sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Kilpirauhasen hyvinvointiin

Parin viimeisen vuoden ajan olen lihonut reilusti,ja viime syksynä alkoi ihan kamala hiustenlähtö,joka jatkuu vieläkin. Tietysti heti epäilin kilpirauhasta,ja tilasinkin vuosi sitten  ajan endokrinologille,joka antoi lähetteen verikokeisiin.Verikokeiden mukaan kaikki oli kuitenkin ok,vaikka lihominen jatkoi ja alkoi hiustenlähtö,ja välillä oli niin väsähtänyt olo....Itse kuitenkin tuntui siltä että kilpirauhasessa oli jonkinlaista jumittumista,vaikkei se verikokeissa näkynytkään.On arvioitu että länsimaisesta väestöstä jopa puolet väestöstä saattaa kärsiä piilevästä kilpirauhasen hidastuneesta toiminnasta.Ehkä minäkin kuulun siihen väestönosaan....
Niinpä olin iloinen kun sain Bioteekilta kokeiluun (kiitos 40+-blogit)heidän 2 uutta tuotettaan,jotka on kehitetty kilpirauhasen hyvinvointiin. Super Kilpirauhanen (lisätietoa linkin takana)on monipuolinen yhdistelmä hyvin imeytyviä tärkeitä  vitamiineja sekä hivenaineita,jotka tukevat kilpirauhasen toimintaa.Pitoisuudet on suunniteltu sopimaan suomalaiselle väestölle.Superkilpirauhanen sisältää mm.seleeniä,jota tarvitaan kilpirauhashormonin aktivoitumiseen.
Toinen saamani tuote oli Super Tyrosiini. (lisätietoa linkin takana)Super Tyrosiini,kilpirauhasen rakenneosa,on aminohappo,jota esiintyy yleisesti proteiinipitoisissa ruoissa. Super Kilpirauhanen ja Super Tyrosiini sopivat yhteiskäyttöön,mutta Super Kilpirauhanen nautitaan ruuan yhteydessä kun taas Super Tyrosiini nautitaan tyhjään vatsaan,jolloin imeytyminen on tehokkainta.

Nämä kilpirauhasen hyvinvointiin tarkoitetut tuotteet eivät korvaa kilpirauhaslääkitystä,mutta niiden tarkoitus on saada jumittunut kilpirauhanen voimaan paremmin. Toivonkin että niistä löytyy minulle hieman apua edellä mainitsemiini vaivoihin. Molemmissa pakkauksissa on 2 kuukauden annos, 
Bioteekin Super Kilpirauhanen/Super Tyroniini-tuotteiden lisäksi on hyvä helliä kilpirauhasta välttämällä turhaa  stressiä,huolehtimalla riittävästä levosta sekä liikunnasta. Niiden lisäksi suositellaan käytettävän vahvaa D-vitamiinia  sekä  B12-vitamiinia. Tarvittaessa vältetään myös maitotuotteita ja gluteenia.. Maitotuotteita minun pitäisi muutenkin välttää laktoosi-intoleranssin vuoksi,ja kuvassa näkyviin  gluteenittomiin tattarikakkuihin(kuin riisikakut) olen jo jäänyt koukkuun....Molempien tuotteiden kapselit eivät sisällä gluteenia tai laktoosia,mutta vegaanien on hyvä huomioida että kapselien liivate on eläinperäistä.

Onko teillä lukijoilla ollut oireita ,jotka viittavat mahdolliseen kilpirauhasen jumittumiseen?

P.S. Tämä oli hyvä syy elävöittää 4 vuotta horroksessa olevaa terveyteen liittyvää blogiani,joten julkaisin sen myös siellä.

Edit: Super Kilpirauhanen/Super Tyrosiini selvästi vaikutti hiustenlähtööni,joka loppui niitä käytettäessä,ja alkoi uudestaan kun olin lopettanut kuurin.

27 kommenttia:

 1. Toivottavasti noista tuotteista on apua. Kilpirauhasongelmia on tosiaan aika monilla, muutamilla ystävillänikin. Vinkkaan heille tästä postauksestasi.

  Mukavaa iltaa sinne!

  VastaaPoista
 2. Katja:toivottavasti:) Ja vaikuttavat hyviltä tuotteilta,kuten Bioteekin tuotteet yleensä ovatkin.Kiitos samoin sinne hyvää iltaa.

  VastaaPoista
 3. Jael, tiedät hyvin, että olen otattanut neljä kertaa sen kilpirauahskokeen ja aina se vain näyttää hyvää. Tunti sitten puhuin tästä asiasta taas kerran Bessun kanssa...

