sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Sunnuntaikävelyllä

Kävin tänään ystävän kanssa kävelyllä Tel Avivin keskustassa. Sunnuntaihan täällä on normaali viikonpäivä,viikon alku,tosin tällä viikolla on lehtimajajuhla jolloin koululaiset ja monet vanhemmatkin ovat vapaalla,joten joka paikassa oli hurjasti ihmisiä liikkeellä.
Nämä talot ovat ihan lähellä katua,jossa asuin täällä ensimmäistä kertaa asuessa.Tosin alue oli silloin rähjäisempää eikä niin trendikästä ja kallista...kun tuolla kävelee aina välillä huomaa,että taas on joku talo restauroitu,kuten nämä talot.
Tästä kun mennään alas tullaan entiselle kotikadulleni.
Tel Avivin ensimmäinen kaupungintalo,joka sekin restauroitiin joitakin vuosia sitten,ja toimii nykyään museona.
Kävelimme Gan Hameir-puiston läpi,jonka läpi kävelin myös vuosia sitten kun vein poikani aamuisin lastentarhaan,joka on puiston varrella. Silloin ei vielä ollut pingispöytiä eikä noita kuntolaitteitakaan.Muutenkin puisto on muuttunut vuosien varrella.
Suuret puut luovat varjoisen kujan
Lähellä on hollantilainen kauppa,jossa oli kivan näköisiä pulloja.Kaupasta saa lakuakin,jopa suolaista,mutta sitä kovaa hollantilaista sorttia.Pidän enemmän pehmeästä suomalaisesta lakusta.
Ja kun hollantilaisessa kaupassa ollaan,niin sieltä tietysti löytyy tällaiset kengät...

19 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Ihania pulloja! Kauniita valkeita taloja.

Jael kirjoitti...

Kiiris:Tel Avivia kutsutaankin valkoiseksi kaupungiksi.

Riina kirjoitti...

Kauniita taloja tosiaan! Olisko toi nyt sitten tyyliltään art decoa? Se ainakin olis tämän amatöörin veikkaus. ;)

Ja voihan vitsi, lakuhimoni alkaa riistäytyä käsistä, kun ihan pelkkä maininta sai veden kielelle. ;) Täytyy ehkä käydä kokeilemassa onneaan ruotsalaiskaupassa...

Jael kirjoitti...

Riina:nuo vanhat restauroidut talot ovat tosi nättejä.Luulen että nuo edustavat eklektistä tyyliä,jollaista näkee paljon tässä kaupungissa.Siinähän on sekoiteltu vähän eri tyylilajeja....Täällä onneksi saa yhdestä luomumarkettiketjusta suomalaistakin lakua,joten pitää kai suunnata sinne joku päivä...

Mine kirjoitti...

Minä olenkin tänään lukenut ahkerasti Jerusalemin nähtävyyksistä ja tehnyt suunnitelmia. Vinkkaamasi tori on kartan mukaan lähellä hotelliamme ja sen lähellä joku ravintola, jota Lonely Planet suosittelee. Mitenhän vain aika riittää, sen verran monta pyörylää tuli karttaan "Pakko nähdä"- kohteita. Ja hieman haaveilin, että jos olisi ehditty käydä Beetlehemissä ja Kuolleella merelläkin.... Tel Avivista en huoli, meillähän taitaa siellä olla oiva opas:D.

Jael kirjoitti...

MIne:Jerusalemissa onkin hurjasti nähtävää.Onkohan se ravintola se,joka on itse siellä torilla? Sellainen aika suosittu on siellä nimittäin..Muutenkin se tori on ihan mahtava,ja uusittiin joitakin vuosia sitten.Juu Tel Avivissa on opas valmiina odottamassa;D

Sarppu kirjoitti...

Okei myönnän myönnän, iski valtava matkakuume, täällä tällä hetkellä järkky vesisade ja rakeitakin tuli, ollapa jossain auringossa :)

anumorchy kirjoitti...

Minunkin teki mieleni kayda talla viikolla Tel Avivin iltapaivakierroksella, kun olen vaan viisi tuntia toissa. Sitten muistin etta siella on todellakin hirveasti vakea liikkeella ja paatin jattaa sen valiin.

Melissa kirjoitti...

Voi ivtsit miten kaunista ja aivan ihania pulloja.

Nella / Kaukokaipuu kirjoitti...

Voi että miten mun silmät kiinnittyivät tuon ensimmäisen kuvan punaisiinn kukkiin! Näyttävät yhtä ihanilta kuin täällä par'aikaa leimuavat villiviinit. :)

Nella / Kaukokaipuu kirjoitti...

Voi että miten mun silmät kiinnittyivät tuon ensimmäisen kuvan punaisiinn kukkiin! Näyttävät yhtä ihanilta kuin täällä par'aikaa leimuavat villiviinit. :)

Tuula kirjoitti...

Ihanaa, että siellä säilytetään kaiken uuden rakentamisen keskellä kumminkin näitä vanhoja, jotenkin telavivmaisia rakennuksia.

Satu kirjoitti...

On siellä vaan kauniita rakennuksia.

Ja nuo maitotölkit, pakko saada tuollainen. :-)

Susanna kirjoitti...

Ihanan nakoista :)

Nimetön kirjoitti...

Kaunista on. Näin sunnuntaikävelyn ja lehtimajajuhlan aikaan voi olla sopimatonta kysyä,mutta kysyn kuitenkin, miten ihmisten puheissa ja käytöksessä näkyy sodan uhka? Toivotaan,ettei mitään sellaista tule ja neuvottelijat tekevät viisaita päätöksiä!

Jael kirjoitti...

Sarppu:toivottavasti se aurinkokin joskus pilkahtaa esille.

Anu:siellä torin lähellä oli kyllä vähän liian paljon ihmisiä liikkeellä...

Nelli:tosi kivoja olivatkin nuo pullot:)

Nella:Nuo kukkaköynnökset ovatkin tosi nättejä:)

Tuula:onneksi säilytetään,vaikka jossain vaiheessa,ennenkuin niiden merkitys tajuttiin,niitä ehdittiin tuhotakin liikaa...

Satu:nuo vanhat kunnostetut talot ovatkin tosi nättejä.Nytkin yksi tosi upea on melkein valmis ja muistan miten rähjäinen se oli ennen kunnostamista.,,Ihanat maitotölkit tosiaankin:)

Susanna:)

Anonyymi:en mitenkään tunne sitä eivätkä ihmiset nyt siitä paljon puhukaan,kun tuolla Syyrian puolella tapahtui sellaisia ratkaisuja ,jotka toivottavasti estävät sen amerikkalaisten hyökkäyksen sinne.Ei kyllä lainkaan huomaan mitään "sotatilannetta".

Hänskätär kirjoitti...

Mukavaa maanantai-illan lukemista. Täällä päin syksy tekee tuloaan.

Jael kirjoitti...

Raija:Meilläkin alkaa jo olla syksyistä,ei ole enään niin kuumaa kuin elokuussa:)

Leena Lumi kirjoitti...

Kaunis pustokuja ja kiva hollantilainen kauppa.

Mukavaa viikonloppua sinulle!