torstai 27. helmikuuta 2014

Orkideapuu kukkii jo!

Huomasin että upeat orkideapuut eli bauhiniat kukkivat jo nyt ja kun oikein muistan niin nämä ovat yleensä kukkineet hieman myöhemmin keväällä. Minkäköhänlainen kesä on tulossa kun nämäkin kukkivat jo nyt ja talvea ei melkein ollut....
Aamulla aikaisin kävelin Yarkon -puistossa ja katselin että olisko siellä nyt kasvamassa villejä syötäviä kasveja kun viimeksi siellä käydessä niitä ei oikein kunnolla ollut,vähäisistä sateista johtuen. Löysin villisinappia ja kaalivalvattia ja keräsin pussillisen,mutta sitten unohdin koko pussin puistoon,sillä olin niin keskittynyt Instagrammiin puhelimessani;olen tainnut hurahtaa siihen!
Puiston vastapäätä ,ja vastapäätä messualuetta,oli huomisen maratonin alku-ja loppupisteet. Hyvä kun pääsin puistosta pois kun aitaesteitä oli tuonne jo pystytetty ja tänään pääkadutkin suljettiin jo klo 18 aikaan illalla,vaikka maratoni on vasta huomenna aamulla aikaisin. Aika älytöntä,kai niitä esteitä voi pystyttää yölläkin...
kuva täältä
Edit: maratoonareilla oli onneksi tänään hyvä juoksusää,kun lämpötilat aamulla olivat alla 20 asteen. Viime vuonna oli todella kuuma maratonpäivä ja yksi juoksija menehtyi.Nytkin muutama juoksija joutui sairaalaan. Maratonin voitti kenialaismaratoonari. Juoksijoita oli yhteensä 40 000.
Ja näin Purim-juhlan alla  (siihen on kyllä vielä yli 2 viikkoa aikaa...) Matalon -kadulla myös autot toimivat tavaroiden esittelijöinä.Tuo katu on ihana:täynnä kivoja kauppoja,joista löytyy juhlarekvisiittaa ja muutakin kivaa:)

25 kommenttia:

 1. Täällä kukkii ihan samanväriset azaleat, mielestäni normaalia aikaisemmin nekin

  VastaaPoista
 2. Täällä on kevät kuukauden etuajassa, luonto ja muuttolinnut.Ei tätä voi vielä uskoa todeksi.Hiihtolomalaisilta puuttuu lumet.

  VastaaPoista
 3. Orkideapuu kuulostaa ja näyttä upealta.

  VastaaPoista
 4. Kaunis puu. Meillä Magnoliat on nuppuja täynnä. Nythän täällä on taas ollut viileämpää, mutta kunhan lämpenee, eiköhän puut puhkea loistoonsa.

  VastaaPoista
 5. Voi olipa kaunis tuo orkidea!Oikein hyvää viikonvaihdetta sinulle ja hyvää maaliskuuta Jael

  VastaaPoista
 6. Orkideat kukassa? Taitavat säät olla sielläkin hiukan erilaiset tänä talvena, niinkuin täälläkin.Täällä olen aistivinani kevään aivan selvästi lintujen ääntelystä. Ne ovat kadonneet pihapiiristä hiukan loitommalle, ruoka ei kelpaa automaateista .

  VastaaPoista
 7. Meillä vasta (jo!) maasta pilkistelee sipulikukkien vihreät alut.

  VastaaPoista
 8. Kaunis puu! Olisipa täälläkin tuollaisia...
  Meilläkin on kevät-tunnelmaa, lumesta ei tietoakaan ja vesi kohisee koskessa. Tein pihalla jo ekat siivoushommat. Siivoilin perennapenkkejä ja tein saareen polkuja... helmikuussa!
  Harmillisia nuo maratonin järjestelyt. Muistan viime vuonna, olimme samaan aikaan Jaffossa. Ja nyt meidän poppoo on pappan kanssa Asdodin ja Askelonin suunnalla punavuokkojen etsinnässä!
  Kivaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 9. Täälläkin on leuto talvi ollut ja aika paljon löytää jo kukkivia puita ja pensaita, en vain tunnista niitä, hihii. Nyt ovat kevätkarnevaalit alkaneet, siellä en ole ennen täällä Espanjassa käynytkään, Saksassa kyllä. Saas nähdä millaista on!

  VastaaPoista
 10. Allu:kevät saapui ihan liian aikaisin...

  Marja-Leena,uskomaton kyllä tuo Helsingin talvi tänä vuonna!

  Arleena:tuo puu on kukkiessaan tosi kaunis ja kukat upeita!

  Mine:kaunis tosiaankin.Ja magnoliatkin kukkivat jo ,täällähän ollaan tämän kevään kanssa aina vähän teitä edellä..

