lauantai 19. heinäkuuta 2014

Takaisin kotona ,mutta sitä ennen kävin mm.Karhupuistossa....

Torstaina aamuyöllä palasin kotiin hyvin väsyneenä,sillä yöllä ei tullut nukuttua kun lento oli keskellä yötä ja unta ei sitten saanut,joten meni yli päivä ennenkuin olin taas oma itseni;D Tällä kertaa olin Suomessa vain Helsingissä,lukuunottamatta 2 visiittiä serkun mökille. Alun sateet hieman pilasivat suunnitelmia,mutta tulihan se kunnon kesäsääkin sitten lopulta. Viimeisellä viikolla alkoi vasempi jalkani kipuilemaan,oliskohan syynä ollut liian ahkera kävely Helsingissä;D Vieläkin nilkuttelen ,mutta toivon että vähempi kävely/lepo  auttaa. En ottanut paljon kuvia tällä kertaa,vaikka kamera olikin koko ajan mukana,mutta toiseksi viimeisenä päivänä kävin Karhupuistossa alueen taloja ihailemassa.Olen nimittäin useinkin mennyt ohitse raitiovaunulla,mutten ole pysähtynyt,nyt sitten jäin puiston viereisellä pysäkillä pois. Karhupuisto on kesäisin kaunis ja sen ympärillä olevat talot komeita.
Oi miten upeita taloja on Karhupuiston ympärillä!
Mielelläni olisin vielä jäänyt ihailemaan Suomen ihanaa kesää,mutta piti tulla takaisin...Elämä on muuten täällä keskisessä Israelissa normaalin tuntuista,mutta joka päivä on ollut ilmahälytyksiä,muutama per päivä.Sitten on ihan vähän aikaa pukea päälle(kotona on lämmintä ...),laittaa avaimet taskuun ,ottaa koira syliin ja juosta rappukäytävään,joka on talon turvallisin paikka;siinä ei ole ikkunoita ja seinät ovat paksua betonia.Tänään ei vielä ole ollut hälytystä täällä minun alueellani,ja saapa nähdä tuleeko sellaista vielä tänään. Ensimmäisenä iltana menin superväsyneenä aikaisin nukkumaan,ja juuri kun olin nukkumassa,kuului hälytys,Tukka sekaisin ja pusero väärinpäin juoksin rappukäytävälle;D
Bambin hain heti tulopäivänä ja voi sitä iloa,kun se näki minut! Ja sama ilo jatkui,kun saavuimme kotiin.
Jos käytte Helsingissä,poiketkaa ihmeessä Karhupuistoon! Siellä on näin upean näköistä!
Nythän on heinäkuu,ja sää yleensä tähän aikaan vuodesta tukahduttavan kuuma ja kostea,mutta nämä tuloni jälkeiset päivät ovat olleet ihmeen siedettäviä:aamuisin ja iltaisin on ollut tosi miellyttävää eikä sitä hikisäätä ole ollut pahasti päivälläkään. 
Toiseksi viimeisenä päivänä kävin myös Hakasalmen huvilan Rasvaletti-näyttelyssä. Näyttelyn valokuvat herättävät henkiin 1950-luvun Helsingin,ja olipa mielenkiintoista nähdä miltä silloin näytti.Paljon uutta tietoakin tuli näyttelyssä esille synnyinkaupungistani. 
Monet paikat ovat muuttuneet siitä kun näyttelyn kuvat otettiin,mutta onneksi monet paikat ovat vieläkin olemassa. Näyttelyyn on ilmainen  pääsy,ja varmaan kiinnostaa myös muita kuin helsinkiläisiä.
Näyttelyyn oli myös pystytetty 50-luvun  kampaamo!

20 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Juu tanaan on vihdoin ollut ilman halytyksia, toistaiseksi. Rishon leZionissa kai oli ja siihen aikaan kuulinkin hiljasen pamahduksen sielta.

Oliko Bambi parjannyt hyvin? Yhsi meidan Georgian matkakavereistaan kertoi etta heidan vanhaa pikkukoiraansa oli toinen koira purrut pahasti pensionissa. Ei kiva!

En ole edes kuvia jaksanut blogiin laittaa. Ensin oli flunssaa ja eilen aamulla iski oikeen kunnon mahatauti. Tanaan kuumettakin. Pitaa varmaan hakea saikkua viela alkuviikollekin.

Jael kirjoitti...

Anu;toivottavasti ei tulekaan.On niin kurjaa olla koko ajan "odottavalla kannalla..". Mutta aiemmin kuulin jonkun kovan pamahduksen ja Bambi pelästyi. Bambi pärjäsi hyvin mutta sillä on jotain kummallisia ötököitä kahdessa paikassa vaikka laitoni sekä ampullin että sellaisen ötökkäpannan.Pitää viedä sinne pensionin eläinlääkärille ja kysyä että mitä tämä onk

Voi sua,paranemisiin!

arleena kirjoitti...

