lauantai 15. helmikuuta 2014

V.2014 matkamessuilla

Viime viikolla oli taas matkamessujen aika Tel Avivissa ja käväisin niissä keskiviikkona iltapäivällä.Nämä olivat 20.kansainväliset matkamessut täällä:ne järjestetään aina Tel Avivin messualueella ja sisäänpääsy näihin on ilmainen.Postauksessa on sitten kuvasatoa sieltä.Heti ensimmäiseksi näkyi Mano risteily-yrityksen osasto.Matkamessuille on kiva mennä ja haaveilla matkoista,vaikka ei sellaisia voisikaan tehdä.
Join heti alussa myös turkkilaista(arabialaista)kahvia,jotta jaksaisin paremmin kierrellä messualueella.....
Intia oli taas tuolla suurella osastolla
Ecuadorin ihastuttava edustaja
joka halusi että kuvaan koko asun.....
Myanmarin edustaja ,joka kertoi tämän puvun olevan erään heimon asu,en vaan muista minkä heimon...
Hän oli Filipiinien osastolta
Tserkessitanssijat.Israelissa on 4000 tserkessiä.
Latvian osastolla oli kaunisääninen laulaja
Minulle tarjottiin omena kauniissa rasiassa
Hänellä oli hyvin makeita herkkuja
Japanin osastolla minulle taitettiin kaunis origamilintu
Sri Lankan osastolla sain mukin ,made in China,jossa luki Sri Lanka....
Judy Chai Chai-vuohifarmilta,jonne voi mennä oppimaan vaikka miten juustoja  valmistetaan..Olispa mukavaa oppia sellaista...
Erään risteily-yrityksen osaston edessä tanssittiin salsaa!
Palestiinan tai oikeastaan Ramallahin ja Betlehemin  Grand Park hotellien osasto,jota oltiin juuri purkamassa kun tulin. Ihan vain minun tähteni edustaja kiipesi tuolille ja piti tuota seinäjulistetta paikallaan,jotta sain sen kuvattua.Hienolta näyttävät hotellit webbisivujen mukaan.
Ruotsin osasto. Suomen naapurimaista tuolla olivat Eesti ja Ruotsi,muut pohjoismaat eivät tuolla olleet. Sen sijaan Arkian osastolla myytiin kiertomatkoja Suomeen kesäksi.Koska nämä messut ovat Välimeren alueen ja kansainväliset matkamessut;olivat Välimeren maat tuolla parhaiten edustettuina:Espanjalla oli useitakin osastoja tuolla ,ja muutkin Välimeren maat olivat hyvin edustettuina.
Ennen poislähtöäni ihastelin näitä valtavan kokoisia kaktushedelmiä,joista oli piikitkin sopivasti poistettu.Eteläisessä Israelissa olevalle kaktusfarmille voi tehdä retkenkin.


23 kommenttia:

anneaulikki kirjoitti...

Tässähän pääsi kivasti matkalle melkein maailman ympäri :)

hanne virtauksesta kirjoitti...

Heips!
Varmaan vierähti tunti toisensa perään noilla ihanilla messuilla. Miksiköhän Suomi ei ollut mukana?
Mielenkiintoisia kohteita, ihmisiä!

Jael kirjoitti...

Anneaulikki;sehän onkin se kiva puoli tuollaisilla messuilla,pääsee melkein maailman ympäri muutamassa tunnissa;D

Hanne:kiva että pääsit kommentoimaan tänne taas:) Juu tuolla vierähti kokonainen iltapäivä,oli niin paljon katsottavaa:)

Päivi kirjoitti...

Olipas värikästä. Kaikilla mailla on tarjottavaa, ja omat vahvuutensa.

Satu kirjoitti...

Teidän messut oli kyllä paljon kivemman näköiset kuin meidän!

Jael kirjoitti...

Päivi_:Ihanan värikästä oli,ja tuossa vain osa.

Satu:no en tiedä ovatko kivemmat kun ne Helsingin ovat pohjois-Euroopan suurimmat,tai niin ainakin luin.Mutta tuolla oli tosi kivaa viettää yksi iltapäivä:)

anumorchy kirjoitti...

Mista sina aina huomaatkin nuo kaikki messut ja tapahtumat?

Marja-Leena kirjoitti...

Matkamessut ovat aina kiinnostavia. Tänä vuonna tosin en tullut käyneeksi Helsingin messukeskuksessa olleilla matkamessuilla. Unohdin nuo messut ja kun muistin, oli jo liian myöhäistä mennä. Puutarhamessuja taas odotan innolla. :)

Jael kirjoitti...

Anu:Haaretz-lehdessä on aika hyvin aina tapahtumista ja sitten olen jossain mailing-listoilla,niin tulee tietoa...

Marja-Leena:tosi kiinnostavia ovatkin.Nytkin tuli tietoa muutamasta paikasta täällä jotka niin haluaisin nähdä. Helsingissä olikin suuret matkamessut!

Melissa kirjoitti...