  Minulle tulee periaatteessa paljon seleeniä ja D:tä jo vahvasta monivitamiinistani sekä D-lisästä.

  Jos tuo nyt sinua auttaa, niin sitten minäkin:)

  Voi hyvin<3

  VastaaPoista
 4. Leena:tiedän toki.Minä olen tainnut ottaa kaksi kertaa sen kilpirauhaskokeen parin viimeisen vuoden aikana ,ja sama tulos,mutta olotila. Vahva D-vitamiini ja monivitamiini onkin hyvä olla,mutta noissa kahdessa tuotteessa on muutakin vielä,joka hellii kilpirauhasta.Tietenkin raportoin sitten kun se kaksi kk on kulunut...Kiitos samoin:)

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti apua saat näistä tuotteista. Tuo väsymys on enemmän kuin tuttua täälläkin.
  Mukavaa sunnuntaita Jael <3

  VastaaPoista
 6. Minä lihon, mutta en syytä siitä kilpirauhasta vaan ihan vaan itseäni. Olen niin mahdottoman perso herkuille ja vehnälle. Ja ne ei kertakaikkiaan sovellu minulle. Syön ja lihon salamana vähintään sen kirotun 5kg. Joskus saan itseäni niskasta kiinni ja en syö ja jo kahdessa viikossa vyötärönympärys vähenee merkittävästi. Eli, jos joku keksisi, että miten saada kehon sokeri-vehnähimo pois päältä, niin otan ilolla vinkkejä vastaan. Ja jos joku kilpirauhas-systeemi auttaisi, ottaisin senkin avun vastaan:).

  Mutta Jael, on sulla niin kauniit silmät! Ja muutenkin olet niin mukava. Enkä minä mitenkään ajatellut sinua muutenkaan ylipainoiseksi!!!

  VastaaPoista
 7. Outi;kiitos:) Toivottavasti.Jeps,väsymys ei ole kiva juttu.Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa sinulle:)

  Paluumuuttajatar:se on niin vaikeaa,siis olla ottamatta niitä herkkuja.Minä osaan kontrolloida itseäni,olen oikeastaan tehnyt sitä teinistä saakka,eli kontrolloinut syömistäni,vaikkakin olen ruokabloggaaja ja tykkään leipoa ja tehdä ruokaa. Sokeri-vehnähimo---siihen auttaa aika hyvin se että jättää ne pois. Alussa kamalan vaikeaa,mutta elimistö tottuu niin hyvin ja sitten voi ottaa vaikka jonkun herkun silloin tällöin,eikä joka päivä.Viimeisessä työpaikassani SUomessa huomasin kerran,että syön joka päivä vihreän Royalin,minulla oli siis suklaahimo. Jätin pois ihan noin vaan,oli kamala sukkaahimo pari päivää,mutta sitten helpottui kun elimistö tottui.Ja siitä lähtien en olekaan tykännyt kauhean makeasta.
  Voi kiitos ihana,kauniit silmät on sinullakin.Olen kyllä lihonut kamalasti,mutta minulla on myös lihaksia,jotka painavat ja paino onneksi minulla asettuu tasapuolisesti joka paikkaan.

  VastaaPoista
 8. Paluumuuttajatr, sama täällä. Mutta onhan se niin epistä, että me ollaan sukupolvi, jonka pitää juoda kahvit ja teet ilman sokeria ja sitten ei edes yhtä pullaa. Äitini ja hänen siskonsa eivät ikinä ymmärrä tällaista herkutonta elämää. Ja kukaan heistä ei ole lihana.

  Minä saan 5 kiloa maailman nopeimmin Apflestrudelilla! Ja tulee sitä vaikka 7-8, riippuu reissuviikoista. Olen mieluummin kuollut kuin vailla herkkuja reissussa. Mutta kylllä kotonakin pitäisi voida saada jotian hyvää nauttia.

  Jaelilla on maailmankaikkeuden kauneimmmat silmät!<3

  VastaaPoista
 9. Minä käyn verikokeessa kaksi kertaa vuodessa... Kokeet näyttävät milloin mitäkin. Multa on otettu ohutneulanäyte kilpirauhasen kyhmystä, kilpirauhasta on kuvattu röntgenillä. Mutta minkäänlaista lääkitystä en ole saanut. Hiuksia lähtee, tosin en osaa arvioida lähteekö niitä tavallista enemmän. Nyt lupasi lääkäri taas pistää lähetteen erikoislääkärille. Ei ole kuulunut sieltäkään vielä mitään. Joku sanoi joskus, että täällä Norjassa pitää veriarvot olla tosi ihmeelliset ennenkin saa lääkityksen. Mutta ei mulla kai ole mitään vaivaa ollut ikinä tuosta. Väsyttää joskus, mutta ei kai tavallista enempää, eihän sitä aina voi olla pirteänä. Sydämentykytyksistä puhuu aina lääkäri, mutta ei mulla ole ollut niitäkään.

