maanantai 18. tammikuuta 2021

Talvi tuli vierailulle

Jos viime postauksessani oli vielä bikinisää, niin se muuttui onneksi  viikonlopun alla, ja saimme vihdoinkin "talvisen" sään, eli sadetta ja alhaisempia lämpötiloja. Tänään on ollut jopa kylmää.   Eilen illalla oli ihan kauheat ukkosen pamahdukset, Edit.samalla tuli Gazasta pari rakettia,mikä lisäsi pamahduksen ääntä... ja Bambi ressukka,  jonka kuulo on viime aikoina huonontunut,  takuulla kuuli ne pamaukset, ja  haukkui ihan hysteerisenä. Sateista ja viileää pitäisi olla vielä 2 päivää.

Eilen sain toisen rokoteannokseni,  ja  viikon päästä minulla pitäisi olla 95% koronasuoja.  Kaikki sujui taas hienosti ja nopeasti,   eli pääsin lyhyen odotuksen jälkeen  rokotukseen.  Jos ensimmäisen rokotteen jälkeen en saanut mitään jälkioireita paitsi ,  pientä väsymystä samana iltana,  niin nyt rokotuskohta  käsivarressa turposi, on punainen ja kosketusarka, mutta tiedän että se on ohimenevää,  sillä sama tapahtui syksyllä kun sain flunssarokotteen. Minulla oli molemmilla kerroilla tuuria että kaikki sujui niin nopeasti,  sillä joissain paikoissa  on pitkiäkin jonoja.
Rokotuksen jälkeen matkustin busseilla  lähiseutun jättimarkettiin. Ennen marketin sisäänpääsyä pitää mitata kuume,  ja  tämä laite myös puhuu, ja kertoi että lämpöni on normaali. Ennen tässä oli ihminen joka mittasi kuumeen jollain laitteella, nyt asian hoitaa tämä automaattinen kuumeen mittaaja. En tiedä mten tarkka tuo on , mutta  jos jollain on tosiaankin kuumetta, niin tuon laitteen pitäisi ilmoittaa se eikä päästää ihmistä tuonne. Näitä laitteita tai ihmisiä joilla kuumeenmittaamislaite, on vähän joka paikassa nykyään.
  Tämä marketti  on ainoa mistä tykkään täällä; muut eivät ole lainkaan näin viihtyisiä. Tämä marketti on vähän kuin Prisma eli enemmänkin tavaratalo: toisessa kerroksessa on   kaikkea muuta paitsi ruokaa. 
Näin tiukemman lockdownin aikana,  kun en pääse  tai oikeastaan uskalla  mennä, sakkojen pelossa,   Tel Avivin keskustaan kävelemään, niin  kun kierrän koko marketin,   siitä tulee vähintään 3000 askelta kännykän askelmittariin. Niinpä tulen tänne usein, ostan ehkä vain jotain pientä ja kävelen  koko marketin kaikki osat.
Leipiä

Ja oliiveja

Tuolta menin sitten vihannes&hedelmäpuolelle, joka on erillinen osa, ja  ensin pitää toisella puolella maksaa  ostokset, sillä hevi-puolella on omat kassat. Ne 3000 askelta vaativat kävelyn myös hevi-puolella.
Nyt kun torit ovat kiinni, niin tämä   on jonkinlainen vastine...
Artisokkaa on tosi aikaisin, ehkä koska on ollut niin lämmin talvi, joka on aikastanut kevättä.
Tämän tiukan lockdownin piti päättyä huomenna, mutta  nyt sitten  terveysministeri vaatii että sitä jatketaan yli viikon vielä, ehkä enemmänkin.Olemme olleet tiukassa  lockdownissa jo lähes  kuukauden,   ja Tel Aviv on edelleenkin  vihreä, kun taas suurin osa tartunnoista on tietyillä sektoreilla, mikä raivostuttaa.   Brittiläinen  mutaatio on nostanut tartuntoja ihan kamalasti ,  mutta  tärkeämpää on ollut sairaalassa olleiden koronapotilaiden määrä,  joka lähti  aikamoiseen nousuun   mutaatioiden myötä. Nyt se määrä on kai laskusuunnassa, mutta silti vaaditaan   lisää viikkoja tähän  tiukkaan lockdowniin.   Jo rokotettujen määrä ei vielä tarpeeksi vaikuta kokonaiskuvaan. Täällä muuten julkaistiin sopimus, jonka solmivat  Pfizer ja  terveysministeriö täällä, sillä monet pelkäsivät että sinne  välitetään myös  henkilökohtaisia tietoja, kun taas kaikki tiedot välitetään anonyyminä.  Täältä välitetään siis kaikki tiedot,  paljonko rokotettu,  missä , milloin,   jälkioireet, sairaalassa olevat potilaat jotka rokotettu, rokotuksen jälkeen menehtyneet ym.

