keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Muutoksia puistossa

Juuri ennen Suomen-matkaani kirjoitin siitä miten kodin vieressä olevassa puistossa pantiin vanha koripallokentttä maan tasalle.Tänne takaisin tullessa oli kenttä sitten valmistunut ja nyt on sitten hieno uusi koripallokenttä lähellä(ja jos siellä pelataan myöhään kuuluu se myös tänne kotiini,niin lähellä tuo on..)
Mutta samalla kun kenttää uusittiin niin aiemmin kentän ympärillä olevat rehevät ja tuuheat pensaat poistettiin kokonaan ,ja nyt siellä on vain pieniä pensaan alkuja.Tässä kuvan puoleisessa seinämässä oli niin korkeat pensaat,että niiden takaa tuskin edes näki kenttää. En ole  iloinen siitä,että ne poistettiin ja nyt tuossa on kovin tyhjän  tyhjän näköistä.,Myös  kentän yhden nurkan kohdalla olevaa eukalyptyspuuta parturoitiin reippaasti. Takana näkyy osa kotitaloani.
Kentän vieressä olevasta pienestä aidoitetusta viheralueesta kaadettiin myös puu (miksiköhän...) ,mutta paikalle jätetystä kannosta kasvaakin yhtäkkiå vihreäää! En ole ennen törmännyt tällaiseen,mutta ei kai tuosta uuta puuta kasva?
Pari päivää kotiin paluuni jälkeen puistoon nousi tällaiset kyltit,kahteen paikkaan. Onkohan niin että lukuisat puhelinsoittoni kaupungille ovat auttaneet;D Nimittäin kun tähän puistoon tullaan grillaamaan vaikka ei saisi,ja olen monta kertaa anellut kaupungilta että laittaisivat jonkun kyltin.Ja nyt siten on sellainen:;siinä  lukee mustaa valkoisella tai oikeastaan punaisella,että tulta ei saa puistossa sytyttää.Eihän tuo kaikkia estä mutta voi sitten vedota noihin kyltteihin. Niissä lukee myös ettei koiria saa pitää vapaana,ja että niiden jätökset pitää korjata pois.Ja että kissoille ei saa antaa tuoreruokaa.Kylteissä pyydetään myös hiljaisuutta tiettyinä aikoina ja että roskat korjataan pois.Alimmissa kylteissä selviää että puistossa on pallokenttä ja satupuisto.Täällä Holonissahan on monessa puistossa satupuisto ja tässä meidän puistosssa on erääseen  satuun liittyviä sinisiä hahmoja.
Mutta Bambiahan eivät tuollaiset asiat häiritse.Pääasia että ruohikolla on mukava kuljeskella ja nuuskia hajuja;D

Ja tämä sota jatkuu edelleenkin,ikävä kyllä. Luulin ilmahälytysten jo olevan ohitse,mutta toissa yönä sellainen herätti meidät klo 2.30 yöllä. Olin miettinyt että miten ehdin pukea päälle jos tuo tapahtuu yöllä tai mitä jos unohdan avaimet kotiin.Mutta äkkiä sitä viskoo housut ja T-paidan päälleen ja avaimetkin onneksi tulivat mukaan;D.Se oli ensimmäinen kerta  kun koin tällaista yöllä;muut sen sijaan olivat kokeneet sellaista kun olin Suomessa. Eilen illalla myöhään oli myös hälytys.

18 kommenttia:

Melissa kirjoitti...

En osaa enää sanoa tuohon konfliktiin mitään. Fiilikset on aika maissa. Luen feissarissa jou joun viestejä ihan vain lohdukkeeksi. (Palestine love Israel)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Tosi ikävää tuo sota!

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, tuo kyltti on sinulle kuin lottovoitto! Muistan sen grillailun käryineen ja meluineen, nyt sinulla on jotain johon vedota.

On se kumma vimma tuo puiden kaatamisvimma. Jyväskylässä ihan sama juttu, mutta niistä nousee yleensä niin kova meteli, että nyt tilataan ulkomailta asiantuntijat toteamaan, että puut ovat mukalahoja. Kirkkopuiston puiden kaadon jälkeen en ole kertaakaan siellä istunut ja vie kauan ennen kuin yhtä upeat ovat kasvaneet tilalle.

Tuo sota vie minulta järjen. Ja myös kaikki tiedotus siitä. Ukraina on toinen...

