lauantai 2. tammikuuta 2016

Aamuisella kävelyllä La Parkissa

Vuosi 2015 loppui   sateisena ,myrskyisenä ja talvisena mutta vaikka vuosi 2016 alkoi jonkun verran sateisena oli se jo vähemmän myrskyisämpi mitä säähän tulee. Tänään lauantaina aamu alkoi sellaisena mitä olin odotellut lähes koko vuoden: pilvistä,ei lämmintä eikä liian kylmääkään. Paras kävelysää ainakin minulle,joten  otin Bambin mukaani pitkälle lenkille kodista 10 minuutin päässä olevaan kaupungin pääpuistoon,jossa on uusi huvittelu/ravintola-alue La Park. Siitä olenkin kirjoittanut pari kertaa rakennusvaiheiden ollessa vielä käynnissä.Tel Avivissa on kiinni 4 kaupunkia ,joista oma asuinkaupunkini Holon on yksi,ja mielestäni ne voisi kaikki liittää Tel Aviviin kun välillä ei edes huomaa että on eri kaupunki kyseessä..La Park on hyvä vierailukohde ihan Tel Avivin kupeessa,ja sinne pääsee hyvin myös julkisilla liikennevälineillä.
Olin liikkeellä hieman ennen klo 9 aamulla mutta märällä urheilukentälläkin oli jo ihmisiä pelaamassa.
Syksyn kova myrsky vahingoitti useita puita ja monet puut olikin täysin parturoitu mutta oli hyvä nähdä niissä uutta kasvua.
Viimeksi taisin käydä täällä kesän lopussa kun La Park oli juuri avattu,eivätkä kaikki paikat vielä olleet auki. Ylhäällä oleva välimerellinen ravintola Silo oli silloin jo avattu mutta alempana oleva Biga ei vielä ollut silloin auki,.

Kävelin ylös kohti Siloa ja kurkistin sisälle ikkunan kautta.,
Silon aamiaisbuffetti näytti houkuttelevalta ikkunan takaa.Tuttavan mukaan todella hyvä aamiainen.Pitäisi kai joskus käydä kokemassa se  kun on niin lähellä kotiakin.
Osa Silon terassia josta näkee katetun terassiosan.Täällä ravintolat kattavat terassinsa lasiseinillä ja katoilla talven tullessa. Keväällä ne sitten poistetaan .
Terassilla oli tyhjää ja kalusteet peitetty sateiden vuoksi. Siellä täällä  oli yrttiruukkuja ja sellaisia joissa pikku chilejä.Sääli vaan että jotkut näyttävät pitävän kukkaruukkuja tuhkakuppeina.....
Silo sijaitsee pyöreässä rakennuksessa ja seinillä kasvaa yrttejä,mikä näytti tosi kauniilta.
Piti vielä kerran kurkistella ikkunan kautta sisälle...
Silosta näkee uusitun kanaalin,
Vanhojen polkuveneiden lisäksi oli tullut värikkäitä polkuveneitä,Uusittu kanaali on vaan tosi matala ja mietin miten noita voi vedessä kuljettaa. Harmikseni uudesta kanaalista puuttuvat siellä aiemmin olleet sorsat...
Hiljaista oli tuolla aamulla. Kanaalin yläpuolella kulkeva silta vie Lasten Museoon,
La Parkin alueella olevan Holonin Toto Areenan (urheilu/konserttihalli) takana on hiekkadyynejä.Koko Holon oli alunperin hiekkadyynejä ja niitä on vain vähän enään jäljellä.Nämä kuvassa näkyvät hiekkadyynit tuskin jäävät moneksi vuodeksi tuonne,mutta kauempana on dyynipuisto,joten edes osa dyyneistä saatiin pelastettua rakentamisen tieltä. Toto Areenassa on muuten tänä vuonna rytmisen voimistelun Euroopan mestaruuskisat.
Sitten viime vierailuni La Parkiin oli tullut monia värikkäitä ja silmää viehättäviä yksityiskohtia,kuten pieni musikaalinen nurkkaus. Tässä skylofoni jota voi ihan oikeasti soittaa.
Kuten myös tätä.Jokaisen soittimen kohdalla oli selitys soittimesta.


