olisi kyllä pitänyt kokea. Noh, ehtiihän tuota (ellei sota nyt sitten puhkea päälle :/)