keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Heinäkuun vika

Maanantaina matkustin kotiin bussilla,  joka kiertää hieman enemmän asuinkaupunkini  Holonin katuja,  ja huomasin että nyt kukkivia  keltaisia liekkipuita on kaupungin uudemman alueen katujen varsilla todella paljon. Senhän huomaan vain silloin kun  puut kukkivat. Tässä kohtaa oli pitkä rivi näitä puita, ja ovathan ne tosi kauniita kukkiessaan.
Kuvasin bussin ikkunan kautta, ja tässä näyttää kuin olisi sateista, mutta bussin ikkunaan on teipattu tai maalattu pieniä mustia pisteitä,  kai varjoa antamaan.
Kaupungin  uudemman osan talot ovat täysin erilaisia kuin oma 70-luvun alussa rakennettu asuintaloni. 
Viime vuosina rakennetuissa taloissa on ollut paljon harmaata väriä.
Vähän vino kuva, jossa näkyy tuo asuinalue joka oli kuoppa kun muutin tähän kaupunkiin, ja  niiden edessä   pieni kauppakeskus, vaikka ihan vieressä on kaupungin suurin kauppakeskus.
Luin että Suomessa mietitään maskipakkoa    Täällähän maskipakko on ollut jo huhtikuusta alkaen,  ja kun alussa  kirurgiset maskit olivat tosi kalliita,  ja  kangasmaskeja  oli vaikeaa löytää,  ei maskipakko ollut helppoa,  mutta  ystävä ompeli kasvomaskin , ja vähitellen maskien hinta aleni ja kangasmaskeja alkoi olla vähän joka paikassa.  Tämä koju on torilla, missä näinä päivinä on montakin tällaista kojua, sillä kasvomaskit ovat korona-aikaan ja maskipakon aikana menekkituote.  Minulla on 5 kankaista kasvomaskia,  ja   myös kirurgisia kasvomaskeja, Täällä saa tosi korkean sakon   (125 eur) jos kaupúngin tarkistaja tai poliisi tulee vastaan,  eikä ole kasvomaskia päällä.  
Toisella puolella 34 astetta ja toisella puolella vain 33 astetta...
Täällä on nyt tosi kuumaa sekä kosteaa,  eikä maskia ole erityisen kiva pitää  päällä, mutta lauantai-aamuna kun menin aikaisin aamulla  ulos Bambin kanssa, huomasin olevani ilman maskia joka sai minut melkein paniikin valtaan, ja  heti oli palattava kotiin hakemaan maski.     Mutta kyllä odotan että maskista päästään eroon;  tosin  flunssa-aikana jatkossakin maski voi olla hyvä juttu ainakin julkisessa liikenteessä.

22 kommenttia:

 1. Kivoja kaupunki kuvia. Mahtavat parvekkeet noissa uusissa taloissa :) Kivaa viikon jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika;Kiitos💚Parvekkeet ovat kyllä kivat noissa uusissa taloissa.Meidän naapuritalon tehdään just parvekkeita,kun nämä 70-luvun talot rakennettiin ilman niitä.Meidänkkn talossa oli kysely niistä,mutta kallis juttu,eikä ollut tarpeeksi kiinnostuneita.

   Poista

 2. Kyllä nuo liekkipuut ovat sitten upeita!

  Joo, saas nähdä, tuleeko tännekin maskipakko. Aika hiostavia kyllä osaavat olla. Maskien hintojen olisi syytä tulla kyllä alas, aika hintavia täällä vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal: Ovat todellakin upeita, aina vau kun niitä näen. Tässä kotini edessä olevassa puistossa on muutama myös, mutta eivät nätisti rivissä kuten nuo.. Ei teille kai maskipakkoa tule vaan ainoastaan suositus näköjään. Onhan ne hiostavia , etenkin näin kuumalla ja kostealla säällä, mutta kun näitä on tullut käytettyä jo melkein 4 kuukautta, niin niihin on alkanut tottua. Tosin tänään kun juoksin bussille, ja bussissa tietenkin maski pitää olla kunnolla päällä niin kyllä oli jonkun aikaa vaikaa ´hengittää, etenkin kun olen astmaatikko. Täällä olivat alussa tosi hintavia mutta nyt on hinta tullut alas. Eniten käytän kangasmaskia.

   Poista
 3. Huh, voi vain kuvitella, miten tukalaa on pitää maskia noissa helteissä. Zemppiä! <3
  Saa nähdä, milloin maskin käytöstä tulee pakollista meillekin. Itseäni vähän jännittää alkava koulun lukukausi. Saammeko olla lähiopetuksessa vai onko jälleen siirryttävä etätehtäviin. Toivottavasti ei käy nin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe:Kiitos, totta on että helteillä ja kostealla säällä on tukalempaa pitää maskia ,kun muutenkin kuumassa hengittäminen on hankalempaa kuin viileässä. TOivottavasti teillä ei luvut lähde nousemaan kun koulut alkaa ja arki palaa normaaliksi.

