perjantai 29. tammikuuta 2021

Ei loppua

Aamulla  satoi, ja  koska Bambi ei tykkää olla ulkona sateella,  ulkoiluttamisesta tuli kovin lyhyt . Minä sen sijaan matkustin bussilla kaupungin keskustaan,  sillä halusin kävellä.  Oli kovin tyhjää,  sillä täkäläiset pysyttelevät sisällä kun sataa. 
Kävelin toiselle puolelle katua, jossa tämä sitruspuita täynnä oleva pieni puistikko. Juuri silloin alkoi sataa oikein kunnolla, ja ehdin otttaa kuvan puista  samalla kun pidin sateenvarjoa yhdessä kädessä ja toisessa kännykkään. Eilen menin tästä ohi, ja taas harmittelin etten voi poimia noita sitruksia puista. Ylikypsiä hedelmiä putoaa maahan, ja puiden rungot niin vahvoja ettei mikään ravistelu auta.  Eilen  sitten näin katusiivoojan puiston reunalla,  ja menin pyytämään häneltä  luutaa lainaksi; ajattelin että luudalla saan pudotettua muutaman hedelmän.  Katusiivoja kysyi kuinka monta haluan,  ja pudotti minulle 4 hedelmää, olipa kiltisti tehty:)  Hedelmien kuoren kuivaan,  ja  koko sisus , mehuineen,  kalvoineen ja siemenineen meni yhden hillon valmistukseen.  Pomeranssien kuorissa on aivan ihana tuoksu, ,mitä ei ole viljellyissä sitruksissa.
Kävelin keskustan  pääkadulle , ja huomasin siellä uuden paikan, joka oli avattu koronan tappaman kahvilan paikalle.  Monet ravintolat  ym. ovat avanneet herkkukauppoja, jotka  saavat olla auki (ruoka!) kun taas ravintolat eivät. Venäläinen omistajapariskunta  puhui vähän huonosti hepreaa, ja  olivat kovin ystävällisen tuntuisia. Tässä paikassa kaikki on savustettua, ja paikan taka-osassa oli savustusuuneja. Täälläpäin on  helppoa löytää esim. kylmäsavustettua lohta, mutta ei lämminsavustettua, mitä oli tuolla.  Kokonaiset  savukalat ovat täkäläisiä kaloja, mutta hinnat olivat kyllä aika korkeita.  
 
Täällä eivät ole luvut laskeneet , pikemminkin  nousseet.  Ja sairaaloiden korona-osastot täynnä.  Niinpä tätä tiukkaa  lockdownia, jonka piti loppua kuun lopussa , jatketaan taas  ... Tämä lockdown ei ole auttanut tippaakaan,  ja sääli  toreja, kauppakeskuksia   ja katukauppoja jotka eivät saa olla auki, samoin kuin kahvilat,  ravintolat ja kaikki muut.  Tuntuu kummalliselta kun täällä  on jo rokotettu niin paljon ihmisiä, mutta brittimuunnos on tehnyt pahaa jälkeä, ja ilmatilahan on suljettu kokonaan.  Paitsi että monta israelilaista jäi  pulaan kun eivät päässeet tänne takaisin, ja joitakin pelastuslentoja on tehty jotta pääsevät takaisin tänne.   Koko ajan sanotaan että koska nyt on monia rokotettu jo toisen kerran,  että sen pitäisi näkyä luvuissa ,  mutta eipä ole vielä sellaista tapahtunut. Toivottavasti se brittimuunnos ei pääse riehumaan   Suomessa kuten täällä. Täällä se on riehunut etenkin  ultrauskovaisten  parissa, jotka   asuvat tiheästi (monilapsiset perheet)   ja niiden parissa jotka eivät ole  ottaneet rokotusta.

