sunnuntai 27. joulukuuta 2020

Toivottavasti viimeinen kerta

Lähiseudun jättimarketissa oli maitojen edessä pöytä, jossa  ehdotus uuden vuoden kattaukselle.

Otsikko viittaa tänään klo 17 alkaneeseen kolmanteen lockdowniin, jonka on arveltu kestävän kuukauden. Ja jos tämä lockdown ei ole viimeinen ,niin räjähdän....  Itse asiassa lockdown numero 2 ei koskaan loppunut kunnolla, mutta nyt tuli 3. kertaa täyspysähdys, eli taas kaikki kiinni paitsi ruokakaupat ja apteekit,  julkinen liikenne toimii puoliteholla,  ja  liikkua saa 1000 metriä, ellei mene ruokakauppaan ym. 
Bad hair day;D  Pari päivää on ollut kova tuuli, ja otsatukka hävisi jonnekin;D
Sain tänään ensimmäisen koronarokote-erän.   Täällä aloitettiin rokottamiset  puolitoista viikkoa sitten , ja tähän mennessä on rokotettu jo aika suuri määrä ihmisiä, ja nyt  kuulemma lisätään  rokotuspaikkoja-ja aikoja. Minullahan on astma,  joten helpotus kun nyt on parempi suoja koronaa vastaan,  ja toisen erän saan tammikuussa.   Rokotusaikoja  oli tosi vaikeaa saada puhelimetsi, ja  se johti siihen että ihmisiä alkoi tulla jonoihin ilman aikoja, mutta kaikki saivat kuitenkin rokotteen.  Rokotus ei tuntunut missään,  ja siitä kun tulin tuonne ja lähdin pois,  kesti ehkä 5 minuuttia.   Näiden rokotusten vuoksi toivon todellakin ettei enään tule  neljättä lockdownia,  Kun sain flunssarokotteen  lokakuun lopussa,  rokotuspaikka oli lähes viikon hieman turvonnut ja kosketusarka, mutta tämä koronarokote ei tuntunut jälkikäteen missään.
Rokotuspaikasta otin bussin torille.   Taas kerran on vaikeaa tajuta mitä päättäjien päässä liikkkuu kun ulkoilmatorit taas suljettiin,  mutta töpötäysiin  supermarketteihin saa mennä vapaasti. Torilla ja kaduilla oli normaaliin sunnuntaihin verrattuna enemmän ihmisiä,  sillä kaikki halusivat tehdä ostoksia ennenkuin kaupat suljettiin  moneksi viikoksi klo 17.   
Torilta kävelin   keskustan vanhaan kauppakeskukseen,   joka ehti olla auki pari viikkoa ,  ja nyt sulkeutui taas. Olin juonut aamulla kotona pari kuppia  kahvia,  ja oli ihan pakko päästä vessaan.  Huomasin että vessat oli siirretty uuteen paikkaan,  ja tosi hienot vessat olikin laitettu, esim.  vessapönttö oli täysin automaattinen eikä tarvinnut  itse  vetää vaan pönttö itse tajusi koska piti vetää vedet.
Täydellinen  korona-ajan vessa , jossa kaikki automatisoitua.

Kävelin kauppakeskuksen kaksi osaa yhdistävää osaa pitkin ,  jossa  oli ehkä paras lasten liukumäki jonka olen ikinä  nähnyt, eli tuo elefantti. Kärsän kohdalla rappuset, ja takapuolen kohdalla  liukumäki;D    Aika kiva:)
Käytäväosan , joka kadun yläpuolella, molemmilla puolilla on suuret ikkunat, ja otin kuvan  kadusta. Näistä postauksen kuvista huomaa että kännykkäni kamera  on jo tosi huono, eikä sillä enään saa teräviä kuvia kuten ennen. Muutenkin kännykkä,  joka on  ollut minulla melkein 3 vuotta , menee usein jumiin ja joudun käynnistämään sen usein uudestaan.  Joten oli aika ostaa uusi kännykkä.  Halusin kännykän joka ei liian kallis mutta kuitenkin hyvä,  ja päädyin tähän kännykkään.  En ole vielä siirtänyt SIM-korttia uuteen puhelimeen,  sillä en ole löytänyt siihen koteloa,  ja olen niin tottunut siihen että kännyköissäni on kotelo, ja ilman koteloa pelkään että pudotan puhelimen. Joudun näköjään tilaamaan  kotelon Kiinasta,   ja siihen voi mennä aikaa.

Tämä on vuoden viimeinen postaus,  ja toivottelen teille rakkaat lukijat oikein Hyvää Uutta Vuotta 2021,  joka toivottavasti on paljon parempi kuin tämä vuosi.