   Poista

 4. Tel Aviv on upea moderni kaupunki. Mutta teillä on tuskaisen kuumaa. Roomassa on tähän aikaan kesä kuumimmillaan. Nyt +40 kieppeillä. En ole koskaan ollut Roomassa keskellä kesää juuri helteiden takia. Päivät siellä ovat onneksi lyhyet, ja yöksi viilenee huomattavasti. Jo kesäkuun alussakin alkaa olla meikäläselle liian kuumaa Roomassa.
  Tukholmassa oli pari viikkoa hellettä, siinä +30, mutta muuten on ollut kylmää ja sateista. Pandemia on täällä vihdoinkin lähellä nollaa ja uuden aallon vaaraa ei kuulema ole, sillä täällä on ollut jo maalis-huhtikussa erittäin paljon tartuntoja. Tukholmassa on joka toinen sairatanut koronan. Täällä hyvin harva on käyttänyt maksia, eikä niitä myydä juuri missään. Käsidesiäkään ei ole ollut helppo löytää ostettavaksi.
  Hyvää kesän jatkoa ja kestämistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Donna Roomassa: Tel Avivin modernimmat osat ovatkin upeita, mutta nämä rakennukset ovat asuinkaupungistani Holonista, joka on ihan Tel Avivin kupeessa (bussilla 20 minuuttia Tel Avivin keskustaan....) vähän niinkuin Vantaa ja Espoo ovat Helsingille. Tuskaisen kuumaa nyt onkin ,mutta pahinta on kosteus, vähemmän se kuumuus. Kyllä SUomessa olisi nyt mukavempi olla tähän aikaan vuodesta.. AIka pitkä hellejakso oli Tukhomassakin mutta onneksi ne eivät kestä kauan pohjolassa. Onneksi teillä näyttää koronan suhteen nyt vähän paremmalta, kaiken jälkeen. Ihme että Ruotsissa vaikeaa löytää maskeja ja käsidesiä, etenkin kun ajattelee tartuntojen määrää.
   Kiitos samoin sinulle hyvää kesän jatkoa ja pysy terveenä.

   Poista
 5. Helteellä tuo maskin käyttö on varmasti tukalaa. Ehkä (itse tehty) kangasmaski olisi mukavampi kun on hengittävämpi. Jos Suomessa joutuu käyttämään maskia, niin varmaan askartelen itselleni muutaman kangasmaskin.

  Luulisin, että näin koronan aikaan muutenkin elo on Suomessa helpompaa kuin siellä helteisessä Holonissa. Eikö sinulla ole mahdollisuutta viettää kesää Suomessa ja olla Israelissa vain talvet. Tai sitten talvet vaikka Espanjassa tai yleensä jossain Euroopassa. Sinähän hallitset jo kielenkin ja esim. Espanjasta on kätevää matkustaa Suomeen ja muualle pitkin Eurooppaa? Tällaisia kysymyksiä heräsi. Hyvää kesän jatkoa kuitenkin sinne helteeseen Martta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Martta:Alussa tuntui etten ikinä totu maskeihin, mutta niihinkin tottuu...Tosin näin kuumalla ja kostealla tuntuu vähän tuskaiselta välillä. Kangasmaskit ovat minulle mukavempia kuin kirurginen maski, ja käytänkin kangasmaskeja enemmän..
   Totta, näin kesällä olisi niin paljon ihanempaa ja helpompaa olla Suomessa, mutta siinä on kaikenlaista eli missä olisin pidemmän aikaa ja mihin saan koiran hoitoon, joka maksaa maltaita jne. Olisikin mahtavaa jos voisin olla täällä talvet ja kevään, ja kesän ja syksyn SUomessa, se on unelma... Espanjaa olen myös joskus harkinnut, ja totta, kieli on hallussa, mutta en tiedä jos jaksaisin taas alkaa uudestaan jossain uudessa maassa. Mutta normaalisti täältä pääsee tosi hyvin suoraan Suomeen; Finnairin lennoilla vain 4 tuntia ja risat. Pitää vaan toivoa että palataan jossain vaiheessa normaaliin ja ne suorat lennot alkavat taas, nyt on täältä SUomeen lentäneillä kestänyt lähes koko päivän se matka. Kiitos samoin sinulle oikein hyvää kesän jatkoa Martta.

