keskiviikko 22. elokuuta 2018

Paperista on moneksi

Aina silloin tällöin  kävelen Tel Avivin keskustan vanhan kauppakeskuksen läpi ( tai siellä voi hyvin tehdä kävelylenkin kun ulkona on liian kuumaa; ystävältä saatu vinkki;D) ja elokuun aikana siellä on näkynyt kaikenlaisia eläinhahmoja .
Kauppakeskuksen kahden puolen (katu erottaa ne toisistaan, mutta alta ja yltä pääsee toiselle puolelle)  välissä olevassa näyttelytilassa on koko kuukauden aikana ollut eläintarhallisen verran origamieläinhahmoja,  ja keskuksessa onkin vietetty origamifestivaalia.  Iltapäivällä siellä on voinut oppia itsekin taittelemaan paperia, mutta en ole ollut siellä oikeaan aikaan.  Kaikki hahmot ovat Israelin origamiyhdistyksen aikaansaannoksia.
Hienoja ovat!
Mutta vielä hienommat olivat katonrajassa roikkuvat suurikokoiset eläinorigamit. Näistä tuli hyvälle mielelle:)
Apinat ovat mainiot:)
Ihan harmi etteivät nämä jää pysyvästi tuonne. Kauppakeskuksissa on hyvä ilmastointi, ja hyvin saa tehtyä tuolla  pitkänkin lenkin, eikä tarvitse hikoilla kuten ulkona:)
Kauppakeskuksen yhden kaupan edessä    hieraisin silmiäni kun näin tämän niin jouluisen kauniin  kosmetiikkajoulukalenterin  Sabon -kaupassa.  Mietin että eihän nyt vielä voi olla jouluisia tuotteita.....kunnes muistin että syyskuun alkupuolella  täällä vietetään  Rosh Hashanaa eli juutalaista uutta vuotta, ja silloin on tapana antaa  lahjoja;  ja lahjapakkauksia näkeekin nyt paljon kaupoissa. Tuo kalenteri on aivan ihana, ja  Sabonin tuotteet suosikkejani,  mutta se on kamalan  tyyris.  
Muutenkin Sabonin kaupassa oli kaikenlaisia  lahjapakkauksia jotka näyttivät enemmän jouluisilta kuin  tuohon juutalaiseen uuteen vuoteen liittyviä, ja kaiketi nämä samat tuotteet ilmestyvät Sabonin kauppoihin muualla maailmassa myöhemmin syksyllä.
Uuden vuoden lisäksi täällä  on syksyllä kunnallisvaalit, ja  asuinkaupunkini Holonin legendaarinen  kaupunginjohtaja  Moti Sasson on taas ehdolla, varmaankin viimeisen kerran.  Sasson on ollut kaupunginjohtajana  jo vuodesta 1993,   ja on eläkeiässä, mutta  koska hän on saanut tässä kaupungissa niin paljon aikaiseksi,  soisin hänelle vielä yhden kauden (kausi on 5 vuotta).   Sasson ei ole naimisissa eikä hänellä ole lapsia, ja on kokonaan omistautunut työlleen.  Sassonin erilaisia julisteita on ympäri kaupunkia , mutta myös muiden ehdokkaiden, jotka toivottavasti eivät tule valituksi.

13 kommenttia:

  1. Juuri tuollaisia ehdokkaita ja poliitikkoja tarvitaan. Toivotaan, että menee läpi. Meillä on myös mayor, joka on saanut tässä meidän pikkukaupungissa paljon aikaiseksi. Ei taida ihan heti tulla siirtoa muihin hommiin, tarmokas ja reilu nainen.

    Voi mitä origameja! Upeita. Ja hauskoja, kun niitä on niin paljon tuolla. Mun pitää katsoa youtubesta mallia ja taitella hoitolasten iloksi. Varmaan tykkäisivät.

    Ihanaa loppuviikkoa! Felix haukahtaa Bambille terkut.

    VastaaPoista
  2. Upeita paperisia luomuksia. Meillä oli juuri suomen opiskelijoiden kanssa eläinsanastoa;
    Afrikan villieläimiä ja Suomen kotieläimiä ♥

    VastaaPoista
  3. Wau, uskomattoman upeita origameja! Miten ihmeessä tuollaiset isot ja varmasti myös aika vahvasta paperista taitellut origamit on ylipäätään pystytty tekemään?

    Onnellista elokuun loppua ja alkavaa syksyä Sinulle!

    VastaaPoista
  4. Aivan ihania origameja! Olisipa kiva osata tehdä itsekin tuollaisia!

    Kivaa loppuviikkoa, Jael. :-)

    VastaaPoista
  5. Hienoja taiteiluja, itse en osaa noita tehdä .Mienkiintoisia paikkoja aisellä ja varmasti vaikea kävellä joidenkin tuotteiden ohi!
    Mukavaa torstaita!