Kun katsotaan  koko koronavuotta, niin täällä on ollut maailman tiukimmat rajoitukset, ja eniten lockdown-päiviä. Kuulostaa masentavalta, ja se kyllä vaikuttaa mielialaan.
Hiukan kevennystä lopuksi eli kissoja:) Tässä bussipysäkin Kisu, joka pitää rapsuttelusta.
Tämän kissan kohtasin silloin kun menin ostamaan lakua ruotsalaisesta leipomosta.
Tämä kissa oli maustetorin alueella, ja sillä olikin hyvät oltavat, katukissaksi, ja näköjään nimikin on Leon, sillä tuossa lukee hepreaksi "Leonin koti", Lämmin peti ja ruoka-ja vesikippo vieressä.

Mukavaa viikonloppua:)

17 kommenttia:

 1. No voi kökkö noita lukuja! Kaikista suluista ja muista luulisi olleen jotain hyötyä viruksen torjunnassa. Hyvä, että sinä olet saanut rokotuksesi!

  Lapseni sai tosiaan työnsä takia jo toisenkin piikkinsä ja vanhempanikin Pirkanmaalla jo ensimmäisen rokoteannoksensa. Helsinki tulee vähän perässä, mutta täälläkin rokotusurakka on siis aloitettu.

  Ihanat kissat kuvissasi ja tuolla Leonilla on tosiaankin kissanpäivät!
  Mukavaa viikonloppua Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena: No niin tosiaankin.Mutta rokotteet kyllä auttavat,se vaan vie enemmän aikaa kun luultiin.Nyt niiden parissa jotka ensimmäisenä ovat saaneet molemmat rokotteet, on vain ollut muutamia koronaan sairastuneita, ja hekin hyvin lievästi, joten rokotteet kyllä auttavat.Mutta vielä se ei täällä näy tarpeeksi.Ja tuo brittivirushan iskee enemmän nuoriin ihmisiin, mitä taas se alkuperäinen korona ei niin tee, mikä tekee tilanteen hankalemmaksi.

   Hyvä kuulla että lapsesi sai jo toisen piikkinsä , ja vanhempasikin kohta toisen. Ja hyvä että rokotusurakka vihdoinkin aloitettu. Suomessahan on helpompi tilanne kun ei niin paljon sairastuneita, iso maa ja harvaan asuttu, toisin kuin täällä.

   Nuo kisut ovat kyllä niin ihania, ja Leon-kisuli on oikea onnen kissa:) Hyvää viikonloppua sinullekin ja helmikuuta.

   Poista
 2. Sateisuus näyttää jotenkin kurjalta. Mutta eipähän ole lumitöitä :) Täällä on eilisestä lähtien tullut taas ihan reippaasti lunta, pikkupakkanen. Piti äsken käydä harjaamassa auto, kun kohta pitää lähteä töihin.
  Kissoilla on jotenkin erilaisia piirteitä kasvoissaan, vaikka ovat "vaan" kissoja kaikki. Tuolla ruskealla on vinkeät silmät.
  Täälläkin on koronaluvut taas nousseet, meidän alueella myös, vaikka vanhusten yksikön tilanne ilmeisesti on jo helpottanut. Nyt jyllää varuskunnassa ja kouluissakin on ollut tapauksia. Rokotukset ovat hidastuneet ja peräti tyssänneet, kun ei ollakaan saatu niin paljon rokotuksia, kuin oli luvattu. Minulla on nyt se eka otettuna ja toka on siitä 4 viikon päästä. Hämmästyin vähän välin pituutta, mutta ohjeen mukaan näyttää olevan vielä ok. Olen kuullut, että toisen rokotteen jälkeen on moni tullut jollain tavalla kipeäksi, vaikka ekasta ei ois tullu juuri mitään oireita.
  Mukavaa viikonloppua! Meikäläinen suuntaa tästä kohta töihin kotihoitoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa:Olen täällä oppinut pitämään tosi paljon tuollaisista sateisista päivistä, koska niitä on niin harvoin, nyt taas monta aurinkoista päivää edessä. Ja täällä muutenkin joka tippa tärkeä kun on niin pitkä kuiva kausi täällä. Tiellä on kyllä tosi luminen talvi pitkästä aikaa.
   Juu kaikki nuo kissat "omansa" näköisiä ja kun seuraan näitä kisuleita täällä niin jokainen ihan oma persoonansakin.
   Voihan harmi että luvut nousseet, toivottavasti eivät pääse pahasti leviämään. Onneksi sinä sait jo ekan rokotteen.Aika outoa että noin pitkä aika rokotteiden välissä mutta jos se on ok niin se on ok. Minulle ei tullut ekasta annoksesta mitään, mutta toisen annoksen jälkeen oli rokotuskohta turvonnut, punainen ja kipeä,mutta vain muutaman päivän, minkä jälkeen paikkaa kutitti joitakin päiviä mutta sen jälkeen ei mitään. Mukavaa viikonloppua sinulle.

