maanantai 1. helmikuuta 2021

12 vuotta ja kaktuksia

Huomasin juuri että tämä blogi täytti vuosia... 29. tammikuuta tuli 12 vuotta täyteen, joten onnea tälle blogilleni. Ruokablogi täytti  yhtä paljon vuosia muutama kuukausi aikaisemmin.  Niin se aika vierii....
Viime viikolla  menin  pitkästä aikaa kaktuspuistoon,  kun Bambia ulkoiluttaessa huomasin että portti oli auki. Olin ainoa vierailija siellä, Bambin lisäksi... 
Tuntuu että tässä kaktuspuistossa on joka kerta jotain erilaista, kun tulen sinne muutaman kuukauden välein.
Bambi etsii tuoksuja. Kävin tuolla aurinkoisena päivänä, mutta sitä ennen oli ollut sadetta , joka hävitti kaikki tuoksut.  Nyt viikonloppuna oli sadetta  ja ihanan viileää, mutta tällä viikolla taas pärjää päiväsaikaan ulkona ihan kesävaatteilla.  Nytkin illalla kun vein Bambin iltapisulle oli 20 astetta. Sellainen talvi täällä, eli ei oikein talvea.
Nämä kaktukset ovat kyllä niin upeita. Mulla ei koskaan ole ollut kotona kaktusta, mutta  täällä puistossa voi sitten ihailla niitä.  
Laitoin muutaman kaktuskuvan Instagramiin,  ja serkkuni Suomessa kirjoitti että hänen tyttärensä on hulluna kaktuksiin ja mehikasveihin,  joten seuraavana päivänä kävin kuvaamassa vähän lisää kuvia häntä varten.
Tiesin että näiden Opuntia-kaktusten hedelmiin ei pitäisi koskea paljain käsin, mutta  kun katsoin hedelmiä, niin näytti siltä ettei niissä ole piikkejä. Auts, olin väärässä!
Vaikuttavia ovat.

Bambi ei onneksi mennyt liian lähelle.  Kuten viimeksi kirjoitin , lockdownia pidennettin, mutta  kilometrin liikkumarajoituksen  pitäisi loppua tämän viikon perjantai-aamuna. Tosi ihanaa että pääsee taas kävelemään tuttuihin paikkoihin , joista olen ollut poissa lähes kuukauden, mutta toisaalta on pelko siitä  mitä tapahtuu:   tuleeko tilanteesta taas pahempi , ja joudummeko vielä 4. tiukkaan lockdowniin.. En millään enään jaksaisi sellaista. Alun rokotusinto täällä on laimentunut, ja nyt pyydetään jo kaikenikäisiä tulemaan rokotettavaksi, jotta rokotteita ei jouduttaisi heittämään pois.  Kahdella sektorilla eli ultraortodoksien ja arabiväestön joukossa on ollut paljon vähemmän rokotusintoa muutenkin.  
Näitä oranssikukkaisia tulitrumpetteja  näkee nyt monessa paikassa; ne ovat niin kauniita.
Samoin kun nämä kynttelikkö-aloet.  Näitä on myös kodin viereisessä puistossa, ja käyn hakemassa palan lehteä jos tulee haava sormeen.

Hyvää alkanutta helmikuuta:

20 kommenttia:

 1. Oikein paljon onnea 12-vuotiaalle blogillesi, joka on ollut minullekin ikkuna maailmalle. Kiitos, Jael.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelma:Kiitos paljon,kuva kuulla Unelma,ja kiitos sinulle kaikesta♥️

   Poista
 2. Tosi hauskoja nuo kaktukset ja kivasti on Bambi tullut mukaan 😀
  Onneksi olkoon ja kiitos että teet meille niin ihania reportaaseja. 🍷 🌹 ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita:Hauskoja ovatkin nuo 🌵🌵,ja Bambikin viihtyy siellä♥️🐕.Kiitos Rita,ja kiitos että.olet ollut mukana nämä vuodet♥️

   Poista
 3. Onnea kaksitoistavuotiaalle! Iso tyttö jo! Tämä on todella pitkä aika blogistaniassa, hatun nosto sinnikkyydelle :) Kippis!

