maanantai 5. toukokuuta 2014

Operaatio kissa +edit.

Kun muutin tähän nykyiseen asuintalooni,huomasin pian kauniin kissanpennun joka näkyi asuvan talon piha-alueella.Talossa silloin vielä asuvalta Mayalta sain tietää,että kissanpennun nimi on Gurit.Olen kuvannut Guritia tänne pentunakin,ja löysin täältä muutaman pentukuvan.
Gurit ja minä olemme siis asuneet tässä ympäristössä suurinpiirtein yhtä kauan,ja Guritista oli tullut oikea talokissa;se oli aina  odottamassa ulko-oven takana ja usein myös pyrkimässä sisälle,etenkin talvella. Se on seurannut minua ja Bambia ,mutta vain tiettyyn kohtaan saakka. Gurit on myös sen verran kesy,että voin nostaa kissan syliini.
Guritilla oli myös paras ystävä;vanhempi kissa nimeltä Vantz,joka kuoli (oli sairastunut ja hävisi,todennäköisesti kuoli) joka oli katsonut Guritin perään ihan pentuajoista lähtien.Vantzin hävittyä Gurit alkoi laihtua ja selvästi näkyi,että kissa oli hieman onneton. Niinpä Maya,joka ei tässä talossa enään asu mutta tulee usein talossa asuvan äitinsä luokse,päätti etsiä Guritille uuden kodin.
Tänään iltapäivällä se sitten tapahtui.E.joka asuu maatilalla,ja  pitää jonkinlaista turvakotia kissoille,tuli hakemaan Guritin.Kuvassa E ja Gurit yrittävät tutustua toisiinsa.
Tähän koriin olisi Guritin pitänyt mennä mutta se ei ollutkaan mikään helppo juttu,vaikka korin pohjalle oli laitettu purkkiruokaa....Joka kerta kun puoli Guritia  oli jo korin sisäpuolella,ja yritimme työntää kissaa kokonaan sisälle,ponkaisi kissa vihaisena sieltä pois.
Vähitellen luottamus kasvoi Guritin ja uuden isännän välillä.
Lopulta älysimme kääntää korin ylösalaisin ja saimmekin Guritin kokonaan sisälle ja ovikannen kiinni. Korin päälle laitettiin kangasta,joka rauhoittaa korissa olevaa kissaa,ja kori kiinnitettiin mahdollisimman hyvin E:n moottoripyörän takapenkille.Oli pakko tulla moottoripyörällä,koska itsenäisyyspäiväjuhlallisuuksien vuoksi suurin osa kaupungin kaduista on suljettu,eikä autolla olisi päässyt tänne ja pois.
Gurit pääsi turvallisesti perille eikä kuulemma edes ollut järkyttynyt kun pääsi korista pois. Nyt ei enään ole kissaa odottamassa ulko-oven edessä,mutta hyvä että Guritille löytyi koti:)

Felix,kissa kodin viereissä puistossa
Aamulla selvisi,että Gurit oli päässyt karkaamaan talosta. E oli avannut oven ja silmänräpäyksessä Gurit oli kadonnut. Ehkä talossa olevan pennut ja muut kissat ja matka sinne olivat liikaa,ehkä uusi ympäristö pelotti.Maya oli niin huolissaan Guritista,että halusi ehdottomasti ajaa sinne,vaikka E:n talo onkin kaukana,ja etsiä Gurit. Talo on keskellä peltoja ja joítakin varastorakennuksia ja kävelimme ympäriinsä huudellen Guritin nimeä. Kunnes kuulimme vienon "mjaun" ,selvästikin Guritin.Kuulimme Guritin parikin kertaa,mutta emme tarkalleen pystyneet paikantamaan missä hän oli,mutta oli pienoinen helpotus,ettei kissa ollut mennyt kauemmaksi ,vaan on talon lähettyvillä.Jätimme tonnikalaa,mutta Gurit on kai niin paniikissa,ettei uskaltanut tulla syömään. Sovimme E:n kanssa ,että hän jättää polun varteen ruokaa ja juomaa muutaman kerran päivässä,ja siirtää juoma-ja ruokakipon joka kerta vähän lähemmäksi taloa. Saapa nähdä mitä tapahtuu.Gurit,vaikkakin on täysin kesy ja yrittää aina tulla taloon;on tottunut omaan reviiriinsä.Tosin taloon muutama viikko sitten täältä toimittamamme emo pienine poikasineen on kotiutunut hyvin,samoin kuin toinenkin kadulla ollut kissa.
Poikakissa turvatalossa
Turvatalossa oli kuvaushetkellä 8 pentua.Matkalla pois sieltä löysimme melkein vastasyntyneen pennun eräästä varastorakennuksesta.ja veimme sen E:n .turvataloon.
Että nämä ovat suloisia!

