torstai 29. toukokuuta 2014

Orkideoita ja muita kukkia

Viime postauksen museokäynnin aikana löytyi alueelta myös tämä kellertävän valkoinen kiinanruusu.Se herätti huomiota sillä tuo kukka oli epätavallisen suuri.
Billien kukkakauppa taas oli alkuviikolla täynnä orkideoita ,sillä joku oli tilannut monta orkideaa...
Että ne osaavat olla kauniita...
Upeita!
Tällä viikolla on ollut monta tosi lämmintä päivää.Huh,se vie voimat. Taidanpa nyt viikonlopun aikana laittaa ohuenkin peiton pois;yöt ovat lämmenneet niin että taitaa pelkkä lakana riittää.  

23 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Kiinanrusu on kaunis!

Meillä on yllättäen niin kylmä, että kun eilen kitkin kukkapenkkejä ohuilla hanskoilla, kädet oli ihan jäässä. Tänään koko päivä sisällä paitsi, että on grillattu. Tänään kylmän lisäksi sadetta, joka on sentään hyvä juttu.

Melissa kirjoitti...

Kauniita kukkia :)

anumorchy kirjoitti...

En muista koskaan tuon varista kiinanruusua nahdeeni.
Upeita orkideoita myos. Niita en ole koskaan kokeillut kasvattaa. Vaikeita kuulemma ovat.
Siskollani Suomessa on pari ja ne ihmeesti aina valilla kukkivat eika hankaan ymmarra miksi, kun ei mitaan erikoista niiden hyvaksi tee.

Tosiaan on ollut lamminta siihen malliin etta peitot voi laittaa talvisailoon.

Jael kirjoitti...

Leena:kiinanruusut ovat kauniita.Tässä ihan talon vieressä on niitä monta ja eri värisinä,mutta tuo oli erikoinen.
Teillä vaihtui sää yhdestä ääripäästä toiseen;saapa nähdä millaista on kun tulen,

Nelli:on ne:)

Anu:en minäkään ennen.,Ja tuo oli todella suuri ,puolitoista kertaa suurempi kuin normaalit kiinanruusun kukat. En ole koskaan edes yrittänyt kasvattaa orkideaa kun helposti tapan kasvit;D
Juu lämmintä on,peiton olen jo monena yönä potkinut pois joten joutaa säilöön ensi talvea varten...

Tuula kirjoitti...

Lapsuudesta muistan, että äidillä oli aika iso, pensasmainen, punakukkainen kiinanruusu. Se viihtyi hyvin sisällä ja kukkikin aika ahkerasti. Äidillä on huomattavasti vihreämpi peukalo kuin minulla. Hän voitti kaupungin pihakilpailunkin joskus muinoin.

Orkideat on erikoisia. Joskus olen saanut ne kukkimaan uudestaan, joskus taas ne ei elä millään. Se on kai jotain sen kastelun kanssa. Ei liikaa eikä liian vähän.

arleena kirjoitti...

Kauniit orkideat, ja kauniita värejä.

Amalia kirjoitti...

Erikoisen väriset orkideat, mutta tuo Kiinanruusu on ihan uskomattoman upean värinen. En oo tuollaista nähnyt.

Rita A kirjoitti...

Oi miten ihanat orkideat. Meillä oli kerran yksi huonekasvina ja sen kukat kestivät uskomattoman pitkään. Kiinanruusukin meillä on joskus ollut, mutta en muista sen koskaan kukkineen.

SusuPetal kirjoitti...

Onpa erikoisen värinen kiinanruusu, se on kyllä kaunis kasvi.

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Pidän orkideoista...ja nyt sain karvaan muistutuksen siitä, että omani on taaaas kuollut! Unohdan aina kukkien hoitohommat...

Petra kirjoitti...

Ainoat kukat mita otimme mukaan Ankarasta olivat kiinanruusut, molemmat ovat heranneet kevaan aikana henkiin parvekkeen poteissa, toinen on vaaleanpunainen ja toinen kellertava, tykkaan niista todella paljon! Viime viikolla magnolia puut ovat kukkineet ja monin paikoin on aivan upeita suuria valkoisia kukkia, onko teilla?