  Ihana puisto tuo kaktuspuisto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepis: Kiitos paljon♥️ja eiköd sinullakin ole mittava luku vuosia blogimaailmassa...Kaktuspuisto on kyllä kiva💚

   Poista
 4. Onnea kaksitoistavuotiaalle blogillesi!
  En tiedä mikä, mutta jokin noissa kaktuksissa, on aina viehättänyt minua...itsellänikin niitä muutama..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele: Kiitos Onhan nuo kaktykset aika veikeitä 🌵🌵♥️Minulla taas ei koskssn.ole kotona ollut kaktuksia

   Poista
 5. Onnea blogillesi!
  Ihania kaktuksia ja tuo oranssikukkainen köynnös on tulitrumpetti. Olisi upea köynnös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina:Kiitos:) Onhan nuo hienoja, ja niinhän se olikin , tulitrumpetti,kiitos,olin unohtanut nimen. Se onkin todella upea kukkiessaan.

   Poista
 6. Onnea 12-vuoden johdosta!

  Tuollaiset kaktuspuistot ovat niin ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:Kiitos:) Ja sinähän taidat olla vielä "vanhempi täällä blogistaniassa". ONhan tuo kiva puisto, ja kiva kun se on ihan lähellä:)

   Poista
 7. Myöhästyneet onnittelut 12-vuotiaalle blogillesi! <3 Perässä tullaan, eli Kukkapillikin täyttää ensi viikolla 12 v. :-)

  Komeita kaktuksia ja kauniita kasveja muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu: Kiitos paljon:) Ja totta, sinähän olit ruokablogini ensimmäisiä kommentoijia:) Paljon onnea siis sinullekin ja blogillesi:)
   Komeita kaktuksia tuolla tosiaankin, ja kiva aina välillä mennä ihailemaan niitä tuonne.

   Poista
 8. Voi miten kiva, että pääset taas pidemmillekin kävelyreissuille. Tuo kaktuspuisto on aivan mahtava. Minäkin olen aina tykännyt kaktuksista, niissä on se oma piikikäs, mutta kaunis tyylinsä.
  Ihanaa iltaa sinulle Jael ja onnea blogillesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:se ei olekaan nyt varmaa,eli ehkä rajoituksia pidennetään taas😪 Kaktuspuisto onkin tosi ihana,ja kiva paikka kodin lähellä🌵🌵
   Kiitos Outi ♥️ja ihanaa iltaa sinullekin

   Poista
 9. Onnittelut blogillesi Jael! Täällä on aina virkistävää pistäytyä ja kuten joku tuolla edellä jo sanoikin, availet tosi kiinnostavia ovia ja ikkunoita sinne muualle maailmaan. Lisäksi kävely- ja kuvausretkesi tuovat meille muille varsinkin näin talvella valoa ja lämpöä, joita ainakin itse aina kaipailen. Nytkin tuo kaktuspuisto on kuvissasi mainio. Kiitos että olet siellä ruudun takana kirjoittelemassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena:Kiitos ihanainen:) Kiva kuulla, joskus tuntuu että jaksaako kukaan enään lukea kun niin monta vuotta olen jo laittanut , joskus samoistakin paikoista. Kiva kuulla että kävelyretkistäni on ollut iloa :) Toivon että jo ensi viikolla tosiaankin pääsen kävelemään tuttuihin ympäristöihin, nyt suurin osa kävelyistä on hoitunut supermarketissa... Kaktuspuisto kodin lähellä on tosiaankin mahtava: Se sai alkunsa kun eräs kaktuksia keräävä lapseton pariskunta testamenttasi kokoelmansa kaupungille, ja nyt saamma kaikki täällä ihailla noita upeita kaktuksia.) Kiitos Leena:)

   Poista
 10. Onnea blogillesi. Minä löysin nyt vasta tieni tänne ja jäänkin heti lukijaksi ja laitan blogisi lukulistalleni. Nyt kun ei pääse mihinkään matkustamaan pidemmälle oli tämä ihana tuulahdus jostain lämpimästä. Minäkin pidän kaktuksista erittäin paljon ja joskus minulla oli niitä kotona paljon. Minulla on puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustuksesta ja leipomisesta. Tervetuloa kurkkaamaan minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nila, kiitos ja kiitos myös kommentistasi täällä, ja kiva kun löysit tänne:)
   Blogien kautta voi tosiaankin matkustaa maailmalle silloin kun matkustelu ei muuten onnistu. Kaktukset ovatkin tosi jänniä kasveja, ja tuossa kaktuspuistossa ihan mahtava kokoelma niitä. Tulenkin vastavierailulle pian:)

   Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...