sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Hyvän mielen paikka

Kissa aamiaisella.  Kävelen usein  Tel Avivin keskustaan  , bussimatkan jälkeen,  pitkin erästä katua jonka yhdessä kohtaa  näen joka aamu sinne laitetun kissojen purkkiruuan. Tänä aamuna tämä kissa sai ruhtinaallisen aterian,  sillä yleensä katukissoille  annetaan kuivaruokaa, mutta  tässä oli kissoille paljon parempaa purkkiruokaa, mjau:)
Perjantaina kävelin  tähän ihastuttavaan paikkaan, johon olin aikonut mennä jo  jonkun aikaa.   Olen muutaman vuoden seurannut täkäläisen  piirtäjän ja animaattorin   ihastuttavaa  Simple Happy Kitchen-sivustoa,  ja Simple Happy Market on rakentunut tuon brändin ympärille.   Brasilialaisen ystäväni  Eliseten piti esiintyä tuolla terassilla myöhemmin,   mutta olin liian aikaisin liikkeellä, joten en jäänyt odottelemaan Eliseten esiintymistä. 
Perjantai-aamuna ajattelin että juon tuolla  viimeisen kahvini pitkästä aikaa kahvilassa istuen,  sillä samana  aamuyönä ravintoloille ja kahviloille ilmoitettiin uudestaan että  tästä lähtien  vain  take-awaytä eikä istumista,  kunnes toisin ilmoitetaan.   Koronan toinen aalto on nyt menossa, ja se pitäisi pysäyttää. 
Osa Happy Simple Marketin terassia.

 Ravintoloille  ilmoitettiin aikaisin perjantaiaamuna , että klo 17 iltapäivällä pitää olla ovet kiinni,  sillä  tästä lähtien on myös ulkonaliikkumiskielto viikonloppuisin. Aivan käsittämätöntä että heille ei annettu lisäaikaa,  sillä monet paikat olivat tilanneet viikonlopuksi paljon  ruoka-aineksia, jotka eivät kestä  pitkää säilytystä ,   kuten vaikka kalaa ja äyriäisiä. Sama juttu tapahtui   muuten myös  maaliskuussa,  kun ravintoloille ilmoitettiin päivää aikaisemmin että koronan vuoksi pitää sulkea ovet.

  Ravintoloiden omistajat olivat raivoissaan, ihan syystä, ja päättivät uhmata kieltoa ja pitää paikat auki kielloista huolimatta.  Toiset taas  heittivät  ruokaa pois ja lähettivät taas työntekijänsä    palkattomalle lomalle, sekä  peruuttivat paikkatilaukset. Klo 16 pääministeri ilmoitti että  ravintolat saavatkin lisäaikaa maanantain ja tiistain väliseen yöhön saakka.  Eli tällaisia siksak-päätöksiä täällä. 
Ihana paikka tämä vegaaninen kahvila-herkkukauppa -ja lelukauppa,  ja kivasti oli laitettu vihreää joka  paikkaan.

Lähiseutuni ihana  ravintolapitäjä  Bernardo (joka veti lähiseutukierrosta muutama vuosi sitten)  kirjoitti aamupäivällä  FB-sivuillaan että ravintolassa oli  valmistettu   niin paljon taikinaa focaccioita varten, mutta koska hän ei halua heittää taikinaa pois, leipoivat he focaccioita joita sai tulla hakemaan  ravintolasta.  Ja tämän jälkeen tulikin tieto että ravintola saakin olla auki vielä pari päivää , ihan hullua!
Vegaaniset leivonnaiset, joita tehdään tuossa takana olevassa keittiössä,  näyttivät hyviltä.

Täällä on viime aikoina ollut paljon  mielenosoituksia hallitusta vastaan   , sillä kuten tuo ravintolapäätös, ovat viime aikaiset päätökset välillä tuntuneet kummilta. Pääministeri saisi jo vaihtua...Hänen virkakotinsa edessä Jerusalemissa on osoitettu mieltä jo pitkään.   Jossain muualla pääministeri luopuisi jo,  mutta ei tämä....  (linkin takana Ylen uutisjuttu tapahtumista)
Simple Happy Kitchen- pehmovihanneshahmot . 

