lauantai 1. toukokuuta 2021

Toukokuun kissat

Hyvää vappupäivän iltaa ,toivottavasti vappunne  oli mukava.  Täällähän , eikä muuallakaan Suomen ja Ruotsin ulkopuolella vietetä vappua kuten  Suomessa.   

Tämä postaus on täysin pyhitetty kissoille,  joita näen lähes päivittäin. Ensimmäisen kuvan kissa asuu bussipysäkkini  takana olevalla pienellä puutarhapläntillä,  ja on jo aika iäkäs kissa,  sillä kissa on ollut siellä koko sen ajan kun olen täällä asunut.  Tuon sille kerran päivässä hieman ruokaa, mutta onneksi pari muutakin ihmistä huolehtii tämän kissan  viimeisistä vuosista.

Tämä  on Kitty,  ja kuva on aika epätarkka sillä Kitty on säikky,  ja otin kuvan kauempaa.  Kuten kuvasta näkyy,  Kitty on joko kokonaan tai suurimmaksi osaksi venäjänsininen rotukissa, mutta kasvanut kadulla,  eikä tule liian lähelle ihmisiä.   Kitty ehti tehdä pari poikuetta,   ja oli aika laihassa kunnossa, kunnes  viime vuonna onnistuin saamaan tänne erään järjestön kissanpyydystäjän,  ja Kitty vihdoinkin  sterilisoitiin.  Olen aika varma että kaksi jo nuorena  edesmennyttä kaunista harmaasävyistä kissaa olivat Kittyn synnyttämiä.  Nyt kun Kitty on tajunnut että ruoka tulee minulta,  on kissa tullut hieman rohkeammaksi.
Tässä talossa asuvalla ystäväpariskunnallani,   jotka asuvat 2 kerrosta ylempänä, on 3 kissaa. Kuvan Juli on heistä nuorin,  ja joku oli jättänyt sen toissa vuonna pihalle,  josta pariskunta sen pelasti.  Julilla on tosi upea kuvio selässään.
Pariskunnan ystävällisin kissa on tämä Lara, josta en onnistunut ottamaan hyvää kuvaa. Kolmas kissa, Jerry , on kaunis valkoinen mutta pelokas kissa,  ja Jerry ja Lara tulevat hyvin toimeen keskenään, mutta kumpikaan ei pidä  Julista,  joten hakusessa olisi uusi koti Julilla, jos sellainen mahdollisesti löytyy.
Juli on oikea kaunotar. Viime kuussa seinänaapurini, nelihenkinen perhe,  muutti uuteen asuntoon, mutta laittoivat entisen asuntonsa vuokralle.  Sinne muutti mukava nuori pariskunta, joilla myös 3 kissaa. Kävin katsomassa kissoja, joista yksi on komea siamilainen,  mutta unohdin ottaa heistä kuvia.  Myös saman kadun naapurillani Evelynillä on kissoja peräti 4 kappaletta,  joista vanhin,  Grey, on minun hänelle tuomani, kun Grey oli pikku rääpäle. Greystä on kasvanut upea kissa, mutta sähisee kun näkee minut....3 nuorempaa taas ovat niin säikkyjä, että pakenevat heti kun joku vieras tulee asuntoon. Oma Otto-kissani oli niin  ihmisrakas, että melkein outoa että sisäkissat ovat noin säikkyjä.
Vielä yksi kuva Julista.