41 kommenttia:

 1. Wow, sait jo rokotuksen, me joudutaan varmaan vielä puoli vuotta odottamaan , vaikka sen rokotteen keksijä on Kölnistä kotoisin. :-) Noita automaattivessoja on täällä moottoriteiden huoltoasemilla, mutta ei kyllä noin hienoja ja siistejä kuin sun kuvissa. Hyvää uutta parempaa vuotta, Jael.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu:joo aika paljon aikaisemmin kuin luulin.Mutta huh, miten teillå kestää noin kauan?
   Tuo vessa oöi kyllä tosi hieno yksi syy lisää rakastaa tuota suosikkikauppakestustani
   ❤Kiiros Allu, ja oikein hyvää ja parempaa vuotta sinullekin 🍾💖

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Hienoa että sait rokotteen noin pian!
  Kiva joulupukki pöydän kattauksessa, siitä sain kivan vihjeen ensi joulun kattaukseen. HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! Jael, <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika: Olikin tosi hienoa, ja että koko rokoteprosessi kävi noin nopeasti,toivottavasti myös ensi kuussa kun saan sen toisen annoksen:)
   Tuo lumiukko lautasilla on kyllä kivan näköinen:)
   Tack det samma, Gott Nytt År Ulrika:)

   Poista
 4. Voi kun hienoa, että sait rokotteen! Mä luin lehdestä tästä teidän taktiikasta, että lukitaan koko maa ja jaetaan rokotteet supernopeasti ja toivottavasti siten kukistetaan pandemia. Toivon todella, että toimii. Meillä taas näyttää siltä, että menee pitkälle kevääseen ennen kuin valtaosa on rokotettu. Mä tein testin ja omalta osaltani 80% muista Pohjois-Carolinan asukkaista saa rokotteen ennen minua.

  Ihana kuvia olet taas ottanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna: Tosi nopeasti sainkin:) Joo suljettiin maa lentoteitse, ainakin lähes kokonaan, ja peruttiin myös ne kaksi paikallista "vihreää saarta" jonne pääsi vain jos pystyi näyttämään tuoreen negatiivisen koronatestin, eli Eilat ja KUollut Meri. Toivottavasti tämä maan lukitus, lockdown ja rokotukset auttaa, sillä tämä kolmas lockdown tuntuu kyllä raskaalta, ja käy niin sääliksi pienyrittäjiä, joista moni nyt joutuu tekemään konkurssin, niiden lisäksi jotka jo ovat konkurssissa. Toivottavasti et juodu odottamaan niin kauan, . Kiitos, kuvat kyllä aika rakeisia kun puhelimen kamera ei enään toimi kuin pitäisi , mutta otan pian uuden puhelimen käyttöön ja sillä jo saa parempia kuvia:)HYvää uutta vuotta Johanna:)

   Poista
  2. Rokotusten piti alkaa paljon vauhdikkaammin... Ilmoitetusta aikataulusta on jääty pahasti jälkeen, kun annoksia ei saada osavaltioihin. Mistähän (tai kenen hallinnosta) johtuu... Joten saattaa mennä vaikka kuinka pitkään.

   Poista
 5. Automaatinen WC - taas näitä maailman ihmeitä ällistelemme Jaelin blogissa 😀

  Elefantti liukumäkenä. Super cool! 🐘

  Rokotus tuokoon sinulle hyvän suojan ja turvaa koko maailmaan ! Tästä se alkaa, paluu normaaliin, toivon 🌹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita: Oli kyllä just sopiva tähän aikaan tuo automaattivessa;D
   Ja elefantti, olisi kiva nähdä miltä näyttää tuolla elefantin sisällä, mutta enpä taida mahtua sinne kun portaatkin niin kapeat tuossa;D
   Kiitos Rita, rokote on varmaan se paras keino päästä eroon tästä vitsauksesta, ja toivottavasti sen avulla ensi vuonna palaamma jo normaaliin elämään.

   Poista
 6. On tämä ollut vaikea vuosi ja esim. teillä moninkerroin hankalampi kuin Suomessa. Täällä on saanut melko vapaasti liikkua niin luonnossa kuin kaupungillakin. Toki kokoontumisia on rajoitettu, mikä on hyvä asia.
  Toivomme todella, että uusi vuosi kuluisi suotuisimmissa merkeissä. Kiitos Sinulle kaikista mielenkiintoisista postauksistasi, uusia odotellessa, halauksin Piipe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe: On ollut tosiaankin vaikea vuosi, ja täällä tosiaankin on ollut hankala, yksi syy on se että pieni maa, paljon ihmisiä ja ihmiset tykkää normaalisti tulla lähelle. Suomessa on niin paljon luontoa minne voi mennä eikä tarvitse pelätä tartuntoja, Helsinkikin täynnä luontoa, mutta esim, omalla alueellani rakennettu niin ahkerasti että luontoa on tosi vähän jäljellä. Ja kiitos, kiva kuulla että olet tykännyt postauksistani, ja halaus sinullekin:)
   Toivokaamme todella että tuleva vuosi tuo parempia uutisia, ainakin koronan suhteen.,

   Poista
 7. Onnen tytto kun sait jo rokotuksen!!! Mina oon 7 kk liian nuori. Tyhmaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu: luulen että halutaan varmistaa että kaikille riittää, mutta tällä rokotustahdilla tuskin joudut odottamaan 7 kk.