Onneksi olit Suomessa, kun se kaikki kuin alkoi Holonista. Sattumalta näin ne uutiset, sillä en katso joka ilta ja vähän sydän löi ylimääräisen kerran kunnes tajusin sun olevan täällä.

Jael kirjoitti...

Nelli;no ei mikään ihme,täällä on fiilikset aika maassa. Kuka on jou jou??

Irmastiina:on se ,aina.

Leena:niin onkin,se oli kaunein asia minkä näin sinä päivänä kun nuo kyltit nousi puistoon,olin iloinen:) (aika hassua että joku voi tuollaisesta niin innostua;D)Näin etä täällä puistossa oli kaikkiin puihin kiinnitetty numerolappu,mitäköhän sekin tarkoittaa.Nuo pensaat ovat nyt ihan olemattomia beibejä.Kyllähän ne kasvavat,mutta siihen menee aikaa ja sitten ne varmaan pidetään tosi matalana,kuten eräs toinen pensasaista puistossa,joka aiemmin muodosti kuin seinän eikä katua näkynyt,mutta nyt sitä pidetään niin matalana että takuulla näkyy se leveä katu.Sota vie varmaan monelta järjen. Mutta toiselta puolelta tulee jatkuvalla syötöllä raketteja.Miksi he niitä ampuvat kun tietävät mitä siitä seuraa.....Ihana Leena:)

Anneli kirjoitti...

Jaksamista sinne.... !!!!
Tiedottelu täällä on uskomatonta...uutiset alkaa aina sanalla Israel !!!!

Jael kirjoitti...

Anneli:olen huomannut.Ei kai olla kertaakaan kerrottu siitä miten raketteja lentää tänne yhtenään,etenkin tuonne eteläiseen Israeliin ja sitten niistä tunneleista.....

Satu kirjoitti...

No vihdoinkin on grillausasiassa tapahtunut edistystä! Nyt voit ainakin mennä osoittelemaan kieltokylttejä, jos joku yrittää vielä tuolla grillata. :-)

Toivottavasti tilanne siellä rauhoittuu pian, mutta aika synkältä näyttää. :-( Ei taida tulitauoistakaan olla mitään apua. En osaa edes kuvitella, millaista siellä mahtaa olla elää tällä hetkellä. Voimia, Jael.

anumorchy kirjoitti...

Joo taalla on kaupungeilla ilmeisesti obsessiivisia puutarhureita, joiden mielesta koko ajan pitaa puita ja pensaita leikella ihan henkihieveriin. Mieheni veljen ex-vaimo usein niista valittaakin Tel Avivin kaupungille, etta onko taas se hullu puutarhuri paassyt irti suljetulta osastolta. Ei vaan tunnu auttavan.

Jael kirjoitti...

Satu:olin ihan ihmeissäni kun nuo kyltit tuonne ilmestyi,kuin ihmeiden päivä;D Kiitos tsempeistä Satu,kurjaa kun tulitauotkaan eivät pidä:(

Anu:tosiaankin! Sama täällä,nyt on eukalyptyspuusta ,joka näkyy ensimmäisen kuvan nurkassa,kynitty ihan puhtaaksi;kaunis ja rehevä puu josta jätetty vain runko,miksi miksi? Pitäisköhän valittaa nyt siitä kun tuo grillaamisvalitukseni tuotti näköjään tuloksia;D

Allu kirjoitti...

Hienoa, että laittoivat kyltit. Meilläkin olisi tarvetta kyltille, kun yksi naapuri on huonokuuloinen ja laittaa televisionsa niin kovalle, että se kuuluu koko kadulle. Lähin naapuri kävi jo meiltäkin kysymässä, ollaanko valmiita todistamaan metelistä. Mutta nämä ongelmat on peanuts verrattuna niihin teidän sotajuttuihin, huh.

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Pajut lähtee kannostakin kasvamaan.

Maireanna kirjoitti...

Hannele tietää, paju on sitkeä. Kyllä siitä paju kasvaa, usko pois :-)
Myös minä olen ajatellut joka kerta uutisten aikaan että onneksi olit täällä. Ihan kamalaa nuo sotauutiset. Tuke pois sieltä, uudelle pitkälle lomalle, joohan?

Otin pois sen sanahirvityksen kommenttilaatikosta Kurtturuususta..
Kiitos että sanoit!

Jael kirjoitti...

