sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kissoja ja kuulumisia

Grey,kissa puistossa.Jossain vaiheessa  kirjoitin että halusin jakaa /jättää kissansyöttöhommat toisen kanssa/toiselle,ja jonkin aikaa se toimikin,kunnes se toinen lopetti kissojen syöttämisen ilman että ilmoitti siitä eteenpäin.Nämä puistokissathan ovat niin tottuneita että on valmis kuivaruoka-ateria, ,joten jos ei ruokaa tule niin niin on kova nälkä.Olen eräältä kissanystävältä saanut silloin tällöin ruokaa kisuille, mutta en edelleenkään pidä siitä että joudun yksin hoitamaan tämän homman, enkä siitä että kissat ovat niin riippuvaisia minusta.Ihania ne silti ovat, mutta kun illalla syöttöpaikalle kerääntyy 10-12 kissaa niin aika paljon ruokaa siinä menee....
Grey on komea,jo aika iäkäs kissaherra. Viime vuonna se oli pahasti loukkaantunut,ja hoidin sen terveeksi antibiootilla (purkkiruokaan sekoitettuna). Siitä lähtien Grey seuraa minua aina puistossa.
Komeahan mnä olen...
Ilmari on lempikissani. Se ei pelkää ihmisiä eikä koiria,mutta ei tykkää syödä muiden kissojen kanssa.Puiston ainoa kissa joka ei ole sterilisoitu.
Socks on kissaneiti,jonka kanssa pitää olla varovainen,sillä se kulkee jalkojen  välissä  ,ja pari kertaa olen melkein kaatunut  tämän kissan vuoksi...
Kissat hakeutuvat Bambin seuraan enemmän kuin Bambi niiden seuraan......
Puistossa kukkivat nyt korallipuut. Monet muutkin puut kukkivat nyt kun on ollut niin lämmintä mutta näitä korallipuita on sekä puistossa että kotitaloni edessä.Kauniit kukat. Nämä hieman rauhoittavat sillä tänään suutuin tosi teolla kaasufirmalle. Minulta nimittäin katkaistiin viikko sitten kaasu,mikä on ihan katastrofaalista ruokabloggerille. Täällä tehdään joka 5. vuosi pakollinen ja ilmainen kaasutarkistus,ja kaasumies kävi luonani muutama viikko sitten. Sanoi että kaasuni toimii hyvin ja mainitsi ohimennen että kaasukytkin pitäisi siirtää toiseen paikkaan.Ihme sillä 5 vuotta sitten kaasukytkimen paikka oli aivan ok.Viikko sitten huomasin että kaasuni oli katkaistu ja soitin kaasufirmalle,joka on tämän maan suurin... Selvisi että se oli katkaistu koska en ollut järjestänyt (maksua vastaan..) kaasukytkimen siirtoa. En todellakaan tiennyt että se oli pakko tehdä... Kaasumiehen piti tulla muutama päivä myöhemmin siirtämään se kytkin, mutta aamulla soitettiin että hän ei voikaan tulla,mutta tulee sunnuntaina.Ja tänä aamuna odottelin taas  kaasumiestä kun kaasulaitokselta soitettiin että kaasumies on sairas eikä voi tulla. Mitä!! Lähettäkää joku toinen sitten,sanoin. Ei ole toista;tällä alueella on vain yksi kaasumies.Eikö ole uskomatonta!Minulle ei sovi huomenna joten joudun nyt odottelemaan torstaihin saakka,jolloin olen ollut ilman kaasua yli puolitoista viikkoa. Aika uskomatonta! Virkailija-parka,hän sai aikamoisen ryöpyn niskaansa....mutta hänhän edusti kaasufirmaa,jonka asiakaspalvelu ei toimi niinkuin pitäisi...
Puiston yhdessä korallipuussa on sekä kukat että lehdet...
mutta toisessa vain kukat ja muutama hassu lehti.
Kruunukakkarat kukkivat vielä mutta ovat lämpimän sään vuoksi aika väsähtäneitä,kuten villiyrtitkin. Taustalla näkyvät talot ovat osa samarialaisten pientä  kaupunginosaa.
Ja eräänä iltapäivänä ,ehkä kuukausi sitten ,kun tulin kotiin tuli melkein itku. Asuintalon puiston puoleista seinää vastaan kasvaneitten 2  jakarandapuun pitkät ja tuuheat varret oli leikattu pois ja vain puutyngät jätetty jäljelle.Mikä surkea näky! Ne pitkät ja tuuheat oksat nimittäin ylettyivät 4. kerrokseen saakka (asun 3. kerroksessa) ja kun avasin olohuoneen ikkunapaneelit niin näytti kuin olisin asunut viidakossa. Onneksi molemmat puun tyngät ovat viimeisen viikon aikana osoittaneet pieniä kasvun merkkejä,jotka näkyvät kuvassa,mutta menee useita vuosia ennenkuin viidakko palaa ikkunan viereen...Tosin kyllä tiesin että oksat oli jossain vaiheessa katkaistava,sillä ne kasvoivat hyvin ohuina vaikkakin tuuheina ylöspäin.

