torstai 19. syyskuuta 2013

Grrrr suutuin

Säät ovat jo hieman parantuneet;päivisin on hellettä muttei niin kosteaa kuin elokuussa ja yöllä on ollut välillä jopa hieman viileää.Ja tänään välillä pilvistä.
Ihan unohdin että tänään (on pyhäpäivä) on taas yleinen grillauspäivä.Israelilaisten yksi lempitouhu pyhäpäivinä(ja muutenkin) on ulkona grillaaminen ja jos ei ole omaa pihaa,niin tungetaan puistoon grillaamaan ,vaikka se ei olisi sallittua.Tässä omassa kaupungissani on 4 puistoa,jonne on laitettu grillausalueet ja tämä heti kotini vieressä oleva puisto ei niihin kuulu.Joskus puoli kahden maissa alkoi olohuoneen ikkunan alta kuulua jo aika paljon ääniä ja huomasin tämän perhekunnan pystyttäneet pöydän ihan  melkein ikkunani alle.
Pian sitten laitettiin  pöytäliinakin pöydän päälle ja grillauskäryt alkoivat tuntua olohuoneessani.Soitin kaupungin päivystysnumeroon ja kerroin,että käryt sekä äänet ovat liian lähellä asuintaloja.(puistossa on paljon tilaa ja kadun toiselle puolelle on varta vasten laitettu kaupungin toimesta piknikpöytiä ja tuoleja,ja siellä saa ihan vapaasti grillata,ei ole talojen vieressä).Menin Bambin kanssa ulos ja näin,että aivan talojen alla melkein grillattiin.Pyysin muutamaa miestä,jotka siinä grillasivat,siirtämään grilliään kauemmaksi,ja he kieltäytyivät! Silloin suutuin ja kunnolla,ja onneksi klaanin naiset olivat sen verran fiksumpia,että lupasivat siirtävänsä grillinsä kauemmaksi. Puisto oli muuten muutenkin täynnä grillaajia.Syytän lähinnä kaupunkia,joka ei ole laittanut puistoon kylttejä,joissa kielletään tuo grillaamiinen,vaikka täällä ei siis saisi grillata.
Tuolla taisi olla koko suku koossa,sillä samalla joukolla oli tuolla muutama pöytä.En kyllä mitenkään tajua mikä nautinto on tulla piknikille ihan asuintalojen viereen....Niin,tiedän että olen ennenkin tästä asiasta marmattanut mutta heti tuli parempi olo kun tämän tänne laittoi;D

22 kommenttia:

Melissa kirjoitti...

Kurjaa, ettei oteta huomioon tuota kun tullaan grillailemaan :(

Allu kirjoitti...

Inhottaa tuollaiset ihmiset, jotka eivät ota asukkaita huomioon. Meillä on ainaisena riesana kaksi vanhaa huonokuuloista naista, jotka kävelevät meidän talon edestä yksityistietä joka ilta yhdenkahdentoista aikaa tai jopa puoli yhdeltä. He kävelyttävät koiriaan ja keskustelevat kamalan kovaa ja usein herään siihen, jos olen jo nukkumassa. Koirat käyvät sitten vielä asioillaan naapurin uudella nurmikolla. Pitäisi varmaan mennä kameran kanssa kyttäämään.

Leena Lumi kirjoitti...

Ja täältä tihkuu taas myötätuntoa;) Tuo on tosi ikävää ja ihme kun kaupunki ei siihen puutu.

Parempaa kohden viikonloppua!

Jael kirjoitti...

Nelli;niinpä....

Allu:ai sulla on taas tuollainen riesa.Ja tuohon aikaan vielä...Oikeastaan pitäisi olla iloinen siitä ,että se kamala perhe ei tänä vuonna pystyttänyt lehtimajaa ja jatkuvaa grilliään makkkarin ikkunan alle,mutta sitten olohuoneen puolella oli näitä ihan lähellä.Pitäisi taas alkaa laittaa viestiä kaupungille että pakko laittaa tuonne kyltit!