Ulkonaliikkumiskielto  perjantai-iltapäivästä  sunnuntai-aamuun (sunnuntai arkipäivä)  ei tunnu yhtä vaikealta kuin  kunnon ulkonaliikkkumiskielto, ja toivottavasti ei sellaiseen päädytä.

10 kommenttia:

 1. Tuollaiset sik-sak ja ees-taas-päätökset eivät todellakaan lisää kansalaisten luottamusta päättäjiin :(

  Kurja tilanne teillä siellä.

  VastaaPoista
 2. Meidän naapureiden "Garfield" oli jäänyt auton alle, se oli hyvin nuori eikä osannut pelätä mitään. Nyt aikovat ottaa kaksi sisäkissaa.

  VastaaPoista
 3. SusuPetal:Tosi rasittavia yrityksille tuollaiset päätökset, eikä ihme että pinnan alla kytee... Totta, aika ikävä tilanne, korona ja taloudellinen korona.

  VastaaPoista
 4. Allu:Voi naapureittenne Garfield-parkaa . Täällä minun syötettävien joukossa yksi Garfield-tyyppinen punaturkkinen mukava kissa:)

  Melissa: Tosi ihana paikka:)

  VastaaPoista
 5. Sikäläinen politiikka kuulostaa lievästi sanottuna erikoiselta. Toivottavast saisitte tosiaan järkevämmän pääministerin, vaikka vallanpitäjät roikkuvat kyllä vallassaan kiinni niin pitkään kuin pystyvät. Se nähtiin Boliviassa, ja nyt Trumppikin on vissiin lähtenyt samoille linjoille.

  Täällä Suomessakin ovat koronaluvut olleet taas lievässä nousussa monilla alueilla, ja saapa nähdä, millaiseksi tilanne vielä kääntyy...

  VastaaPoista
 6. Satu;Viime vuodet olleet erikoisia politiikassa täällä ,kiitos tuon pääministerin.Kun on pari vuosikymmentä vallassa ,niin sehän korruptoi ja muuta sellaista. Nyt tämän toisen aallon myötä on ensimmäistä kertaa tuntunut välillä siltä että ollaan jo kuin joku banaanivaltio.Muuten, koronakomitea kumosi aiemman päätöksen, ja nyt ovat ravintolat taas auki,tosi koronasäännöksen rajoituksineen niissä edelleen voimassa. Trumppi , toivottavasti hänestä päästään eroon, kun tästä meidän PM:stä, ja Brasiliankin pressa voisi vaihtua taas.,,,

  Täällä luvut lähtivät uudelleen nousuun kouluissa, ja koulujen päättäjäisjuhlissa,.Nuoret kun ovat pahimpia tartuttajia niin äkkiä luvut levisivät, ja eniten kotona, eli koululaiset tartuttivat kotona , ja siitä se sitten lähti. TOivottavasti Suomessa ei tule uutta korona-piikkiä kun koulut taas alkavat.

  VastaaPoista
 7. Tuollainen tempoilu on kamalaa. Meillä on ollut samanlaisia otteita, ei sen puoleen. Ja sama vika, voisi kyllä maan johto vaihtua ja nopsaan. Jos vielä tulee neljä vuotta lisää, niin tämä maa ei sitä kestä. Nyt ollaan jo niin jakauduttu kahteen leiriin, että hirvittää.

  Bambille terkkuja! Yrittäkää jaksaa siellä helteissä.

  VastaaPoista
 8. Kivoja juttuja sulla taas täällä. Eniten viehättivät tällä kertaa nuo seinän piirrokset!

  VastaaPoista
 9. En halua olla (liian) ilkeämielinen, mutta miten voi maailmassa olla muutama tosi tympeä tyyppi vallan pallilla? Teillä, usassa, Brasiliassa, jne jne... Onneksi meillä on Sanna työkavereineen! Teilläkin olisi niin monta upeaa paikka istahtaa ja nauttia elämästä ystävien kanssa. En vaan taida koskaan päästä sinne läpi Israelin salaisten palveluiden tämän kommentin jälkeen.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...