14 kommenttia:

 1. Onpa sielläkin paljon kissoja vapaana.
  Marokossa kaikki jättävät suljettujen roskasäiliöiden päälle vähän leipää tai kalanruotoja yms. ja kissat käyvät sitten ne hakemassa. Tämä tyyli nyt tosin voi tuoda rottia nurkkiin, mutta kissat voivat yllättävän hyvin.

  VastaaPoista
 2. Outi:paljon onkin kissoja vapaana,sehän kuuluu Välimeren katukuvaan. Meidän talon roskis on kamalan iso ruma roskissäiliö,jonka toivoisin menevän muualla.Joskus ihmiset eivät välitä sulkea kansia ja kissat menevät sisälle ,ja kai ne ruokaa löytävät sieltä,Mutta jos kissoja syöttää niin niille saa antaa vain kuivaruokaa.

  VastaaPoista
 3. Hyvänen aika mikä viikko sinulla onkaan ollut!
  Kiva, että syötät kissoja, muista hannkia tuuraaja, kun olet Suomessa:)

  Hyvänen aika tuota kaasufirmaa: Miten tuollaista voi tapahtua!

  Kauniita nuo korallipuut.

  Äitini sisarella kasvoi upea lehmus hänen kerroksensa kohdalla vuosia. Hän teetti makuuhuonen seinälle komerot, joissa oli ovat peiliä, joten tuntui kuin olisi nukkunut lehmusten keskellä. Kerran se upea puu oli sitten kaadettu mitään keneltäkään kysymättä. S. laittoi ikkunoihin pitkät verhot ja kiinni, sillä hänen verenpaine nousi kun hän näki aina, että se rakas puu ei ollut siinä.

  <3

  VastaaPoista
 4. Kyllä sitä on niin riippuvainen monesta asiasta, joita ei edes huomaa, ennen kuin niiden saanti katkeaa. Toivottavasti kaasu pian taas toimii. Turkissahan meillä oli kaikenlaista katkoa silloin tällöin. Eikä ne sähkökatkot yms. ole Suomessakaan ennennäkemättömiä.

  VastaaPoista
 5. Voi jestas, miten voi selvitä niin pitkään ilman kaasua! Oletko sä antanut niille kissoille nimet?

  VastaaPoista
 6. Komee kissa. No onhan se varmaan karsee tilanne, kun kaasut katkaisttan. Onko se sun lämmitys, vai mikä? Tollainen puiden katkominen ilman sun lupaa on epistä.

  VastaaPoista
 7. Leena;jeps,tuo kaasujuttu meni kyllä hermoille.Minä tarvitsen tuuraajan koko ajan,joku joka tekee tuota välillä.Kesällä on aina ollutkin tuuraaja.Ongelmana on se että pari muuta jotka täällä syöttivät muuttivat pois:( Kaasumies olisi voinut tulla tiistaina mutta olen pohjoisessa joten ei käynyt.Mutta se että peruivat jo toisen kerran kyllä ärsytti,kun olin vartavasten odottamassa (sanoivat tulevansa klo 8-12 välillä) ja että on vain yksi kaasukorjaaja isoa aluetta varten.Korallipuut ovat tosi kauniita kukkiessaan mutta niin olivat ne ihanat jakarandatkin ikkunan edessä.Nyt tuo kohta näyttää niin alastomalta...