PW kirjoitti...

Kavimme nyt illalla rannalla kavelemassa ja leikkipuistossa, koko matkan oli niin sankat grillisavut etta tuntui kuin olisi itse yrittanyt ulkoilla grillin sisalla.
Se on muuten kans yksi asia taalla jota en ymmarra etta mita ihmetta siella grillissa poltetaan etta tulee niin sankat savut ja palaneen kary. Hyi olkoon!
No tuolta sentaan paasi pois, ikava sulle kun omaan kotiin tulee toisten karyt :(

arleena kirjoitti...

Ihmettelen jos ns avotulta saa puistoihin sytyttää, kaasu mukaan lukien.
Luulisi, että ulkojuhlaan olisi nimikoitu omat alueet, se ei olisi kaupungilta iso vaiva.

Matkatar kirjoitti...

No jopas. Se oikeasti voi olla vaarallistakin. Puhumattakaan siitä hajusta. En minäkään yleensä tykkää kun joku grillaa lihaa, yök.

Tuula kirjoitti...

Tyhmää ja itsekästä grillaajilta.

Jael kirjoitti...

Leena:kaupunki siis on asettanut 4 puistoon grillausalueet ja myös puiston vastapäätä sellainen alue,joka kai ei kelpaa kun siellä on hiekkaa eikä ruohoa. Kuulemma joku järjestyksevalvoja oli käynyt ja sanonut vaan ettei ruohikolla saa grillata..Kiitos ystäväinen:)

Pilvi:en minäkään tajua miksi tulee niin paljon käryä siitä grillaamiesta.Tosiaankin hyi!Toivottavasti nyt ei tule vähän aikaan lisää näitä grillaajia..

Arleena:tuonnehan ei saa sytyttää.Ne grillit ovat sellaisia jalallisia mutta kuitenkin.Tuolla mainitsinkin että kaupungissa on 4 sellaista puistoa missä on grillausalueet mutta tuonon viereiseen puistoon ei ole laitettu minkäänlaisia kylttejä ettei saa grillata:(

Matkatar:vaarallista varmaan jos tulee kova tuuli...en syö lihaa ja se grillatun lihan haju on mulle kyllä aika yök....

Tuula:just niin!

Satu kirjoitti...

Hyvä Jael! Näytit niille kaapin paikan. Mutta aina löytyy niitä, jotka eivät välitä pätkääkään muista kuin itsestään... :-(

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Grillaus parvekkeella ja kerrostalojen pihassa tavallista, ei se ketään suututa.

Hänskätär kirjoitti...

Hyvä kun jaot meidän kanssa. Ollaan sun puolella.

Amalia kirjoitti...

On hyvä purkaa kiukku, se puhdistaa mielen.

Anna kirjoitti...

Totean taas kerran , että joillakin grillaajilla on omalaatuinen järjenjuoksu. Kesäkuussa meillä Saksassa oli huonot grillausilmat, kun satoi jatkuvasti ja runsaasti. Luin lehdestä, että eräs aviopari oli ruvennut grillaamaan hiilillä kerrostalossa omassa olohuoneessaan. Joku naapureista oli vissiin hälyttänyt sitten palokunnan noita älypäitä opettamaan, ennen kuin häkään tukehtuivat. A vot silviisii!

Kiiris kirjoitti...

Niinpä, innoissaan ihmiset joskus unohtavat toiset ihmiset. Toisaalta taas kaikenlainen välinpitämättömyys on lisääntynyt, mennään vaan minäitte etunenässä. Pah.
Hyvä kun marmatit, se auttaa aina.

Mine kirjoitti...

Käy itse pistämässä kieltokyltti. Auttaisikohan se? Sehän oli kummallista, että eivät piitanneet pyynnöistäsi. Onko se tavallista paikallisen väestön parissa?

