maanantai 13. heinäkuuta 2020

Pilviä taivaalla

Sää on koko heinäkuun ajan ollut tosi kuuma ja kosteakin,  ja kuumuuden huippu on vasta  elokuussa.  Aikaisin aamulla on kuitenkin ollut miellyttävää,  ja lauantaina tein pidemmän lenkin  Bambin kanssa lähiseudulla.
Torstaina   kävin mammografiassa, ensimmäistä kertaa 2 vuoteen,  vaikka pitäisi käydä useammin koska  olen riskiryhmässä.   Mutta peruin marraskuisen aikani   koronan vuoksi,  joten aika siirtyi monella kuukaudella.   Kaikilla klinikan työntekijöillä tietenkin maskit päällä, myös hänellä joka minut tutki,  ja myös kysyttiin tiedänkö olleeni jonkun sairaan lähellä  viime aikoina.  Ennen mammografiaa piti tällä kertaa täyttää myös monen kymmenen kysymyksen lomake netissä, mitä ei aiemmin tarvinnut tehdä.  Tänään sain tulokset,  ja kaikki  ok💗

Kuten viime postauksessa kirjoitin,   koronaan sairastuneiden määrä on noussut reilusti (lähes kaikki oireettomia) ja kun kesäkuun alussa Israel oli koronaluokituksen mukaan vihreä,  on se nyt punainen, eivätkä israelilaiset pääse matkustamaan minnekkään,  ellei heillä satu olemaan toisen maan passi.   Uusien sairastuneiden vuoksi rajoituksia  tuli uudelleen,  ja baarit ,  kuntosalit, uima-altaat ja juhlahuoneistot piti sulkea.    Ravintoloihin tuli rajoituksia  eli vain 20 maksimissaan sisälle ja hieman enemmän  ulkona, mikä joillekin ravintoloille oli uusi kuolinisku.    Koska juhlahuoneistot ovat kiinni eikä häitä voi pitää,  oli kiva nähdä juttu siitä miten monet ystävälliset ihmiset tarjosivat omia pihojaan  hääpaikaksi. Jotain täällä on tehty väärin  kun tuli tämä toinen aalto...Koska täällä ei ole autettu yrityksiä ym, kuten monesssa muussa maassa, monet ovat hätätilanteessa,  Työttömien  työttömyysraha-aikaa on pidennetty   ja yrityksille ainakin luvattiin  apua,   mutta lauatai-iltana Tel Avivin keskustassa oli valtava mielenosoitus hallituksen toimia vastaan. 
Tapani mukaan tulin klinikan alueelle liian aikaisin, ja ennen sisälle menoa ihailin rakennusten edessä olevan lammen koikarppeja.
Klinikka sijaitsee pilvenpiirtäjässä , ja sen edessä  on   korkeita asuintaloja.
Mammografian jälkeen kävelin siltaa pitkin keskustaan.  Nyt kun on tämä silta joka ylittää valtavan autostradan,  keskustaan pääsee helpommin kävellen.
Sillan toinen puoli, keskustaan päin.
Sillasta näkyy monikaistainen autotie molempiin suuntiin,  ja niiden välissä on junarata.
Klinikan vieressä on monta pilvenpiirtäjärakennusta.
Tässä piti odottaa monen liikennevalon kohdalla.  Kävelin kohti bussipysäkkiä.   Uusien koronajajoitusten vuoksi busseissa pitää olla ikkunat auki.  Ilmastointi saa olla päällä mutta kun ikkunat auki niin se ei niin auta,  ja sen vuoksi laukussani on nyt viuhka.... Oman kodin viereltä lähtevä nivelbussi on onneksi sellainen missä ikkunoita  ei saa auki (kuten kuvassa näkyvä harmaa &musta  bussi) , joten  bussissa on mukavan viileää.

10 kommenttia:

 1. Surullista tuo koronan uudelleen pesiytyminen. Mutta että on korkeita nuo talot. Huuuiii! Tuon sillan muistan sinun entisistä postauksista: muistan nuo kivet! Vai muistanko oikein?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lissu:Tosi surullista ja vaileaa suunnitella mitään kun ei tiedä mitä tapahtuu... Ihan oikein muistat:kun silta oli juuri avattu kåvimme tarkastamassa sen ystävän kanssa, ja kirjoitin siitä 💚

   Poista
 2. Huikeita rakennuksia siellä nykyään on. Osaisikohan tällainen maalaismummeli tuollaisessa pilvenpiirtäjässä ollenkaan asua ja elää?

