torstai 7. huhtikuuta 2016

Näköaloja ja putkiharmeja

Tänään käväisin  asuintaloni katolla, Sinne meneminen ei vaan ollut niin yksinkertaista ,sillä kun olin mennyt 7. kerroksesta kattokerrokseen,niin siellä ei ollutkaan kunnon ovea katolle,vaan piti mennä aukon kautta katolle,niin että kädet ensin katon lattialle ,ja muu kroppa perässä.Katolle menimme koska putkiasentaja halusi katsoa vuotaako vesisäiliöni siellä.Ei onneksi  vuotanut,ja aurinkopaneelikin oli hyväkuntoinen. Hieman yli 7½ vuotta olen asunut tässä talossa ja nyt vasta ensimmäistä kertaa menin katolle,ja pitihän sieltä kuvata kun oletin että  näköalat ovat hyvät. Tässä ensimäisessä kuvassa näkyy paras näköala,eli samarialaisten asuintalot kauniin värisine kattoineen.Kadun toisella puolella näkyvät rakennukset ovat kauppoja ja toimistotaloja. Asun aivan teollisuusalueen laidalle,mutta siellä ei onneksi enään ole pahemmin mitään suurta teollisuutta,vaan sen sijaan paljon tehtaankauppoja.
Katoin toiselta puolelta näkyy kävelyetäisyyden päässä oleva liike-ja toimistokeskus,jossa kahviloita,ravintoloita ja supermarkettikin.
Kun katolla vielä kääntyy näkyy leveä katu,ja sen varrella olevat rumat 70-luvun alun rakennukset,samanlaisia suurinpiirtein kuin oma asuintaloni.Takana erottuvat korkeammat uudet tornirakennukset. Monia vanhoja,mutta maksimissaan 4 kerroksen hissitömiä taloja on lähialueella korjattu niin että niistä tulee täysin uudenlaiset ja kauniit  talot,ja saavat samalla  muutaman kerroksen lisääkin.  Tähän 7.kerroksiseen taloon tuskin tehdään sellaista. Tuttavan taloon tullaan tekemään sellainen:hän joutuu evakkoon 2 vuodeksi  ,niin että rakennuttaja maksaa vuokran, ja  saa sitten muutaman vuoden kuluttua aivan uuden ja isomman  asunnon,uuden näköisessä talossa,
Tässä näkyy jo vähän kauemmaksikin,Lisää rakennetaan...
Uusi toimistorakennus tulossa .Sen edessä tuleva IT-lukio,joka surukseni rakennetaan entisen niin kauniin ja villiintyneen alueen tilalle.
Bongasin bussipysäkkinikin katolta.Se ei näy tuossa mutta on ihan toisen muotoon leikatun puun vieressä.Tässä näkyy joillakin katoilla aurinkopaneeleja ja vesisäiliöitä,jonka vettä paneelit lämmittävät.
Putkiasentaja tuli (taas...) koska löytyi lisää putkiongelmia.  Pari viimeistä kuukautta on ollut  niin paljon putkiongelmia,että kuvittelin jonkun jo kironneen minut...Ensin yläkerran asunnosta valui vettä niin että kylpyhuoneen ja veeceen seinä alkoi vuotaa vettä,eikä vähän vaan paljon.... Jouduin turvautumaan putkiasentajaani,joka tutki asiaa ja kirjoitti raportin ,sillä yläkerrasta ei haluttu uskoa että kyseessä oli heidän asunnostaan tuleva vuoto. Kun vuoto meni alas 2. kerrokseen alkoi vihdoinkin tapahtua,mutta seiniin ja kattoihin tuli kunnolla vaurioita,ja niiden pitää kuivua kuukausia,ennenkuin  voidaan korjata.Sen jälkeen oli omalla kohdallani muutama kallis putkiongelma ,ja tällä viikolla  naapuri tuli kertomaan,että putkeni vuotaa portaikossa olevassa kaapissa,jossa vesimittarit,ja asuntoihin vievät vesiputket. Selvisi että minun putkeni ei vuotanut mutta naapurin vuosi...2 päivää myöhemmin naapuri tuli taas ilmoittamaan että vanha putkeni vuosi...joku oli sitä varmaan sorkkinut korjatessaan naapurin putkivuotoa,ja niin siitäkin tuli vesipisaroita. Mutta se putkeni oli yhtä vanha kuin tämä talo ja kamalassa kunnossa;siinä oli sellainen korroosio että oli pakko tehdä jotain.Putkiasentaja  löysi laitteellaan kerroksen lattialta missä kohtaa putkeni kääntyi asuntoon päin. Herranjestas missä kunnossa se putki !  Tuossa sitä näkyy hiekan alla ,ennenkuin se poistettiin ,ja tilalle laitettiin muoviputki(jonka sisällä metallia).Itse asiassa uutta putkea olisi pitänyt jatkaa asuntoon,sillä korroosioputken kautta ei kuuma vesi pääse kunnolla perille,mutta se on jo niin kallis homma,että tehtiin tällainen osittainen,ja sekin oli ihan kamalan kallista. Kannattaa olla putkiasentaja,ainakin täälläpäin...Yläkerran asunnosta,siitä jotka eivät uskoneet että vuoto oli heidän asunnostaan peräisin,joutuivat purkamaan koko kylpyhuoneensa,ennenkuin vika selvisi...Kuuman veden liitännät...
Putkihommista tuli paha mieli ja unettomia öitä,mutta  asuintalon ulko-oven edessä olevalle puutarha-alueelle oli ilmestynyt pieni sitruunapuu.jonka näkeminen ilahdutti.
Nuoressa puussa oli kukkanuppuja ja kynnen kokoisia sitruunan alkuja.Ihanaa päästä kuvaamaan (ja ehkä maistamaan ) näitä sitten kun sitruunat ovat kypsät.

