lauantai 27. helmikuuta 2021

Helmikuun loppu

Viime postauksessa mainitsin että täällä harkittiin  torstaina alkavaa ilta& yö-lockdownia,  ja sellainen tulikin, ja on voimassa vielä tämän  tulevan illan ja yön.  Sen piti vähentää Purim-juhlaan liittyviä  juhlimisia , mutta  monet järjestivätkin  täysin  rajoitusten vastaisia juhlia päiväsaikaan,  eilen Carmel-torin  alueella, ja tänään Jaffassa.  Ei sitten ihme jos maaliskuun 9.  päivälle kaavaillut seuraavat helpotukset perutaan,  kun  silloin näkyy koronatilastoissa näiden juhlien vaikutukset. Että voikin  suututtaa sellainen:  satoja nuoria ihmisiä, ilman maskeja, ilman turvavälejä   juhlimassa , tosin ulkona  mutta ei sillä väliä. 
Eilen aamulla matkustin bussilla  Tel Avivin keskustaan,  ja ihmettelin kun  ei Purim-juhlaa näkynyt missään, ei ihmisiä naamioasuissa, ei mitään. Normaalisti jo pari päivää ennen Purim-juhlaa katukuvassa näkyy paljon naamioasuisia ihmisiä. Korona on kyllä latistanut tunnelman.  Taisin olla kuitenkin liian aikaisin liikkeellä. Odottaessani toista bussia  maustetorille, katselin bussipysäkin takana olevaa telttaa , jossa voi tehdä ilmaisia  koronatestejä. Takana  on toinen teltta, mistä voi hakea rokotuksen,   ja ainakin Tel Avivissa  rokotteen hakeminen on helppoa,  kun tuo paikka on aivan keskustassa eikä tarvitse  edes aikoja rokotteeseen. Silti olen ymmärtänyt että etenkin nuorten aikuisten parissa on  rokotuslaiskuutta. 
Kun tulin ulos bussista, näin Punahilkan.  Pyysin saada kuvata,   ja  sainkin,  mutta valo-olosuhteet tuolla olivat vähän huonot. Punahilkka ihmetteli miksi hän oli ainoa naamioasuinen, mutta  lohduttelin että myöhemmin varmaan näkyy muitakin.
Ostosten jälkeen  bussilla asuinkaupunkini Holonin keskustaan,  ja kaukaa näin nämä kamelit, mutta ne eivät olleetkaan oikeita kameleita. Muistin että  vaikka kaupungin perinteinen Purim-karnevaalikulkue oli peruttu jo toisen kerran,  kaupunki halusi kuitenkin järjestää jotain  värikästä asukkaille. 
Hän oli pukeutunut morsiameksi.....

En tiedä mitä tämä asu esitti, mutta siihen oli käytetty paljon lusikoita ja muita keittiöstä löytyviä  välineitä.... Teepannu keikkui miehen pään päällä.
Elävä patsas,  jota ensin luulin ihan värikkääksi , elottomaksi patsaaksi, mutta ihan oikea ihminen siellä olikin.
Vastaan tuli oranssiasuinen keppikävelijä.   Ehkä tämän piti olla viime vuoden peruutetussa Purim-kulkueessa, sillä kulkueissa on yleensä aina myös korkeita keppikävelyhahmoja.
Sama vielä takaapäin.
Jatkoin kävelyä ja ohitin nämä kaksi hahmoa.
Sitten vastaan tuli tällainen hahmo. Ei aavistustakaan mitä  tuo kultainen hahmo esitti, mutta mieleen tuli Intia. Satu?
Sama takaapäin.
Kävelin kohti bussipysäkkiäni.  Pikkutytöille prinsessa-asu on  aina se paras.
Päätin matkustaa bussilla pari pysäkkiä eteenpäin omasta pysäkistäni,  sillä olin lukenut että vanhan ostokeskuksen aukio on yksi 4 paikasta minne kaupunkin on järjestänyt jotain, etupäässä lapsille.
Sielläkin oli korkea oranssipukuinen hahmo.
Sama takaapäin. Tuolla oli hieman tungosta. Kaikilla oli maskit , mutta toivon että he olivat myös rokotettuja.
Yritin katsoa mikä aiheutti tuon pienen tungoksen.
Syy tungokseen oli keijukainen,   joka puhalsi ilmapalloja lapsille.