Ajattelin sinua, kun päivittäin on uutisoitu pommituksista ja alkaneesta "sodasta". Mietin miten laajalti siellä on varauduttava pommituksiin ja kyllä se näyttää koskettavan aika laajaa aluetta.

Kalliossa tulee kierrettyä enää harvemmin, kun on aina niin vähän aikaa Helsingissä ja on paljon katsottavaa.

Meilläkin jatkuvat helteet, tosin ukkosta on aina välissä.

Lady of The Mess kirjoitti...

Turvallisia aikoja sinne ja suojelusenkeleitä vierellesi!
Sota on epistä - kaikille!

Kaisa kirjoitti...

Kiva postaus Karhupuisto -asiaa. Sitä kun täällä asuu niin ei oikeastaan paljoa noteeraa koko pikku puiston plänttiä. Karhupatsas tosin on siinä keskellä ja komea onkin. Se voi googlata jos haluaa.

Mutta olipa mukava treffata pikaiseltaan - kuten sanottu on tämä some -maailma ihmeellistä!

Nuo ilmahälytykset ovat ihan kamalia. Toivottavasti loppuisivat. Sotamainen toiminta loppuisi siellä niin kuin Ukrainassakin.

Mukavaa kesän jatkoa, muuten nyt vasta ne helteet täällä ovatkin - huh, huh hellettä ja se on tosi kivaa! - Voi hyvin & siunausta elämääsi!

Satu kirjoitti...

Voi itku, kovin hankalalta ja pelottavalta elämä siellä tällä hetkellä kuulostaa. Turvallisempaa jatkoa ja tervehtymistä myös jalallesi.

Mun täytyy nyt häpeäkseni tunnustaa, että en edes tiedä, missä päin on Karhupuisto. :-D

mummeli kirjoitti...

Toivottavasti elo siellä taas rauhoittuu.
Hyvät kuva kallion karhupuistosta, se on keidas kivierämaassa.
Hyvää jatkoa sinulle ja Bambille.

Melissa kirjoitti...

Helsinki on kaunis kun sitä osaa oikein katsoa. Kamalia uutisia on saanut lukea. Ranska on helisemässä pro-palestiinalaisten kanssa, jotka tuhoavat synagogia ja käyvät ihmisten päälle. Olivat keränneet juutalaisia synagogaan ja lukinneet sinne, heitelleet kiviä yms. ikkunoista sisälle. Hirveää.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ikäviä nuo hälytykset ja koko tilanne. Pelottvaa. Toivotaan, että tilanne siellä rauhoittuu ja pääsette taas elämään normaalia elämää ilman hälytyksiä♥

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Pitäisikin käydä katsomassa tuo Rasvaletti-näyttely.

Voimia sinne ilmahälytysten keskelle. Toivottavasti rauha koittaisi pian, vaikka vaikeaa on varmasti: historian pitkä painolasti.

Toivon myös hyvää paranemista jalallesi!

SusuPetal kirjoitti...

Vaikea edes kuvitella, miltä tuntuu elää ilmahälytysten keskellä. Rauhaa.

Tuo Hakasalmen huvila tarjoaa usein mielenkiintoisia näyttelyitä, nuo rasvaletit on vielä katsastamatta. Hulppea kampaamo! Tyylikäs!

Mine kirjoitti...

Toivotaan, että tilanne pian rauhoittuu ja pääset turvallisempaan arkeen. Suomen kesä on meille näytellyt ihan vain parhaita puoliaan. Suurin osa ajasta tosin menee nyt täällä seinien sisällä. Keskiviikkona tulee kontti, joten siihen asti täytyy nyt painaa pitkiä päiviä. Paitsi ei sunnuntaisin, silloin levätään.

Sky Mikaela kirjoitti...

Minäkin toivottelen turvallisuutta arkeen ja huokasen maan puolesta hieman. Ja koko maailman...

Hienoja kuvia sinulla. Itse en ottanut Suomen lomalla ainuttakaan kuvaa. Oikein järkytyin kun tajusin. Ensimmäinen kerta näin. Ei ollut puhelin paljoa kädessä ;)

Leena Lumi kirjoitti...

Oletpas saanut Kalliosta hienon kuvan. Enhän minä tietäisi, että Karhupuisto on Kalliota, mutta kun R. on asunut Hesassa.

Sinulle ja Bambille olisi niin turvallista asua täällä Suomessa ja mieti mitä kaikkea kivaa sitten voitaisiin tehdä YHDESSÄ.

Jael kirjoitti...

Arleena:ei ole kiva kuulla uutisia näin ä päivinä. Mutta Suomen media antaa aika yksipuolisen kuvan.-...Kalliossa onkin paljon näkemistä,joten sinne kannattaa suunnata.

Lady of the Mess:kiitos tsempeistä,ja sota on tosiaankin epistä...