19 kommenttia:

 1. Olipa mielenkiintoista nähdä maiset tarkkaan missä asut eli yläilmoista. Putkihommat ovat tosi kurjia juttuja ja vesihän etenee kapillaarisesti ja leviää kuin sieni, joten vahingot voivat olla mittaamattomat ja nehän me olemme perheenä kokeneet. Zemppiä Jael ja paljon lämpimiä ajatuksia <3

  VastaaPoista
 2. Tiia:minäkin näin ensimmäistä kertaa asuinalueeni yläilmoista,olipa jännää! Ja putkiongelmat,huh,mikä painajainen,ja vieläkin jatkuu kun se vesi siellä seinässä on painunut alaspäin ja tekee lisää vahinkoa enennkuin kuivuu kunnolla.Kiitos tsempeistä Tiia ihanainen:)

  VastaaPoista
 3. Voi taivahan talikynttilät! Onpa sinua nyt koeteltu♥

  Nuo samarialaisten talot ovat kivan näköisiä.

  Miten minulla tuli samarialaisista mieleeni armenialaiset kulhojen tekijät...Siis sininen, valkoinen ja punainen yhdessä on niin kaunista,mutta eihän me voida tulla sinne omalla autolla...Haluaisin myös olkkariin ISON maton, jossa olisivat nuo värit.

  Toivotaan, että tämän jälkeen on vain ihanaa. Eikö tuota puuta voi mitenkään suojata, ettei sitä kukaan vain jonkun puistogrillijuhlan yhteydessä lähde repimään tms.

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti nyt loytyi kaikki vuodot ja ongelmat. Putkihommat on taalla hankalia kun putket on yleensa kauniisti piilossa lattian alla ja seinissa ja vuotokohtaa on vaikea loytaa. Ja sitten pitaa repia laattoja irti ja seinia auki korjatessa.

  VastaaPoista
 5. Leena:tämän päiväisestä tuli järkyttävä lasku...Minusta olisi pitanyt tulla putkiasentaja.---
  Nyt vasta huomasin nuo samarialaisten katot,piti nähdä ne ylhäältä;D Ne armenialaisten astiat ovatkin upeita,samarialaiset eivät sellaisia tee..Oh,minäkin toivon ettei nyt tule enään mitään vuotoja ym,vaikken voinutkaan kokonaan tehdä putkiremonttia.Olen kurkkua myöteni täynnä putkiongelmia,ja muistutuksena kylppärin ja vessan katot ja seinät...kunnes kuivuvat.No worry,tuo pikku sitruunapuu on aivan eri puolella kuin se puisto.Aidallisessa puutarhassa,ei sitä varmaan kukaan kiusaa.