   Poista
 6. Upeita puita! Joskus haluaisin kyllä Tel Avisissa käydä, mutta tällä hetkellä tuntuu, että matkustaminen on niin kaukana haaveissa, että tiedä häntä, toteutuuko Israelin matkani koskaan.
  Itse olen riskiryhmäläisenä täällä Suomessakin maskia aina silloin tällöin käyttänyt ja toivon, että meille se suositus tulee, jos tilanne syksyllä pahenee. Meillehän ei ilmeisesti tule maskipakkoa vaan suositus - jos edes sekään.
  Hyvää kesän jatkoa sinne - täällä sataa juuri vilvoittavaa vetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lady of the Messa: Nuo keltaiset liekkipuut ovat todellakin upeita kukkiessaan. Tällä hetkellä ei ole oikein hyvä matkustaa minnekkään , vaikka täältä aika monet suomalaiset lensivät Suomeen, tosin eivät suorilla lennoilla kuten normaalisti vaan vaihdon kanssa ja pitkät odotukset kentillä.
   MInäkin olen riskiryhmäläinen kun olen astmaatikko, tosin kevyt sellainen, joten vaikka maskipakkoa ei olisikaan niin ainakin julkisissa käyttäysin niitä,. Nyt täällä pitää busseissa olla ikkunat auki, ja vaikka ilmastointi olisi päällä niin tuntuu lämpimältä .. Toivottavasti teillä eivät luvut lähde hurjasti nousemaan kuten täällä kävi kun avattiin kaikki paikat uudestaan, ja jouduttiin sitten uudestaan sulkemaan.
   Oikein hyvää kesän jatkoa sinullekin Arja, ja voi ottaisin sitä sadetta niin mielelläni.,

   Poista
 7. Aina on kiva nähdä kuvia paikoista joissa liikut! Toivon todella, että tänne ei tulisi tuota maskipakkoa enää. Tänään kyllä mietin kun menin bussilla labrakokeisiin, että olisi yhden miehen pitänyt ehdottomasti pitää maskia, koska hänellä oli yskä. Onneksi istui takana ja minä aika edessä.
  Mukavaa torstaita sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Kiva kuulla että tykkäät:) Toivottavasti teille ei tule, vaikkain nyt olen sitä mieltä että voisin käyttää sitä jatkossa myös flunssa-aikaan, sillä olen varma että flunssatartunnat olen yleensä saanut bussissa kun joku on yskinyt edessä tai takaa.... No tosi kurjaa että joku yskii eikä käytä maskia , ja vielä tuollaisessa paikassa. Kiitos samoin sinulle Outi kivaa torstai-iltaa:)

   Poista
 8. Voin vain kuvitella, kuinka hiostava maski on, kun on kuumaa ja nihkeää! Mutta silti melkein toivon, että tännekin tulisi maskipakko, ainakin julkisiin liikennevälineihin ja vaikka kauppakeskuksiin. Porukka on aika huolettomina nyt kesällä... :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta: On se kyllä aika hiostava, eikä erityisen hyvä silloin kasvojen iholle... Mutta maski kyllä tarpeellinen , ainakin julkisessa liikenteessä, ja kun täällä sakkoa korotettiin, niin tuskin enään näkee maskittomia ihmisiä..

   Poista
 9. Itse väsäilin noita kangasmaskeja mutta jos pakko tulee, niin sitten tehtaillaan enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melissa Teille tuskin tulee maskipakkoa, korkeintaan suositus, mutta voin kuvitella että teet hienoja maskeja:)

   Poista
 10. Kivat kuvat, taas kerran.

  Odotan niin hartaasti maskipakkoa tännekin, varsinkin nyt kun koulut ja muu meno taas alkavat.
  Uusi aalto antaa jo merkkejä saapumisestaan, eikä kukaan täällä vieläkään käytä maskia. Lentokone on ainoa paikka, jossa sitä vaaditaan.

  Voi hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marianna:Kiitos;) Tosin ne pilkut bussin ikkunoissa vähän pilasi kuvat. Maskipakko tai maskien käyttö on kyllä todistetusti yksi hyvä keino millä tartuntoja voi estää , joten teilläkin saisi olla se pakko kuten täällä, Täällähän pitää joka paikassa olla se maski. KIitos samoin sinulle Marianna:)

   Poista
 11. Pilkut ikkunoissa sai minut naurahtamaan, kas vain sokeainkirjoitusta. Eihän niitä muut osaa lukea. Maskin kanssa tottuu olemaan, vaikka en usein missään käy. Lasit hiostivat alkuun, nyt otan ne pois jos ei tarvitse mitään tarkemmin lukea, vaikka ne suojaisivat silmiäkin paremmin. No kuten tiedät, missään ei käydä, odoteaan vaikka ensi vuoteen, kun on turvallista. Halit sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaari3: Hih, ei ihan tainnut olla sokeankirjoitusta, ja se pilkullinen osa yleensä suurempi, mutta tuossa oli kullunut.
   Maskit tosiaankin hiostavat ja kun vielä aurinkolasit päällä niin on ihan tuntematon;D Tiedän että te pysyttelette kotona, ja pysykää terveinä. Halit sinnekin:)

   Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...