tiistai 8. joulukuuta 2020

Jouluisia juttuja ja kolmas lockdown

Toissa aamuna aikaisin kävelin pitkin keskustan alueen katua,  ja ohitin tämän kaupan,  missä aina upeita juttuja ikkunassa.  Nyt juuri jouluisia juttuja,  mutta oikeastaan nämä ovat  venäläisten Novi God-juhlintaa varten.  Kuvaan ei tullutkaan koko tekokuusi,  vaan  yläosassa näkyvät vastapäiset talot.
 
Eilen meille ilmoitettiin  että huomisesta lähtien on uusi lockdown,   numero 3. , kohonneiden lukujen vuoksi.  Mutta tällä kertaa  ilta&yö-lockdown,  jonka pitäisi alkaa  klo 18 tai 19 (veikkaan tuota aikaisempaa aikaa)   joka kestäisi aamuun saakka.   Myös liikkumarajoitus oli vielä epäselvää eli kuinka pitkälle saa liikkua kotoa. Mutta juuri äsken katsoin uutisotsikoita, ja nyt sitten mietitään jo toista ratkaisua. Tässä voisi tulla jo hulluksi, kun päättäjät muuttavat näitä rajoituksia koko ajan. Ja  kun on selvää että lockdownin  aikana  tartuntaluvut laskevat, ja  sen jälkeen nousevat, niin aikamoista turhauttavaa siksakkia tämä toiminta. Eli nyt on  sitten jotain laillisia  esteitä tuolle ilta&yö-lockdownille, ja nyt  mietitään uusia rajoituksia, mitä ne sitten lienevät, huoh.....
Eli mitä sitten ovatkaan ne eilen ilmoitetun  lockdownin korvaavat rajoitukset, niin selvää on että  joulukuun juhlat,  eli Hanukka, Joulu ja Uusi vuosi ovat sellaisia joita ei voi juhlia tänä vuonna.
Täällä Israelissa on kuitenkin 2  vihreää "saarta",   joita nuo rajoitukset eivät koske,  eli Kuollut Meri ja Eilat, jonne ei pääse ilman  negatiivista koronatestiä . eikä kukaan pääse niille alueille ilman koronatestiä.  Eilatissa jopa ravintolat ovat auki  , toisin kuin muualla maassa,  missä sallitaan vain takeway.   P.S, Ensimmäinen Pfizerin  rokotelähetys saapuu tänne huomenna.....
Jouluisia namuja toisessa kaupassa.Ehkä sulaisivat matkalla,  sillä täällä  on ollut todella  lämmintä päiväsaikaan koko joulukuun.  Nytkin on jo ilta,  ja 20 astetta...

26 kommenttia:

 1. Minulle kelpaisi nuo 20 astetta lämpöä :D

  Pakko kyllä nyt todeta, että melkoista veivaamista ja säätämistä nuo sikäläiset koronasäädökset. Tuntuu siltä, ettei siellä oikein olla lainkaan mietitty mitään eri strategioita. En tietenkään ole itsekään asiantuntija, mutta tuollainen "lockkdown alkaa eipäs ala juupas eipäs" -meininki ei kuulosta ihan hallitulta. Tsemppiä! Täällä alkoi tänään rokotukset, toivottavasti on toimiva rokote.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia: Voi kuvitella että kelpaisi mutta minä niin kaipaan nyt kylmää. Täällä on joulukuu tähän asti ollut tosi lämmin, mikä ei niin hyvä juttu. Jopa marraskuussa oli pari kylmää päivää, mutta nyt vain lämmintä.
   Juu todellakin veivaamista ja säätämistä. Keväällä täällä toimittiin niin että maa oli oikea malliesimerkki, nyt kaikkea muuta... Saapa nähdä mitä keksivät seuraavaksi, tuntuu että päättäjät eivät lainkaan tiedosta miltä tavallisilla ihmisillä tuntuu. Tänne tulivat tosiaankin tänään ekat rokotteet, saapa nähdä milloin alkaa massarokoitus täällä.

   Poista
 2. Jopa on jouluista! Ihanaa! <3
  Kyllä tämä korona on niin rankka juttu. Suomessakin tartunnat ovat nousseet ja Etelä-Suomessa tehohoitopotilaita siirretään jo Turkuun. Kunpa tämä vaivan aika pian päättyisi!
  Sinua lämmöllä ajatellen!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe: Nuo jouluiset koristeet ovat kyllä ihania:)
   Todellakin on ollut rankka vuosi, muutaman päivän kuluttua täälllä tulee 9 kk pakollista maskinpitoa. Pitää toivoa että ensi vuonna tilanne olisi jo parempi kun rokotukset alkavat. Kiitos paljon ajatuksistasi Piipe:)

   Poista
 3. Tuo joulupukki, vai onko sitten pakkasukko, on kyllä mahdottoman soma!