  VastaaPoista
 6. Anu:ei ihan kaikki,eli edelleenkään en saa kunnolla kuumaa vettä vaan ihan pieni noro vaan..Mutta toivottavasti ei nyt siellä kaapissa ainakaan minun putkeni enään vuoda...Se putki mitä poistettiin oli niin täynnä kalkkia ym, ettei sen läpi päässyt mikään. Jeps,kauan kesti tuonkin kohdan löytäminen,huoh...

  VastaaPoista
 7. On sinulla kyllä siellä huikeat maisemat.
  Toivottavasti nyt ne putket saataisiin kuntoon ja moinen riesa jäisi vain ikäväksi muistoksi.
  Ihanaa tulevaa viikonloppua Jael <3

  VastaaPoista
 8. Kaupungissa parhaat maisemat ovat katot, jotain äärettömän viehättävää niissä on- varsinkin sellainen vanhan kaupungin "sikinsokin"- katto(ikkuna)maisemat. Taidan olla kattohuoneistoon sopiva persoona ;D

  Ihan kauheita nuo putkijutut :(
  Meillä ja siellä Ranskan päässä jouduttiin väliaikaisesti toiseen asuntoon kun meidän asunnon vessasta vuosi vedet alakertaan. Mies sai eilen soiton että sama juttu tass, eka oli siis toissakesänä.
  Onko asunto sinun oma vai miksi olet maksaja? Eikö taloyhtiö tule vastaan?

  VastaaPoista
 9. Putkijutut on kamalia, meillä on kerran ollut, mutta onneksi saatiin aika helposti kuntoon ja meillä oli vielä varakaakeleita.

  VastaaPoista
 10. Äitini asuntoon aikanaan kävi samoin, että yläkerrasta alkoi tulla norona vettä ja meni monta kerrosta alaspäin. Hirmuinen remppa tuli.
  Siellä näkyy upeasti tuo miten yhdellä alueella on monta puolta :) Viihtyisin.

  VastaaPoista
 11. Kamalia nuo vesivahingot, ikäviä asukkaille ja kalliita korjattavia.

  Huimaa jo ajatuskin katolle kiipeämisestä. Hienoja kuvia kuitenkin olet ottanut.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. Todella kauniita nuo punakattoiset talot.

  Putkiremontit ovat tosi kurjia ja kalliita. Taitaa olla sama riippumatta missää päin maailmaa asuu. Meillä tehtiin putkiremontti nelisen vuotta sitten ja maksoi maltaita, vaikka meidän vesijutut ovatkin aika yhdessä ryppäässä eikä putkea joudu vetämään tolkuttomasti ympäri taloa.

  Ja tuo sitruunapuu. Aina jaksan haaveilla sellaisesta omalla pihallamme. :D

  VastaaPoista
 13. Tuollaiset harmittaa, mutta unohtuukin pian, kunhan homma taas pelaa. Hienot on maisemat, ei voi valittaa.

  VastaaPoista
 14. Kaikki tuollainen ylimääräinen meno on ihan syvältä :( Hienot maisemat. Kannatti kiiivetä katolle.

  VastaaPoista
 15. Putkiremppaa täälläkin /Keuruulla) suunnitellaan, mutta ovat kuulemma täällä koto-Suomessa nykyisin helpompia kuin aikaisemmin, koska tekevät niitä pintaremppoina. En vain yhtään ymmärrä miten, mutta uskon kyllä, että täällä hommat hoituvat paremmin ja nopeammin kuin siellä meren kaikilla puolilla. Kokemusta kun saapasmaasta on. Että siellä on jo kesä, täällä järvet vasta ovat vapautumassa jääpeitteestään. Yhtään leskenlehteä en vielä ole nähnyt, mutta tintit lirkuttelevat innoissaan - kevättä rinnassa ja kaveria etsimässä!

  VastaaPoista
 16. Olen tosi pahoillani putkiongelmien takia :(

  .... ja hyvilläni, kun saan nyt katsella sinun maisemiasi, hienoja näkymiä :)

  VastaaPoista
 17. Hyi kamalaa, putkirempat on niin syvältä! Toivottavasti saat nopsaan putket kuntoon.
  Olipas katoltasi huikeita näkymiä ja tosiaan, paljon rakennetaan.
  Ihana, miten osaat aina nähdä valoa hankalista arjen asioista huolimatta, sitruunapuu on kaunis, sehän on kuin uuden elämän alku!

