tiistai 21. syyskuuta 2021

Lehtimajajuhla

Huomasin täällä lähistöllä näin kauniisti kukkivan   pensaan, mutta en tiedä mikä pensas on kyseessä. Tietääkö ehkä joku teistä?  Täällä alkoi eilen  Lehtimajajuhla, eli pyhäkausi jatkuu,  ja tänään tiistaina on pyhäpäivä.  Tämä lehtimajajuhla kestää viikon,   ja sen jälkeinen  päivä on Simhat Tora,  joka päättää tämän pitkän pyhäjakson.  Lehtimajajuhlan  muut päivät,  viikonloppua lukuunottamatta, ovat arkipyhiä,  jolloin esim.  valtion virastot  ovat kiinni.
Tässä meidän talon sivulla olevalle tontille pystytetty lehtimaja,  jonka pystyttivät  meidän kerrostalon uudet asukkaat,  nuori uskovainen pariskunta joilla pieni lapsi.  Ensin pelästyin   , sillä muistin  muutaman vuoden takaa viereisen talon perheen,  joilla oli tapana pystyttää lehtimajajuhlan ajaksi jonkinlainen hutera lehtimaja,  istua sen ulkopuolella , grillata , polttaa ahkerasti tupakkaa ja puhua kovaäänisesti aamuyöhön saakka,    juuri makuuhuoneeni ikkunan alla. Se tarkoitti silloin unetonta viikkoa, mutta onneksi lopettivat sen jossain vaiheessa. Kun näin tämän, ajattelin että kun on kyseessä  vauvan vanhemmat, niin tuskin sellaista tapahtuu. Tätä kirjoittaessa  tuon kuvan lehtimajan ympärillä on näköjään koko laaja suku, ja siellä grillataan,  ja  käryä tuli sisään myös ikkunan kautta, mutta onneksi eivät pidä meteliä ,  kuten se aiempi perhe tuolla.
Perjantaina  pysyttelin  tässä asuinkaupungissani Holonissa, ja  istuin läheltä ostetun takeaway-kahvini kanssa  keskustan alueella olevalla aukiolla,  jossa mukavia  penkkejä.  Samalla on mielenkiintoista seurata ihmisiä aukiolla. Harvemmin käyn tuolla , mutta aukion reunalla on todella hyvä  ompelutarvikekauppa,   jossa todella laaja lankavalikoima, joka innostaa virkkaamaan tai kutomaan. 
Tämä nainen oli pystyttänyt edessä olevan penkin päätyyn kaupan missä möi kaikenlaista pientä.  Kauppa ei ainakaan käynyt sillä välin kun join kahviani. Kuten vaatteista huomaa, edelleenkin hyvin lämmintä, ja päiväsaikaan on yli 30 astetta,  mutta jo jonkun aikaa on hikoiluttanut vähemmän,  ja yölläkin on jo miellyttävämpää. Mutta päivisin lämmintä vielä pitkään.
Eilen aamulla kävin ostoksilla Tel Avivin maustetorin alueella,  ja  osa kävelykatua oli maalattu näin nätisti.  Nuo kuviot on maalattu tuolla aiemmin olleen kaupan lattialaattojen kuvioiden mukaan. Aivan ihanasti piristää katua tällainen:)
Tässä vielä katua toisesta suunnasta. Edessä oleva rakennus on synagooga.  Kävelykadun halkaisevat kadut ovat autoille, ja tällä maalauksella haluttiin myös erottaa kävelykatu sivukaduista.
Viikko sitten vein Bambin eläinlääkärille, joka tutki Bambia pintapuolisesti , ja sanoi että minun pitäisi vaihtaa Bambin ruokaa.  jota teinkin.Sovittiin myös että tuon  Bambin pyhien jälkeen  verikokeisiin ym.   Minun piti ostaa Bambille seniorikoirille tarkoitettua,  niveliä tukevaa ruokaa,  ja se  oli loppu kaupasta  josta yleensä ostan Bambin sekä katukissojen ruuat.   Kaupasta sanottiin että sitä kuivaruokaa on taas  pyhien jälkeen.  Bambihan ei enää koske kuivaruokaan, vaan minun pitää  pehmittää kaikki, mutta  googlasin seniorikoirille sopivaa , kotitekoista ruokaa,  ja tein ohjeiden mukaan  ruokaa , jossa on  tummaa riisiä, kanaa ja vihanneksia,  ja se maistui Bambille aika hyvin.  Bambi on myös melkein sokea,  joten aika rajoittunutta on jo koiravanhuksen elämä. Suurimman osan päivästä Bambi nukkuu.
Eilen päivällä huomasin että  toisella puolella olevan  uuden toimistotalon ikkunoihin heijastuu taloja, myös oma kotitaloni. 