  Onhan tuo vaikeaa, kun ei tiedä milloin alkaa ja milloin loppuu. Meillä taas ongelmana on, että tarvetta olisi kiristyville toimille, mutta niitä ei tule. Onneksi ihmiset valtaosin ymmärtävät käyttää maskia, auttaa se edes vähän.

  Meillä vielä FDA punnitsee lupaa rokotteelle. Tänään kun kuuntelin juttua, niin kävi mielessä että katsovatko mitä muualla tapahtuu ja sitten aloittavat rokotukset. No, toivottavasti eivät kovin kauan katsele ja kuulostele. Rokote on käsittääkseni hyvin testattu ja 95% suojaa antava. Tosin hyvän aikaa saa odotella ennen kuin meikäläinen rokotuksen saa, varmasti menee keväälle.

  Yritä nyt kestää niiden poukkoilevien säännösten kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna: Pakkasukko varmaankin mutta todellakin soma, kuten muutkin jutut tuon kaupan ikkunoissa:)
   Totta, täällä toissailtana vielä luulin että on se ilta&yö-lockdown tammikuun alkupuolelle, mutta nyt ei sitten , ja jos luvut nousevat niin että päivittäin yli 2000 tartuntaa, niin tulee täysi lockdown. Täällä ei ole pystytty pitämään kurissa kahta väestöryhmää joiden parissa suurin osa tartunnoista, koska eivät tarpeeksi välitä rajoituksista, ja se ärsyttää tosi paljon. Täällä onneksi lähes kaikki käyttävät maskia, harvoin näkee ihmisen ilman sellaista.
   Mä luulin että FDA huomenna eli 10 päivä päättää. Tännehän tuli tänään ekat rokotteet, ja olen ymmärtänyt että niitä voi säilyttää vain tietyn ajan, joka on aika lyhyt, ja sen jälkeen pitää heittää pois, joten se FDAn lupa saisi tulla mahdollisimman pian. Totta , täälläkin saa kyllä odottella vielä pitkään ennenkuin saa rokotteen, jonka kyllä haluan ottaa sillä rokotteen hyvät puolet kyllä parempia kuin koronaan sairastuminen.
   Kiitos, ja tsemppiä teillekin siellä.

   Poista
 4. Kivoja näyteikkunakuvia :) Meilä rupevat rokottamaan heti Tammikuun alussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika:Minustakin tosi kivoja:) Tosi hyvä että teillä on jo rokotusajat tiedossa:)

   Poista
 5. Kiva kun kaupat jaksavat somistaa ja luoda ajankohtaan väriä vaikka ilmapiiri on alaspäin suuntaava. Olisihan se hyvä kun kerralla uskaltaisivat laittaa kunnon rajoitukset, mutta nyt varmaan ajatellaan vuoden parasta kaupallista sesonkia ja mitä rajoitukset siihen vaikuttavat. Ei ehkä kannattaisi. Tsemppiä ja pysyhän terveenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepis: Todella ilahduttavaa kun on nähty vaivaa tuossakin kaupassa, vaikka ehkä ei juhlia voikkaan tänä vuonna. No ehkä jokainen voi kotona jotenkuten juhlia.
   Täällähän oli syys-lokakuussa täysi lockdown, sitten vähän höllennettiin , osittain, ja luvut lähti nousuun, mikä oli ihan selvää. Mutta tämä edestakaisin veivaaminen kyllä käy hermoille.
   Kiitos samoin , ja tsemppejä teillekin siellä:)

   Poista
 6. Aikamoista veivaamista. Ottaa kyllä voimille. Koetahan sinnitellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal: Tosi ärsyttävä veivaamista, mutta onneksi on nyt toivoa, kun rokotukset alkavat joka puolella ensi vuonna. Pitää toivoa että se auttaa. Kiitos samoin:)