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Huh, kyllä ärsyttäisi minuakin. München on kauniina kesäpäivinä grillin hajuinen. Onneksi ihan kodin alle kukaan ei sorru grillinsä kanssa istuksimaan, vaan ajautuvat puistoihin ja joen varteen.

Rita A kirjoitti...

Hyvä että pidät oikeuksistasi kiinni.

Kaikkein parasta olisi selkeät säännöt etukäteen. Silloin ei jouduttaisi siihen ikävään tilanteeseen että pitää valittaa. Monethan ottavat valitukset erittäin huonosti ja äityvät vihamielisiksi.

Nimetön kirjoitti...

Pudota jotain "silakanperkuujätteitä" tai mädäntynyttä lihaa sinne pusikon juurelle niin eivät tule toista kertaa. Joku tuoksuva yllätys siihen lähelle ihan vaan juhlan kunniaksi.

t. Aromit talteen

Jael kirjoitti...

Satu:noin se on.Yleensä ihmiset ovat ihan ok,jos pyytää kauniisti,mutta sattui olemaan ikävä yksilö paikalla...

Hannele:kyllä suututtaa jos käryt tulevat sisälle...

R-Hänninen:kiitos:)

Amalia:no just niin:)

Helmi-Maaria:asuintaloni on puiston laidalla.Olohuoneen ikkunan alla melkein.Eli se ,että on ihan puiston vieressä on sekä plussaa että miinusta...

Anna:no voi herranjestas,ei tainnut järki oikein kulkea sillä pariskunnalla kunnolla päässä;D

Kiiris:Välinpitämättömät ihmiset kyllä ärsyttävät,kun eivät ota muita huomioon ja tuo mies taisi olla sellainen,oli ihan pakko valitella täällä;D

Mine:tuskin sellaista otettaisiin vakavasti...Ihmiset täällä ovat ystävällisiä,nyt vain sattui joku ikävä tapaus paikalle.Hän sanoi että joku oli soittanut kaupungin järjestysmiehille,jotka ajoivat heidät pios nurmikolta ja oli selvästikin ärtyyntynyt kun minäkin tulin pyytämään että siirtyisivät...Että sellainen tapaus...

Rita:tuossa puistossa kun ei sais lainkaan grillata;toiselle puolelle katua on laitettu piknikpöydät sitä varten mutta siellä ei ole nurmikkoa ja lasten telineitä....Kaupungin pitäisi kyllä laittaa tuonne jonkinlaiset kyltit...Olen kaupungin kurssittama sellainen,joka voi raportoida jos roskia heitetään,mutta siellä kurssilla ehdoteltiin ettei mentäisi ihmisten luo sanomaan ,kun ei voi tietää miten suhtautuisivat.Eli ei oikein valtuuksia tuossa hommassa ,ikävä kyllä...Olen kyllä pari kertaa näyttänyt sitä kaupngin antamaa korttia kun olen nähnyt koiranomistajan,joka ei ole kerännyt koiran jätöstä ja pari kertaa se on toiminut,kun olen uhannut sakoilla (vaikka mulla ei edes siihen ole valtuuksia;D)

Aromit talteen;Hih tuollainen oliskin hyvä juttu;D mutta taitaisivat kissat syödä ne "silakanperkuujätteet"....

Elegia kirjoitti...

Höh, ärsyttävää todellakin ja erityisesti ärsyttää se, että kun heille on kuitenkin laitettu se griallusmahdollisuus sinne toiseen osaan puistoa, niin miksi pitää väkisin levittäytyä ikkunoiden alle. Kun grillejä on useita, on se kärykin ihan eri luokkaa kuin joku satunnainen käryttäjä, mur!

Jael kirjoitti...

Elegia:todellakin ärsyttävää ja miksi mun pitäisi laittaa ikkunat kiinni ihan vain tuollaisten älyttömien grillaajien vuoksi... Siinä ihan ikkunan alla oli parikin grilliä ja hieman kauempana lisää joten todellakin sitä käryä tuli ja se tuntui:(