perjantai 7. helmikuuta 2020

Silta

Tänä aamuna olin tosi tyytyväinen kun muutaman kirkkaan ja aurinkoisen ja lämpimänkin päivän jälkeen  satoi , ja oli hieman viileämpää. Tänne on luvattu viileämpi viikonloppu, mutta katselin pari viikkoa eteenpäin, ja  jo ensi viikon loppupuolella  asteet kipuavat yli 20 asteen , eivätkä enään mene päiväsaikaan täällä sen alle, joten lyhyen lyhyt talvi  on tosiaankin loppumaisillaan,  Olen täällä kertonut ad nauseam kuinka paljon enemmän pidän viileämmästä säästä täällä.  
Viime viikon eräänä aurinkoisena päivänä  kävimme kolumbialaisen ystäväni Glorian kanssa katsomassa uutta siltaa,  jonka kautta pääsee kaupungin itäpuolelle, jonka monikaistainen moottoritie erottaa tästä kohtaa Montefiore nimisestä kaupunginosasta. Tämän osan asukkaat ovat joutuneet kiertämään kaukaa päästäkseen toiselle puolelle tähän asti, ja vanhempi silta on autoilijoille ja jalankulkijoille. Kun siltaa rakennettiin ultrauskovaiset pitivät kamalaa meteliä,  koska siltatyöt  tehtiin  sapattipäivinä , sillä arkena vilkkaan moottoritien sulkeminen ei ollut mahdollista. Onneksi silta lopulta valmistui, ja uusi silta on upea.
Uusi silta on jalankulkijoille ja  pyöräilijöille, ja  molemmat osat oli hyvin erotettu toisistaan. Tosi kiva oli tuo puiden dekki jalankulkijoille. Tämä silta muuten helpottaa omaa matkaani kun menen esim. mammografiaan (pian taas edessä.,..) . Kivasti oli laitettu myös isoja kiviä istumista varten.
Näkymä toiselta suunnalta.
Ei hullumpi silta.
Huomasimme että silta on myös hyvä näköalapaikka:)  Suoraan edessä näkyy autoille tarkoitettu silta ja se leveä moottoritie.
Kuluneella viikolla kävin myös labrakokeissa sairaskassani klinikalla,  ja  labran alueella oli kiva nurkkaus pienille.  Viime vuonna  omalääkärini lähti pois,  enkä ole enään löytänyt  uutta yhtä ihanaa lääkäriä.  Ihana lääkärini antoi suurinpiirtein kaiken mitä pyysin, eli labrakokeet pari kertaa vuodessa. Koska olen riskiryhmässä,  olen ehkä hitusen verran luulosairas;D ja  kun kävin labrakokeissa pari kertaa vuodessa tiesin että olen ok. Uusi lääkärini ei ole erityisen ihana,  ja  ei suostu antamaan lähetettä labraan kuin kerran vuodessa...
Eräänä iltapäivänä tein Bambin kanssa hieman pidemmän lenkin, ja menin vihdoinkin katsomaan  kiipeilyseinää , joka rakennettiin viime vuonna jäähallin viereen. Kun tulin tuonne, jäähallista tuli juuri pikkupoikia jaakiekkoharjoittelun jälkeen. Kuulostaa ehkä kummalta että täälläkin jotkut pelaavat jääkiekkoa,  mutta oletan että poikien vanhemmat ovat kotoisin joko Venäjältä, USAsta, Kanadasta tai ehkä pohjoismaista....
Kiipeilyseinien lisäksi tuolla oli jonkinlainen Ninja Warrior-rata, Paikallinen versio Ninja Warrior-kilpailuohjelmasta on ylen suosittu, ja kaikki haluavat olla ninjoja....
Lopuksi vielä muutaman kissakuva. Tässä edessä näkyy Neko (kissa japaniksi) joka on syntyi kesän loppupuolella.  Takana oleva Groo syntyi sitä edellisenä  kesänä, ja molemmat ilmestyivät pieninä pentuina jostain talomme taakse. Molemmat olivat vuorollaan alussa niin arkoja että pysyivät  autojen alla piilossa lähes koko ajan, mutta vähitellen uskalsivat tulla jo esille kun toin ruokaa kissoille.  Molemmista tuli  kesympiä sterilisoinnin jälkeen.
Groo ja Neko ovat aika samannäköisiä ja välillä niitä on vaikeaa erottaa toisistaan, mutta Groon turkissa on on myös  vaaleanruskeaa sävyä kun taas Nekon turkissa on vain harmaita sävyjä. Entiset niin arat kissat  oikein pyytävät rapsutuksia tänään.