   Poista
 3. Asioita mitä ennen piti itsestään selvänä ja ei niin hirveesti tehnyt edes, niin nytte arvostaa, esim leffassa käyntiä...... Trevlig helg!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika:just noin. Täällä oli leffateatterit auki viimeksi maaliskuussa, ihan hullua. OIkeastaan tääl
   lä kaikki jäätyi maaliskuussa, eikä koskaan palannut kun näitä lockdowneja on tehty niin monta eikä edes niin varmaa että siitä tarpeeksi hyötyä, ja nythän on ilmestynyt tutkimus siitä miten koronan aiheuttamat psyykkiset ongelmat ovat tosi vakavia, joten vaikka korona loppuisikin, niin sen jälkihoitoa pitää tehdä vielä kauan. Trevlig helg och februari till dig också Ulrika. Så trevligt när man kan skriva med dig också på svenska:)

   Poista
 4. Nyt on täälläkin tartunnat ryöpsähtäneet nousuun. Jyväskylässä opiskelijat olivat saaneet tartunnan baarissa ja yli tuhat on laitettu karanteeniin. Just luin lehdestä, ettei rokotus välttämättä auta niinkuin on luultu. Kummallista, että teillä on niin kovat rajoitukset ja suurin osa on rokotettu ja silti tauti leviää.
  Tuntuu, että tilanne menee koko ajan pahemmaksi. Niin surullista!
  No, eläkäämme toivossa, että jonain päivänä tämä kaikki on ohi.
  Hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe: Luinkin että Jyväskylässä asiat noin, ja toivottavasti se ei ole sitä brittimuunnosta joka iskee helpommin nuorempiin ihmisiin. Rokotteet kyllä auttavat, se on selvää, mutta se vie aikaa. Esim, täällä joulukuussa ekan rokotteen saaneet, jotka saivat muutama viikko sitten toisen, niin heidän joukossaan joku alle promille sairastuneita, ja hekin lievästi. Joten ehdottomasti kannattaa ottaa rokote. Täällä leviää koska se brittimuunnos påässyt tekemään tuhoaan. Sen takia ilmatilakin nyt suljettiin mikä olisi pitänyt tehdä aiemmin, sillä selväähän on että se tuli lentoteitse tänn..
   Vähän pahemmaksi on mennyt näin alkuvuonna, mutta pitää toivoa että kesää kohti parempia uutisia.Hyvää viikonloppua ja helmikuuta sinullekin Piipe.

   Poista
 5. Kissat on kiva kevennys 🐈 tosiaankin ja hauskoja nuo sinun hedelmänpudotukset. 🍋

  Koronasta ja rokotteista epävarmoja ja ristiriitaisia tietoja sekä ennusteita täällä Suomessa, mutta vielä ei ole tarvinnut lock-downia. Ihanat talvikelit vallitsevat. Iloitsen puolestasi kun näen virkistävää sadetta kuvissa, mutta en Bambin puolesta 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita: Kissat:)
   Hih, onneksi oli katusiivooja siellä luutansa kanssa, ja niin kiltti mies vielä:)
   Niin ,aika paljon epävarmuutta tosiaankin ilmassa, mutta onneksi te ette ole tarvinneet lockdowneja ja elämä teillä ollut aika normaalia ainakin siinä mielessä että paikat auki, ja koulutkin.Täällä ihan säälittää lapset joilla melkein koko viime vuosi ja tämä kouluvuosi mennyt aika lailla pilalle.
   Kiitos, Rita, Onneksi sade ei kauan kestänyt, niin että Bambi sitten pääsi hyvin ulos:)
   Okein hyvää viikonloppua ja helmikuuta Rita.

