lauantai 2. lokakuuta 2021

Paluu arkeen

Yöt vielä sen verran  lämpimiä etteivät pomeranssit vielä muuttuneet  oranssin värisiksi

Paluu arkeen tuntui helpottavalta  pitkän pyhäjakson jälkeen,  sillä kaikki viralliset asiat toimivat silloin puoliteholla.  Muutenkin tuntui hassulta kun  pyhäpäiviä oli kerran ennen    viikonloppua ja sitten lähes heti sen jälkeen,  joten tuntui melkein kuin olisi  3 viikonloppua peräkkäin.  Julkinen liikennehän ei toimi täällä sapattina  tai  pyhinä,   mikä on aika rasittavaa.   Joissain kaupungeissa toimivat  minibussit   myös sapattina,  tai pyhinä,  mutta ei tässä omassa asuinkaupungissani Holonissa. Viime vuonna osa pyhistä osui viikonlopuksi,  ja oli lockdown,  joten kaikki tuntui erilaiselta.     Maitokin pääsi loppumaan monesta paikkaa, ei sen  vuoksi etteivät  lehmät olisi lypsäneet  normaalisti ,  vaan sen vuoksi että meijereissä oli vähemmän työpäiviä.
Viime viikolla  kävimme Nancyn kanssa syömässä tässä  hummus-paikassa,  joka oli ennen torilla mutta muutti vuoden alussa tähän uuteen valoisaan paikkaan.   Siellä ollessamme kahden pöydän asiakkailla oli isot koirat mukanaan,  eikä niitä heitetty ulos. Koirat myös käyttäytyivät tosi hyvin, eivätkä aiheuttaneet häiriöitä.
Nancyn väliaikaisen  asunnon (entisen poikaystävän edesmenneen äidin asunto) pihalla on sitruunapuu,  ja vaikka niiden kuori edelleen vihreä, niin ovat  jo tarpeeksi kypsiä,  Poimin muutamia mukaani. Kävin taas auttamassa käytännön asioissa,  esim.  pankkitilin avaamisessa, mikä  ei ollutkaan niin helppo juttu, koska Nancy tarvitsi palvelut englanniksi. Kesti monta päivää ennenkuin  pankkitili aktivoitui, koska pyhäkautena kaikki toimii puoliteholla.
Viime toukokuussa  surin sitä kun olohuoneen ikkunapaneelien edessä olevat  jakarandat kynittiin kunnolla ja näyttivät tältä.

Nyt ikkunan edessä avautuu tällainen näkymä, eli alle 5 kuukaudessa noihin tynkiin kasvoi  kauniin tuuheita oksia.  Tuo jakaranda ei ehkä ole ihan yhtä korkea kuin ennen sitä kynimistä, mutta on nyt tuuheampi kuin aikaisemmin,  joten ensi kerralla  en sure kun tiedän että ne kasvavat näin nopeasti. Lämmin sää tekee ihmeitä.  Täällä on edelleenkin ja sääennustuksen mukaan  vielä pitkään yli 30 asteen päivälämpötiloja,  mutta tuntuu jo miellyttävämmältä kuin elokuussa.
Aamulla aikaisin kun vien Bambin ulos, 5 kissaa odottaa siellä aamiaistaan. Tässä Socks, joka tuimasta ilmeestään huolimatta tosi sympaattinen kissa.
Urpo on jo aika iäkäs.   Sillä on korvat tuollaiset , joten ehkä on hieman skottilaista tuon kissan taustassa. Muutenkin Urpo on rakenteeltaan tanakampi kuin muut kissat.
Nipsu
Nam,  olipa taas hyvä aamiainen, en edes jaksa syödä kaikkea

25 kommenttia:

  1. Jänniä kissoja... Kissa Kirnauskis oli jonkun satukissan nimi lapsuuden kirjassa...
    Ostin eilen hummusta Lidlistä, teillä varmaan parempaa!
    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita_:Mä en muista Kissa Kirnauskista, mutta muistan Pekka Töpöhäntä-kirjat:)
      Lidlin hummus on muuten hyvää, mutta tuo tuolla paikassa tietysti parempi kun on juuri aamulla valmistettu. Kivaa viikonloppua sinullekin Rita.

      Poista
  2. Ihanaa, kun koirut saavat tulla ravintolaan!

    Socks näyttää kieltämättä melko tuimalta, mutta ehkä sillä on ns. bitchy resting face :D Mitähän Urpon korville on sattunut? Onko ollut tappelussa vai ovatko korvat siis luonnostaan tuollaiset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elegia:Koirat käyttäytyivät todellakin hyvin tuolla, mutta olin vähän yllättynyt että saivat olla sisällä, ulkokahviloissa ym, näkee paljon koiria-. Mä en edes huomannut että Socksilla tuollainen ilme ennenkuin näin kuvan, se on aivan ihana kissa, ollut tuolla jo monta vuotta. Urpo taas, sillä on aina ollut tuollaiset korvat, siis syntynyt pienillä korvilla , ja tanakka kroppa , joten oletan että siinä ehkä jotain Scottish Fold, geenejä.

      Poista
  3. Nopeasti on jakarandat kasvaneet siellä. Ihanan tuuheita ovat nyt.
    Teillä on niin lämmintä siellä. Meillä on ollut lämmintä kymmenen asteen tienoilla ja hallaöitäkin on ollut jo.
    Mukavaa viikonloppua ja arkeen paluuta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susanne:Ihan uskomattoman nopeasti kasvoivatkin💚Täällä on tosiaankin vielä kunnon helteet, mutta onneksi vähemmän kosteutta kuin kesällä, joten helpompi kestää sitä. Oikein hyvää viikonloppua sinullekin 🌺

      Poista
  4. Ihastuin jo aiemman postauksesi perusteella tuohon sinun hummus-paikkaasi. Niin valoisa ja ilmava! Kun ovet ovat auki, niin isotkin koirulaiset mahtuvat ihan hyvin.
    Hienoa, että jakarandat toipuivat käsittelystä noin nopeasti. Ehkä vain tuuheutuivat leikkaamisesta.
    Kiinnostavat kissapersoonat, niille kaikille voisi keksiä omat puhekuplat ;)
    Mukavaa arkea sinne Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena :Tuo hummuspaikka in kyllä aivan ihana, ja itse paikka niin kaunis. Totta, tuolla ovet ja ikkunat auki koko ajan, ja hyvä tuuletus, joten koiratkin voivat hyvin olla tuolla🐕🐶🦮Ihan yllätävän nopeasti kasvoivat jakarandat, 💜ja näin jälkikäteen voi sanoa että leikkaaminen teki niille hyvää, vaikka silloin keväällä näyttivät niin onnettomilta. Nuo "mun" kissat ovat kyllä kivoja persoonia🐈🐈Kaunista viikonloppua Leena🌺❤️

      Poista
  5. Komeita on kissat ja hyvinvoivan näköisiä. Kivoja kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aino:Onneksi ovat hyvinvoivia kun saavat kissanruokaa. