sunnuntai 10. elokuuta 2014

Heippa taas!

Tänä aamuna tummat pilvet täyttivät taivaan ja tuli jopa muutama vesitippa.Äärimmäisen harvinaista elokuussa. Ei tuota kauan kestänyt mutta ihan kiva  oli välillä pitää taukoa auringosta..Muutenkin tämä kesä on ollut ainakin mitä ilmastoon tulee helpompi kuin aiemmat kesät.Ainakin aikaisin aamulla.
Koirapuisto Tel Avivin keskustassa
Tel Avivin alueelle ei ole tullut raketteja melkein viikkoon (mutta eteläiseen Israeliin tulee niitä edelleenkin:( Täällä metropolialueella melkein voisi tuudittautua siihen uskoon,että tämä nyt on ohi,mutta ei se vielä ,ikävä kyllä ,ole ohi. Eilen piti olla Rabin-aukiolla iso vasemmiston/sodanvastustajien mielenosoitus,mutta viime hetkellä poliisi peruutti sen,sillä rakettiriski on edelleenkin voimassa.,eikä suuria kokoontumisia silloin sallita.
Huomenna täällä vietetään Tu Be'Av -päivää ,joka on juutalaisuuden vastine Valentinen päivälle,eli rakastavaisten päivälle ,jota Suomessa vietetään ystävänpäivänä. Niinpä herkkukaupassa oli paljon sydänherkkuja tarjolla ja kukkakaupoilla on paljon hommia,etenkin kun monet pariskunnat menevät naimisiin juuri tuona päivänä.Kiinan vastaavaa rakastavaisten päivää vietettiin viime viikolla ,kun taas Brasiliassa rakastavaisten päivää vietettiin kesäkuussa..

23 kommenttia:

Lady of The Mess kirjoitti...

Oikein hyvää Tu Be´Av -päivää sinne - toivottavasti ilman raketteja. Voi kun se tilanne siellä rauhoittuisi, vaan ei taida olla ihan lähitulevaisuudessa.

Jael kirjoitti...

Lady of the Mess:niinpä,ei vielä näytä ihan lähitulevaisuudessa loppuvan,mutta taustalla käydään koko ajan neuvotteluita...Mutta täällä sanotaan että ei mitään ennenkuin rakettien tulo loppuu.Mutta kiva kuitenkin kun on tuollainen romanttisen kiva päivä välissä:)

Matkatar kirjoitti...

Mukavaa rakastavaisten päivää sinne! Hassua että sitä juhlitaan vähän joka puolella...luulin että vain Jenkeissä ja että Suomeenkin se on vain sieltä matkittu :)

Inkivääri kirjoitti...

Kurja sota, mutta hyvä, että teillä on rauha maassa.

Jael kirjoitti...

Matkatar:kiitos:) Minäkin vasta nyt huomasin että sitä juhlitaan vähän eri aikoihin ja eri taustaisesti eri maissa.

Inkivääri:sodat ovat aina kurjia,mutta nyt astui voimaan 3 päivän aselepo.Saapa nähdä miten kauan kestää....

kyllimarjaana kirjoitti...

Sinä sait pilvisen päivän, mutta just tällä meidän seudulla ei ole satanut ainakaan pariin viikkoon, eikä ole ollut pilvistkään. Ihme kesä koko Suomi lukuun otettuna.

anumorchy kirjoitti...

Mietin vaan etta olisiko siella mielenosoituksessa ollut ketaan tuolta etelasta joille on tullut raketteja puolen tunnin valein.

arleena kirjoitti...

Mukavaa Valentine-päivää kaikesta huolimatta.
Kunpa tuo sotiminen loppuisi.

Satu kirjoitti...

Vietetäänkö siellä sitten sitä helmikuun Valentinin päivää ollenkaan, vai onko tämä ainoa rakastavaisten päivä siellä?

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Uutisissa kerrottiin äsken Israelin ja Gazan solmineen kolmen päivän tulitauon. Se on pieni aika, mutta hyvä uutinen. Toivotaan, että tulitauko pitää!

Hyvää rakkauspäivää sinne!

Rita A kirjoitti...

Lupaavan tummia pilviä täälläkin pitkästä aikaa. Kohta ehkä sataa. Onneksi ei tarvitse taivaalta pommikoneita tähyillä. Kunpa teilläpäin tilanne rauhoittuisi pian !

Susanne kirjoitti...

Surullista tuo sotiminen! Toivottavasti siellä rauhoittuu pian!
Täällä ilmat näyttäisi vähän viilenevän helteiden jälkeen.