Hyvää helmikuun loppua ja kevään odotusta💚

21 kommenttia:

 1. Paljon on näkemistä. Lapset varmaan tykkää erityisesti. Mietin mikä on oman maani karnevaalivastine...tuli mieleen Vappu ;D Vähän on totisempaa touhua täällä.
  Tapahtuukohan noille korkeilla jaloilla käveleville koskaan haavereita. Lapsena opeteltiin kävelemään puujaloilla, mutta niistä sentään pidettiin kiinni myös käsillä. Nuo näyttävät kulkevan ihan vaan ilman käsiä.
  Helinä -keiju ja hämisneitokainen oli parhaat. Lusikkamiehen puvussa on ollut kauhea homma! Katsotaanpa mitä sieltä kaapista löytyy... ahaa lusikoita ja raastimia ;)
  Toivottavasti ei tule ylimääräisiä kieltoja ja rajoituksia, eikä uusia tartuntoja ylen määrin. Meillä ollaan nyt myös aika isoissa tartuntalukemissa jo ja rajoitukset ovat tiukentuneet. Rokotuksia on saatu tosi vähän ja rokotukset etenee hitaasti. Lisäksi rokotuksen varaaminen ja sinne pääsy on tehty aika vaikeaksi.
  Pakkaset on toistaiseksi poissa ja lumet saa kyytiä!
  Heipat taas sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa:Tosi paljon näkemistä olikin, ja lapsillehan nuo on etupäässä tarkoitettukin.
   Nuo puujaloilla kumkijat ovat kyllä tosi taitavia, varmaankin harjoitelleet tosi paljon. Kerran kokeilin yhdessä paikassa, myös ilman käsiä, ja oli kyllä tosi vaikeaa pysyä pystyssä. Vappua tosiaankin hieman muistuttaa tuo meininki. Helinä keiju oli ihastuttava, samoin kuin raskaana oleva hämis hienoine asuineen💙Lusikkamiehen asu oli kyllä jännä😁Toivottavasti tilanne Suomessa ei nyt mene pahemmaksi, etenkin kun brittimuunnos leviää. Olisi kyllä hyvä jos Suomeen saataisiin enemmän rokotteita. Täällä alussa oli aika vaikeaa saada aikoja, mutta noissa teltoissa 1.rokotteen saa tosi helposti
   Ihanaa kun kevät jo tekee tuloaan teilläpäin💚Oikein hyvää maaliskuuta sinulle❤️

