maanantai 14. joulukuuta 2020

Pukki ja poro

Tällainen hauskan värikäs pukki& poro-juttu oli ruokakaupan edessä.  Tuo oli niin värikäs että näkyi pitkän matkan päähän.

Suklaapukkeja toisessa kaupassa.
Viime postausksessa  kerroin miten  täällä suunniteltiin ilta&yö-ulkonaliikkumiskieltoa,  jota muutettiin muutaman kerran , ja lopulta perutiiin.   Sen jälkeen päätettiin että kauppakeskukset  ja kaupat, sekä torit  saavat olla auki tämän 8-päiväisen   Hanukka-juhlan aikana,  ja myös sellaiset kauppakeskukset, jotka eivät siihen asti olleet auki,  kuten tämä  Tel Avivin vanhin, keskustassa sijaitseva kauppakeskus,  joka on suosikkini.  Viimeksi taisin olla kauppakeskuksessa joskus syyskuussa, ennenkuin ne suljettiin.  Oli tosi kiva päästä tuonne taas, ja osa kaupoista oli auki,   mutta eivät kaikki. Kauppakeskus on ollut osittain auki tämän ajan,  sillä siellä on apteekki ja ruokakauppa, mutta kaikki muut kaupat ovat olleet kiinni, eikä mitään tapahtumia ole ollut tuolla.

Tämän " vapauden " vuoksi  meitä odottaa sitten tämän jälkeen täysi lockdown,   ja toivon että se on viimeinen , sillä rokotusten pitäisi alkaa ihan pian,  ja tiedotusvälineissä on ollut paljon tietoa rokotuksista viime päivinä.  Aiotteko ottaa rokotteen? Minä kyllä aion,   sillä muuten emme pääse eroon tästä vitsauksesta.
Joulukuusi Jaffan kellotornin edessä . Jos kuvaa katsoo tarkkaan, huomaa että siinä on myös   islamin  puolikuusymboli  sekä Hanukka-juhlan kynttelikkö, eli kaikki 3 täällä olevaa uskontoa otettu tuossa huomioon.
Tällä viikolla oli myös surua,  sillä suosikkikissani Neko jouduttiin lopettamaan eilen. Kuvassa  Neko pienenä pentuna, ja toisessa kuvassa  sen jälkeen kun Neko ilmestyi  meidän takapihalle yli kuukauden poissaolon jälkeen.  Tuon poissaolon aikana tapahtui jotain,  sillä kun Neko tuli takaisin, se oli laihtunut,  turkki oli täysin kiilloton,  ja kissa jotenkuten heikko.  Yhdessä vaiheessa otin Nekon kotiin,  kun yritin antaa sille matolääkettä , mutta Neko ripuloi  sohvalleni, eikä siitä tullut mitään.  Vajaa kaksi viikkoa sitten  otin Nekon kuljetuskoriin, ja   pidin Nekoa kylpyhuoneessani, kunnes erään eläinsuojelujärjestön edustaja haki Nekon heidän klinikalleen.  Eilen eläinlääkäri soitti sieltä, ja kertoi  että he ovat yrittäneet hoitaa Nekoa parhaansa mukaan, mutta mikään  lääke ei ole tehonnut, eikä kissa halua syödä.  Siinä tilanteessa paras vaihtoehto oli  nukuttaa kissa ikuiseen uneen,  sillä  täällä pihalla/puistossa   se ei olisi enään pärjännyt, eikä sille  olisi löytynyt tuossa kunnossa kotia.    Mitäköhän Nekolle tapahtui sen poissaolon aikana, ja miksi se hävisi, se jää ikuiseksi mysteeriksi.

17 kommenttia:

 1. Voi Nekoa. Ja mun täytyy nyt kiittää sua Nekon puolesta, kun kannoit huolta. Olisiko se voinut olla jokin syöpä? Armeliaampaa oli kissan päästä pois.

  Meillä on nyt curfew, ulkonaliikkumiskielto. Se alkaa illalla klo 10 ja päättyy aamulla klo 5. Kaupassa ja töissä saa käydä, kuten myös lääkärissä ja muissa tarpeellisissa paikoissa, mutta muu iltariekkuminen on nyt kielletty. Rokotukset alkoivat tänään ja tänne meillekin tuli jokunen rokoteannos. Ensimmäisenä rokotteet saavat etulinjassa oleva hoitoväki ja siitä sitten pikkuhiljaa muille.

  Mukavaa viikkoa Jael!

  VastaaPoista
 2. Johanna:Kiitos💗Neko oli täysin terve ennen häviämistä, mutta sen jälkeen ihan eri kunnossa, ja oli vasta 1.5v.
  Täällä, ennenkuin peruttiin curfew, haluttoon alkaa se jo klo 17.30, tuo teidän klo 10 iölalla kuulostaa ihan siedettävältä.
  Täällä alkavat rokotukset ensi viikolla, ja koska rokotteita vielä rajoitettu määrä, niin ensin tietysti täälläkin terveydenhuollon ihmiset,sitten yli 70 v. ja kroonisesti sairaat, Ja sitten ehkä minä astmoineni. Oikein hyvää viikkoa ja joulun odotusta Johanna 💗🎅🎄

  VastaaPoista
 3. Voi Nekoa, ehkä parempi niin, kurjaa olisi ollut elää sairaana.

  Vai koitti teille pieni "vapaus" ennen lockdownia. Onko kaupoissa nyt ollut ryntäyksiä?