   Poista
 8. Hienoa, että sait rokotteen!

  Noissa automaattivessoissa pitäisi melkein olla tekninen koulutus, että osaa käyttää.

  Toivottavasti lockdownit lyhenevät, vähenevät ja loppuvat pian kokonaan.

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal: Joo en olisi vielä muutama viikko sitten uskonut että saisin ensimmäisen rokote-erän näin nopeasti mutta saada aika oli kyllä työn takana.
   Hih, tekninen koulutus automaattivessoihin;D
   Tosiaankin toivotaan niin , kolme tällaista täyssulkua on ollut tuhoisaa taloudelle täällä.Kiitos samoin sinulle hyvää uutta vuotta.

   Poista
 9. Olen ollut rokotus vastainen, mutta kun olen kuunnellut ja katsellut miten se vaikuttaa ihmisiin,pelko on hiipunut, en ole ensimmäisten joukossa kuitenkaan.Jotain uutisissa olen nähnyt sieltä että siellä on aika paha virus tilanne, että ortodoksit ei käyttäisi maskeja ollenkaan,
  ei kyllä kaikki suomalaisetkaan täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo:luin aika paljon ,kaikkea mitä löysin ja eri kielillä, ja tulin siihen tulokseen että rokote on ainoa keino millä saada suoja koronaa vastaan, ja päästä eroon rajoituksista. Hyvä ettet enään ole niin rokotevastainen. Ei täällä niin hirveän paha tilanne ole, mutta se on keskittynyt tietyille sektorille kuten ortodoksien ja arabien alueille, jossa on pidetty juhlia , kielloista huolimatta. Ortodoksit kyllä käyttävät maskeja, ainakin suurin osa heistä, mutta sitten on pienempiä ryhmiä jotka eivät millään usko koronaan ...

   Poista
 10. Oi, sinä onnekas sait jo rokotteen... kovasti odotan minäkin saavani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele:Täällä tosiaankin aloitettiin ajoissa rokotteet, ja terveydenhuollon henkilökunnat rokotettiin nopeasti. Sitten muut ryhmät, mutta esim. minä yritin 3 päivän ajan saada aikoja, kun kaikki ajanvarauskeskukset menivät tukkoon kun niin monta soitti saadakseen rokotteen...Toivottavasti sinäkin saat pian rokotteen ja sen tuoman suojan.,

   Poista
 11. Hienoa, että sait jo rokotteen. Täällä vielä odotellaan omaa vuoroa, rokote-erä tullut kyllä jo eilen Suomeen.
  Ihanaa loppuvuotta ja tulevaa vuotta 2021 sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Tosi nopeasti sainkin, en olisi uskonut vielä toissa viikolla että olen jo saanut ekan rokotteen. Toivottavasti Suomessakin pian päästään rokottamaan kansaa niin että syntyy tarvittava suoja koronaa vastaan.
   Oikein ihanaa loppuvuotta ja tulevaa vuotta sinullekin Outi:)

   Poista
 12. Täällä ilmeisesti pääkaupunkiseudulla jo rokotellaan (?) ja sitten pikapuoliin kai muuallakin hoitohenkilökuntaa noin aluksi. tänään luki paikallislehdessä, että ensimmäinen britanniassa havaittu ärhäkämpi virusmuoto on nyt löydetty omalla alueellanikin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa:Toivottavasti sinäkin pian saat rokotteen, ja olehan varovainen ettei se ärhäkästi tarttuva virusmuoto saavuta sinua. Hyvää tulevaa vuotta sinulle.

   Poista
 13. Loistavaa, että sait jo rokotuksen! Ja hauska kuva myös. <3

  Oikein ihanaa uutta vuotta sinulle, ja hyviä loppuvuoden päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:Kiitos, onneksi sain, en olisi uskonut että näin pian:) Oikein ihanaa ja hyvää tulevaa vuotta sinullekin Satu:)

   Poista
 14. On tämä kummallista aikaa, mutta hienoa, että olet saanut jo eka annoksen. Oikein turvallista vuoden loppua, Jael.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lissu;Erittäin kummallista aikaa, ja toivokaamme että seuraava vuosi on vähemmän kummallinen ja enemmän normaali. Oli kyllä hienoa saada eka annos rokotetta noin nopeasti, nyt on hieman vapautuneempi olo ulkona, mutta maskeja ja turvavälejä pitää silti käyttää kuten ennen rokotusta. Oikein hyvää vuoden loppua ja tulevaa vuotta Lissu.

