lauantai 2. elokuuta 2014

Vierailulla punaisessa mökissä

Suomi-reissuni alkupuolella,kun vielä oli viileää ja satoi melkein kaatamalla;kävin vierailulla Villa Blåkullassa. Villa Blåkullan emäntä ja minä olemme tuttuja vuosien takaa...
Siirtolapuutarhassa oli avoin päivä tuolla käydessäni.Samanlainen avoin päivä oli silloin jokaisessa siirtolapuutarhassa. Jatkuvasta sateesta huolimatta ihmisiä tuli ihastelemaan villaa ja sen puutarhaa.
Oli niin upean vehreää!
Oli taas niin kiva vierailla tuolla;kiitos M.K:)

21 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Suomalaiset siirtolapuutarhat ja niiden mökit on kyllä söpöjä.

Melissa kirjoitti...

Tuo siirtolapuutarha kulttuuri on jotain aivan vastustamattoman ihanaa :)

Jael kirjoitti...

Allu:näin on,ja tuo Ruskeasuon on kaikista vanhin ja kaunein:)

Nelli:niin on ,todella ihanaa:)

arleena kirjoitti...

Näyttää ihanan vehreältä ja vehmaalta.
Siirtolapuutarhamökit ja pihamaat ovat kuin keitaita. Siellä on hyvä rentoutua ajattelematta mitään.

Lady of The Mess kirjoitti...

Kaunista - mutta niinhän näissä siirtolapuutarhoissamme yleensä onkin. Hienoa, että tuo siirtolapuutarhakulttuuri on säilynyt ja jopa uusia on rakennettu;)

Unknown kirjoitti...

Muistan kun asuin Kontulassa lukioaikoinani ja kaveri asui Vallilassa, niin siinä sen huudeilla oli kait ne Hesan isoimmat siirtolapuutarhat. Vähän kateeks kävi. Olis ihana omistaa pieni tilkku pienen kesämökin kera :> Vain meillä Suomessa, siis siellä Suomessa.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Minäkin kävin eilen yhdessä somassa pienessä mökissä kylässä. On ne kivoja, mutta en ole koskaan itselleni haaveillut. Tosin nyt päätin käydä kävelemässä ja kuvaamassa meidän kodin lähimökit kunhan tästä taas kotikulmille palaillaan.

kyllimarjaana kirjoitti...

Niin supisuomalaista ja viihtyisää!

Petra kirjoitti...

Onpa kauniin vehreaa, nuo mökit ovat niin söpöja.

Satu kirjoitti...

Viehättävän näköistä! Oletko muuten kirjoitellut tuosta paikasta aiemminkin, vai muistanko väärin ja se olikin jokin toinen paikka?

Jael kirjoitti...

Arleena:tuohon sateiseen aikaan oli niin kauniin vihreää:) Kuin trooppinen viidakko tuolla:) Todellakin keitaita nuo siirtolapuutarhojen mökit:)

Lady of the Mess:todellakin kaunista,Tuo Ruskeasuon siirtolapuutarha on Suomen vanhin ja erityisen kaunis:)

Maama :on ne vaan sellaisia keitaita keskellä kaupunkia nuo siirtolapuutarhat.Oliskin ihanaa omistaa tuollainen pikku mökki ja puutarha kaupungissa!

Paluumuuttajatar:ensin mietin että mikä ihmeen paluumuuttajatar kunnes muistin että Minehän se on;D Teillä onkin niin ihanan vihreää siellä uudessa kodissanne että tuollaista ei siellä kaipaa mutta keskellä kaupunki asuvat varmaankin haaveilevat tuollaisista.

Kylllimarjaana:Näin on:)

Petra:mökit ovat niin nättejä ja tuolla oli ihan älyttömän vihreää siellä käydessä:)

Satu:sulla on sitten hyvä muisti,olin itse unohtanut että olen tuosta aiemminkin kirjoittanut eli täällä

http://appelsiinipuunalla.blogspot.co.il/2012/07/vierailu-siirtolapuutarhassa.html

Edellinen postaus oli kahden vuoden takaa.

BLOGitse kirjoitti...

