maanantai 25. tammikuuta 2016

Rujoa kauneutta

Viikonloppuna tein hieman pidemmän lenkin Bambin kanssa lähiseudun omakotialueella. Alueella on autiotalo,hiekkatien varrella ja autiotalon edessä granaattiomenapuu,jonka hedelmistä osa on  jäänyt kuivumaan oksien varaan. Minusta näissä oli paljon rujoa kauneutta ,ja toivat mieleeni taideteoksen;luonnon muovailemaan taidetta. Hieman harmittaa etten ottanut tätä mukaani kotiin koristeeksi mutta toisaalta,sisällä saattaa olla vaikka mitä...
Tänään taas kuvasin asuinkaupunkini Holonin pääsisäänkäynnin alueella olevan pullokapokkipuun. Tuo puun runko on niin jännä! Täällä olen kuvannut sellaisesta tosi komean yksilön. Tämä pullokapokkipuu oli nyt lehdetön ja kukaton,ja vaikka monet pitävät tätä tässä muodossa rumana,niin minusta se on kauneimmillaan juuri tällaisena.Sen hieno runko ja oksat saavat silloin enemmän huomiota...
Kun kävelin hieman eteenpäin näin pullokapokkipuun jossa oli jo lehtiä...

Tänään täällä muuten taitaa olla talven kylmin päivä.Jopa minä hieman palelin (en yleensä palele...) .Lämpömittari näytti äsken 8 astetta ulkona ja 12 sisällä.Ei tuo 12 astetta niin haittaa;voin aina lisätä vaatteita ja juoda kuumaa mutta kesällä vaikka olisi ilman vaatteita niin on kuumaa ja kosteaa...Mieluummin siis näin ja tämä kuitenkin kestää päivän pari.

15 kommenttia:

 1. Kun katsoo pelkästään tuota runkoa, voi kyllä mielessään jatkeena nähdä tatin hatun :D

  VastaaPoista
 2. Tanja:aika lailla naisen muotoinen tuo runko onkin;D

  VastaaPoista
 3. Onpa erikoisen näköinen puu, omalla tavallaan kaunis.

  Nauti nyt viileästä, sillä sitten alkaa pitkä, kuuma kausi, josta et aina ole niin pitänyt;) Tulet sitten Suomeen pakoon.

  <3

  VastaaPoista
 4. Ihan älyttömän hienon näköinen puu. Tykkään tuosta varresta. Pitkältä katsottuna näyttää, että se on pilkukas kuin pantteri.

  VastaaPoista
 5. Leena;todellakin kaunis ,omalla tavallaan.Juu nautin,minä siis mutta Bambi ei....Ja kun vielä satoi niin ei millään löytynyt hajuja...

  Outi:eikös olekin,aina ihailen bussin ikkunasta,tänään nousin aiemmalla pysäkillä pois kuvaamaan. Siinä on sellaisia nystyröitä varressa,joka tekee siitä pilkullisen näköisen.

  VastaaPoista
 6. Mä just kirjoitin siitä, kuinka kylmyys sisällä on ärsyttävää. Mulle se jotenkin on kurjempaa kuin kylmyys ulkona. Mutta kyllä minäkin taidan tämän kuitenkin valita, jos toinen vaihtis on se kuuma ja kostea, josta ei pääse pakoon mihinkään.
  Granaattiomput on tosi kauniita, mutta kieltämättä rujonkaunis oli tuo hieman ylimennyt omppu!

  VastaaPoista
 7. Jännän näköinen puu - ja olen samaa mieltä, yleensä rujoudesta löytyy kauneutta - jos vain osaa katsoa;)
  Hyvää uutta viikkoa sinne, Jael <3

  VastaaPoista
 8. Hilpeitä nuo pullopuut! Pysyhän lämpimänä! Meilläkin jo helpottaa ;)

  VastaaPoista
 9. Rujoudessa on tosiaan kauneutta, mina tykkaan kierrella ja katsella vanhoja romuisia pihoja ja repsottavia parvekkeenlautoja, niissa on jotain niin kiehtovaa ja omalla tavallaan kaunista. Taallakin on kylma, eli nyt on se lyhyt talvi. Meilla on vuorilla aika paljon lunta ja aamuisin lammikot ja elainten juomakupit ulkona jaassa. Kohta se kevat jo tulee :)

  VastaaPoista
 10. Todella, todella kaunis. Itse olen sitä mieltä, että aina löytyy palanen kaunista rumastakin.

  VastaaPoista
 11. Kuvauksellinen tuo kuivunut hedelmä ja hyvä makrokuva!

  Ihana pullopuu!

  VastaaPoista
 12. MatkaMartta:pitääkin tulla lukemaan se sun kirjoitus.Kylmyys sisällä on kyllä ärsyttävää mutta kun ajattelee kesän kuumuutta niin mieluummin sitten tämä kylmyys.Eli sama kuin sinulla:) Minusta tuo kuivunut granaattiomppu on suorastaan taiteellinen;D

  Lady of the Mess: todellakin jännä tuo puun runko.Ja lähes joka asiasta löytyy kauneuttakin.Kiitos samoin sinne hyvää viikkoa!

  Lepis;tosi hilpeitä;D Kiitos,ja onneksi teilläkin jo lauhtui se hurja pakkassää:)

  Petra:ihan sama juttu,sellaisissa on jotain niin kiehtovaa;) Teillä on vähän kylmempi talvi kuin täällä Tel Avivin alueella,mutta on täällä tuollaista sitten pohjoisessa.Kevät ei tosiaankaan ole kaukana,kevätkukatkin jo kukkivat...

  Nelli:olen aivan samaa mieltä:)

  SusuPetal:kiitos,se oli kyllä kauniin erikoinen kuvattava.Ja pullopuut ovat aika hassuja mutta nekin kauniita:)


  VastaaPoista
 13. Olen nähnyt täällä kaupassa tuollaisia granaattiomenia, kovaan kilohintaan. Alkuperämaa EI ole ollut Israel.
  Aikaisempina vuosina oli upeita granaattiomenia Israelista. Tänä vuonna ne ovat olleet vaatimattomimpia. En tiedä miksi.
  Olen joidenkin kauppojen palautelappuihin esittänyt toiveen israelilaisten hedelmien ja vihannesten hankkimisesta hyllyihin!

  VastaaPoista
 14. Hannele:aika erikoinen onkin;)

  Kirsti:nyt on oikeastaan täällä granaattiomenoiden varsinainen sesonki jo ohi... Hmm,mielenkiintoista.Mutta tiedätkö että sellaiset rumemmat granaattiomenat maistuvat paremmalta... Toivottavasti sinua kuunnellaan niiden palautelappujen perusteella:)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...