   Poista
 15. Huippua, että sait jo rokotuksen! Hyvä homma! Ensimmäisen kuvan lautaset on tosi upeat! Koita pärjätä lockdown kolmosen läpi, kyllä se vielä loppuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepis: Oli tosiaankin huippua, muutaman viikon kuluttua toka annos, ja silloin ehkä ei enään tarvitse pelätä tartuntoja .Kiva kattausehdotus, tuo marketti on vähän kuin Prisma eli ruokaa ja tavaratalo yhdessä. Mutta hassua että pöytä viineineen oli sijoitettu maitojen eteen;D Kiitos, ja oikein hyvää tulevaa vuotta sinulle.

   Poista
 16. Hyvää uutta vuotta!

  Hienoa, että sait jo rokotteen. Meillä rokotetaan hoitohenkilökuntaa nyt ensin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelma: Toivottavasti sinäkin pian saat rokotteen, että voit tavata lapsenlapsiasi. Oikein hyvää tulevaa vuotta sinulle:)

   Poista
 17. Hyvä, että rokotukset alkaneet vauhdilla! Ihmettelin, ettei rokottajallasi ole suojahansikkaita ollenkaan :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimetön: Tosiaankin hyvä, ja toivottavasti auttaa pääsemään eroon koronasta. Itse asiassa huomasin saman kun katselin kuvaa ennen kuin laitoin tänne. Siinä rokottamisen yhteydessä ei tullut huomioitua ,mutta käsineet olisi kyllä pitänyt olla hänellä, Tosin hän desinfioi kätensä ennen rokotusta, joten se kai oli ok.

   Poista
 18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 19. Donna Roomassa: Tartunamäärät ovat kun katsoo koko maata ehkä korkeammat kuin teillä,mutta ne korkeammat luvut ovat tietyillä alueilla, missä ortodokseja ja arabeja. Esim. Tel Aviv ei ole punainen . Hmm, mä olen ymmärtänyt että ne vuorokauden ympäri olevat rokotukset ovat vain muutamassa sairaalassa, esim. tässä Holonissa sairaala piti 3 päivän rokotusmaratonin yli 80-vuotiaille. Tuota vaaleihin liittyvää rokotusteoriaa en olekaan kuullut,mutta who knows;D Joka tapauksessa on aivan kamalaa että meillä on alle kahdessa vuodessa jo 4. vaali, ja kaikki tämän pääministerin takia,jonka niin pitäisi olla muualla kuin sillä pääministerin tuolilla. Nämä vaalit,koska maksavat maltaita, vievät tämän maan perikatoon:( Mä luin myös että tulee olemaan drive inn-äänestyspaikkoja, koronan vuoksi.
  Toivottavasti saat rokotteen, eikä siitä tule mitään ongelmia sinulle. Minun käskettiin odottaa tuolla 15 minuuttia rokottamisen jälkeen, mutta lähdin pois hieman aikaisemmin. Hyvää vointia sinullekin ja oikein hyvää tulevaa vuotta:)

  VastaaPoista
 20. No voi ei, onpa ikävä aloitus uudelle vuodelle. Mutta hienoa, että rokotus sujui mutkattomasti - ja kiva nähdä kuvia sinusta! Miten tuota kilometrin liikkumista oikein säädellään? Poliisit tarkastavat ulkona osoitteesi?? Meillä on täällä korona aika hyvin hallinnassa, vaikka ihmiset ovat pk-seudulla liikkuneet ihan vapaasti. Toki moni välttää ihmismassoja ja kauppakeskuksia ja yli 10 hengen kokoontumiset on kielletty (eli mielenosoitukset, isot juhlat ym), mutta baarit edelleen auki 23 asti eikä kukaan tule kotiin valvomaan kokoontumisia. Kuinka paljon siellä on sitten kuollut ihmisiä koronaan ja ovatko sairaalat täynnä? Meillä ei ainakaan vielä ole ollut tehohoitopaikoista pulaa ja vähän ihmetelläänkin tätä paniikkia, kun kausi-influenssaan kuolee vuosittain saman verran ihmisiä. Mutta toki olen itsekin varovainen, vaikka hieman kummeksuen näihin rajuihin rajoitustoimiin suhtaudunkin. Parempaa Uutta Vuotta sinulle ja voimia lockdowniin!

  VastaaPoista
 21. vaihtelevat säät täälläkin Göteborgissa, hyvää jatkoa uudelle vuodelle

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...