maanantai 1. lokakuuta 2018

Ohoh, on jo lokakuu...

Tuntuu että  syyskuu hujahti niin äkkiä ohi että lokakuu alkoi melkein yllätyksenä.  Tuo syyskuun nopea hujahtaminen johtuu siitä että täällä oli ne kaikki peräkkäiset pyhät suurimman osan syyskuuta: se alkoi uudella vuodella , joka oli myös syntymäpäiväni,    jatkui  sovituspäivällä , sitten tuli lehtimajajuhla,  ja näin viimeisenä  tämä Shemini Atzeret , jota vietetään tänään.  Koska suurin osa pyhistä oli vielä heti viikonlopun jälkeen , olivat viikot normaalia lyhyemmät,  joten ne myös menivät nopeammin ohitse.  Huomenna sitten palataan normaaliin päiväjärjestykseen, eikä uusia juhlia ole pariin kuukauteen:)
Kun viime postauksessa ehdin jo iloita hieman viilenneistä säistä, niin viime päivät ovatkin olleet tosi lämpimiä; mutta miellyttävempiä kuin kesällä.  Lokakuun ensimmäinen alkoi harmaalla ja helteisellä säällä,  ja  vaikka oli pyhäpäivä,   heräsin todella aikaisin. Bambin kanssa lähdimme aamukävelylle kodin lähelle.   Puistokadun puut ovat jo  ehtineet kasvaa  siitä kun ensimmäisen kerran remontoidusta kadusta kirjoitin,   ja jotkut niistä antavat jo kivasti varjoakin.  Kävelykadun reunalla on jakarandoja,  samoin pyöräilytien reunalla,  ja keskellä on  hitaammin kasvavia puita joita en tunnista.   Vasemmalla puolella näkyy aita jonka takana suuri rakennusprojekti.  Sen etenemistä on mielenkiintoista seurata ,   ja käyn aina parin viikon välein katsomassa miten se edistyy.  Tästä vähän eteenpäin kun kävelee  niin rakennustyömaa näkyykin jo hyvin.
Valtavaa monttua kaivettiin yli vuoden verran,  ja maanalaisia  parkkikerroksia on rakennettu jo aika pitkään.  Katselin tänään että  tuossa vasemmalla nousee jo 5.  maanalainen kerros, ja vielä on paljon matkaa  maan tasolle, eli aika paljon tulee tuonne noita maanalaisia kerroksia.
Kuva täältä
Valmiina alueen pitäisi näyttää tältä. Taitaa kyllä kestää kauan ennenkuin pääsen tuonne kadun toiselle puolelle kahville... (oletan että tuohon matalaan osaan ehkä tulee kahvila...)
Takaisin tullessa osa "kissoistani" tuli vastaan, ja saivat aamiaista.
2 kesällä ilmestynyttä  poikasta (eri pentueesta) ovat kasvaneet.  Ne alkavat olla pian siinä iässä että sterilisaatio tulee tarpeen, ettei synny lisää poikasia.  Alussa molemmat olivat niin pelokkaita etteivät tulleet lähelle, mutta tänään Nipsu,  kolmivärinen tyttökissa,   on jo niin kesy että  voin ottaa sen syliin. Harmaa poikapentu sen  sijaan on edelleenkin pelokas, mutta vähemmän kuin ennen.

Mukavaa alkanutta lokakuuta!

8 kommenttia:

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Sinä olet kyllä oikea kissakuiskaaja. Ihanaa lokakuun alkua sinulle Jael <3

SusuPetal kirjoitti...

Varsinainen juhlakuukausi tuo syyskuu, myöhästyneet synttärionnittelut!

Leena kirjoitti...

Synttärionnittelut, vaikka taitavat tulla kolmisen viikkoa myöhässä :-)

Suloisia kissakavereita sinulla! Lokakuu ei siellä teillä taida olla suomenkielisen nimensä mukaisesti kovinkaan lokainen. Lämmintä näemmä riittää ja pientenkin puiden varjo taitaa olla arvossaan.
Minä aloitin Lokakuun Lontoon vaihtelevassa säässä. Maanantaina oli hetkittäin aivan jäätävän kylmää ja sitten taas hetken kuluttua tuli auringossa hiki.
Taitaa olla meri-ilmasto täällä.

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Onpa iso rakennustyömaa. Ja nuo kissat, ihania! ♥ Hyvä, että sää siellä on lämmöstä huolimatta miellyttävä.

Susanne kirjoitti...

Suloisia kissoja <3 Ihanaa kun huolehdit niistä <3
Mukavaa alkanutta lokakuuta!

Satu kirjoitti...

Hih, minäkin tykkään käydä seurailemassa rakennusprojektien etenemistä. Pitäähän sitä nyt projekteilla työnjohtaja olla. ;-D

Myöhästyneet synttärionnittelut! <3

BLOGitse kirjoitti...

Ihan sama huomio - minullakin syyskuu vain sujahti!
Tänään välillä aurinko paistaa ihanan lempeästi noita vaahteran värejä hehkuttaen...
Myöhästyneet synttärionnittelut ja
mukavaa paluuta arkeen!

Jael kirjoitti...

Outi:kiitos, kisut ovat vaan niin ihania:) Oikein hyvää alkanutta viikkoa sinulle:)

SusuPetal: Tosiaankin oli, tuntui enemmän kuin viime vuonna, jolloin osa pyhistä osui viikonloppuun. Kiitos:)

Leena:Kiitos Leena, en tosin edes viettänyt mitään synttäreitä ,ja kun se vielä osui pyhäaattoon..
Nuo kisut ovat vaan niin ihania:) Lokakuu on täällä vielä kovin lämmin, ja täällä ehti jo olla tosi mukava sää, mutta tänään tuntui jopa liian helteiseltä, ja lämpimiä päiviä vielä riittää täällä. Lontoossa onkin aika vaihteleviä säitä,näin muistan. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle Leena:)

Katja: Tosi valtava projekti onkin toisella puolella katua,sitä on mielenkiintoista seurata.Nämä kissat täällä ovat niin ihania:) No kun kirjoitin tuota oli tosi miellyttävää, tänään on tuntunut liiankin lämpimältä...

Susanne:Olen entinen kissan omistaja, ja vaikka minulla nyt on koira niin tuntuu melkein kuin minulla olisi kissojakin:) Kiitos samoin sinulle mukavaa alkanutta lokakuuta.

Satu: Eikös olekin mielenkiintoista seurata rakennusprojekteja:) Me ollaan sitten jonkinlaisia vapaaehtoisia työnjohtajia;:D Kiitos paljon, synttärit menivät ihan huomaamatta kun oli pyhä.

BLogitse: Tosiaankin hujahti, täällä ainakin noiden pyhien vuoksi. (muuten, tulevatko kommenttini perille blogissasi,tuntuu että häviävät bittiavaruuteen...) Kiva että saatte vielä aurinkoa siellä, ja kiitos, oli mukavaa taas palata arkeen:)