Anne kirjoitti...

Mahtavan kauniita kukkia! Kiitos kun laitoit ihania kuvia, käyn taas ajatuksen kanssa lukemassa blogiasi. Äiti on meidän perheen viherpeukalo. Minulle ei ole tainnut tätä lahjaa periYtyä juuri laisinkaan. Mutta ihailen kukkasia tosi mielelläni <3 sekä kuvista että livenä.

Sky Mikaela kirjoitti...

Keidas :). Kukkakaupat ovat inspiraation lähde. Tuoksut, värit, tunnelma... paitsi jostain syystä lähes kaikki kukkakauppiaat ovat kiukkuisia. Luulisi olevan päinvastoin, että olisivat iloisia saadessaan työskennellä sellaisessa kauneudessa :)

Itse viihdyn myös suurissa puutarhamyjmälöissä, joissa on myös sisustustavaraa. Onko teillä sellaisia?

BLOGitse kirjoitti...

Täällä kukkii ja tuoksuu sireenit!
Ens vkolla pitäisi taas lämmetä, brrrr kun on ollut kylmä viime päivinä.
Relaa viikonloppua!

Jael kirjoitti...

Tuula:en tiedä jos muistat,mutta täällähän tosi monessa paikkaa on kiinanruusuaidat,niin meidänkin talolla.En edes uskalla kokeilla orkideaa kun varmaan tapan sen;D

Arleena:tuolla oli upeita orkideoita:)

Amalia:todellakin oli upeita orkideoita ja kiinanruusukin harvinaisen upea. Noita on täällä monta väriä mutta tuollaista en ollut ennen nähnytkään.

Petra:Ovat kyllä ihania nuo kiinanruusut.Tässä meidän talon ympärillä yhdessä kohtaa on punaisia ja bussipysäkin vieressä vaaleanpunaisia ja valkoisia. Meillä ovat tainneet nuo magnoliat jo kukkia,nyt kukkivat vielä jacarandat ja poincianaan on tullut vihdoinkin kauniin punaiset kukat:)

Rita.jotkus onnistuvat orkideoitten kanssa. Venezuelassa monesti myytiin tien varrella orkideoita edullisesti.

SusuPetal:erkoinen kiinanruusu todellakin ja kukka puolitoista kertaa normaalia kiinanruusua suurempi.Todellinen kaunotar:)

Helmi-Maaria: orkideoita on kyllä ihana katsella.MUlla on tapana antaa kukille joko liian paljon tai liian vähän vettä....

Annie:kiva kun pidät ,kukat ovat kauniita:) En minäkään mikään viherpeukalo ole....

Tanja:kukkakaupat ovat:)En ole törmännyt vielä kiukkuiseen kukkakauppiaaseen ,tuon kaupan Billie on kauhean stressattu mutta kiva ja parin päivän päästä tänne tulee Suomesta tosi kiva kukkakauppias;D ON täällä sellaisia suuria huonekalumyymälöitä mutta onko niissä kukkiakin ,ei tule mieleen...Jerusalemissa asuva Lisay on kirjoittanut tuon tyyppisestä kaupasta mutta ei tainnut olla kuin kuivattuja kukkia siellä..
http://pienioliivipuu.blogspot.co.il/2014/05/nostalgisilla-paikoilla.html

BLOGitse:meillä on tänään ollut tosi hikinen päivä,aavikkotuulet taas toi sellaista.Peitonkin laitoin jo pois...Kylmä ilma sopiskin paremmin;D
Mukavaa viikonloppua!"

Anneli kirjoitti...

eh-heh..kiukkuisia kukkakauppiaita..taidan jättää kommentoinnin.... nähdään kohta Jael..toivottaa 34 v kukkakauppiaana ammattiaan hoitanut,välillä ehkä pikkasen kiukkuisena (??) mutta kukkakauppiaskin on IHMINEN !!! :)

Hannelen kirjaparatiisi kirjoitti...

Todella kaunista!

PauliinaMaria // PerheeniPieni kirjoitti...