20 kommenttia:

 1. Onpa komian näköisiä kissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino:On tosiaankin, ja etenkin tuo Juli🐈❤️

   Poista
 2. Hyvää Vappua! Ihana tuo palapelin näköinen kissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annielander :Kiitos ja hyvää tulevaa viikkoa. Julilla tosiaankin jännä kuvio selässä🐈💗

   Poista
 3. Oi miten suloisia kisumisuja nuo ovatkaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melissa:On ne, kun en voi pitää kissaa kotona niin kiva kun mulla kissoja ulkona🐈💗🐈💗

   Poista
 4. Ihania kisuja siellä. Olet kyllä oikea hyväntekijä kun kissoja siellä ruokit.
  Kaunista sunnuntaita sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Kissat ovat kyllå ihania🐈🐈🐈Kiitos samoin sinulle oikein kaunista sunnuntaita💗

   Poista
 5. Ihana kissapostaus. Tuo Juli on kyllä todellakin melkoinen kaunotar. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:Kiitos 🐈🐈💗Julin selän kuvio on tosiaankin erikoinen, ja Juli muutenkin kaunis kissa💗🐈🐱

   Poista
 6. Onpa eläväiset kuvat, ihan kuin kissat tulisivat huoneeseeni, nuo kaksi ensimmäistä kuvaa varsinkin. Kissapostauksesi ovat kivoja 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita:Kiitos, kissoja , ja eläimiä yleensäkin, on kiva kuvata. Kiva että tykkäät, täällä kun on paljon kissoja niin kuvaan niitä mielelläni.

   Poista
 7. Siellähän on kissoja, kuin Vilkkilässä konsanaan! Kittyllä on tosi kiiltävä ja erikoinen turkki.
  Mistä kaikesta lie johtuukaan, että jotkut kissat ovat erityisen sosiaalisia ja jotkut eivät ikinä. Varmaan monen asian summa. Me aina ihmetellään Merriä, vaikka ollaan monet kerran nähty, miten hyvin se tulee ain atoimeen muiden eläinten kanssa. Jos vertaa johonkin toiseen kissaan, niin ei huoletta voi tunkea vaikka naamansa sen vatsapörröihin, ja se alkaa vain kehrätä. Ei tule salamannopeaa otsaan ;D
  Onko teillä siellä joku Eläinsuojeluyhdistystä vastaava järjestö?
  Rotta- ja hiiriongelmat on ainakin hallinnassa tuollaisen kissamäärän takia :)
  Lempeitä kevättuulia sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa: Kissoja on tosiaankin paljon, sekä ulkona että sisällä naapureilla. Kitty on tosi kaunis kissa jolla tuuhea kauniin harmaa turkki. Ennen sterilisointia Kitty oli aika surkean näköinen, en tiedä miten monta poikuetta oli tehnyt, mutta tosiaankin nyt paljon paremman näköinen. Totta, jokainen kissa on oma persoonallisuutensa. Kun syötän näitä ulkokissoja, niin siellä huomaa miten erilaiset luonteet kissoillakin on. Ihana tuo teidän Merri:)
   ON täällä paljonkin eläinsuojeluyhdistyksiä, esim. Bambin olen adoptoinut yhden sellaisen kautta. Ja Kittyn sterilisaatio sekä muutaman kollin kastraatio onnistui yhden järjestön kautta. Täällä on paljon eläinrakkaita ihmisiä, ja esim. Tel Avivin kissat hyväkuntoisen näköisiä kun on paljon syöttäjiä.
   Juu ei ole näkynyt hiiriä eikä rottia. Toissa vuonna näin puistossa kuolleen hiiren, varmaankin oli joutunut jonkun kissan kynsiin;D
   OIkein kaunista toukokuuta sinulle ja Merrille.

   Poista
 8. Hurmaavat kissat ja hienot kuvat! Kitty muistuttaa aika paljon Pinkkua, hänkin oli venäjänsininen, jossa oli ripaus brittiä. Ihana että jaksat huolehtia ja tuo sterilisaatio on parasta palvelua, niin etteivät enää lisääntyisi villit kissat, joiden kohtalo on usein myös lohduton. Joskus Kanarialla kissa ankesi bungaloviin ja minulle oltiin vihaisia kun en ajanut sitä heti pois:) Salaa annoin ruokaa, vaikka ei olisi ehkä pitänyt.

  VastaaPoista
 9. Vappuhan on työläisten juhlapäivä. Kauniita kissoja. Meillä ei ole mitään lemmikkejä joskus on ollut suuri akvaario.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...