Menetit siis reissullasi viimeaikaiset helteet - eikä loppua näy! Aurinko paistaa aamusta iltaan, pieni tuulen vire auttaa paistumiselta! :)
Mukavaa alkavaa viikkoa!

Nimetön kirjoitti...

Yael, kiitos käynnistä, saisit tulla useamminkin! Oli sulla surkea mäihä mitä tulee vierailusi ajankohtaan: kesän kylmimpiä päiviä ja ehdottomasti sateisin. Onneksi Avoimet puutarhat-tapahtuma toistuu vuoden päästä, joten tervetuloa silloinkin, toivottavasti aurinkoisessa säässä.

Jael kirjoitti...

BLOGitse:no niitä helteitä on täälläpäin ihan tarpeeksi vielä pitkään;D

MayKay;niin ihana paikka että olisi kiva tullakin useamminkin ja muutenkin olla Helsingissä pitempään. Ei se sade kauheasti minua häirinnyt,kun ajattelin että pian on paluu helteisiin ja sellaista säätä näen ehkä joulukuussa seuraavaksi Yritänpä pitää mielessä tuon avoimen päivän;D

Rita A kirjoitti...

Rehevää ja herttaista.

Maireanna kirjoitti...

Olen haltioissani jos pääsen käymään siirtolapuutarhamökillä, mutta monellakaan ystävälläni ei sellaista ole. Olen kuitenkin kuullut, että avoimia ovia olisi ainakin kerran kesässä, mutta en ole onnistunut sellaista huomaamaan.. menisin oitis katsomaan!

Sky Mikaela kirjoitti...

Ihania ovat, mutta minua sapettaa, ettei kaikille anneta mahdollisuutta näihin. Kyllähän sitä tilaa Suomessa olisi, mutta siirtolat pidetään pieninä. Itse Suomessa olisimme halunneet ostaa, mutta eipä ollut lähimaillakaan sellaisia, tai niitä saivat ostaa vain oman kaupungin ihmiset (joille ei kuitenkaan riittänyt heillekään niitä).

Tukholmassa taitaa olla 10-20 vuoden jonot, en muista mitä oli, kun kyseltiin.

Jotenkin en tykkää siitä, että joillekin tällainen mahdollisuus annetaan, joillekin ei.

merike kirjoitti...

Ihania kuvia, en tiennytkään tuollaisesta avoimesta päivästä päästä vierailemaan alueella, kun en tunne ketään mökinomistajaa.

Jael kirjoitti...

Rita;erityisen veherää:)

Maireanna:tuollainen avoimien ovien päivä pidetään kuulemma kerran vuodessa joten kannattaa kurkata siirtolapuutarhojen nettisivuja.

Tanja:kaupunkeihin ei ehkä mahdu ihan liian isoja siirtolapuutarhoja ja Helsingissähän noita siirtolapuutarhoja on aika montakin.Mitä olen ymmärtänyt niin Suomessakin on aina pitkät jonot ja mökit menevät heti kaupaksi kun vapautuvat,Eikä ihme,niin viehättäviä nuo siirtolapuutarhat ovat:)

Merike:Avoimien ovien päivänä pääsee katsomaan montakin mökkiä,vaikkei sellaisten omistajia tunnekaan:)

Maylis kirjoitti...

Seuraava Avoimet Puutarhat-päivä on 28.6.2015.Tervetuloa meille Brunaan eli Ruskeasuon siirtolapuutarhaan, olemme jo päättäneet osallistua. Tämä vuosi ole meille kerta ensimmäinen.

Tilaisuuden koordinaattori on Puutarhaliitto, joka hoitaa homman hienosti.

Kuvia alueesta löytyy blogistani, villablakulla.com, erityisesti teille jotka, ette pääse käymään. Siirtolapuutarhat ovat kaikille avoimia puistoja, mutta tonteille ja mökkeihin pääsee vain omistajan kutsusta.

Elegia kirjoitti...

Oi mikä keidas! Minulla kävi huonompi tuuri säiden suhteen eli suurin osa suomiajasta oli koleaa. Juhannuksena "saatiin" jopa rakeita Pohjanmaalla ja piti takkakin tuikata tuleen. :D