Kaisa_:hienot talot Karhupuiston vieressä ja hieno puisto myös.Sinulla on siis komeat maisemat siellä lähelläsi;D Kiva olikin tavata silloin ja käydä kirppiksellä Hietsussa:)
Ilmahälytykset ovat stresasavia,sitä nyt odottaa koko ajan että milloin sellainen tulee.Kun on lämmintä niin on kovin kevyesti,hmmm,alusvaatteila kotona,ja sitten pitäisi äkkiä saada jotain päälleen,aikaa ei ole paljon:toivottavasti tämä' pian loppuu! Tarpeksi kuolleita jo tullut,molemmilla puolilla.

Ja mukavan helteisiä päiviä ja kiitos toivotuksista:)

Satu;ei se niin peloittavaa ole mutta haluan tämän loppuvan.Ja kiitos,nyt on ideaaliside jalassa ja Mobilaattia.Jos jatkuu,pitää tilata aika ortopedille.Sun täytyykin sitten joskus käydä katsastamassa tuo Karhupuisto,on niin komeaa aluetta!(Kalliossa;D)

Mummeli:Kiitos,toivottavasti pian loppuu.Karhupuisto on tosiaakin käynnin arvoinen:)

Nelli:Helsinki on upea kesäkaupunki:) huh,ihan kamalaa tuollainen mistä kerrot...
Toivotaan että tämä pian loppuu....

Irmastiina;kurja juttu nuo hälytykset ja muutenkin kurja juttu koko sota puolin ja toisin...Kiitos:)

Katja:oli tosi hyvä tuo Rasvaletti-näyttely:)
Niin rauha,jos olisi sellaiset johtajat jotka sellaiseen todella pyrkivät.Tosin sitä on yritetty mutta sitten toinen puoli torpedoinut....tai ei hyväksynyt.
Kiitos,toivottavasti jalka pian paranee sillä tykkään kävellä!

SusuPetal:pari vuotta sitten oli myös näitä hälytyksiä,mutta vähemmän kuin nyt. Tänään ei vielä ole ollut saapa nähdä jos tulee.Eilen ei onneksi ollut mutta sitä on koko ajan hermostunut kun odottelee että tuleeko vai ei.Hakasalmen huvilassa on usein tosi hyviä näyttelyitä ja käynkin kesällä aina katsastamassa ne...

Mine:Toivottavasti tämä pian tosiaankin loppuu.
Taisitte saapua Suomeen kesän parhaimpaan aikaan;D Tsemppiä remonttiin!

Tanja;olispa niin ettei sotia tarvittaisi...Täällä ollut niitä ihan liikaa...Otin suhteessa vähän kuvia tällä kertaa ,ehkä sen vuoksi että olen hurahtanut Instagramiin ,ja sinne tulikin suurin osa kuvista;D

Leena:tuolla oli niin paljon hienoa kuvattavaa.Nuo talot,vau!
Voispa asua Suomessa 5 kuukautta ja täällä 7,se olisi mulle ideaali.Kuten tiedät,inhoan sitä rakastamaasi talvea....

Kirsti kirjoitti...

Oli todella hyvä lukea postauksestasi, että kotiisi palattuasi kaikki oli tavallista, lukuun ottamatta noita hälytyksiä, jotka eivät itse asiassa ole harvinaisia siellä.
Historian alusta lähtien, jo tuhansien vuosien päästä alkaen, on tätä kansaa jatkuvasti yritetty tuhota. Välillä on uskottu siinä onnistuneenkin, mutta näin tuhansien vuosien päästä onkin niin, että heillä on oma itsenäinen, sivistynyt ja demokraattinen valtionsa!

Nina kirjoitti...

Toivottavasti jalkasi toipuu - se nilkuttelu ei ole hauskaa... vasrinskin jos nopsaan tulee mennä sinne käytävään ilmahälytyksien tullessa - Toivon että löytyy jonkinlainen rauhan-sopu-ratkaisu konfliktiin sinne!
Ihastuttavia rakennuksia - ja tuo 50-luvun kampaamo on aivan mahtava!
Viileitä hetkiä sinne helteeseen (kauppojen kylmätavara-osastot varmaan pahimmassa hädässä tuo viileyttä :)

Allu kirjoitti...

Kivoja taloja tuolla. Veljeni kaupunkiasunto on siellä lähellä. Toivottavasti jalkasi paranee.

kaari3 kirjoitti...

Kotimaassa vieraillessa katselee toisenlaisin silmin ja näkee, mitä ei ennen nähnyt. Vanhat talot ovat kauniita, itse oikein kävelin Töölössa kuvailemassa viime syksynä. Toivon rauhan asettuvan taloksi siellä teillä! Optimisti. Pysy turvassa <3

MaaMaa kirjoitti...

Hui, pelottavaa ne ilmahälytykset...! toivottavasti pysytte turvassa <3
Voin vain kuvitella Bambin riemun saada oma emo takaisin, ja päästä omaan kotiin! Rapsutuksia! :)