   Poista
 2. Ihania kuvia! Voi kun onkin ikävä kaiken maailman naamiaisia ja karnevaaleja. Täälläkin taas tiukennetaan rajoituksia. Kuulin, että siellä on aika tiukat rajoitukset ihmisille, joilla ei ole rokotetta. Mielestäni ihmisoikeuksien vastaista - saa nähdä joudunko itse jossain vaiheessa ottamaan rokotteen pakon edessä, mutta odotan suomalaisen nenäsumuterokotteen valmistumista. Monet ovat saaneet koronan vasta rokotteen jälkeen, itsekin sain aikoinaan sikainfluenssapiikistä sikainfluenssan, vaikken muutoin ikinä ole sairastunut influenssaan. Seuraan sivustoja, joilla raportoidaan haittavaikutuksia ja ovat kyllä joidenkin ihmisten kohdalla aika vakavia. Israelin tilannetta seurataan maailmalla aika tarkkaan, koska teillä ollut huomattavasti tiukemmat rajoitukset ja kovempi rokotustahti kuin monessa muussa maassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annielander:Tuollaiset tapahtumat kyllä niin kivoja. Vaikka ei sitä kulkuetta niin kiva kuitenkin että oli järjestetty jotp😊❤️No ne rajoitteet eivät ole ihan noin kuin olet lukenut:vain 2 kertaa rokotetut pääsevät kuntosaliin, pueniin kulttuuritapahtumiin, ja kai hotelleihinkin. Jos nyt menisinnesim. kuntosakiin, niin en kyllä haluaisi nähdä siellä ei-rokotettuja ihmisiä. Ja totta, jotkut ovat saaneet tartunnan rokotteen jälkeen, mutta he sellaisia joilla oli tartunta rokotukseen tullessa, ja saivat sitten koronan lievempänä. Koska täällä kerätty tietoa, ja Midernankin pääjohtaja myönsi NBC:n haastattelussa että Israel on koronatutkimuslaboratorio, josta saatu paljon tietoa rokotteiden jatkokehittelyyn. Täällä oltaisiin jo normaalissa tilassa ulman brittimuunnosta, mutta se leviää niin nopeasti että kestää kauan ennenkuin rokotteiden vaikutus näkyy tilastoissa.

   Poista
 3. Nämä postauksen naamioasuista on parhaita, toi morsiusmekko oli paras :-D

  VastaaPoista
 4. Olipahan taas värikästä menoa! Ja on kyllä suututtavaa, miten jotkut eivät piittaa säännöistä pätkääkään. :-(

  Kultainen hahmo ei ollut minulle tuttu, eikä ollut ukkelillekaan, kun kysyin. Hän tosin muisti yhden intialaisen miehen, Datta Phugen, joka hankki kultaisen paidan (yhden maailman kalleimmista), joka oli arvoltaan 250000 puntaa. Mies tapettiin väkivaltaisesti vuonna 2016. Voit lukea hänestä vaikkapa täältä. Mutta tuskin tuolla kuvasi hahmolla oli mitään yhteyttä tähän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:Oli kyllä ihanan värikästä, kaikesta huolimatta💚❤️💙💛Totta, todella suututtaa kun itse pitää kiinni rajoituksista, mutta etenkin nuoret aikuiset alkavat jo olla totaalisen kypsiä siihen ettei ole voitu vuoteen istua rafloissa, baareissa, ei käydä leffassa, konserteissa ym
   Mulle tuli Intia mieleen tuon miehen kultaisesta asusta, mutta taitaa jäädä mysteeriksi mitä se esitti. Olisi pitänyt kysyä... No huh mikä paita ja traaginen kohtalo...

   Poista
 5. Ärsyttäviä nuo vapaamatkustajat, jotka ovat sitä mieltä, etteivät rajoitukset koske heitä. Muut kärvistelevät ja noudattavat suosituksia ja rajoituksia, mutta sitten on tuo pieni porukka, joka viis veisaa. Mrrr....

  Värikkäät kuvasi toivat kevään tuntua tänne asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal: Todella ärsyttäviä, ja nyt koronakerroin noussut niin että ei taida tulla niitä maaliskuun 9. päivälle luvattuja juttuja, eli se että kahvilat ja ravintolat avautuvat osittain.Tuntuu tosi pahalta heidän puolestaan.
   Kiva jos välittyi vähän kevään tuntua , ja hyvää maaliskuuta sinulle:)

   Poista


 6. Taitaa koronaväsymys vaivata yhtä sun toista, mikä ei tietenkään ole syy olla piittaamatta mistään. Jos ei itsestään välitä, niin välittäisi edes toisista. Täällä on paljon piittaamattomuutta eli etäisyyksiä ei pidellä ja tullaan iholle kaupassakin. Kadulla suurin osa rynnii päälle niin kuin ennen koronaa. Turhan moni ei välitä ja se ottaa päähän, koska itse vain toivoisi että tämä menisi joskus ohi.