  VastaaPoista
 10. Toivotaan että tabletit auttavat vaivoihisi. Voisi itsekin jotain tuollaista kokeilla, minullakin on lieviä vaivoja olemassa joiden vuoksi olen joskus miettinyt että olisiko kilpirauhasongelmia.

  VastaaPoista
 11. Olen kuullut monista ihmisista, joilla on ollut tuon kaltaisia oireita, mutta verikokeet ok. Joillain on ollut niin avomielinen laakari, etta on maarannyt kilpirauhashormonia ja tilanne on parantunut. Pitaisiko sinunkin loytaa yksi sellainen?
  Ruokabloggaajana tiedat varmaan mita syot joten reilu lihominen tuskin ruuasta johtuu. Samoin tuo hiusten lahto. Oletko tutkinut muutkin hormoonit? Joskus kai meidan ikaisilla naisilla on liikaa testosteronia ja sekin voi vaikuttaa.

  VastaaPoista
 12. Minulta otettiin vähän aikaa sitten kilpirauhaskokeet ja toinen arvo oli neljässä vuodessa kohonnut reilusti, mutta molemmat arvot olivat kuitenkin vielä raja-arvojen sisällä. Lääkitystä ei aloitettu, vaikka monia vajaatoimintaan viittaavia oireita onkin.
  Mielenkiinnolla odotan kokemuksia noista pillereistä:)

  VastaaPoista
 13. Itselläni todettiin basedowin tauti 2006 ja se olikin sitten raju. Olin todella huonossa kunnossa siihen asti kun pääsin leikkaukseen ja koko kilpirauhanen poistettiin. Nykyisin olen vajaatoiminnalla ja minuun vaikuttaa paljon se miten syön. Olen joutunut jättämään pois kaikki soijatuotteet sekä pähkinät. Pähkinöitä tosin tulee välillä napisttua salaatin mukana silti mutta esimerkiksi soijaa en voi käyttää ollenkaan missään muodossa. Välillä annan periksi ja käyn kiinalaisessa syömässä mutta vaikutukset näkyy muutamassa tunnissa :/
  Voimia sinulle ja toivottavasti lääkärt tulisivat silti vastaan vaikka arvot olisivat viitteellä.

  VastaaPoista
 14. Kuten tiedät Jael, olen jo vuosia kärsinyt samoista ongelmista. Mä olen syönyt vuosia sinkkiä, seleeniä, b-ryhmän vitamiineja, d-vitamiinia (ja nykysin myös kalkkia) purkista. Uusi dietti kokeilussa, palaan tähän vähän kesemmällä uudestaan, samoin noihin hiusjuttuihin.

  VastaaPoista
 15. Minulta leikattiin kilpirauhanen vuonna 2012 struuman takia, sen jalkeen olen syönyt kilpirauhaslaakkeita ja kayn puolivuosittain kontrollissa. Toivottavasti saat noista avun, tiedan myös etta monella nuo arvot ovat rajalla eika vajaa- tai liikatoimintaa ole mutta oireet ovat sen mukaiset.

  VastaaPoista
 16. Leena:)Pitää sitä toki välillä herkutella:) Löysin täältä kaupasta Pandan luonnonlakupusseja,ja arvaa loppuiko se ennätysajassa;D

  VastaaPoista
 17. Tuula:sinullakin ollut kaikenlaista kilpirauhasen kanssa. Toivottavasti saat lääkitystä,tai jonkinlaista apua jos niitä tarvitset-

  Hannele:toivottavasti noista on apua.

  Matkatar:yllättävän monella tuntuukin olevan samanlaisia vaivoja,joten ei ihme että tehtiin vartavasten sopivat vitamiinit ja hivenaineet sellaista varten.

  Anu:Ja minulla on todella hyvä endokrinologi,Ichilov-sairaalan endokrinologia-klinikan johtaja,jonka vastaanotolle joutuu odottelemaan puolikin vuotta.Uusi aika nyt toukokuussa,joten saa nähdä mitä sanoo. Hormoonit tutkittiin silloin viime vuonna tosi tarkkaan,ja lääkäri vielä ihmetteli kun oli niin hyvät arvot mulla,mutta siitä on nyt yli vuosi...

  Hanne:Nyt en yhtään ihmettele kun Bioteekissa sanotaan että niin suuri prosentti ihmisistä kärsii piilevästä vajaatoiminnasta. Varmaankin laitan tänne 2 kuukauden kuluttua jos tuntui jossain nuo kapselit.