  VastaaPoista
 18. Avaria maisemia - tai hauskasti ja kiinnostavasti avautuvia. Minusta on ollut aina mukava katsella kattojen yli, joku siinä siivittää mielikuvista.

  Tsemppiä putkiasioiden kanssa. <3

  VastaaPoista
 19. Outi:aika hyvät maisemat olikin katolta:) Todellinen,ja erittäin kallis riesa tuollainen,ja vielä kun se tulee yllätyksenä...Ihanaa viikonloppua sinnekin Outi:;)

  Tanja:en tajua miten en ole aiemmin ryöminyt,D tuonne katolle,sieltähän on loistavat maisemat,ja sehän on oikeastaan 9. kerros,kun on ensin nollakerros,ja tämäkin kerrosta ylempänä kuin 7.kerros. Olen joskus asunut 15. kerroksessa ja sieltä oli huikeat näkymät:) PUtkijutut ovat kamalia! Huh,teilläkin ollut ihan kamalia putkijuttuja. Oma asunto,joten joudun maksamaan.Talo tulee vastaan vain kun putki ei liity omaan asuntoon vaan taloon.

  Allu:näkyy olevan aika yleisiä nämä putkiongelmat.Ensinhän vesi tuli ylhäältä ,eli he joutuvat kustantamaan korjauksen kun seinät ja katot kuivuneet,mutta sitten tuli omallekin kohdalle yllätyksenä isompi ja pirun kallis korjaus.

  Nelli:huh,kuulostaa kamalalta.Tämä alkoi 4.kerroksesta,tuli alas omaan kerrokseeni ja sitten vielä 2.kerrokseen,ennenkuin ylhäällä tehtiin jotain. Tosiaankin erilaisia maisemia eri puolilla.) ON korkeaa taloa,omakotitaloa,toimistotaloja.

  Unelma:Todellakin kamalia,ja pahin nyt oli tuo kalleus,joka sekoitti kaiken. Kiitos,oli hyvät näkymät katolta:) Kiitos samoin Unelma ihanainen:)

  Maria:Hih,en ollut edes ennen katolle menoa huomannut noita kattoja;D Tämä talo on minusta rakennettu huonosti ja täynnä putkiongelmia,ja nämä omani tulivat vähän odottamatta... Olin todella innoissani tuosta sitruunapuusta,ja olen ihmetellyt miksei aiemmin ole laitettu mitään hedelmäpuuta puutarhaan. Oma sitruunapuu olisi kyllä ihana:)

  Paluumuuttajatar: todellakin harmittaa,etenkin ne menopuolet siinä,Ja kun kaksi viikkoa sain ravata yläkerrassa ennenkuin tekivät mitään . Maisemat onkin todella hienot :)

  Amalia: niinpä,saapa nähdä pääsenkö nyt Suomeen kun tuli niin suuret menot..,Kyllä vaan kannatti mennä katselemaan maisemia katolta:)

  Lissu:tuohan kuulostaakin paljon helpommalta.Täällä jokainen asunto joutuu itse hoitamaan putkiremppansa,mikä tekee tämän hankalaksi. Tänään onkin hurja kesä kun tuli tällainen 34 asteen helle,huh! Ihanaa kun kevät jo on tullut sinnekin:)

  Nurkkalintu:kiitos tsempeistä,ei todellakaan kiva juttu ja tässä oli ketjurereaktio,eli kun yksi alkoi niin toinen loppui. Miten ihmeessä en aiemmin ajatellut mennä katolle;D

  Anne:ne todellakin ovat.Toivon nyt että se oli tässä mutta oli kyllä shokki se loppuhinta. Monia erilaisia näkymiä oli tuolta ja näytti ihan erilaiselta kuin maan päällä;D Kiitos Anne;sitruunapuu oli iloinen yllätys,toivottavasti saa rauhassa kasvaa isoksi ja tuottoisaksi:)

  Katja:tämä oma alueeni on aika avara,kun on tuo teollisuusalue ja muutenkin. Katolta saa kyllä otettua hyviä kuvia,etenkin kun on korkea rakennus:)Kiitos,toivottavasti tämä nyt oli tässä...

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...