sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Hellettä piisaa

Jestas kun täällä oli kuumaa lauantaina;kuumuus ja siihen liittyvät tuulet johtuivat hiekkatuulista.  Se oli muistutus siitä että kesä ei ole kaukana ,enkä lainkaan pitänyt ajatuksesta.,...Tänään oli vähemmän asteita ,mutta eilisen kuivuuden sijaan kosteaa,ja sekin muistutti lähestyvän kesän kuumista,kosteista säistä.
Seuraavien päivien säätiedot lupaavat kuitenkin minulle miellyttävämpää säätä.Tuossa lukee että 16 astetta mutta mittarini näyttää 21 astetta..Yhden päivän kuumuus ehti kuitenkin lämmittää(liikaa) sekä asunnon että veden. Kosteusprosentti on tosi korkea; ei ihme että on kuumaa...
Pian sen jälkeen kun olin huomannut meidän talon puutarhaan ilmestyneen pienen sitruunapuun;huomasin että vastapäisen kulmatalon puutarhaplänttiin oli ilmestynyt täynnä hedelmiä oleva Japaninmispelipuu. En kyllä ollut tätä puuta aiemmin nähnyt,tai ehkä en vaan ollut huomannut sitä.
En ole erityisesti tämän hedelmän ystävä,mutta monet täällä rakastavat japaninmistelin hedelmiä. Näitä ei taida Suomessa näkyä koska kestävät huonosti kuljetusta.
Kaktuspuiston edessä oli vielä kukkivia aloekasveja.
Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

P.S. Tel Aviv-blogini siirtyi joku aika sitten uuteen kotiin,ja sen voi nyt löytää täältä

17 kommenttia:

 1. Eikös tuo ole japaninmisPeli? Niitä on Kreetan toreilla keväisin hauskoilla nimillä "musmula" tai "despola". Maku on jotenkin epämääräisen miedon "hedelmäinen". Ostan niitä kuitenkin edes kerran, koska ovat vuoden ensimmäiset paikalliset hedelmät.
  Terveiset Helsingin katupölystä lähettää
  Suometar

  VastaaPoista
 2. Suometar:kiitos kun huomasit,mispelihän se on eikä misteli;D Korjasin...Hepreaksi tuon nimi on shesek. En ole koskaan oikein tykästynyt niihin,ja ne siemenetkin ovat niin isoja...Mutta kaunishan se hedelmineen. Terveisiä Helsinkiin!

  VastaaPoista
 3. Mä niin toivon, että täällä ilmat lämpenisi. Valitin jo miehelle, että Krakovassa Olisi lämmintä, että lähdetään 😖 ehkä ne opinnot ja työt ensin...huoh.
  Kyllä on kauniita värejä kasveissa siellä.

  VastaaPoista
 4. Voi kun täälläkin jo ilmat lämpenisi ja tulisi kunnon kevätsäät.
  Ihanaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihanan lämmintä siellä jo on. Tänään Espoossa oli +11C mutta kun menin Helsingin keskustaan lämpötila putosi +7C ja mereltä tuuli kylmäsi. Toivotaan, että kevät etenee täälläkin :)

  VastaaPoista
 6. Olisipa täälläkin jo noin lämmintä.

  VastaaPoista
 7. Tasoihin ei mene nämä ilmastoasiat. Täällä kevät tekee tuloaan ja lämpimiä päiviä odotellaan. Ostin kotiini huonekasviksi pienen sitruunapuun tuomaan vähän väriä. Te saatte nauttia väriloistosta hieman eri tavalla. Oikein mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti täällä päästään tänä kesänä edes noihin lämpötila lukemiin..:)

  VastaaPoista
 9. Tuo kosteus on kyllä tukalaa. Puhalla hieman lämpöä tänne, kiitos!

  VastaaPoista
 10. Voi kun saisi edes pienen murusen tuosta lämmöstä ;) Kosteus on kyllä varmaan aika tukalaa. Kesä tule pian, sitä täällä toivotaan kovasti.

  VastaaPoista
 11. Hirveä kosteusprosentti. Minä olen lähdössä parin päivän päästä Hyderabadiin, jossa näkyy olevan lämmintä 42-43, mutta kosteusprosentti on vain 25. Kostea kuumuus on kyllä kaikkein pahinta; tuommoinen kuiva vielä menettelee (tai sitten ei :-D).

  VastaaPoista
 12. Nelli:no nyt onneksi hieman viileni,minulle tuo ekstreme kuumuus on liikaa,se vie mehut täysin. Toivotavasti teillä pian lämpenee..

  Outi:pidän peukkuja että sielläkin lämpenee.Ihanaa viikkoa sinulle :)

  Marjo:lämpöä kohden olettekin menossa.Minä en kauheasti pidä liian lämpimästä,minkä vuoksi talvi täällä onkin lempiaikaani:) Oikein hyvää alkanutta viikkoa sinulle:)

  Unelma:toivotavaan että teillä pian lämpenee

  Hannele Ruusukummusta:Toivottavasti tosiaankin:)


  Satu N. Toivottavasti tämä lämpö siirtyy vähän teidänkin suuntaan.Muistan hyvin miten sitä kaipaa lämpöä pitkän talven jälkeen.Ja pieni sitruunapuu kuulostaa ihanalta:)Kiitos samoin sinulle oikein hyvää viikkoa.

  SusuPetal:kosteus on kamalaa,mutta nyt on jo vähän parempi,kun meni ohitse tuo pasaatituuli-ilmiö. Yrittelen puhaltaa sitä lämpöä sinnekin...

  Maiju:toivottavasti pian saatte paljon aurinkoa ja lämpökin. Kosteus on tosiaankin tukalaa,mutta vielä ei pitäisi sen aika olla,vaan vasta kesällä.Oikein ihanaa alkanutta viikkoa sinullekin:)
  VastaaPoista
 13. Täällä nautiskellaan jo siitä, että päästään yli kymmeneen asteeseen:). Mikään ei vielä viherrä. Mutta aurinko kirkastaa ruskeankin kauniimmaksi ja poistaa ihan harmaimman ankeuden.

  VastaaPoista
 14. Kiva katsella sinun erikoisia kasvikuvia.

  VastaaPoista
 15. Paluumuuttajatar>Kohta teilläkin vihertää. Ja ihanaa on kun pitkän talven jälkeen on valoa päivä päivältä enemmän:)

  Hannele:kiva kun tykkäät,minäkin niin pidän kasveista.)

  VastaaPoista
 16. Oikein kaunis puu, kuten oli se pieni sitruunapuukin. Niitä nyt myyydään mm. Viherlandiassa jättiruukuissa kotiin kasvamaan. Eli voi pitää kesät puutarhassa ja sitten on rahdattava sisälle...Ne vain ovat niin söpöjä!

  <3

  VastaaPoista
 17. Pidän todella paljon kukkakuvistasi! :)
  Hollannissa on myös todella korkea kosteusprosentti, näkyy muun muassa lattiassa ja tietysti iänikuisissa homeongelmissa vanhemmissa taloissa. Iholle se tosin tekee ihan hyvää.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...