Allu:kyltit olivat tosi tarpeen:) Minulla on kesäisin hieman samantapainen ongelma,tosin ei huonokuuloisen naapurin vuoksi: meidän talo ja viereinen,hieman tässä kiinni oleva talo muodostavat yhdessä jonkinlaisen U-kirjaimen ja´toisen talon olohuoneet ovat tämän talon makuuhuoneiden vastapäätä,ja jos joku pitää ikkunoita auki ja televisio pauhaa kovalla,niin se kyllä kuuluu.Eräällä naapurilla tapana välillä pitää kovaäänistä telkkua päällä yömyöhään:(

Hannele:no ehkä sitten tuokin!

Maireanna:tuo ei ole paju mutta ehkä joku sukulainen;D
Niin uutiset ovat aika pahoja täältäpäin mutta ei minulla hätää ole;välillä on niitä ilmahälytyksiä ja pitää juosta turvaan:Tosin tänään eräässä kaupungissa oli myös loukkaantumisia ja pahaa aineellista tuhoa.Mutta olis muuten kiva tulla uudestaan ,mustikatkin kuulemma ovat nyt vihdoinkin kypsyneet,,,
Kiva kun otit sen sanahirvityksen pois:)

Rita A kirjoitti...

Söpö kuva Bambista. Toivottavasti saatte elää rauhassa ja sodan uhka väistyy. Tuntuu kauhealta kun vielä tähän maailmanaikaan hyökkäillään, pelotellaan ja paukutellaan.

Unelma kirjoitti...

Hyvä, että nyt saivat ohjetaulut pystyyn, toivottavasti myös tehoavat.
Tule vielä uudelle lomalle syksyllä jos olot eivät rauhoitu.

Nimetön kirjoitti...

Toivotaan, että konflikti loppuu pian. Kuten joku edellä totesikin niin lehtijutut otsikoidaan niin, että Israel näyttää tosi pahikselta, joka on yksin vastuussa koko sodasta ja melkeinpä huvikseen sotii.Useimmathan lukevat vain isot otsikot, sen toimittajat hyvin tietävät. Olen aika pettynyt minkälaiseen mielipiteiden manipulointiin ja ohjailuun meilläkin syyllistytään. Turha huudella mitä venäjän lehdistössä tapahtuu.
Onneksi voitte hyvin. Tuossa aikaisemmassa postauksessasi oli kuvassa koulun johtaja, ja olen samaa mieltä, että varsin komea mies.

Liina

Jael kirjoitti...

Rita:Bambi on aina söpö:) Niin ,toivottavasti ,mutta ilmahälytyksiä on vieläkin välillä.Inhoan sotaa!

Unelma:;hienot taulut ja toivottavasti auttavat! Ja en minä missään vaarassa täällä ole,en tällä alueella (etelässä sen sijana olisin) mutta olisihan se kiva muutenkin tulla taas Suomeen;D

Liina;todellakin,mutta ei vielä näytä siltä. Tulitauot aina rikotaan.Tosiaankin,uskomatonta miten Suomen media on niin yksipuolinen;( Ja kun ihmiset lukevat niitä otsikkoja,paneutumatta siihen miten asiat todellakin ovat niin ei ihmekään että ihmiset ajattelevat mitä ajattelevat.
Kiitos,hyvin voidaan.Ja todellakin komea se johtaja;D Syyskuussa taas alkaa iltapäiväkerho ja saa taas ihailla tuota komistusta;D

Nimetön kirjoitti...

Varmasti kaikki inhoavat sotaa. Uutiset ahdistavat enkä yhtään ihmettele, että ihmiset sanovat niiden tekevän hulluksi kun sama jatkuu päivästä päivään. Muutaman vuoden välein sama uudestaan kun Gazalla on saatu rakennettua vähän infraa. Aluetta sanotaankin maailman suurimmaksi ja pitkäaikaisimmaksi vankileiriksi merinäköalalla. Jatkuvan piirityksen seurauksena tunneleiden kautta tuodaan lääkkeistä ja elintarvikkeista lähtien kaikkea, myös niitä aseita. Oli miten oli alueelle pitää vihdoinkin saada pysyvä ratkaisu vaikka sitten muiden maiden todellisella painostuksella eikä tyhjän puhumisella. KAIKILLE teille Lähi-Idän asukkaille toivon parempaa ja turvallisempaa tulevaisuutta. Maarit