  Maria;nuo kukat ovat mahtavan kauniita:) Ja ihanaa viikonloppua ja alkavaa maaliskuuta sinullekin Maria:)

  Kyllimarjaana.Bauhinia eli orkideapuu,sen vuoksi että kukat tuovat mieleen orkideat mutta muuten ei orkidean kanssa ole yhteyttä.Kyllä,täällä on tänä vuonna ollut harvinaisen vähäsateinen talvi,mikä ei ole lainkaan hyvä juttu kun suuri osa vuotta muutenkin on sadetonta.Kiva että linnut ovat palanneet:)
  Meillä on se karnevaali tässä Holonissa muutaman viikon kuluttua:)


  Nelli:)

  Kiiris:no aika aikaista sellaisellekin teillä;D

  Irmastiina:on tuossa kyllä tosi nätit kukat:)

  Eeviregina:Ihan uskomatonta kun ajattelee että tuollaista teet vielä helmikuun puolella.Kyllä teillä on ollut kumma talvi mutta niin on meilläkin ollut;alkoi hyvin mutta sitten lopahti.Maratonin järjestelyt hieman harmittavat ja varmaan monet kaupat kiroilevat tänään kun myynnit ovat kehnot reitin varrella.Ooh,voin ihan kuvitella miten upeaa siellä on kun punavuokot värittävät maisemaa:) Kiitos,samoin sinulle hyvää viikonloppua ja alkavaa maaliskuuta!

  Matkatar:taitaa olla niin että joka puolella on ollut erikoinen talvi,täällä vähän huono k un ei ole oikein satanut.

  Hannele;on kyllä;D

  VastaaPoista
 11. Siellä on kyllä niin kaunista kaikkine kukkivine puineen ja muutenkin kaikki niin nätisti laitettu. Että harmitti taas tänään kun kävin katselemassa meidän kaatopaikkaluontoa :(

  VastaaPoista
 12. Taitaa global warming vaikuttaa. Kestävätkö kukat kauan orkideapuissa ? Meillä oli kerran orkidea ruukkukasvina kotona ja siinä kestivät kukat ihmeen kauan.

  VastaaPoista
 13. Täällä Málagassa on selvästi myös kevät. Silmua ja kukkaa pukkaa ja puihin änkeää uutta vihreää. Ruusupuutarhakin oli siivottu ja leikattu, sielläkin oli jo muutama silmu uutta elämää.
  Mukavaa viikonloppua massatapahtumasta huolimatta!

  VastaaPoista
 14. Sirokko:puitten kukkimisen aikaan onkin tosi kaunista.ON täällä välillä roskiakin,meidän puisto viikonlopun jälkeen esim., on aika roskainen vaikka roskakoreja on reilusti sinne laitettu mutta ylipäänsä ihmiset ovat oppineet roskaamaan vähemmän.

  Rita:näin se taitaa olla.Jaa en muista miten kauan kestävät mutta kyllä kai ainakin kuukauden.Nyt tuo kukinta vasta alkoi.
  Tuo orkideapuu ei kylläkään ole orkideakukan sukulainen...

  BLOGitse:Kiitos,samoin sinulle hyvää viikonloppua! Kukkia pukkaa vaikka tämä talvi on ollut historiallisen vähäsateinen:(

  VastaaPoista
 15. Ihana kukkiva puu!

  Odotan kovasti nyt oikeaa kevättä ja magnolian kukintaa.

  VastaaPoista
 16. Upea tuo orkidea puu ... wau!
  Ompa mukava että olet instagramissa - etsinkin sinut aivan tätä pikaa :)
  Minulla on haaste sinulle blogissani - mutta siihen saa vain vastata, jos ei ollenkaan stressaa ...siis ihan vapaaehtoinen vain!
  Nauti auringosta ja kukkaloistosta,
  Nina

  VastaaPoista
 17. Leena:tuon puun kukat ovat kyllä väriltään ihan mahtavia.Ja se magnolianne varmaan piankin kukkii kun kevät on niin aikainen;D

  Nina:tosiaankin vau nuo kukat!
  Nina,minä olen ollut Instagramissa muutaman viikon ja heti hurahdin,pitää etsiä sinutkin sieltä...

  Kävin katsomassa...Kiitos,oikein hyvää alkanutta maaliskuuta!

  VastaaPoista
 18. Kaunista! Käyn täällä useinkin lukemassa mutta kommentointi on jäänyt. Olen kerran käynyt Tel Avivissa ja laskin juuri,että siitä on aikaa jo ikuisuus. Se oli joskus 1977 tai -78. Kaupunki on varmasti täydellisesti muuttunut siinä ajassa. Tosi hauskaa nähdä blogisi kautta nykyistä kaupunkia ja muutakin Israelia.

  VastaaPoista
 19. Savisuti:) Kiva kun kävit kommentoimassa:) Tel Aviv on tosiaankin muuttunut (parempaan suuntaan..) tuosta sinun käynnistäsi,nykyään esim, täällä on monta pilvenpiirtäjää kun taas silloin kun sinä kävit täällä oli vain se yksi ..

  VastaaPoista
 20. Marja-Leena:nuo kukat ovat niin ihanan väriset tuossa puussa:)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...