   Poista
 6. Komeat sitruspuut ja ystävällinen lakaisija, kun heilautti sinulle hedelmät. Kivasti kiiletelee kadut sateesta.

  Ei kyllä oikein lockdown tunnu siellä toimivan, jos tartunnat jatkaa kasvuaan. Niin tiukat sulut kuin siellä on, niin ei pitäisi viruksen päästä leviämään, mikä tarkoittaa että kaikki eivät tosiaan piittaa sännöistä.

  Täällä on joitakin salabileitä ratsattu. Vissiin kuitenkin suurin osa yrittää sääntöjä noudatella. Tartuntaluvut on täällä lähteneet laskuun, mutta ovat silti melkoiset eli lockdown tuskin on ihan heti loppumassa. Moni voi kyllä heittää ellei jo ole heittänyt hyvästit työlleen/liikkeelleen.

  Todellakin alkaa ottaa jo päähän tämä, vaikka eipä tälle mitään oikein voikaan.

  Ihania kissuja, niissä silmä ja mieli lepää. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia:Juu komeat on , harmi vaan että ne hedelmät liian korkealla ja menee hukkaan, mutta onneksi sain muutaman, kiitos kiltin katulakaisijana:)
   Ei toimi vielä koska se brittimuunnos leviää niin vikkelästi, ja just siellä missä vähiten ihmiset menevät rokotuttamaan itseään, eli joidenkin ultraortodoksien ryhmissä. Tel Aviv on nimittäin keltaisen vihreä, eli tilanne siellä hyvin hallussa,mutta sitten toisissa paikoissa ihan eri juttu. Tsemppiä teillekin. Tänäään kävelin täällä Holonin pääkatua, ja joka toinen liike oli lopullisesti lopettanut,koronasta johtuen, tosi surullista.
   Niinpä, pitää kai yrittää vaan olla optimistinen..
   Kisut ovat kyllä ihania:)

   Poista
 7. No onpa kurjaa, että nuo luvut eivät ole lähteneet laskuun. Täälläkin taitaa olla luvut nousussa nyt kun se korona mutaatio riehuu pitkin Suomea. Jos oikein nyt tajusin, niin lukiot ja ammattikoulut jatkavat etäopiskelua vielä ensi kuun ajan.
  Rauhallista viikonloppua sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Todella kurjaa, ja samalla ärsyttävää kun tietää että on täällä paikkoja joissa käyttäydytään kuin koronaa ei oliskaan. Kurjaa että Suomessakin leviää se mutaatio, se on aika paha.
   Oikein hyvää alkavaa helmikuuta OUti:)

   Poista
 8. Ihana katusiivooja. <3

  Koronasta en jaksa sanoa enää oikein yhtään mitään. Mutta kuin että surkeaa ja ihan perCstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu;oli kyllä tosi kiltti katusiivooja:)
   Joo korona on kyllä niin masentava aihe... Ja tosiaankin ihan perCstä, eikä loppua vielä näy.Hyvää helmikuuta sinulle.

   Poista
 9. Kuuntelin taas uutisia ja teidän kuulumisia. Käsitin, että lääkeyhtiön kanssa tehdään myös yhteistyötä sen selvittämiseksi, mitä tarkoittaa, kun saadaan valtaosa kansasta rokotettua, missä vaiheessa saadaan laumasuoja jne. Potilastiedotkin avataan lääkeyhtiölle, mutta nimettöminä ja tästä oli kai ollut jotain huolta, ettei ihan yksityisyys karkaisi.

  Olipas ystävällinen siivooja! Mua kyllä hetken huvitti ajatus susta huiskimassa siellä harjan kanssa :)

  Felix on samanlainen, ei tykkää sateella mennä ulos. Omia aikojaan ei mene, mutta lähtee, jos joku vie.

  Hyvää alkavaa viikkoa Jael! Toivottavasti rokotteet alkavat vaikuttaa ja pandemia loppuu kuin seinään.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...