    VastaaPoista
  6. Ihania origameja! Löysin juuri kaapista silkkipapereita ja mietin että tekisin tytön kanssa niistä jotain taittelutöitä mutta täytynee aloittaa jostain helpommasta kun näistä :D Ostarissa viihdyn parhaiten kesällä helteitä paossa tai talvella kahvilla kun on kova vesisade ulkona mutta kaupasta toiseen jaksan harvemmin kävellä. Toivottavasti tuo ehdokas saa paljon ääniä <3

    VastaaPoista
  7. Hienot origamit!
    Muistan, miten tyttäreni ollessa pikkuinen, pysäytti eräs iäkäs japanilainen pariskunta meidät lentokentällä ja siinä jutellessamme he taittelivat tyttärelleni lahjaksi origameja, mm. joutsenia.
    Säästimme ne monta vuotta.

    Toivottavasti hyvä ehdokas saa tarpeeksi ääniä!

    VastaaPoista
  8. Todella upeita origameja. Ihan uskomatonta, että tuollaisia isojakin voi tehdä. Kerran yritin lintua taitella ja hermohan siinä meni :)
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  9. Minäkin otan aika usein kävelylenkin vaatekaupasta toiseen töiden jälkeen:)) hyvää liikuntaa :))
    Mutta ei se sitä meinaa et kädet täynä uusia vaatepusseja kotiin lähtiessä , olen tosi tarkka miten vaatteet istuu päällä ja se meinaa ett ei ole helppoa löytää vaatteita joihin tyytyväinen.

    VastaaPoista
  10. Tuo paperihomma on kyllä semmosta taidetta mitä jaksaa ihailla aina. Itsellä ei homma pelitä niin hyvin, että olisin oppinut tekemään tuommoisia.

    VastaaPoista
  11. Mahtava idea tuoda isot origamit tuolla tavalla näytteille. Tuohan on kaikille ilmainen taidenäyttely ja ilahduttaa varmasti mahdollisimman monia.

    Itse olen joskus menneinä vuosina lasten kanssa taitellut joitakin ja osasin jonkin aikaa ulkomuistista muuteman mallin, mutta ovat tainneet jo unohtua.. Jossain pitäisi olla vanha ohjekirja, vaan en näköjään muista missä.

    Kivaa viikonloppua sinulle Jael :-)

    VastaaPoista
  12. Johanna:Toivottavasti Moti vielä valitaan yhdelle kaudelle kun on tehnyt niin hyvää työtä .Noista muista kun ei oikein tiedä... Hyvää kaupunginjohtajaa ei mielellään vaihda tuntemattomaan.. Kiva että teilläkin on hyvä sellainen:)
    Origamit tosi upeita. Minä en osaa tehdä, mutta poikani teki origameja teininä, pitääkin kysyä osaako vielä tehdä. Kiitos, terveisiä Felixille:)

    Rita:Todella upeita, ja noita on kiva katsella tuolla:) Hih, paljon opittavaa oppilaillasi:)

    Piipe: Todellakin upeita, eikä voi kuin ihailla paperintaittajien hienoja töitä, Oikein hyvää elokuun loppua sinullekin Piipe:)

    Satu: Mielettömän upeita ,ja saavat hyvälle mielelle. Minäkin haluaisin oppia, mutta nyt taitaa olla jo myöhäistä tuolla, kun en mennyt ajoissa oppi9maan.

    Esther: Todellakin taitavasti tehtyjä. Pitääkin kysellä pojaltani osaako vielä tehdä origameja,minä en osaisi;D Mukavaa viikonloppua sinulle:)

    Petra: Eikös olekin ihania. Ehdottomasti ostarit parhaita paikkoja kuumalla kun niissä on niin hyvä ilmastointi:) Nyt on ollut pari päivää todella kuuman kosteaa joten sisällä ostareissa viihtyy hyvin:) Toivottavasti Moti tosiaankin valitaan vielä kerran kaupunkia johtamaan:)

    Hannele:TOsiaankin taito, en kyllä millään osaisi .

    Marianna: Kiva origamimuisto sinulla, se on kyllä taitolaji joka vaatii kärsivällisyyttä. Kiitos, minä pidän peukkuja että Moti taas valitaan, on mukava mies, olemme tavanneet muutamassa tilaisuudessa.

    Outi:todella upeita, ja totta, vaatii todella paljon kärsivällisyyttä taitella tuollaisia, enkä edes tajua miten ovat onnistuneet tekemään noita isoja origameja. OIkein ihanaa viikonloppua sinullekin Outi:)

    Ulrika: Hih, hyvää liikuntaa.Tuonne kun menen lenkille ennen kauppojen aukioloaikaa niin ei ole kiusauksia esillä;D Minäkin olen aika tarkka, ei ihan mikään tahansa vaate kelpaa, eikä ole ihan helppoa löytääkään hyvin sopivaa.

    Melissa. Todellakin ihailtavaa taidetta, mutta sinähän olet käsistäsi niin taitava että luulisi että tuollainenkin sujuisi. Oikein kivaa viikonloppua sinulle:)

    Leena: Todellakin kivasti laitettiin nuo isot origamit esille: Tuo vanha kauppakeskus muutenkin aina tuo jotain kivaa tuonne, minkä vuoksi se onkin suosikkini, myös hyvän sijaintinsa puolesta. Minä en ole osannut tehdä muuta kuin paperiserveteistä kukan, mutta en edes enään muista miten sellainen tehdään... YouTUbessa tosin paljon videoita mutta en varmaan edes sellaisista opi;D
    Oikein kivaa viikonloppua sinullekin Leena:)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...