Aika mahdottoman hienoja lavasteita, ei täällä Suomessa tuommoista ole. Tuonnehan voisi oikeasti ihan mennäkkin. En yleensä välitä messuista kun ne on niin plääääääh. Onko siellä risteilijöitä? Minne ne menee ja voiko tehdä sellaisia miniristeilyjä niin kuin Suomesta Viroon tai Tukholmaan?

Jael kirjoitti...

Nelli:mutta eikös siellä Helsingin matkamessuillakin ollut upeita lavasteita?
Ihan kivat messut nuo ja toivottavasati pääsen ensikin vuonna.
Ei ole ihan samanlaisia miniristeilyjä kuten Suomessa,vaikka Kypros on ihan lähellä.Ennen kuulemma sinne pääsi ihan reittilaivalla,mutta nyt vain sellaisilla risteilypaketeilla,jotka kestää jotain 2 tai 3 päivää. Tai onhan se silloin kai miniristeily mutta aika hinnakas.

anumorchy kirjoitti...

No noilla Manon purtiloilla en kylla lahtisi minnekaan. Vanhoja pienia paatteja, 70-luvun Suomi-Ruotsi lauttojen tasoa.

arleena kirjoitti...

Mukava kierros.

Eko kirjoitti...

Jopas olikin mukava pistääntyä messuilla.
Terveisiä...
Eko
Suomi/Lapland/Kuusamo

Sirokko kirjoitti...

Eipä tarvi kauas liikkua kotoa, kun jo saa tuulahduksen ulkomaailmasta, siitä matkamessut on kivoja. Anteliaitakin olivat :) Helsingin messuilla en ole koskaan käynyt vertaamassa, mutta nämä olivat ainakin kuvista päätellen värikkäät.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Hienot messu!
Ja tietysti Suomi loisti poissaolollaan...:)

Nimetön kirjoitti...

TaijaS sanoi...

Mielenkiintoista tietoa tuon tserkessi linkin takana. Muistelen joskus käyneeni Kfar Kamassa. Jäin tässä myös pohdiskelemaan, mitkä ovat israelilaisten suosikki matkakohteet ulkomailla. Mukavaa alkanutta viikkoa toivottelee TaijaS ...ja lunta vain tulee...

SusuPetal kirjoitti...

Ihanaa, kotisohvalla pääsi reissuun ja niin moneen paikkaan, kiitos! Muunlaiseen matkailuun ei ole varaa :D

MaaMaa kirjoitti...

Upeita asuja!
Matkailumessuilla on aina kivaa, ja matkakuume senkun nousee .... Myanmariin haluaisin mahd.pian! Hanin veli on sielä nyt juuri ... !

Allu kirjoitti...

Minnekäs israelilaiset yleensä matkustaa lomailemaan?

Riitta kirjoitti...

Mielenkiintoiset messut! Huvitti Ruotsin "värittömät" edustajat muihin maihin verrattuna. Latviassa soitetaan näköjään kannelta ja taisit tavata Joosefin ja Marian! Olisipa hienoa vain valita tuolta muutama matkakohde tuleville kuukausille, pakata laukku ja lähteä lentokentälle.

Mine kirjoitti...

Olipas värikkäät messut. En ole koskaa sellaisille päässyt, vaikka mieli ehkä tekisi.

Jael kirjoitti...

Anu:aika pieniä purtiloitahan ne Manon paatit on Suomesta seilailevien paattien rinnalla.Olis edes sellainen reittimatka Kyprokselle,sehän on niin lähellä..

Arleena:tosi mukava oli:)

Eko:kiva että kävit pistäytymässä:)

Sirokko:tuolla tuli melkein matkusteltua maailman ympäri! Nämä olivat tosi värikkäät ja tuli myös kotiin viemisiä...

Irmastiina:hienot oli.Ruotsin edustaja vihjaili että ehkä ensi vuonna voisivat jakaa osaston Suomen kanssa....

Taija:,minäkin olen käynyt kerran Kfar Kamassa,ja mielenkiintoinen tuo heidän historiansa.Jaa mitkäköhän ovat ne suosikkikohteet nyt...ennen oli Turkki,ennen sitä selkkausta.,.nyt ehkä Kreikka,en osaa sanoa...

SusuPetal:ihan bussilla kodin läheltä pääsin suoraan tuonne ja kiva juttu on se,ettei tavalliselle kansalle ole sisäänpääsymaksua,suuri plussa:) En minäkään pääse matkustelemaan mutta Suomeen täytyy päästä kerran vuodessa kun on koko suku siellä...

MaaMaa.tuolla oli tosiaankin mahtavia asuja joidenkin maitten edustajilla:)Myanmariin oliskin kiva päästä katsomaan...Minulla on sieltä kotoisin oleva tuttu täällä.

Allu:en osaa nyt oikein sanoa,tuolla näkyi olevan tasaisesti väkeä vähän joka osastolla.Ennen oli Turkki number one kohde.

Riitta:nuo matkamessut täällä ovat tosi hyvät! Ja minäkin katselin sitä Latvian tytön soitinta mielenkiinnolla. Joosefin ja Marian luokse olisi kiva myös mennä eikä matkakaan minulle liian pitkä.Ah voispa tehdäkin noin!

Mine:No sitten on kyllä sinunkin aika päästä joillekin matkamessuille:)