lauantai 2. tammikuuta 2021

Vuoden eka

Hyvää alkanutta vuotta teille, toivottavasti uusi vuosi sujui hyvin. Täällähän alkoi tämä viimeisin lockdown viikko sitten , mutta se on ollut aika reikäinen, sillä samalla kun torit , kauppakeskukset ja suurin osa katukaupoista taas kiinni,  niin  en ole erityisesti huomannut että sitä  1 km  liikkumarajoitusta niin valvotaan, ellei ole kyse kokoontumisista ym. Tosin nyt näitä rajoituksia  halutaan kiristää  kun tämä lockdown ei toistaiseksi vielä   ole vaikuttanut tartuntaluvuihin   , vaan ne ovat nousseet, kahdella sektorilla enimmäkseen,  kun taas Tel Aviv on vihreä....Viime viikolla teinkin aamuisin kävelyretkiä Tel Avivin kaduilla,  ja aamulla aikaisin  on ollut miellyttävän viileää, kun taas keskipäivällä suorastaan lämmintä. Tulevan viikon keskivaiheessa  lämpötilan pitäisi olla päiväsaikaan melkein  helleasteissa, eikä sadetta näkyvissä,  joten tämä taitaa  olla kyllä lämpimin talvi täällä ikinä, mikä ei ole hyvä asia,  ja lämmin "talvi" näkyy esimerkiksi mansikoiden korkeissa hinnoissa.
Juuri ennen lockdownia kävin  eräässä  lempipuistossani Tel Avivissa, kun kuvittelin   etten pääsisi sinne  lockdownin aikana.  Viime viikolla olisin kyllä päässyt, mutta voi olla etten ensi viikolla. Silloin oli kaunis pilvinen päivä   ja puistossa ihanan vihreää. Siellä on tämä pieni puutarha-alue  missä jotkut viljelevät vihanneksia, mutta nyt siellä ei näkynyt vihannesten alkuja.
Tällaisia telttarakennelmia oli ilmestynyt puiston alueelle, minne oli istutettu uusia hedelmäpuita.

Pieni carob-puun alku näytti hyvinvoivalta.

Huomenna  on kulunut viikko siitä kun sain rokotteen  ensimmäisen erän,  ja olen erittäin helpottunut että sain sen , sillä   viikon päästä   rokotustahti hidastuu kunnolla  kun pitää varmistaa että minä ja muut saamme sen toisen annoksen,(minulla 17.1)   eikä vielä ole varmuutta  siitä paljonko uusia rokotteita saadaan tänne ja koska. mutta tähän asti täällä on  rokotettu jo yli miljoona ihmistä ,  mikä on suhteessa enemmän kuin missään muualla.

Rokotusten jälkeen yli 200 täkäläistä sairastui koronaan , rokotteesta huolimatta,  mikä  tarkoittaa sitä että rokotteenkin jälkeen  pitää olla varovainen,  sillä  kestää  8-10 päivää ennenkuin Pfizerin rokote alkaa tehota,  ja täysi teho saavutetaan vasta  viikko toisen annoksen jälkeen , eli minunkin pitää olla edelleen varovainen.  Tosin nuo yli 200 saivat koronan tietenkin paljon lievempänä kuin jos eivät olisi saaaneet rokotetta.
Puistossa oli taas joku päiväkotiryhmä telttoineen.
Ihana puisto, ja pitää toivoa että jossain vaiheessa saadaan taas sadetta jotta luonto ei kuivu ennen aikojaan.
Puistossa on aina ollut myös yrttejä, rosmariinin lisäksi. Mutta nyt siellä oli vain hieman meiramia, ja  rosmariini oli vallannut kaikki paikat, mutta keräsin hieman meiramia mukaani.

22 kommenttia:

 1. Hyvää ja valoisaa tätä vuotta. Rosmariini ja meirami ovatkin ihania mausteita, joita tykkään laitella ruokaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino:Kiitos samoin❤Rosmariimia tulee käytettyä liian vähän,etenkin kun sitä kasvaa myös tässä kodin edessä, mutta meirami tosi ihana yrtti 💚

   Poista
 2. Mukavan näköistä kun on vihreää 🍀
  Rosmariini on yksi lempimausteistani, kuivattuna.
  Hyvä saada noita sinun rokoteraporttejasi.
  Pysyhän terveenä 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita:onneksi on vihreää 💚 mutta saisi kyllä olla viileääkin.Mun täytyy kyllä opetella käyttämääm enemmän rosmariinia, etenkin kun sitä löytyy puskittain kodinnedestä 💚Kiitos, kiva jos näistä raporteista hyötyä, ja pysy sinäkin terveenä ❤

   Poista
 3. Teillä on niin vihreää. Täällä odottelen lunta, mutta ei vaan kuulu.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele:Välimeren talven paras puoli onkin tämä vihreys 💚Jännää ettei teille tullut lunta❄mutta Helsinkiin tumi runsaastikin ❄

   Poista
 4. Hyvää alkanutta vuotta sinne! Tänne tuli vihdoinkin paljon lunta, mikä on melkoinen kontrasti kuviisi, mutta molemmissa keleissä on paljon kauneutta. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja:kiitos samoin:) Ja ihanaa kun saitte nyt toivottavasti kunnon talven. Tosiaankin kontrasti on, vihreää on mutta myös lämmintä vaikka ei pitäisi olla. Kyllä nyt hieman kaipaan lunta kun näin paljon lumisia kuvia Instassa.

   Poista
 5. Jep, pysyttele nyt turvassa, kunnes saat sen toisen rokoteannoksen.