  Paluumuuttajatar:ja minä kun aina ajattelin etten käytä paljon kaasua.Mutta ilman sitä en voi keittää enkä paistaa...No salaatteja onkin tullut tehtyä nyt paljon ja uunihan toimii Toivottavasti torstaina vihdoinkin saan sen kaasun takaisin...

  Allu:vaikeeta on ollut...Ihan älytöntä kun kaasusysteemini muuten oli ihan ok,paitsi että yhtäkkiä joku uusi sääntö että piti sitä kytkintä siirtää. Kissojen nimet minulta. Muutamalla suomalaiset nimet,ja ne tuntevat nimensä:Siellä on Felix,Misu,Socks,Gingi,Grey,Ilmari,Urpo ,muut sitten nimettömiä;D

  Amalia:komea onkin tuo Grey.Kaasu on ruuanlaittoon,ja vain sen kytkimen takia katkaistiin,kun en tiennyt että se olisi pitänyt järjestää 21 päivän sisällä. Tosin se luki siinä paperissa minkä allekirjoitin mutta siellä ei lukenut että kaasu katkaisaan enkä lukenut sitä pientä tekstiä.Jos se kaasumies silloin tarkistuksen aikana olisi sanonut että kaasu katkaistaan jollen hoida kytkinjuttua niin heti olisin samantien hoitanut.Ne puut oli kyllä pakko oikeastaan katkaista.Viime kunnon myrskyssä toisesta katkesi 2 oksaa ,ja olisi voinut pudota jonkun päälle.Ne olivat ohuita ylöspäin kasvavia oksia,joissa oli tosi tuuheat ,viuhkamaiset lehdet.

  VastaaPoista
 8. Vitsit miten kaunista.
  Eipä olisi paljon vaatinut sanoa, että ei kykene hoitamaan kissojen ruokintaa :/ Mutta komeita kissoja kuitenkin :D

  VastaaPoista
 9. Miten selviät ilman kaasua noin kauan...ihme firma, jos vain yksi mies tehtävään..:)

  VastaaPoista
 10. Joo nuo kaasumiehet keksivat aina jotain korjattavaa, vaikka edellisella vierailukerralla se kytkenta tms olisi ollut ihan kaikkien saantojen mukainen. Ja jos et korjaa niin se on heti kaasu poikki. Olet niiden panttivankina, eika mikaan auta.

  VastaaPoista
 11. Nelli:puiden kukkiessa onkin tosi kaunista.Niinpä,kului yli viikko ennenkuin huomasin että kissat alkoivat yhtäkkiä laihtua...Meidän puiston kissat onkin komeita ja kauniita:)

  Irmastiina:tämä oli kyllä ihan poikkeustapaus,en ole tällaisesta kuullut ennen.ja 2 kertaa peruttivat ajan,uskomatonta,kun olin jo siirtänyt muita juttuja sen vuoksi. Mutta voihan sitä syödä salaatteja ja uunikin toimii....

  Hannele:komeat kissat tosiaankin,tuo ruokapuoli vaan aina on vähän ongelma nykyään. Ja korallipuun kukkien väri niin upea:)

  Anu:just niin,ensimmäistä kertaa törmäsin tällaiseen.Mutta aika kummaa että 5 vuotta sitten se kytkimen paikka kelpasi mutta ei nyt. Oli kyllä törkeää että kytkimen vuoksi katkaisivat kaasun,ja vielä törkeämpää että ovat jo kaksi kertaa peruneet jo sovitun tulon,ja kohta olen puolitoista viikkoa ilman kaasua...


  VastaaPoista
 12. En kestä miten upea tuo mustaharmaa kisu on <3 Niin komea <3

  VastaaPoista
 13. Tiia:kiitos Greyn puolesta,hän on todellakin komea kissa:)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...