lauantai 11. elokuuta 2018

Elokuu on aina kuuma

Torin edessä olevalla aukiolla on vihdoinkin varjoa!
Olisihan se pitänyt tietää että kun  elokuu tulee niin täällä alkaa hiki valua.   Mielestäni  heinäkuu oli aika siedettävä vaikka oli kuumia päiviä ,  ja jopa 40 asteen paikkeilla muutaman kerran, mutta  kosteus oli siedettävä.,  Kun elokuu alkoi oli edelleenkin aika siedettävää , kunnes pari päivää sitten huomasin että  ulkona naamasta valuvat alas kaikki sinne laitetut voiteet ym,;D
Bambikin on päivisin selvästi väsähtänyt. Muutama päivä sitten tein Bambin kanssa iltapäivällä hieman pidemmän lenkin,  mikä oli ehkä virhe sillä  tulin aivan hikisenä kotiin ja Bambi-ressu oli aivan poikki. 
Viikonlopun alussa teimme  kolumbialaisen ystäväni kanssa kuitenkin hieman pidemmän aamulenkin,  joka ensin tuntui tosi mukavalta sillä mereltä tuuli.  Tässä kuvassa näkyy takana kiviröykkiö jossa  traktori: siinä oli vielä vähän aikaan sitten  vuonna 1981 avattu Dolphinarium, jossa  pääsi katsomaan delfiinien esityksiä.  Siellä oli myös surffikoulu, ja muita  mereen liittyviä liikkeitä.   Delfiiniesitykset loppuivat onneksi  muutaman vuoden kuluttua, kun paikka joutui rahavaikeuksiin. Vuonna  1994 Dolphinariumissa työskennellyt amerikkalainen  delfiinivalmentaja löytyi hirttäytyneenä/murhattuna paikan  lähellä olevan rannan alueelta, ja myöhemmin selvisi että nainen oli kaksoisagentti... ja jonkinlainen naispuolinen James Bondin vastine...Viimeinen piste oli  kun Dolphinariumissa olleen diskoteekin jonossa eräs palestiinalainen räjäytti itsensä ja 21 jonossa ollutta teiniä,  vuonna 2001.  Sen jälkeen paikka sai rapistua,   ja onneksi vedettiin maan tasalle äskettäin. Tilalle tulee rantakadun jatke , ja kuulemma  vesiurheiluun keskittynyt paikka. 
Kävelimme vain pienen osan rantakatua, sillä sekä Gloria että minä yritämme välttää aurinkoa parhaamme mukaan. Vaikka nyt on paras ranta-aika,  ei aamulla aikaisin näkynyt vielä paljon ihmisiä, ja muutenkin tämä ranta on hiljaisempi kuin pohjoisemmassa Tel Avivissa olevat rannat. Tämä oli "minun rantani" silloin kun asuin täällä ensimmäistä kertaa, ja asuin ihan vieressä.
Laineet olivat hyvät surffaajille ja suppaajille.
Rantabulevardin uudistettu ilme, jossa paljon varjoisia paikkoja:)
Rannat:)
 Ennen rantakadun remonttia ei ollut tarpeeksi varjoa, mutta nyt on:)
Rantaravintoloita on aika monta,  ja rannalla olevien ravintoloitten päälle on rakennettu puiset dekit,  joissa hyvä näköala ranta-alueelle. Tässä dekissä oli myös ulkokuntosali.
Menimme aamiaiselle suosikkihummuspaikkaamme, jossa saa annokset sekä pieninä että suurina annoksina.  Otan aina pienen fifty-fifty hummuksen (puolet sileää , ja puolet karkeaa)  ja pienen munakoisoannoksen,   ja olen aina sen jälkeen tosi täynnä.  Pitäisi ehkä kokeilla muitakin annoksia tuolla.

16 kommenttia:

Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti...

Mitä tuo aamiainen sisältää? Hurjia tarinoita Dolphinariolla, hui.
Kivaa viikonloppua ❤

Jael kirjoitti...

Maatiaiskanasen Elämää:Tuolla on paljon valinnanvaraa, mutta minä otin tuota hummusta ja munakoisoa, ja ystävä salaatin. Tuohon kuuluu myös pitaleivät,joihin emme koske, ja lopuksi tuodaan kahvia tai teetä, valinnan mukaan. Tuolla on kaikki itkettävän hyvää. Juu aika hurjia juttuja tapahtunut Dolphinariumissa, hyvä että se nyt on maan tasalla.