14 kommenttia:

  1. Huikean näköinen ja muotoinen silta, lähes futuristinen! Minäkin pidin kovasti puukannesta, tekee kokonaisuudesta heti kutsuvamman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta:Minustakin ihan huikea silta ❤Ja tuollahan melkein voisi olla piknikilläkin 😁Puukansi ja nuo isot pyöreät kivet tekevät sillasta tosi kivan

      Poista
  2. Minun silmäni juuttuivat noihin istumakiviin! Ihania. Jostain syystä työ silta-moottoritiekuva toi mieleeni yhden Caracasista ottamani valokuvan. Ajoneuvokanta on vain hieman eri planeetalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lissu:Istumakivet tosi kiva elementti tuolla sillalla. Hih, tosiaankin Caracasissa oli vähän erilainen autokanta 🚗:muistan yhden taksimatkan, kun huomasin että taksikuljettajan autossa ei ollut lainkaan kojelautaa vaan vain ratti, ja olin ihan peloissani, mutta taksinkuljettaja rauhoitteli että hän kyllå osaa autollaan päästä perille 😁

      Poista
  3. Erikoisen näköinen silta. Minun makuuni ehkä vähän liian jykevä, mutta on varmasti käytännöllinen ja toimiva, kun jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden osuuskin on erotettu toisistaan.

    Harmillista, että uusi lääkärisi ei ole yhtä ihana kuin aiempi. Terveitä päiviä sinulle! <3

    Suloiset Neko ja Groo. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu:Minusta tuo silta onkivasti erikoinen, ja tehty etenkim jalankulkijoille tosi viihtyisäksi. Tykkään myös sillan designista. Minulla oli aivsn ihana lääkäri 9 vuoden ajan, mutta ymmärrän että hän halusi toisiin tehtäviin.Nyt on vähän sellainen kylmäkiskoinen lääkäri, nutta plussana on se että pääsen tälle lääkärille tosi nopeasti kun ihanalle lääkörille piti odottaa tosi kauan että sai vastaanottoajan.
      Nuo kisut ovat ihania 🐱🐱

      Poista
  4. Metkannäköisiä rakennuksia. Pidän kovasti tuosta kuvasta jossa on kaupunkinäkymä sillalta ja kauniit pilvet. Mikä nautinto katsoa maisemaa sopivasta näkökulmasta. Ja voi että on kuvaukselliset kissat 🐈 💕 🍀

    VastaaPoista
  5. Ensimmäinen kuvan eri parvekkeet hienoja 👍😊

    VastaaPoista
  6. Lyhyt on teidän talvi. Jotenkin jääkiekko ja Israel eivät sovi yhteen! Ne teidän helteet!!!
    Mukavaa viikonloppua täältä myrskyisestä Irlannista.

    VastaaPoista
  7. Todella upea siltä ja minä kyllä ihastelen noita kiviä, joilla voi istuskella välillä.
    Onpas kenkku lääkäri kun ei anna noita kokeita ottaa. Heitäkin on kyllä moneksi.
    Ihanaa viikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  8. Hieno silta, tykkään tuollaisesta wau-arkkitehtuurista. Lapseni innostuisivat ninja-radasta, mutta tuo terävä aita radan alla näyttää hengenvaaralliselta... Ja ihania kissoja. <3 kiva, että hoidatte niitä, vaikka ovat ilmeisesti ei kenenkään -kissoja. :-)

    VastaaPoista
  9. Jael, todella kiva kävelyreitti nyt sinulle ja nuo kivet ovat hyvä idea. Moottoritie alhaalla näyttää minusta melkein pelottavalta:)

    Voi hyvin♥♥ Minullakin on nyt vuoden aikan vaihtunut monta lääkäriä, joten uutta valitetta otan sellaisen, joka taatusti ei jää eläkkeelle minun eläessä tai ei ole urheiluhullu, joka saa kössipallon silmäänsä ja sokeutuu osittain. Ihanalle hammaslääkärilleni kävi näin ja siihen ammatti sitte oli jätettävä. Kävimme R:n kanssa hänellä varmaan parisenkymmentä vuotta. Nyt mikään ei ole yhtä hyvin.

    VastaaPoista
  10. Ihanat kisut!

    Harmi, että lääkärisi vaihtui. Hyvän lääkärin, hammaslääkärin ja kampaajan löytäminen tuntuu olevan yhtä mahdotonta. Ja sitten kun löytyy, niin kohta jo lähtevät pois.

    Silta on toteutettu kauniisti. Kyllä tuosta kelpaa nyt oikaista. Ja kiipeilyseinä on aika huikea. Noinkohan sitä jaksaisi enää itseään kannatella moisella seinällä?

    Bambille terveisiä! Jospa siellä talvi vielä hetken jatkuisi. Meillä on nyt ihan mielipuolista: välillä 20 C ja sitten taas alle 10. Mittariin pitää katsoa aina ennen kuin minnekään lähtee. Muuten on kylmä tai kuuma.

    VastaaPoista
  11. Siellä on vaikka mitä mielenkiintoista. Tuo silta tuo mieleen Krakovan.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...