keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Ikkunan läpi

Pitkästä aikaa päätin osallistua haasteeseen,mikä tällä kertaa on MakroTex-haaste nimellä "Ikkunan läpi". Näitä ikkunastani otettuja kuvia olen aiemminkin laittanut blogiin,mutta otetaan nyt uusi kierros... Kun katson olohuoneen lasipaneelisen ulkoseinän kautta ulos,näen ensin nämä hontelot puunvarret. Viime vuonnahan surin kun ne leikattiin ihan matalaksi,mutta äkkiä kasvoivatkin takaisin,ja nyt on taas "viidakko" ikkunan edessä.
Eri kohdasta katsottuna näenkin jo selvästi puiston leikkitelineet,jotka aiemmassa kuvassa ovat "viidakon" takana.  Hieman kauempana,vasemmalla,näkyy pieni osa lähellä olevaa liikekeskusta,ja hieman kauempana rakenteilla oleva toimistotalo.
Kun katson keittiön ikkunasta ulos näkyy siellä vain samanlaiset talot kuin tämä omani sekä pieni ruohikkopläntti.    Jos katsoisin tätä makuuhuoneen ikkunasta,näkisiin myös suoraan alapuolella olevan puutarhamaisen osan,mutta  unohdin ottaa siitä kuvan.
Tässä huoneessa ,jossa nyt kirjoitan tätä postausta,on ikkunat kahdella puolella,ja toisesta ikkunasta bongaan kauempana olevia rakennusprojekteja. 
Jos asuisin toisella puolella taloa,näkisin tämän asuintalomme puutarhapläntin ikkunasta.

Muut MakroTex-postaukset löytyvät täällä.

17 kommenttia:

 1. Itse osallistuin kanssa pitkästä aikaa tähän haasteeseen :)
  Sinun kuviasi on aina kiva katsella, kun ovat niin ihanan erilaisia kun maisemat täällä Suomessa. :)

  VastaaPoista
 2. Näistä ikkunoista avautui uusia näkymiä Israeliin :)

  VastaaPoista
 3. On mukavaa katsella kotisi maisemia.
  Siellä rakennetaan ahkerasti.

  VastaaPoista
 4. Upealta näyttää. Mikä tuo hontelo puu on nimeltään? Samaisia puita kasvaa Marokossa, mutta mies ei tiennyt niiden nimeä.

  VastaaPoista
 5. Marina:pitääkin tulla katsomaan sitä sinun postaustasi..

  Päikkä:kiva jos tykkäsit:)

  Nurkkalintu:puistopuoli ihan mukava,nämä rumat talot eivät niinkään. Tässä lähellä rakennetaan nyt ahkerasti.

  Outi, Tykkään tuosta puistomaisemasta,ja "viidakostani" .En ole täysin varma noista honteloista puista;lehdet lähes samoja kuin jakarandalla mutta kasvaa eri tavalla.

  Allu.Säkin voisit tehdä tämän.

  VastaaPoista
 6. Mainiota että osalistuit. Sinulla on aina niin erilaiset kuvattavat kohteet kuin meillä Suomessa!
  Ikkunoittesi läpi voi katsella kehitystä; kasvavia lapsia (kuvittelen että niitä on leikkitelineissä)
  ja valmistuvia rakennuksia sekä kasvien kasvua. Näkymät muuttuvat. Ei hassumpaa 🌵 🌻 🐾

  VastaaPoista
 7. Tämä haaste on niin mukava, kun voi katsella erilaisia ikkunanäkymiä Suomesta ja vaikkapa sieltä Israelista. Kiva, kun osallistuit!
  Mukavaa loppuviikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 8. Kivaa, kun tulit mukaan haasteeseen, Jael!

  Tuo eka kuva on huikea, nuo puut ovat todellakin niin honteloita, että ihmettelee, miten ne voivat pysyä pystyssä!

  VastaaPoista
 9. Mielenkiintoista nähdä kotiympäristöäsi. Luonto näyttää kauniilta mutta tuo rakennusarkkitehtuuri aika tylsältä, toivottavasti rakenteilla olevat ovat kauniimpia. Löytyykö kaupungilta miten paljon kauniita vanhoja rakennuksia?

  VastaaPoista
 10. Kivoja kuvia. Hauska tuo "viidakko".

  VastaaPoista
 11. Sinulla on kiva vihreä suoja naapureilta ja muutenkin vehreä ympäristö. Meiltä ei nykyään enää näe kuin naapurien seiniä.

  VastaaPoista
 12. Rita:pitkästä aikaa tosiaankin osallistuin tähän haasteeseen. Täällä onkin nyt "kesäistä" ,tai sellaista joka muistuttaa Suomen kesää. Ikkunan läpi todellakin näkee paljon elämää tuossa puistossa;paljon lapsia tällä alueella:minunkin 4 huoneiston kerroksessa olen ainoa jolla ei pieniä lapsia;D

  Piipe:kiva kun tykkäsit ja tulit siitä kertomaan. Mukavaa loppuviikkoa sinullekin:)

  SusuPetal:) Viime vuoden myrskyssä pari tosiaankin meni katki,nyt ei ole edes ollut sellaisia myrskyjä,joten ovat pysyneet pystyssä,tosin odotin että niistä tulisi paksumpia sen jälkeen kun ne parturoitiin niin että oli vain puun kanto jäljellä.

  Pieni Lintu:pitäisi useammankin kerran osallistua näihin haasteisiin,esim. ruoka-haaste oli tosi houkutteleva mutten ehtinyt.

  Matkatar:Luonto on nyt talvella tosi kaunista ja vihreää,mutta olet oikeassa näiden talojen suhteen;70-luvun alussa rakennetut rumilukset.Tänään ja ennen rakennetaan/rakennettiin ihan eri tavoin, ja pitää kai tehdä sellaisesta uusi postaus tänne.Täällä on tosi paljon kauniita taloja,ja nykyään rakennettavat talot näyttävät hyviltä,toisin kuin nämä rumilukset.

  Nelli:kiitos:) Tuo viidakko on ihana:)

  Sirokko:onneksi onkin tuo puisto (ei aina tosin) sellainen jota on kiva katsella seinien sijaan mutta monilla on seinä edessä kun katsoo ulos. Tuo puisto kai olikin se syy miksi valitsin juuri tämän asunnon.

  VastaaPoista
 13. Kaupungissa on myös vihreää lähellä kotipihassa.

  VastaaPoista
 14. Saniainen tuli äkkimältä mieleen eka kuvan kasveista, muttei se ole.
  Kiinnostavia kuvia sieltä kaukaa lämpimästä.

  Palmuja katsoessa tulee mieleen etelän matka.

  Hyvää viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...