Ihania kukkia! :)

Sky Mikaela kirjoitti...

Annelia ei ollut tarkoitus loukata- vähän henkilökohtaisesti otit kyllä kommenttini :D...
Minä en ole tavannut hyväntuulista kukkakauppiasta, enkä voi asialle mitään :( ehkä olen sitten itse niin paha asiakas ;)

Nimetön kirjoitti...

Hei, olen seurannut blogiasi jo noin vuoden mutta en ole kertaakaan kommentoinut, kiva blogi =)

Toivottavasti ei haittaa jos pistän nyt tähän kommenttikenttään muutamia kysymyksiä Tel Avisista, näytät siellä asuvan sekä tuntevan maata ja kulttuuria jne. niin olisi kiva jos pystyisit hiukan vastailla :-)
Olen siis juuri täysi-ikäistynyt matkailualan opiskelija, ja olisin erittäin kiinnostunut hakemaan työssäoppimispaikkaa Tel Avivista. Myös muu välimeren seutu kiinnostaa, mutta erityisesti Tel Avivin kaupunki. Harjoitusjakso on noin 3 kuukautta ensi keväänä.

Osaatko sanoa, mikä siellä on työtilanne ja onko työssäoppijat yhtään edes tuttu käsite sielläpäin? Onko Israelissa ylipäätään töitä matkailualan ja turismin parissa tänä päivänä, puhumattakaan voiko työharjoittelijalla olla mahdollisuuksia näissä töissä?
Ja vielä yksi... pitääkö siellä osata kieltä, eli hepreaa, jotta tulee toimeen ihmisten kanssa? Matkailualan työelämässä englannin luulisi olevan aika vahva kieli, mutta varmaan käytännön ammattisanastoa olisi hyvä osata? Tosiaan tämä Israel työssäoppimaana on haave joka voi olla aika vaikea toteuttaa, mutta kyselen silti :) Kiitos todella paljon jos viitsit vastata! =)

Jael kirjoitti...

Hannele:Kukat ovat kauniita:)

Anneli:hyvää matkaa tänne ,pian nähdään, ja vaikeaa kuvitella sinua "kiukkuisena kukkakauppiaana# vaikka aika stressaava tuo ammattisi taitaa välillä olla;D

Pauliina Maria: orkideat ovat tosiaankin ihanan kauniita:)

Tanja;D

Hei Anonyymi (nimi?) kiva kun kommentoit ja Tel Aviv oliskin kiva paikka harjoittelupaikaksi,jos vaan sellainen paikka löytyisi. Hieman vaikeaa on vastata tuohon kysymykseesi kun en oikein tiedä mutta täällä myös tehdään työssäharjoitteluita;itsekin tein pitkän sellaisen jakson kun opiskelin hotellinjohtoa. Voit ehkä kirjoittaa jo ehkä tässä vaiheessa hotelleihin ja kysyä miten olisi työssäharjoittelu;hotellit löytyvät helposti googlaamalla Tel Aviv hotels. Täällä on suuria kansainvälisiä ketjuja kuten HIlton,Sheraton ym, ym, ja sitten suuria paikallisia.Matkailuhan on tärkeää täällä ,joten pitäisi ehkä löytyä jotain;voit myös ottaa yhteyttä Suomen suurlähetystöön täällä
http://www.finland.org.il/Public/Default.aspx

Yritän kysellä hieman miten tuollainen on käytännössä ,joten jos laitat tänne email-osoitteesi niin vastaan sitä kautta. Englannilla pärjää hyvin mutta pieni perussanasto hepreaksi on myös hyvä olla olemassa.

Nimetön kirjoitti...

Kiitos pikaisesta vastauksesta!
Jep, ehkä paras keino onkin laittaa suoraan sähköpostia hotelleihin jne. =)
Jos saat jotain selville (kiitos näistä) niin emailini on jeren(at)gmx.com

terv.Jere, äskeinen ''anonyymi''

Jael kirjoitti...

Jere:selvä:) Mulla on pari ideaa ,pitää vaan tarkistaa ne täällä,ja kun tiedän,niin kirjoitain meiliä