14 kommenttia:

 1. Siis aivan ihana tuo maalattu katu <3 Voi Bambi vanhusta, ihanaa kun sinä häntä hoidat ja teet ruokaa <3
  Leppoisia päiviä sinulle ja rapsutuksia Bambille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Minustakin hurjan ihana, kyllä lisäsi kadun tunnelmaa 💜🖤🧡Kiitos, rakkaalle koiralle pitää luoda mahdollisimman mukava olo loppuajaksi❤️Oikein hyvää loppuviikkoa sinulle Outi❤️

   Poista
 2. Hyvä jos ei tänä vuonna tarvitse koko viikkoa nukkua huonosti metelin takia. Sellainen saa olon kiukkuiseksi. Saako siellä siis rakentaa noita majoja minne lystää? Oikeastaan aika kiinnostavia tuollaiset erilaiset traditiot -ainakin täältä kaukaa katsottuna. En kyllä tiedä olisiko kovin kiinnostavaa haistella grillin käryä oman makkarin ikkunan alla.
  Vaikuttava katumaalaus, todella. Mausteiset värit :)
  Rauhallista iltaa sinulle ja Bambille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena:Hetken jo pelkäsin, mutta onneksi eivät valvo tuolla kovaäänisinä. Lehtimajoja saa rakentaa omille pihoilleen, ja kerrosralin pihalle, esim. tähän kodin viereiseen puistoon ei sellaista saa pystyttää. Yleensä niihin kutsutaan sukulaisia ja ystäviä vietailulle. Ne joilla isot parveketerassit voivat pystyttää sellaisen sinne. Uskovaiset ja traditionaaliset näitä pystyttävät Katumaalaus upea🧡💜🖤ja tosiaannin sopiikin tuonne kun tuolla on maustekauppoja.
   Kiitos paljon, ja kaunista keskiviikkoiltaa sinulle🌺

   Poista
 3. Nimeä en tiedä mutts onpa hurmaava väri! 💜💜💜
  Hyvä idea vaihtaa Bambin ruokavaliota, sopivalla ravinnolla saa ihmeitä aikaan.
  Ihanaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita:Olisi todella kiva tietää mikä kaunis kukkiva pensas kyseessä💜Annoin aiemmin Bambille senioriruokaa, josta Bambi tykkäsi, mutta sitten sen rakennetta muutettiin eikä enään kelvannut Bambille, jolloin annoin normaalia ruokaa, mutta nyt sitten siirryttiin tällaiselle geriatriselle koiralle paremmin sopivaksi. Kiitos Rita, ja ihanaa viikkoa sinullekin 🌺💜

   Poista
 4. Kivoja katukuvia!
  Kivaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika:Kiitos tack, ja hyvää loppuviikkoa sinullekin🌺

   Poista
 5. Onpa upea tuo ekan kuvan pensas ja tuollaiset maalatut kadut todellakin piristävät.

  Voi Bambia, Lainakoiralta nuolaisu!

  VastaaPoista
 6. Katu on onnistuynut!

  Onneksi Bambi saa kanaa <3 Ikä alkanee painaa kuten siskoni koiraakin.

  ♥♥

  VastaaPoista
 7. Vau tuota katua! Haluan tuommoisen meille kotiin! :-D

  Bambille lämmin halaus ja pusu. <3

  VastaaPoista
 8. Tuosta majasta tulee mieleen lapsuus, kuinka kiva oli kesällä telttailla. Ehkä tuossa on eräänlainen telttilufiilis, etenkin jos sen voi pystyttää kerrostalon pihallekin.
  Teillä on tavallisetkin asiat jotenkin niin eksoottisia verrattuna tähän meidän ympäristöön. Täällä lämpötilakin on laskusuuntainen. tänä aamuna 5 astetta, mutta eilen aamulla oli taas auton ikkunat jo jäässä.
  ostitko jotain kässätarvikkeita? Mitä aiot tehdä?
  Bambille toivon helppoja ja vaivattomia eläkepäiviä :)

  VastaaPoista
 9. En päässyt sisään jostain syystä.

  VastaaPoista
 10. Kokeilen uudestaan.

  Luultavasti kukkapuska on kiipeilevä ruususortti nimeltä Tuscany suberb.

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/26/Rosa_Tuscany_Superb_2.jpg

  Bambille toiovon hyvää vointia!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...