23 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Onnallinen päätös kissatarinalla!

Jael kirjoitti...

Tuula:onneksi:) tulee kyllä ikävä Guritia,koska olen koko tämän bloggaamisen ajan tottunut,että kissa on ulko-oven edessä ja nyt ei enään ole,....

Melissa kirjoitti...

Ihanaa :) Voi pikkuinen söpöläinen <3

Tiina kirjoitti...

<3

Nurkkalintu kirjoitti...

Gurit-ressukka; toivotaan, että elämänhalu ja vointi paranee uudessa ympäristössä.

Hyvää itsenäisyyspäivää!
... grillaajista huolimatta.

Lezzie kirjoitti...

Voi söpöläistä. Toivon mukaan vointi paranee ja kotiutuu. Kyllä noita eläinystäviä niin ikävä on kun niistä joutuu luopumaan.

Satu kirjoitti...

Ihanaa! Mieltä lämmittää. ♥

Rita A kirjoitti...

Jännittävä kuvaraportti. Ihanan näköinen kissa, melkein kuin suomalainen. Onkohan kissoja kaikissa maailman maissa?

BLOGitse kirjoitti...

Toivottavasti maalaiselämä on suotuisa Guritille!

Heljä kirjoitti...

Vähän surullinen sun puolesta, mutta mukava että Gurit pääsee kissaseuraan ja toivottavasti elämänilo palautuu.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Hienoa, että kisuli sai hyvän kodin..:)

Jael kirjoitti...

Nelli;on hän suloinen vaikka onkin laihtunut reilusti viime aikoina.

Tiina:)

Nurkkalintu: Guritin tarinalla on jatkoa..kiitos,ei olekaan ollut niin paha kuin oletin;)

Lezzie:tuohon kisuun on jo niin tottunut että kyllä tulee ikävä.

Satu:)

Rita:kai ne kissat ovat sekoittuneetkin . Täällä on esim. rotukissoja päässyt tai joutunut vapaaksi ja sitten näkee kauniita katukissoja.

BLOGitse:toivottavasti

Heljä:nyt tapahtui käänne taas tuossa Guritin jutussa,saapa nähdä miten käy

Irmastiina:)

Tuula kirjoitti...

Voi ei! Toivottavasti pysyy talon lähettyvillä!

Kaisa kirjoitti...

Tosi kiva tarina! Onni on aina kun kulkuri saa kodin - kissoista puhumattakaan !! Hyviä kuvia!

Nimetön kirjoitti...
Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.
Jael kirjoitti...

Tuula,toivottavasti tosiaankin...

Kaisa:Piti olla kiva tarina,mutta tarina sai vähän ei toivotun käänteen.Toivottavasti kuitenkin loppuu hyvin...

pirjo kirjoitti...

Hyvä että siellä on turvatalo kadonneille kissoille, itse olen antanut kissat eläin suojeluun, kun liiteriin koditon kissa teki pennut.

Jael kirjoitti...

Pike:Kaupungilla on eläintalo,sitten on eläinsuojeluyhdistys ja loput ihan yksityisten ihmisten pitämiä,kuten tämä.-Eläinsuojeluun tulee niin paljon eläimiä,että ei -halutut yleensä nukutetaan.Tuonne sitten saapuvat sellaiset kisut joita kukaan muu ei halua...

Sirokko kirjoitti...

Voi voi, Guritilla vähän reviirit hukassa, ei ihme kun on niin kauan ollut yhdessä paikassa. Toivottavasti tottuu.

Jael kirjoitti...

Sirokko:selvisi myöhemmin että Gurit ol koko ajan ollut talossa,sohvan alla paniikissa,eikä tullut sieltä ulos,vaikka istuin sohvan päällä.Sen jälkeen kun olimme sieltä lähteneet niin se pääsikin karkuun ja nyt ei ole tietoa missä se on mutta emme ole luopuneet vielä toivosta.Jos Gurit löytyy,palautamme sen tänne meidän talon alueelle.

Amalia kirjoitti...

Onko kissan kohtalo jo selvinnyt? Voi mahdoton noita poikasia, miten ne voikin olla niiin suloisia. Vastustamattomia !

Nimetön kirjoitti...

Miten Guritille kävi?

Jael kirjoitti...

Anonyymi:Se oli surullinen juttu, emme koskaan löytäneet Guritia siellä, muttta viime vuonna pihalle ilmestyi todella kesy kissa, joka muistutti Guritia, ´vanhempana varsiona, ja mietin että olisko se tosiaankin Gurit... Tämä kissa tulee syliin kun istun puiston penkillä, ja saa minulta ruokaa joka päivä.