BLOGitse kirjoitti...

Voi kun saisi rakkautta muillekin kuin rakastavaisille....
Liian paljon pahaa tapahtuu tavallisille tallaajille liian monessa maassa.
Ei voi kuin toivoa parempaa....

Elegia kirjoitti...

Olen surullisena seuraillut tuota tilannetta eikä voi muuta toivoa kuin että loppuisi jo.

Jyhkeät pilvet siellä teillä. Täälläkin sateli eilen oikein kunnolla pitkästä aikaa ja oli niin kova tuuli, että oli lentää tuoppi pöydältä ollessamme ravintolan terassilla. Oli pakko siirtyä sisälle lopulta.

Kauniita nuo koristukset! Toivottavasti "rakkausjuhla" sujuu ilman pommituksia.

Jael kirjoitti...

Kyllimarjaana;sitä pilvistä kesti vain lyhyen ajan ja tuli ehkä 3 tippaa taivaasta;D Teillä on kyllä ollut ihme kesä!

Anu:niin,vähän erilaistahan se on kun on koko ajan hälytyksiä ja niitä etelän kibutzien ihmisiä säälii,mutta eikös se vanha polvi niissä ole aika vasemmistolaista ja luin,että monella on aiemmin ollut ihan hyvät suhteet johinkin gazalaisiin,niin että sääli että tänään näin... Olisin mennyt siihen mielenosoitukseen mutta luin että peruutettiin...

Arleena:kiitos .toivottavasti loppuu!

Satu:nyt täytyy myöntää etten muista,,,,mutta jos ihan oikein muistan niin taisi olla sydämiä helmikuussakin mutta silloin ehkä vain jotkut viettävät sitä Valentinea kun taas tämä nyt on tärkeämpi romanttinen päivä.Näin tänään vaikka kuinka monta ihmistä isot kukkakimput kädessään,,,,

Lumiomena:tämähän on jo toinen 3 päivän tulitauko,viime viikolla oli myös mutta raketteja tuli heti kun se loppui joten toivotaan että tästä päästäisin eteenpäin parempiin ratkaisuihin.Israelhan on sanonut ettei neuvottele samalla kun tulee raketteja. Kiitos:)

Rita:no meillä ei sada,on vain tummia pilviä.Tänäkin aamuna oli aikaisin mutta pian menivät ohitse.Kiitos,todellakin toivotaan sitä rauhoittumista.

Susanne:niinpä,toivotaan normalisoitumista....Teillä on kyllä ollut ihan ihme kesä mitä säähän tulee!

BLOGitse:No noin se on,monessa paikassa tapahtuu täällä,Irakissa,Ukrainassa...ja Venezuelassa on nykyinen presidentti tuhonnut täysin sananvapauden:(

Elegia:näin on.Nyt tosin kun joutui niin usein olemaan itse uhan alla ja kuulemaan ilmahälytyksiä ja juoksemaan turvaan,niin sitä sai hieman eri perspektiiviä,Mutta toivottavasti tilanne rauhoittuu,ei ole helppoa kenellekään.
Oli kyllä kiva kun oli näin elokuussa hetken pilvistä ja kuvittelen että sataakin mutta joku pieni tippa tuli naamalle vain;D Nyt on tulitauko joten rakkaudenpäivän pitäisi sujua hyvin:)

Hannele på Hisingen kirjoitti...

meilläkin Göteborgissa on ollut heinäkuu +30°C

Jael kirjoitti...

Hannele:kamalaa kun on niin kuumaa!

Sky Mikaela kirjoitti...

Ajatuksissa olette <3
Venäjän suuntaus huolettaa itseäni. En olisi uskonut, että liukuvat takaspäin kehityksessä ja suhteissaan :(

Jael kirjoitti...

Tanja:kiitos;) Nyt näyttää taas pahalta,tulitauko loppuu keskiyöllä ja Hamas uhkaa raketeilla.,Neuvottelut katkenneet
Venäjän suuntaus todellakin huolestuttaa,Putin on vaarallinen!

Kiiris kirjoitti...

Sota on pelottavaa, kamalaa. Ole turvassa!

Arnoya Ari kirjoitti...

Epävarmuus ei ole mukava olotila, rauhaa koko alueelle.

Melissa kirjoitti...

Oikein ihanaa ystävän päivää :)

Leena Lumi kirjoitti...

Kiva koirapuisto! En muista sinun ennen siitä kirjoittaneenkaan. Onko teillä samoin kuin Suomessa,että on erikseen pienille ja isoille koirille?

Kaunista ja rauhallista ystävänpäivää sinulle ♥