Satu kirjoitti...

Tosi kiva ja mielenkiintoinen kuvakierros taas! Tuo ulkokuntosali on kiva. Siellä näkyy joku juuri olevan pää ylösalaisin renkaissa. :-D Ihanan näköinen hummus-annos! Tel Aviv tuntuisi olevan oikea ruokamatkailijan paratiisi.

Voi Bambi-ressukkaa. :-(

Jael kirjoitti...

Satu: Kiitos:) Ensimmäistä kertaa näin kuntosalin puudekin päällä,yleensä niitä on rantakadun varrella. Seurattiin jonkun aikaa kadun toiselta puolelta noita kuntoilijoita, heillä oli omat TRX-nauhat mukana. Tuo hummus ja kaikkki tuolla on niin hyvää, ja Tel Aviv on tosiaankin ruokamatkailijan paratiisi:)

Leena kirjoitti...

Kiva kierros taas.
Vaan onpa siellä hurja meininki Delfinaarion ympäristössä: agentteja ja pommeja! Vaikka eihän se ole Eurooppakaan niin kovin turvallinen nykyisin.

Hummus on minunkin herkkeuani. Nam.

Rita A kirjoitti...

Hurjat sääolot kun sinulla alkoi ehostuskin valua ja Bambi kärsii. Meillä alkoi juuri äsken sataa mistä olen tosi onnellinen ❤️ Suomessa, ja varsinkin meidän seudulla, on kuivuus ja kuumuus koetellut tänä kesänä. Kyllä alkaa arvostaa varjopaikkoja ja ajoittaista pilvisyyttä.

Jopa kuvasit meille jännittäviä näkymiä meren tuntumassa. Ajatus delfiineistä ja surffaamisesta pistää mielikuvituksen liikkeelle. Rantabulevardi palmuineen on kaunis. Kivat mössöt nuo hummusannokset 😀

SaaraBee kirjoitti...

Koeta kestää elokuun kuumuutta.

Susanne kirjoitti...

Kiva postaus! Oli mukava kiertää mukanasi:)
Täällä on tänään helteiden jälkeen hieman viileämpi päivä, mutta vettä ei ole satanut. Palattiin eilen Norjasta ja siellä oli yhtenä päivänä vain +8°C. Tuntui ihanalle tuo viileys pitkästä aikaa:)

Melissa kirjoitti...

Mä voisin tulla nyt sinne ja sä tänne. Täällä sataa ja on kylmä :(

PiipeA kirjoitti...

Kauniilta tuo ranta näyttää. Välimeren aalloissa olisi kiva kellutella. Aika kauhea juttu tuo delfinaariotarina; me täällä pohjolassa taidamme asua lintukodossa.
Hyvää elokuun jatkoa Sinulle! <3

Hannele på Hisingen kirjoitti...

haluaisin maistaa... liian kuivaa ja kuumaa meillä (kun pojan talo meinas palaa)

Petra kirjoitti...

Teillä on kaunis ranta, onko vedet puhtaat? Meillä nuo ulkokuntosalit on tosi suosittuja, rakastan tuota paahdettua munakoisoa ja muutenkin kaikkea mahdollista munakoisoa 😊

Ulrika kirjoitti...

Mahtavat rannat ! täälä rupee ilmat viilenemään normaalitasolle :)

Marianna kirjoitti...

Kiva retki taas, mutta huh miten dramaattinen delfinaariokohtalo!

Munakoiso kuuluu minunkin herkkuihini ja söin sitä taas Kreikassa kaikissa mahdollisissa muodoissa :)

Koettakaahan selvitä helteestä! Bambille varmasti raskasta.

kaari3 kirjoitti...

Värikästä ja modernia ja rikosjuttuja..kaikkea mahtuu maisemaan. Tuo ruoka annoksesi on minulle aika erikoisen näköistä, en tiedä uskaltaisinkohan edes maistaa :) Mutta olen itsekin huomannut, että jos jossakin on jotain oikein hyvää sitä tulee aina tilattua.

Jael kirjoitti...

Kaari:vähän kaikkea ,sieltä ja täältä:) Tuo ruoka-annokseni on todella hyvää ; käymme aina tuossa paikassa kun tapaan kolumbialaisen ystäväni, ja otan aina samaa ruokaa jostain syystä , eli pienen annoksen hummusta, ja tuota paahdettua munakoisoa jonka päällä tahinia, ja on kyllä itkettävän hyvää.