  Hyviä uutisia sait klinikalla, hieno juttu.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että tulokset olivat negatiiviset! Hieno juttu! Kurjaa kuintekin tuo korona riehaantuminen uudelleen. Ole varovainen, please! Komeita rakennuksia kuvissa! Taidan pitää modernista... :)

  VastaaPoista
 4. Jael, nyt se on taas ohi! Meitä lykästi molempia, mistä osaan olla kiitollinen.

  Toivon teille kohtuullisia suvipäiviä♥

  Muistelin sinua, kun tänään puhuimme Annen kanssa Pöllöwaarin viinipihalle menosta...

  Reima nouti talven polttopuut ja minä tein joululikööriä:)

  ♥♥

  VastaaPoista
 5. Onpa siellä huikeita pilvenpiirtäjiä!Yläkerroksista avautuu varmaan huikeat näköalat.
  Tosi kurjaa, miten koronan uusi aalto on halvaannuttanut yhteiskuntaanne. Suomen hallitus teki päätöksen avata rajat useasta maasta kuten Saksasta tai Itävallasta, jossa valitettavasti on edelleen vielä runsaasti tautitartuntoja. Ruotsista ei saa edelleenkään tulla Suomeen, ei myöskään Venäjältä.
  Zemppiä ja jaksamista kuumuuden ja koronan keskellä! <3

  VastaaPoista
 6. Onneksi tuli puhtaat paperit lääkäristä! Se on ainakin helpottava tieto kaiken muun keskellä. Itse toivoisin pääseväni hammaslääkäriin, sillä minulta on paikka irronnut mutta koska täällä pakotettiin hammaslääkäritkin sulkemaan ovensa kuukausiksi, ovat jonot sen mukaiset. Ja ensin hoitoa saavat tietysti kipupotilaat ja ne, joiden hoito jäi kesken ennen klinikkojen sulkemista. Alkaa ottaa päähän.

  Tänne tulee kaikille maskipakko kaupoissa asioidessa reilun viikon kuluttua. Julkisissa maskipakko on ollut voimassa jo pidemmän aikaa. Pitää varmaan hommata joku naamari. Itse en ole maskia käyttänyt kuin pari kertaa eräässä ruokakaupassa, jossa toivotaan asiakkaiden käyttävän maskia (ja kauppa tarjoaa kertakäyttösellaisen). Onneksi ulkona saa hengailla ilman maskia.

  Voin kuvitella, että siellä kuumat ja kosteat säät ahdistavat erityisesti tällaisessa tilanteessa. Täällä on lämmintä, mutta ei kuumaa. Ihania kuvia taas. Tuolla kävelisi mielellään kyllä. Aika hiljaiselta näyttää: ei ole paljon muita jalkautuneita liikenteessä.

  Eipä auta kuin elellä päivä kerrallaan. Tännekin ennustetaan toista aaltoa mikä ei varsinaisesti yllätä toteutuessaan.

  VastaaPoista
 7. Voi miten hyvä, että mammografiassa kaikki oli kunnossa. Minunkin pitäisi mennä kun kuulun riskiryhmään.
  Koikarppi on muuten kaikista tatuoiduin kala, siis ihmiset ottaa karppitatuointeja, on niin kaunis kala.
  Ihanaa tiistaita sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 8. Taas tulee tästä kuvasarjasta vaikutelma avaruusajan tai toisen planeetan kaupungista. Bambi näkyy hassuna ja symppiksena akassa kuvassa. 🧡 Hyvä että sinulla terveys hallinnassa.

  VastaaPoista
 9. Ihana kuulla, että mammografiassa oli kaikki hyvin! Itsekin kävin mammossa jokunen viikko sitten, kun tekivät viime vuonna pienen löydöksen, ja halusivat varmistaa, että kaikki on nyt hyvin. Ei tullut tolkkua asiaan vieläkään, joten taas on uusintakäynti vajaan puolen vuoden päästä. :-( Että mä inhoan sitä tissien litistämistä (mutta tuskinpa siitä kukaan muukaan tykkää).

  Todella kurjaa, että koronatilanne on siellä taas tuommoinen. :-(

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...