15 kommenttia:

 1. Ihanan värikäs paikka. Varmasti ihan huippukaunista lämpimänä kesäpäivänä!
  Ihanaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Outi;todellakin värikäs:) Minusta tuolla on aina kaunista mutta tykkään mennän sinne erityisesti tällaisina vähän "huonomman sään " päivinä.Kauniilla säällä tuolla on liian paljon ihmisiä viikonloppuna,,,
  Ihanaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Suomessa noi soittimet ois rikottu, alle aikayksikön.

  VastaaPoista
 4. Amalia:toivottavasti näitä ei rikota,ovat niin nättejä.Hieman kokeilin soittamistakin;D

  VastaaPoista
 5. Upeita kuvia, Jael! Ai että mikä aamiaisbuffa - tuonne mieluusti menisin.

  Oikein onnellista ja menestyksekästä vuotta 2016! Bambille myös! :-)

  VastaaPoista
 6. Niin ihanan näköinen tuo aamiaispaikka, sinne ehdottomasti. <3 Nam sieltä jotain herkkujakin bongasin. Ihania kuvia. <3

  Mukavaa tammikuuta Jael. <3

  VastaaPoista
 7. Käy nyt ihmeessä testaamassa aamupalat. Näyttää niin herkulle. Meillä on täällä Kotkassa yksi puisto, jossa on soitin. Ei sitä ole rikottu, ainakaan vielä. Tai sitten en vain ole kuullut. Mutta minkäs niille sotkijoille ja tuhoajille mahtaa, jos sille päälle sattuvat eivätkä näe yhteistä hyvää?

  VastaaPoista
 8. Hyvää uutta vuotta Jael! Värikästä on teillä sateisesta kelistä huolimatta. Viihdyttävän näköinen paikka. Varmasti kiva vähän lämpöisimmillä nautiskella.

  VastaaPoista
 9. Satu;kiitos:) Tuonne kyllä pitää mennä ,kuulin sen verran kehuja ja kun on lähelläkin...Oikein ihanaa vuotta sinullekin Satu:)

  Tiia:kyllä sinne varmaan tupsahdankin joku viikonloppuaamu,sen verran houkuttelevalta näytti:) Ja paikka on niin kaunis:)Kaunista tammikuuta sinullekin Tiia:)

  Paluumuuttajatar:kun katselen kuviakin niin tekee jo niin mieli käydä tuolla.Toivottavasti sitä teidän soitinta ei rikota.Ja että nämä täällä säilyvät yhtä kauniina kuin nyt.

  Lepis:kiitos samoin:) Talvella on onneksi niin vihreää ,siitäkin tulee väriä ja tuonne La Parkiin on laitettu sitä kivasti:) ON todella viihtyisä paikka,kiva että rakennettiin sellainen ihan lähelle:)

  VastaaPoista
 10. Hieno tuo kanaalikuva ja eikös siinä taustalla kasvakin sypressejä...

  Anna nyt itsellesi aamiainen Silossa:)

  <3

  VastaaPoista
 11. Hyvältä näyttää tuo aamiainen!

  VastaaPoista
 12. Leena;kyllä tuolla pitää tosiaankin käydä jossain vaiheessa...Juu sypressejä siellä kasvaa:)

  Allu:kuulemma on tosi hyvä,kehuttu on:)

  VastaaPoista
 13. Voi miten mielelläni juuri nyt menisin lämpimässä ilmassa ulos mutta...täällä on -19, olen viruksen vallassa jo toista viikkoa, ei auta kuin levätä sisätiloissa...
  Hyvää ja onnellista jatkoa tälle vuodelle!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...