  Nelli:sinulla onkin ollut ikävä juttu kilpirauhasen kanssa,kiitos kun tulit siitä kertomaan.Onneksi pääsit leikkaukseen ja sait apua.Täytyy katsoa jos on jotain sellaista mitä pitäisi välttää ,,muistaakseni vastapäisen talon tuttu vanhempi nainen kertoi että hänen pitää välttää koisokasveja,pitääkö sinunkin? Kiitos,saapa nähdä mitä endokrinologini sanoo toukokuussa.

  Tanja:muistan hyvin postauksesi aiheesta.,Olen ottanut vitamiineja vähän niin ja näin ,kausiluontoisesti,mutta ehkä olisi pitänyt ottaa jatkuvasti. Kalkkia joudun nyt välttämään kun virtsassa oli liian suuri kalkkipitoisuus(samoin suolaa...) Odotankin postauksiasi aiheesta,sitten kun ne ilmestyvät.

  Petra:sinullakin ! Kilpirauhasongelmat näkyvät olevan paljon yleisemmät kuin luulin. Voimia sinullekin! Täytyy toivoa että nuo jotenkuten vaikuttavat.

  VastaaPoista
 18. Jael, nyt sana laku on kiellossa! Pakko yrittää. Onneksi sitä käsintehtyä tummaa suklaata saa Sokkarilta sokerittomana!

  Puhutaan näitä sitten...suviyössä:)

  <3

  VastaaPoista
 19. Leena:) Se oli kertaostos,kun ulkosuomalainen näkee pussin Pandan lakua,niin eihän sitä voi olla ostamatta.....

  VastaaPoista
 20. Melkeinpä pitää itse testailla miten olo paranee jos jotakin jättää pois. Kaikkea ei kannata jättää varmuudeksi pois vaan lukea ensin ja kokeilla. Ollaan niin yksilöitä, että toisella toimii toinen ja toisella taas ei. Feissarissa on esimerkiksi kilpirauhaseen liittyviä ryhmiä joissa myös keskustellaan ravinnosta. Myös kilpirauhasliiton sivuilta löytyy kaikenlaista tietoa.

  VastaaPoista
 21. Nelli:niinpä,jokainen on yksilöllinen ja mikä sopii yhdelle ei sovi toiselle.Joku liittikin minut sellaiseen ryhmään Facessa.

  VastaaPoista
 22. Meillä on vahva sukurasite kilpirauhasongelmien osalta (oletan, että se on periytyvä, sillä niin monella mun lähisukulaisella on vajaatoimintaa) ja onneksi ainakin toistaiseksi olen itse välttynyt ongelmilta. Täytyypä vinkata sukua tästä postauksesta :)

  VastaaPoista
 23. Kiitos näistä tuotevinkeistä! Itselläni kilpirauhanen käy kans ajoittain vähän hitaalla. Mulla auttoi se, kun jätin suomalaiset viljat + perunan kokonaan pois ruokavaliosta. Mulla ne estivät jodin imeytymisen. Lisäksi olen kiinnittänyt huomiota etenkin seleenin saantiin (tykkään popsia parapähkinöitä). Toivottavasti saat vointisi kuntoon! ♥ Tiedän tunteen millaisia fiiliksiä tuo kilppari aiheuttaa. Eikä mulla ne oireet ollut edes pahimmasta päästä, mitä on kuullut joillakin olevan.... :(

  VastaaPoista
 24. Hei
  Haluaisin kysya etta tiedatko semmosen jauhon nimen kuin hiivaleipajauho Hepreaksi??

  VastaaPoista
 25. Anonyymi:en tiedä edes jos sillä on nimeä hepreaksi. Englanniksi se taitaa olla dark yeast flour. Jostain luin että hiivaleipäjauhossa on 75% vehnänjyvän ytintä ja lesettä, Tuliskohan siitä hiivaleippäjauhojen tapaista jos sekoittaa tummia jauhoja 75% ja loput tavallista vehnäjauhoa?
  En tiedä jos luet hepreaa,mutta Stybelillä
  on kattava jauhovalikoima ja selitykset myös jokaisen jauhon kohdalla.Harmi että sama ei ole siellä englanniksi
  http://www.stybel.co.il/cat_other.php

  VastaaPoista
 26. Ansku:toivottavasti se ei tule sinun kohdallesi vaikka sukurasitusta löytyykin.

  Nanne:perunaa en syö lainkaan ,tai aniharvoin,ja yritän välttää valkoista vehnää,mutta pitäisi yrittää kokonaan olla ilman vehnää jonkun aikaa ja katsella mitä tapahtuu.Kiitos,samaa toivon sinullekin!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...