  Helsinki on luminen! Vuorokauden aikana on tullut jotain kymmenen senttiä, enemmän kuin viime talvena yhteensä. Pakkasta on luvattu, joten ainakin hetken ajan ei tarvitse rämpiä loskassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:Kiitos, tasan 2 vk toiseen annokseen, joten parasta olla varovainen edelleen. Pysy sinäkin terveenä.
   Voi että mikä ihanuus, kunnon talvi pitkästä aikaa teillä.. Täällä taas ei talvea lainkaan tällä kertaa .

   Poista
 6. Luinkin, että siellä on rokotukset lähteneet hyvin käyntiin. Ja sinäkin jo sait rokotteen, hienoa! Sitten vaan toista odottelemaan, toivottavasti kaikki sujuu hyvin siihen asti eli vältyt tartunnalta <3 Täälläkin on rokotukset aloitettu, mutta nekin ehkä ryssitään kun nyt jo suunnitellaan että rokotetaan enemmän ihmisiä ja siirretään sen toisen rokotteen antamista. Hohhoijaa.

  Ihanan vehreää siellä, silmä lepää. Täälläkin on ollut melko leutoa, erityisesti joulukuu. Nyt on vähän koleampaa, mutta ei varsinaisesti kylmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia:Onneksi ajoissa lähdettiin tilaamaan rokotteita täällä,mutta nyt kuulemma stoppi rokotuksille väliaikaisesti jotta riittäisi. Vielä 2 viikkoa toiseen annokseen, ja sitten pitäisi olla olo turvattu,viikko sen jälkeen siis:)
   Joo luin että teillä halutaan sekoittaa eri rokotteita, aika älytöntä ja tieteen vastaista.
   Ihanan vehreää on ,ja toivon että jossain vaiheessa tulee taas sateita ,sillä tämä lämpö ja sateettomus kuivattaa luontoa Yleensä tähän aikaa on ollut päiviä jolloin on tarvinnut talvivaatteita mutta nyt pärjäisi pelkästään kesävaatteitteilla, ja haaveilen kylmemmistä päivistä...Voi hyvin siellä.

   Poista
 7. Meillä uutisoidaan aika paljon teidän rokoteohjelmasta ja tilanteesta. Olette kyllä ihan edelläkävijöitä! Toivotaan, että tehoaa. Mua pelottaa meillä se, että sitten kun rokotukset pääsevät kunnolla vauhtiin, niin ihmiset eivät osaa olla varovaisia. Eivät siis käsitä, että suojan aikaansaaminen kestää. No, ei auta kuin olla varovainen itse.

  Kiva, että olet päässyt liikkumaan!

  Onnellista tätä vuotta! Ja Bambille myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna; Hyvin lähti täällä rokotukset liikkeelle ja saapa nähdä miten jatkossa. Kun luultiin että ihmiset eivät tule rokotuttamaan itsensä, niin olikin ihan päinvastoin,ihan kamala ryntäys on ollut. Toivotaan todellakin että tehoaa, ja ja todellakin tärkeää että ihmiset tajuaisivat ettei heti voi pistää ranttaliksi rokotteen jälkeen vaan pitää odotella jonkun aikaa.
   Oikein hyvää alkanutta vuotta sinullekin , ja terkkuja myös Felixille:)

   Poista
 8. Kaikkea hyvää sinulle Jael tähän vuoteen ja halaus Bambille myös <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OUti:Kiitos samoin sinulle hyvää alkanutta vuotta ,ja kiitos Bambin puolesta:)

   Poista
 9. Hyvää ja onnellista alkanutta vuotta 2021!
  Te siellä olette helteen, me lumen keskellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe:Kiitos samoin sinulle:) Ihanaa kun saitte kunnon talven. Täällä ei talvea kuulu, ja olen kyllä aika pettynyt kun odotin sitä monta kuukautta, mutta toivottavasti saamme täällä vielä kylmiä päiviä.

   Poista
 10. Hyvää Uutta Vuotta 2021 Jael ja Bambi! <3
  Jännittävää kuulla, että olet jo saanut rokotteen. En tiennytkään, että se toinen kierros tulee jo 2vk ensimmäisen jälkeen! Täällä Sveitsissäkin on jo ensimmäisiä ihmisiä rokotettu, mä olen varmaan listan häntäpäässä - mutta otan kyllä heti kun oma vuoro tulee. Tsemppiä sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MaaMaa:Kiitos samoin hyvää tätä alkanutta vuotta ❤
   3 vk on rokotusten välissä:kirjoitin tuossa että viikko ekasta ja pitää odotella vielä 2 vk seuraavaan. Tsemppiä teillekin❤

   Poista
 11. Mielenkiintoinen kuvakierros jälleen!

  Täälläkin on uutisoitu siitä, miten paljon ihmisiä Israelissa on jo rokotettu. Tosi hieno juttu. Mutta mun täytyy myöntää, että en ollut ajatellut, että koronan voi saada vielä rokotuksen jälkeenkin, vaikka tietysti se on niin, nyt kun vähän tarkemmin ajattelen. :-)

  Iloa päiviisi, Jael! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:Kiitos:)
   Joo tosi paljon rokotuksia oli näin alussa, mutta nyt siihen tulee stoppi, en tiedä miten pitkäksi aikaa,ja sen vuoksi olinkin onnekas, ja toivon että riittää niin että saan sen toisen annoksen. Juu pitää olla varovainen rokotuksen jälkeen koska se suoja vaatii aikaa kehittyäkseen.,
   Kiitos samoin Satu:)

   Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...