30 kommenttia:

 1. Kuvassa sateinen katukäytävä näyttää kauniilta. Tuo on kyllä ihana marketti! Meillä ruokaostokset on etupäässä tilattu kotiinkuljetuksena ja nyt katselen noita kuviasi ihan kieli pitkällä. Aivan oiva paikka kerätä askeleita ja samalla nauttia ja katsella vaikka upeita kasvisröykkiöitä ja niiden hehkuvia värejä. Ovatko kasvikset tuolla saman hintaisia kuin toreilla? Löytyykö myös luomua?
  Onnittelut saamistasi rokotteista. Täällä vasta odotellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena:Minustakin tosi nätti tuo ihan uusi katukäytävä,joka kuuluu äsken valmistuneseen asuntoprojektiin.Tuo marketti on tosiaan kin viihtyisä,ja tehty selllaiseksi että siellä viihtyy.Hinnat tuolla-vähän riippuu kasviksesta,mutta hinnat tuolla hyvin kilpailukykyisiä tiein kanssa,ja sen lisäksi tuolla usein hyviä tarjouksia.Ainoa mitä en tuolla osta on yrtit,sillä torilla ja myös kodin lähellä olevassa vihanneskaupassa yrttikimput isompia ja mtös edullisemmat💚Luomua löytyy myös,mutta täälläpäin luomukasviksia löytyy paremmin luomumarketeissa.Kiitos,rokotteiden suhteen olen ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan.Toivottavasti sinäkin saat rokotteen lähitulevaisuudessa ♥️

   Poista
 2. Olen kuullut että se jälkimmäinen rokotus aiheuttaa enemmän oireita kuin ensimmäinen. 95 prosentin suoja kuulostaa hyvältä. On tuo teknologia nykyään ihmeellistä kun kuumeenkin saa mitatuksi noin automaattisesti.

  Mukavaa että teillä ilmat viilenivät ja saitte helpotusta. 🌷 Hyvää tätä viikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita:Selvästi totta tuo sillä ensimmäisestä rokotteesta tuli vain pientä väsymystä,kun taas tästä toisesta tuota kipua ja arkuutta rokotuskohdassa,mutta nyt 2 päivää myöhemmin sitä ttiskin enään tuntuu.95 % suoja kuulostaakin hyvältä.Vähän hassu tuo puhuva kuumeenmittaaja onkin🤣
   Kiitos Rita♥️Tosi ihanaa kun vähän viileni, ja kyllä sitä olikin odotettu.Kiitos samoin sinulle hyvää viikkoa

   Poista
 3. On siellä marketissa valinnanvaraa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu:Tuo marketti onkin ihan paras,ja onneksi omalla alueellani,näin rajoitusten aikana💚

   Poista
 4. Herkkukauppa sanan varsinaisessa merkityksessä! Ihanasti pullollaan kaikki korit ja tuotteet esillä houkuttelevasti. Tuolla voisi mennä tovi.
  Hienoa, että sait molemmat rokotukset ja olo on kelvollinen! Kyllä se pieni pinnistely niiden lockdownien kanssa kannattaa vielä tästä edespäinkin, jotta tämä tauti saadaan laantumaan. Minä pidän puolittain omaa eristäytymistä ja välttelen ylimääräisiä liikkumia. Töiden takia vain joutuu pakosta jonkin verran pyörimään tuolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepis:on kyllä tosi hyvä marketti,ja onneksi omalla alueellani Tuolla on kivasti panostettu .visuaalisuuteen,mikä tekee ostosreissusta viihtyisän.💚Kiitos,minullla on onnea että olen nyt saanut molemmat rokotteet♥️Kun kohta vuosi on kulunut näillä rajoitteilla,niin pitää toivoa että lähitulevsisuudessa elämä menee jo parempaan suuntaan,kaikkialla.Tsemppejä sinullekkn♥️