  Nuo keppikävelijät ovat kyllä hurjia. Pitää olla hyvä tasapaino ja luottamus, ettei joku kamppaa tai muuten tönäise vahingossa :D Ihanan värikäs meininkin siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia:Mä voin kyllä ymmärtää nuoria että tekee jo niin mieli juhlia ym. kun on kokonaisen vuoden ollut mahdotonta, mutta silti pitäisi ajatella että normaaliin ei ole paluuta ellei ota vastuuta käyttäytymisestään korona-aikana. Täällä kyllä aika hyvin pidetään välimatkaa vaikka alussa se oli niin vaikeaa kun fyysinen etäisyys yleensä täällä niin pieni. Tuntuu ärsyttävältä että vaikka on rokotettu niin paljon ihmisiä niin silti tulee tuota nousua taas.
   Tosi hienosti pysyvät pystyssä ja kävelevät nuo keppikävelijät, takuulla harjoitelleet sitä paljon. Oli kyllä tosi värikästä nyt perjantaina. Kivaa maaliskuuta sinulle.

   Poista
 7. Onpa siellä paljon värikkäitä ja kummallisiakin asuvalintoja. Purim-juhla taitaa olla aika riehakas. Juuret kai löytyvät Esterin kirjasta Raamatusta?
  Kovasti teillä on jo kesäistä! Täällä hanget hohtavat valkoisina ja korkeina.

  VastaaPoista
 8. Hauska katsella noita asuja ja kamelitkin ovat kivat.
  Erittäin mielenkiintoinen asu miehellä keittiövarusteineen.
  On siinä miettimistä mikä ajatus takana... vaikuttaa nykytaiteen teokselta.
  Kelpaisi Kiasmaan 😀

  VastaaPoista
 9. Kiitos väripläjäyksestä! Meno oli iloista ja onneksi suurimmalla osalla oli myös ne paljon puhutut maskit.

  Täällä oli aurinkoinen viikonloppu, mutta karnevaalien sijaan teki mieli etsiä talitintin laulua, tippuvia räystäitä ja sulavan lumen ääntä. Täällä kun nuo rokotukset antavat vielä odotella itseään.. Onneksi tässä tilanteessa on mahdollisuus vetäytyä välillä vähän sivuun ihmisvilinästä.
  Kivaa maaliskuun alkua, Jael!

  VastaaPoista
 10. Hienoja asuja, mutta eikö teillä ole turvavälien suositusta. Kovin lähekkäin ihmiset näyttävät olevan..:)

  VastaaPoista
 11. Kyllä koronan kuriin saaminen on vaikeaa. Kun ei ole laumasuojaa niin tämä jatkuu ja jatkuu.
  Meillä ei ole rokotteita tarpeeksi, ajanvarus tökkii, hallituksen infot on sekavia ja syvältä, ristiinpuhumiset sekoittaa kansalaisten päät. murmurmur
  Onneksi täällä paistoi aurinko ja saatiin kaikki lumet pois terassilta viikonloppuna.
  Ja valoa, sitä tulee lisää joka päivä. On siis jotain hyvääkin!
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 12. Punahilkka ja Morsian veivät kyllä tuplajättipotin. On niin upeaa, kun siellä sun tienoilla kaikesta huolimatta sattuu ja tapahtuu.

  Tänä aamuna taas kuuntelin uutisista teidän tilannetta (uutisoidaan enemmän kuin esimerkiksi Euroopasta) ja kuulosti siltä, että rokotukset etenevät ja niiden mukana tulevat tulokset etenevät. Tosi hyviä uutisia.

  Hyvää maaliskuuta Jael. Felix pistää matkaan myös kunnon haukut Bambille!

  VastaaPoista
 13. Värikästä ja mukavaa puuhaa mutta toivottavasti sillä ei ole huonoja seuraamuksia. Täällä on luvattu taas uusia pakkasia etelässäkin. On luvattu jopa yli kymmenen astetta nyt tulevana viikonloppuna. Siellä on niin kesäistä.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...