perjantai 21. helmikuuta 2014

Maratonit lähestyvät enkä pääse kaupunkiin....

Tel Avivin Rabin-aukiolle kaupungintalon viereen (tuo edessä oleva rakennus) on tällä viikolla noussut iso telttarakennelma;Samsung Maraton Expo. Tänään päätin sitten mennä hieman tutkiskelemaan mitä siellä sisällä on ,ja etenkin halusiin leikkiä Samsungin tuotteilla Samsungin suurella osastolla.Kuvassa näkyy ekologisen altaan reuna,jossa voi istua ja tutkiskella altaan elämää.Kun menin tuosta ohi kuului kasvien alta jonkinlaista kovaa kurnutusta mutten ollut varma oliko se lintu vai sammakko.No kyllä se sammakko taisi olla,olen ihan unohtanut miten kovaäänisiä ne voivat olla! Mutta kiva että sammakoita on ihan kaupungin keskustassa:) Ja kuvasta huomaa myös kesäasuisen henkilön:tänään ja huomenna on harvinaisen lämmintä mutta kuivaa,joten se ei liian pahasti häiritse.
Samsung-osastolla oli sitten kaikenlaista mielenkiintoista:siellä pystyi ostamaan juotavaa ja istua kahvilassa,jossa jokaisen tuolin edessä oli joko Samsung-puhelimia tai tabletteja.Siinä niiden tutkimiseen meni jonkun aikaa ja sitten huomasin kamerat,tuolla keskellä.Samsung-kamerakin tuli tutkittua perusteellisesti ja Samsung-tyttö otti minusta kuvan jossa Eiffel-torni(josta näkyy ihan pieni osa...) oli takanani;ja sitten kuva printattiin ja sen sai ottaa mukaansa;harmi vaan että naama näkyy siinä niin epäselvästi.... Tuo ensi perjantain maratoni on aika harmillinen siinä mielessä että en pääse lainkaan Tel Aviviin,sillä kaikki pääkadut on suljettu! En kyllä tajua miksi tuo kaupunkiintulo tehdään noin vaikeaksi sellaisille jotka haluavat tulla maratonia katselemaan.Ja monia  vanhempia ärsytti myös kaupungin päätös pitää koulut ja kaupungin tarhat kiinni maratonpäivänä.
Yritin ottaa kuvan Samsungin kaarevasta televisioruudusta.Tuo kaareva ruutu on melkein kuin olisi elokuvissa. Vau,olispa tuollainen kotonakin mutta hinnat ovat vielä tosi korkeita.Ja kuvanlaatu,huh!
Kiersin lisää Samsungin jättimäisessä teltassa ja sitten huomasinkin keittiön,jossa tietenkin oli Samsung-uuneja..(tämä ei nyt ole mikään Samsung mainos vaikka tuo nimi tässä koko ajan vilahtaakin,mutta tuolla teltassa kaikki tietenkin oli kyseisen firman tuotteita) .Mukava kokki DanDan kertoi,että tilassa on juuri alkamassa pieni leivontakurssi,ja että olen tervetullut mukaan leipomaan.No tietenkin suostuin ja siinäkin vierähti lähes tunti,kun teimme minipizzoja,juustotankoja ja DanDan vielä näytti meille miten tehdään suklaafondantteja. Mukavasti vierähti tuolla muutama perjantainen tunti:)

13 kommenttia:

 1. Onko nyt hyvä aika maratonille? Siis ilman puolesta.

  VastaaPoista
 2. Nelli,tänään on ollut kuumaa ja kuivaa.Ensi viikolla toivottavasti viileämpää kun on tuo maratoni,mutta ei vielä ole kuumaa täällä,joten sään pitäisi olla ok.

  VastaaPoista
 3. Taisi kokki nähdä, että sut kannattaa pyytää mukaan, kun olet niin hyvä näissä kokkiasioissa.

  VastaaPoista
 4. Olipas kiva kun pääsit leipomaankin. :-D Saitteko myös syödä leivonnaiset? ;-)

  VastaaPoista
 5. Allu;kai se niin oli;D

  Satu:no tottakai,kun me itse saatiin leipoakin;D

  VastaaPoista
 6. Meillä esikoinen tahtoisi Samsungin puhelimen. Ennen olin sitä mieltä, että meillä suositaan suomalaista eli ostetaan vain Nokiaa. Mutta nyt kun myivät mokomat Nokian puhelimet maasta pois, ei taida enää olla syytä sanoa ei Samsungille.

  VastaaPoista
 7. Viime aikaiset tapahtumat tuo mieleen josko kiinni pitämisen yksi syy on turvallisuus...
  Yhtenä päivänä juttelin erään espanjalaisen kanssa ja hän sanoi että täällä kuohuu pinnan alla ja on vaan ajan kysymys milloin jengi hermostuu ja nousee barrikadeille.
  Poliitikot ja muut valtaapitävät rellestävät ja samaan aikaan 500.000 on menettänyt kotinsa jotta pankkeja voidaan pitää yllä. Huh, huh...

  VastaaPoista
 8. Suklaafondantit kyllä veivät voiton tässä jutussa :D

  VastaaPoista
 9. Mine:Minäkin olin ajatellut Nokiaa mutten enään kun menivät myymään pois...Samsung on hyvä puhelin mutta pirun kallis,joten minulla on nyt paljon halvempi kiinalainen Huawei,toimii hyvin vaikka joskus välillä hiukan jumittuu.Kurjaa kun Espanjan tilanne on vieläkin noin muy mal.

  SusuPetal:minä taas tykkäsin juustotangoista,mutta kyllä fondantitkin olivat superhyviä;D

  BLOGitse:tässä tapauksessa syy on kyllä se että maratonreitti kulkee niin laajasti kaupungilla.Kyllä minä Tel Aviviin pääsisin,mutta joutuisin kävelemään tosi pitkän matkan nähdäkseni jotain juoksuista joten taidan jäädä kotiin...

  VastaaPoista
 10. Leivontasessiohan kuulosti mukavalta.
  Kiva reissu.

  VastaaPoista
 11. Árleena>mukavaa oli tuolla tavoin yllättäen päästä leipomaan;D

  VastaaPoista
 12. Viehättävä tuo sinun käyttämäsi tekstityyppi. Minkä niminen se on ? Saisinkohan sen siirretyksi omaan blogiini? :)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...