   Poista
 5. Totisesti talvekas näky :) Täällä on nyt lunta kai jo koko maassa. Viime talvi oli sateinen ja musta melkein kokonaan. Tänään ollaan taas laskeuduttu kovista pakkasista nollaan, joten toivoa sopii, että lumet ei sula vielä.
  Ompa hehkeä ja eksoottinen kauppanäkymä. Värit ja runsaus.
  Minulla huomenna eka rokotus. Muunnoksia on täälläkin lisääntymään päin. Yhdessä paikallisessa hoivakodissa on laaja koronarypäs, joka aiheuttaa aikamoista puhetta. Hoitajat ovat pulassa, kun niin moni heistäkin on sairaina.
  Toivottavasti mahdollisimman moni ottaa rokotukset, kun niin paljon on ollut sitä vastustajiakin. Muistissa vielä sikainfluenssarokotuksen aiheuttamat narkolepsiatapaukset.
  Toivottavasti teillä pysyvät ilmat vähän aikaa talvisina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa:Hih,vähän erilainen talvi täällä💙Toivottavadti teillä pysyy lumet,sellainen pimeä lumeton talvi ei niin kiva.
   Tuo marketti on kyllä niin ♥️
   Hyvä että sait rokotteen♥️Vanhainkotien työntekijät olisi pitänyt heti rokottaa,ettei tartu vanhuksiin.Nuo viirusmuunnokset ovat kyllä kurjia,kun tartuttavat niin herkästi,ja uusia muunnoksia ilmestyy vähän väliä.Muistan kyllä ne narkolepsia-tapaukset ,ja YLEn Perjantai-dokkarissa juuri käsiteltiinkin aihetta.Kiitos,tämä talvinen sää on niin lyhytaikaista että tästä kyllä nauttii.💙

   Poista
 6. Hyvä, että olet saanut nyt molemmat rokotukset!

  On tuo marketti oikea runsauden aarrearkku, niin herkullisia kuvia!

  Voi Bambia, koirille ukkoset ovat kurja homma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:Kiitos,helpotus nyt ja kun kaikki sujui hyvin.Tuo marketti on kyllä niin ihana♥️Joitakin vuosia sitten ulkosuomalaiset bloggaajat tekivät paikallisia marketti-postauksia,ja oli kyllä mielenkiintoista nähdä kauppoja eri maissa,pitäisköhän tehdä uusintakierros. Bambilla kuulo heikennyt tosiaab,mutta kunnon ukkoset kyllä kuluvat

   Poista
 7. Hyvä, että olet saanut rokotukset! Minä sain tänään flunssapiikin. Tosin tänä talvena ei flunssaa kuulemma ole juuri ollut. Mutta varmuuden vuoksi. Koronapiikin on Keuruulla saanut osa terveydenhoidosta, me tavis-perusterveet ihmiset saamme odotella. Nuo yltäkylläiset hyllyt näyttävät kauniilta, mutta tulee miettineeksi, saadaanko ne kaikki myydyksi, ja ennen kaikkea, ovatko ne luomua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lissu:Kiitos, onnekas olen, kunhan vain nämä tartunat täällä laskisi että voisi liikkua vapaammin kun on jo rokotekin.. Flunssapiikin sain jo lokakuun lopussa , tai marraskuun alussa , en ihan muista.Otan sen astman vuoksi joka vuosi. Toivottavasti saat sinäkin pian koronapiikit. Tuossa kaupassa käy niin paljon ihmisiä että takuulla tyhjenee hyllyt nopeasti ja aina näkee niitä hyllyjen täyttäjiä tuolla. On myös luomua tuolla, kokonainen käytävärivi.

   Poista
 8. Olisipa Prisman vihannesosastolla yhtä herkullisen näköistä..:)

  VastaaPoista
 9. Hih, hyvä keino saada askelia kasaan. :-D Eikä haittaa sade, helle tai tuuli, kun on vakioidut ilmasto-olosuhteet. ;-)

  Tosi mahtava juttu, että olet saanut jo toisenkin pistoksen! Kohta saat olla ainakin omalta osaltasi huojentunein mielin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:näin on , hyvät ilmasto-olosuhteet tärkeitä kun kävelee. Yleensä kesällä kun kosteaa niin kävelypaikka on keskustan vanha kauppakeskus josta välillä kirjoitan mutta nyt ovat kauppakeskukset kiinni, kiitos lockdownin..
   Oli kyllä huojentavaa saada toinenkin piikki! Tosin ei vielä mitään etuuksia sen johdosta, ja nyt luin että lentokenttä suljetaan, ja pitää saada erikoislupa jos haluaa poistua maasta, kiitos mutaatioiden.