   Poista
 7. Veivaaminen on rankkaa. Jos vaan kaikki ihmiset toimisivat, kuten kaikki tietää miten pitäisi, niin tartunnat saataisiin vähenemään.
  Rokotettavien määrä pitää olla myös tarpeeksi korkea, muistaakseni 60-70& luokkaa,jotta sen vaikutus tehoaa. (Kuten tuhkarokko saatiin aikoinaan rokotuksilla kuriin.)
  Jaksamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogitse:On se todellakin rankkaa , ja eniten yritysten kannalta, nyt on jo ilmassa että katukaupat ja torit ym ym, lähitulevaisuudessa taas suljetaan. Pitää nyt sitten toivoa että ensi vuonna päästään tuohon rokotetavoitteeseeen. Kiitos samoin:)

   Poista
 8. Kiva että siellä näkyy kaupoissa joulua. Varmaan kaikki tapaamiset ja kauneimmat joululaulut-kokoontumiset on peruttu. Täälläkin joulumarkkinat ja messut puuttuu vaikka ei niin paljoa olekaan koronaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina:Onneksi näkyy, mutta suurimmaksi osaksi nämä jouluiset jutut ovat venäläisten uuden vuoden, Novi Godin , rekvisiittaa. Mutta esim. Jaffassa on suuri joulukuusi jota pitäisi mennä katsomaan. ON kurjaa kun ei mikään ole normaalia juhla-aikana. Hyvää loppuviikkoa sinulle.

   Poista
 9. Oi ihana snow globe ⛄️ ja muitakin niin kauniita esineitä. ♥️
  Valkoiset karhut ovat erikoisempi koriste, niitä ei näy joka kulmalla.
  Hassu ajatus että teillä joulusuklaat sulavat... 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita: Tuossa kaupassa on aina aivan ihania juttuja:) Valkoiset karhukin kiva, vaikkakin erikoisempi koriste:)
   No oikeastaan ne suklaat eivät sula, jos on nopea...Kun on lähes hellettä päiväsaikaan niin voivat kyllä mennä vähän pehmeiksi;D

   Poista
 10. Ihanasti koristeltu ikkuna! Täällä on nyt tämän viikon oltu minuksen puolella ja tuntuu jotenkin todella kalsalta tuo sää.
  Täällä suklaat siis saattaisivat jäätyä ulkona :)
  Ihanaa keskiviikkoa ja tsemppiä sinne noiden määräyksien kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Minustakin tuon kaupan ikkunat niin täynnä ihania juttuja, kuten aina tuossa kaupassa:_) Teillä on ollut nyt kylmää , ja täällä tosi lämmintä, en ihan muista näin lämmintä joulukuuta.
   Hih, teillä jäätyisi suklaat , ja täällä ainakin pehmenisi;D
   Oikein hyvää torstai-iltaa j aloppuviikkoa, ja kiitos, saapa nähdä mitä lopulta tulee, ainakin tämän meidän valon juhlan aikana, joka alkoi tänään, jonkinlainen lockdown, joka alkaa aikaisemmin kuin tuo aiemmin mainitsemani.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Melissa: Jouluisia juttuja löytyy vaikkei joulu olekaan virallinen juhla täällä:)

   Poista
 12. Valtavan runsaita jouluikkunoita, jotka taatusti hurmaavat pikkuväen!

  Onhan tuo vaikeaa, kun rajoitukset muuttuvat koko ajan ja saa silmä kovana seurata muutoksia.

  Meillä joulua on rajoitettu siten, että vieraita saa kutsua kaksi kertaa 10 henkeä...siis 10 vierasta kahtena eri päivänä....ja silloin on istuttava metrin päässä toisistaan. Mitenköhän se toteutuu?

  Mukavaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marianna: Joulu ei täällä ole virallinen juhla, mutta tuo kauppa aina panee parastaan, ja noita ikkunoita on ihanaa tutkiskella:)
   Nämä rajoitukset , ja etenkin se kun niitä muutetaan kyllä stressaavat, ensimmäisenä aamulla katson mitä nyt ovat keksineet;D
   Täällä alkoi tänään 8-päiväinen Hanukka, eli valon juhla, ja sinä aikana saa kokoontua vain 2 henkilöä, mikä on todella pikkuruinen määrä. Mutta kuten teillä, miten sitä oikein tarkistetaan.Luin että täällä tulee joku 150 euron sakko jos ei sitä noudateta, mutta miten sitä muka voidaan valvoa...
   OIkein hyvää loppuviikkoa ja joulun odotusta sinulle Marianna:)

   Poista
 13. Kaiken koronaveivaamisen keskelle toivotan hyvää Hanukkaa <3

  VastaaPoista
 14. Niin on korona mielessä, että onnistuin lukemaan tuonkin venäläisten Novi God -juhlankin Covidina. :-D

  Kivoja jouluisia juttuja. Bongasin heti nallenamit. <3

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...