sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Hellettä piisaa

Jestas kun täällä oli kuumaa lauantaina;kuumuus ja siihen liittyvät tuulet johtuivat hiekkatuulista.  Se oli muistutus siitä että kesä ei ole kaukana ,enkä lainkaan pitänyt ajatuksesta.,...Tänään oli vähemmän asteita ,mutta eilisen kuivuuden sijaan kosteaa,ja sekin muistutti lähestyvän kesän kuumista,kosteista säistä.
Seuraavien päivien säätiedot lupaavat kuitenkin minulle miellyttävämpää säätä.Tuossa lukee että 16 astetta mutta mittarini näyttää 21 astetta..Yhden päivän kuumuus ehti kuitenkin lämmittää(liikaa) sekä asunnon että veden. Kosteusprosentti on tosi korkea; ei ihme että on kuumaa...
Pian sen jälkeen kun olin huomannut meidän talon puutarhaan ilmestyneen pienen sitruunapuun;huomasin että vastapäisen kulmatalon puutarhaplänttiin oli ilmestynyt täynnä hedelmiä oleva Japaninmispelipuu. En kyllä ollut tätä puuta aiemmin nähnyt,tai ehkä en vaan ollut huomannut sitä.
En ole erityisesti tämän hedelmän ystävä,mutta monet täällä rakastavat japaninmistelin hedelmiä. Näitä ei taida Suomessa näkyä koska kestävät huonosti kuljetusta.
Kaktuspuiston edessä oli vielä kukkivia aloekasveja.
Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

P.S. Tel Aviv-blogini siirtyi joku aika sitten uuteen kotiin,ja sen voi nyt löytää täältä

17 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Eikös tuo ole japaninmisPeli? Niitä on Kreetan toreilla keväisin hauskoilla nimillä "musmula" tai "despola". Maku on jotenkin epämääräisen miedon "hedelmäinen". Ostan niitä kuitenkin edes kerran, koska ovat vuoden ensimmäiset paikalliset hedelmät.
Terveiset Helsingin katupölystä lähettää
Suometar

Jael kirjoitti...

Suometar:kiitos kun huomasit,mispelihän se on eikä misteli;D Korjasin...Hepreaksi tuon nimi on shesek. En ole koskaan oikein tykästynyt niihin,ja ne siemenetkin ovat niin isoja...Mutta kaunishan se hedelmineen. Terveisiä Helsinkiin!

Melissa kirjoitti...

Mä niin toivon, että täällä ilmat lämpenisi. Valitin jo miehelle, että Krakovassa Olisi lämmintä, että lähdetään 😖 ehkä ne opinnot ja työt ensin...huoh.
Kyllä on kauniita värejä kasveissa siellä.

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Voi kun täälläkin jo ilmat lämpenisi ja tulisi kunnon kevätsäät.
Ihanaa alkavaa viikkoa!

Marjo kirjoitti...

Voi miten ihanan lämmintä siellä jo on. Tänään Espoossa oli +11C mutta kun menin Helsingin keskustaan lämpötila putosi +7C ja mereltä tuuli kylmäsi. Toivotaan, että kevät etenee täälläkin :)

Unelma kirjoitti...

Olisipa täälläkin jo noin lämmintä.

Satu N. kirjoitti...

Tasoihin ei mene nämä ilmastoasiat. Täällä kevät tekee tuloaan ja lämpimiä päiviä odotellaan. Ostin kotiini huonekasviksi pienen sitruunapuun tuomaan vähän väriä. Te saatte nauttia väriloistosta hieman eri tavalla. Oikein mukavaa alkavaa viikkoa!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Toivottavasti täällä päästään tänä kesänä edes noihin lämpötila lukemiin..:)

SusuPetal kirjoitti...

Tuo kosteus on kyllä tukalaa. Puhalla hieman lämpöä tänne, kiitos!

maiju kirjoitti...

Voi kun saisi edes pienen murusen tuosta lämmöstä ;) Kosteus on kyllä varmaan aika tukalaa. Kesä tule pian, sitä täällä toivotaan kovasti.

Satu kirjoitti...

Hirveä kosteusprosentti. Minä olen lähdössä parin päivän päästä Hyderabadiin, jossa näkyy olevan lämmintä 42-43, mutta kosteusprosentti on vain 25. Kostea kuumuus on kyllä kaikkein pahinta; tuommoinen kuiva vielä menettelee (tai sitten ei :-D).

Jael kirjoitti...

Nelli:no nyt onneksi hieman viileni,minulle tuo ekstreme kuumuus on liikaa,se vie mehut täysin. Toivotavasti teillä pian lämpenee..

Outi:pidän peukkuja että sielläkin lämpenee.Ihanaa viikkoa sinulle :)

Marjo:lämpöä kohden olettekin menossa.Minä en kauheasti pidä liian lämpimästä,minkä vuoksi talvi täällä onkin lempiaikaani:) Oikein hyvää alkanutta viikkoa sinulle:)

Unelma:toivotavaan että teillä pian lämpenee

Hannele Ruusukummusta:Toivottavasti tosiaankin:)


Satu N. Toivottavasti tämä lämpö siirtyy vähän teidänkin suuntaan.Muistan hyvin miten sitä kaipaa lämpöä pitkän talven jälkeen.Ja pieni sitruunapuu kuulostaa ihanalta:)Kiitos samoin sinulle oikein hyvää viikkoa.

SusuPetal:kosteus on kamalaa,mutta nyt on jo vähän parempi,kun meni ohitse tuo pasaatituuli-ilmiö. Yrittelen puhaltaa sitä lämpöä sinnekin...

Maiju:toivottavasti pian saatte paljon aurinkoa ja lämpökin. Kosteus on tosiaankin tukalaa,mutta vielä ei pitäisi sen aika olla,vaan vasta kesällä.Oikein ihanaa alkanutta viikkoa sinullekin:)
Paluumuuttajatar kirjoitti...

Täällä nautiskellaan jo siitä, että päästään yli kymmeneen asteeseen:). Mikään ei vielä viherrä. Mutta aurinko kirkastaa ruskeankin kauniimmaksi ja poistaa ihan harmaimman ankeuden.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Kiva katsella sinun erikoisia kasvikuvia.

Jael kirjoitti...

Paluumuuttajatar>Kohta teilläkin vihertää. Ja ihanaa on kun pitkän talven jälkeen on valoa päivä päivältä enemmän:)

Hannele:kiva kun tykkäät,minäkin niin pidän kasveista.)

Leena Lumi kirjoitti...

Oikein kaunis puu, kuten oli se pieni sitruunapuukin. Niitä nyt myyydään mm. Viherlandiassa jättiruukuissa kotiin kasvamaan. Eli voi pitää kesät puutarhassa ja sitten on rahdattava sisälle...Ne vain ovat niin söpöjä!

<3

Kris & Tony kirjoitti...

Pidän todella paljon kukkakuvistasi! :)
Hollannissa on myös todella korkea kosteusprosentti, näkyy muun muassa lattiassa ja tietysti iänikuisissa homeongelmissa vanhemmissa taloissa. Iholle se tosin tekee ihan hyvää.