lauantai 11. syyskuuta 2021

Rikkinäinen viikko

Tämä on todellakin ollut rikkinäinen viikko,  sillä  maanantai oli vain puolipäivää,   ja sen jälkeen tiistai ja keskiviikko olivat pyhäpäiviä. Minulla on onneksi   kävelymatkan päässä  kauppa joka on auki 24/7 jos nyt jotain sattuisi puuttumaan,    ja keskiviikkoaamuna huomasinkin ettei ollut kananmunia, joten sinne.  Torstai oli sitten ainoa  normaali arkipäivä,  ja perjantai taas puolikas päivä, sapatin aatto. Ensi viikkokin on rikkinäinen,  sillä  vuoden pyhin päivä, sovituspäivä,   on  alkaa ensi viikon  keskiviikkoiltana,  ja loppuu  torstai-iltana , jonka jälkeen taas viikonloppu. Ja sen viikon jälkeen sitten vielä  lehtimajajuhla... Sen jälkeen palataan normaaliin, sillä  esim. valtion virastot eivät yleensä auki tuon lehtimajajuhlaviikon aikana,

Tuossa kuvassa  kurkumakasvini ainoa lehti. Kurkumapalassa oli kasvun alkua , joten työnsin sen multaan.  Siitä kasvoi kasvi jolla yksi lehti toistaiseksi,  ja muutama päivä sitten istutin sen isompaan ruukkuun,   joten saa nähdä kasvaako lisää.
Perjantaina kävelin  torin viereisellä osittaisella kävelykadulla,   jossa tiistaisin ja perjantaisin artesaanimarkkinat. Nyt  kun turisteja ei ole ollut 1.5 vuoteen se tuntuu niin täälläkin,  ja entiseen verrattuna kojuja on vain vähän.

Olisi niin mukavaa jos tuolla taas kävisi väkeä kuten ennen,  ja artesaanimarkkinat olisivat yhtä värikkäitä kuin ennen koronaa.
Ennen artesaanitoria ohitin tämän  vihreän rakennuksen, jonka restaurointi on juuri valmistunut. Tuonne lisätiin ylös yksi kerros, mutta sitä ei näy kadulta. Pidän tästä rakennuksesta ,  ehkä koska pidän vihreästä, ja seurasin  restauroinnin valmistumista uteliaana.
Talvella ei vielä ollut ihan valmista. Tuossa suoraan edessä oli ennen aina avoinna oleva Benedict-ravintola, ja mietin mitä sinne tulee remontin jälkeen.
Siellä avattiinkin uudistunut Benedict, jossa erilaisia aamiaisia saa kellon ympäri, tai ainakin sai niin ennen koronaa.  Benedictillä on ravintola myös Berliinissä.
Rakennuksen toisella puolella vielä remontoidaan liiketiloja.

Torstaina vanhenin, ja minulle tarjottiin kahvit tässä kahvilassa.
Bambi on alkanut huolestuttaa. Bambi  ei jaksa enään kävellä paljon yhtään,  puistossa käydään nopeasti asioilla, ei sen enempää,  ja  jos Bambi vielä muutamia viikkoa sitten   käveli rappuset alaspäin ilman ongelmia, tällä viikolla se alkoi arastella sitä.   Pitää kyllä viedä  Bambi eläinlääkärille.

Kaunista viikonloppua;)

14 kommenttia:

 1. Kurkuman lehti muistuttaa viirivehkan lehteä. Toivottavasti se kasvaa, mielenkiintoista nähdä mitä siitä tulee! Kiva kun on syksylläkin juhlapäiviä, meillä on vain ne ameriikasta tuodu. Vihreä talo on todella hieno! Mukavaa syksyn alkua ja toivottavasti Bambi tokenee pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepis: Kurkuman kasvua on kiva seurata, ja nyt siihen on tullut uuden lehden alku:)Jos se kasvaa kunnolla, laitan siitä kuvan tänne.
   Joo täällä näitä syksyn juhlapäiviä peräkkäin, ja sitten tauko,onneksi.
   Tuo vihreä talo on tosi ihana, ja tykkään talon väristä:) Kiitos,samoin sinulle hyvää syksyn alkua, ja kiitos Bambin psta, toivottavasti ei mitään vakavaa.

   Poista
 2. Onnea Sinulle syntymäpäiväsi johdosta! <3
  Toivottavasti bambi saa avun; voi pikkuista reppanaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe:Kiitos:)
   Toivon ettei Bambilla ole mitään vakavaa, ajattelin huomenna viedä tarkistukseen.

   Poista
 3. Onnea synttärisi johdosta!!

  Voi Bambia, kurja kuulla, että on voinut tuolla tavalla :(

  VastaaPoista
 4. Onnea runsain mitoin! Onpa tosiaan juhlallinen kausi siellä. Toivottavasti Bambi saa tarvitsemansa avun.

  VastaaPoista
 5. Onnea Jael! Olet siis syyskuun tyttö :)

  Voi tuota Bambia. Kuvassa se näyttää siltä, että tarvitsee paljon rapsutteluja ja läheisyyttä. Ja sitä eläinlääkäriä. Toivottavasti vetämättömyyden syy selviää nopeasti ja koiruli toipuu pian entiselleen.

  Onpas teillä tosiaan viikot nyt yhtä silppua. Juhlamieltä sinne ja kiitos taas kivoista katukuvista. Tuo vihreä talo <3

  VastaaPoista
 6. Onnittelut sinulle Jael! Ihana tuo vihreä talo, aamiaisia läpi päivän kuulostaa kyllä oikein ihanalta.
  Voi Bambia, toivottavasti ei ole mitään vakavaa.
  Kaunista sunnuntaita sinulle <3

  VastaaPoista
 7. Voi Bambia. Mahtaako ikä alkaa jo painaa kaveria. Toivottavasti ei ole kyse mistään muusta. <3

  Myöhästyneet synttärionnittelut sinulle! :-)

  Rupesin miettimään, että minäkin olen nähnyt Benedict-nimisen ravintolan jossain, mutta se olikin eggs benedict. :-D

  VastaaPoista
 8. Onneksi olkoon <3
  Toivottavasti Bambi paranee pian!

  VastaaPoista
 9. Miten kaunis tuo vihreä talo onkaan. Voimia Bambille <3

  VastaaPoista
 10. Sait minut muistamaan meidän käsityöläismarkkinat... pienen tarkistuksen jälkeen: nehän oli eilen, kun olin töissä. No se siitä sitten. Kässämarkkinoilla on aina jotain mielenkiintoista ja saa ideoita omiinkin tekemisiin.
  Kaunis tuo rakennus ulokkeineen ja upeine parvekkeineen. Hienoa tuo restautointi, mitä siellä harrastetaan uuden rinnalla.
  Bambille terveisiä! Onko mitään selvinnyt?
  Myöhästyneet synttärionnittelut sinulle!

  VastaaPoista
 11. Jännä tuo kurkuma.
  Voi Bambia, pidetään peukkuja ♥

  VastaaPoista
 12. Vihreästä talosta minäkin tykkään ehkä juurikin samasta syystä että vihreä on minun lempivärini. Itsekasvatetut kasvit tulevat jotenkin läheisiksi erilainen kuin kaupasta ostettu toivottavasti lehdet lisääntyy 🤗😁
  Onneksi olkoon syntymäpäivän johdosta.
  Toivottavasti Bambilla ei ole mitään vakavaa ❤

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...