   Poista
 10. Teillä on hyvällä mallilla rokotukset.
  Surettaa nuo Gazasta tulevat iskut! Olen lukemassa kirjaa "Täällä Roni Smolar, Jerusalem" ja kyllähän siitäkin selviää, millaisessa puristuksessa Israelissa ollaan oltu melkein koko sen historian ajan. Varjelusta Teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe:No on tosiaankin:) Jeps, tämä oli jo toinen kerta kun juuri ukkosten aikaan lähettivät jonkun ohjuksen sieltä , ja ihmettelin miten ne ukkoset paukkuvatkin niin lujaa;D
   Kiitos Piipe.
   On kyllä ihana marketti, ja kiva kerryttää askelia tuolla:) Hyvää viikonloppua sinulle:)

   Poista
 11. PS: ihanan näköisiä herkkuja tuolla kaupassa! Hyvä idea kerryttää askelia kiertämällä koko kauppa. :)

  VastaaPoista
 12. Ai että mikä määrä herkkuja. Mä niin kaipaan matkoille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melissa: On kyllä herkkuja:) Mäkin niin kaipaan, en ole nähnyt poikaani nyt kohta puoleentoista vuoteen, kun on niin hankalaa matkustaa, Suomeenkin.

   Poista
 13. Tuo marketti on tainnut vilahdella blogissasi aiemminkin, koska muistan ihastelleeni noita siistejä käytäviä ja ihanaa tunnelmaa. Nuo leivät <3
  Mahtavaa, että sinä olet nyt saanut tuon toisenkin rokotteen. Ihanaista iltaa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Juu tuosta tein aikoinaan sen markettikierros-postauksen, kun monet ulkosuomalaiset tekivät sellaisen. Tuo marketti onkin tosi visuaalisesti hyvän näköinen ja viihtyisä:)
   Oli kyllä helpotus saada toinenkin piikki, toivottavasti tekin siellä pian saatte. OIkein hyvää viikonloppua Outi:)

   Poista
 14. Siellä on rokotukset jo hyvässä reilassa. Meillä vielä ihmetellään milloin saadaan:) On kyllä melkoisen kattava market ja kaikki siististi ja kivasti esillä. Hyvää alkanutta vuotta vaikka tammikuu huitelee loppupuolta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irja: Ainakin rokotukset hyvät mallissa,monet muut asiat ei niin..,. Toivottavasti nyt tekin saatte, mutta aika hankalaa on ollut rokotusten saanti EU-maissa. Tuo marketti onkin ihan paras täällä koko metropolialueella, ja onneksi omalla alueellani kun on nämä rajoitukset:) Kiitos samoin sinulle hyvää alkuvuotta ja viikonloppua.

   Poista
 15. Meilläkin paukahti ukkonen muutama päivä sitten! Sitä ennen tuli vedensekaista lunta, joka suli heti pois. Mä säikähdin ihan kunnolla. Toivon, että olisi edes yksi lumipäivä. Olisi kiva päästä ottamaan talvisia kuvia.

  Toivottavasti käsi on jo palannut normaaliksi. Olen kuullut täälläkin, että toinen rokotus on se, josta on tullut ylimääräisiä oireita.

  VastaaPoista
 16. Tosi hienoa, että rokotus sujui ilman pahempia jälkioireita! Toivottavasti elämä alkaa siellä pikkuhiljaa palautumaan uomiinsa. Ihanan näköiset vihannestiskit - itse olen yrittänyt torjua flunssaa terveellisellä ruoalla ja vitamiineilla sekä levolla, mutta sen verran vakava tauti on kyseessä, että täytyy vain toivoa itsellä olevan luontaista immuniteettia. En ole koskaan saanut influenssaa, joten toivon, että saan koronan lievempänä - ellen ole jo sairastanut sitä...

  VastaaPoista
 17. Hyvä, että olet nyt saanut molemmat rokote-erät! Siellä on kyllä todella tiukkaa, kun on noin paljon rajoitettu ulkona liikkumista ja ilmeisesti sitä valvotaankin. Täällä pitäisi periaatteessa pysytellä kotinurkilla, mutta eipä tuota liikkumista kukaan valvo. Itse pysyttelen kävely- ja fillarimatkan päässä eli en käytä julkisia edelleenkään.

  Minun silmääni näyttää mukavan siistiltä ja värikkäältä tuo marketti. Hyvä idea kerryttää askelia siellä :D

  Täällä sateli tänään lunta!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...