  Otan kyllä rokotteen, sitten kun vuoroni tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal: Totta, ulkokissana se ei kyllä olisi enään pärjännyt, kun se tuli surkean oloisena takaisin, muut kissat eivät antaneet Nekon edes syödä, ja piti antaa Nekolle ihan erikseen ruokaa. Surettaa, mutta se oli ainoa vaihtoehto, koska kotiakaan se ei olisi löytänyt siinä kunnossa.
   Numerot ovat nyt nousseet, joten kyllä se lockdown on nurkan takana. Nyt ei pahemmin ole ollut mitään ryntäyksiä (paitsi supermarketeissa...) mutta täällä tehtiin niin tyhmästi (terveysministeriön moka) että ne tietyt kauppakeskukset avattiin Black Friday-perjantaina, ja silloin tietysti oli ryntäys. Myöhemmin avattiin muut kauppakekskukset, ja ainakin tuo keskustan suosikkini oli kyllä aika tyhjä kun kävin siellä.
   Rokote on kyllä paras vaihtoehto, jos haluaa tästä vitsauskesta eroon.

   Poista
 4. Terveiset bloggaustauolta :)
  Mukavaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogitse>Kiitos terveisistä , ja oikein rauhallista joulun aikaa:)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Hannele: On niin, mutta kyllä oli surullista, sillä toivoin että pystyvät parantamaan Neko-ressukan.

   Poista
 6. Onpa hauskoja koristeita! Voihan surku tuota kisuparan kohtaloa. Missäköhän hän oli seikkaillut?
  Nyt hänellä on kaikki hyvin:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Tuo pukki&poro on kyllä hauska:)
   Oli kyllä surullinen kohtalo Nekolla. Olisi mielenkiintosta tietää mitä kisulle tapahtui poissaolon aikana. Esim, kuvasta näkee että siellä on karvaton neliö, mistäköhän sekin tuli. Mä luulen myös että ehkä auto oli töytäissyt Nekoa, koska kisun tasapaino ei ollut ihan kohdallaan takaisin tullessa. Mutta nyt ei enään kipuja kisuressukalla.

   Poista
 7. Todella mahtava kuusi, ei ole noin hienoa vielä vastaan tullut täälä.
  Kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika: ONkin tosi mahtava ja korkea kuusi tuolla:) Tack det samma:)

   Poista
 8. Voi itku Nekoa. :-(

  Kiva että pääsit pitkästä aikaa ostoskeskukseen, vaikka se ilo sitten taas vietiinkin.

  Mä suhtaudun jotenkin epäilevästi rokotuksiin. Sitä en siis epäile, että rokotukset eivät olisi tehokkaita, mutta epäilen, että rokotuksista huolimatta joudumme elämään koronan varjossa vielä pitkään. Muuten suhtaudun rokotuksiin varsin neutraalisti. Eivät herätä tunteita suuntaan eikä toiseen.

  VastaaPoista
 9. Satu:Nekon kohtalo oli kyllä surullinen, ja kun menen ulos, niin tuntuu se että kisu ei ole siellä.
  Oli kyllä tosi kiva päästä pitkästä aikaa kauppakeskukseen, vaikka siellä ei olekaan sellaista kuin normaaliin aikaan, esim. ruokapaikat kiinni, ja istumapaikat viety. Mutta kohtahan nuo kauppakeskukset taas suljetaan:(
  Mä taas yritän suhtautua positiivisesti rokotuksiin-. Täällä korona on vaikuttanut niin paljon kaikkeen, etenkin taloudellisesti että tekisin melkein mitä tahansa että koronasta pääsee eroon. Ja kun katselee koronan mahdollisia vahinkoja ja rokotteen oireita, niin kyllä vaaka kallistuu rokotusten hyväksi. Eihän ne rokotteet heti vaikuta ,ennenkuin suurin osa on rokotettu,

  VastaaPoista
 10. Hienoa, että olet jaksanut hoitaa sairasta Nekoa.

  Minullakin blogissa kummittelee tuo "sananvahvistus". Olen sen toiminnon jo poistanut, mutta teksti näkyy edelleen.

  Ihanaa kun meilläkin taas päivä pitenee, kevättä kohti mennään.

  VastaaPoista
 11. Voi Nellaa... Surullista, että jouduttiin lopettamaan. :-( Ja ikävää, että teillä edelleen lockdowneja. Happy Hanukkah anyway! Vaikka se taitaa olla jo ohi. Täällä joulunpyhiä vietetään ja tiukemmilla rajoituksilla uhkaillaan, saa nähdä yltyykö korona joulun jälkeen... En aio ottaa rokotetta ennen kuin näen, miten se vaikuttaa pitkällä aikavälillä. Olen aiemmin saanut pahoja sivuvaikutuksia rokotteista, joten olen varovainen jokaisen uuden rokotteen suhteen, varsinkin tämän, kun on uutta rna-tekniikkaa. Teillä ilmeisesti huomattavasti pahempi tilanne kuin täällä, joten varmaan ihan järkevää ottaa rokote, jos ei ole aiemmin saanut niistä mitään sivuoireita.

  VastaaPoista
 12. Olet ihana Cat Lady ❤️ 🐈 🐈 🐈

  Komea kuusi teillä ja hienoa että uskonnot edustettuina. 🎄
  Kohta on joulu ohi, katsotaan eteenpäin mitä uusi vuosi tuo meille ⭐️⭐️⭐️
  Rokotteista tulee käännekohta. Eiköhän tästä vielä selvitä! ☘️

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...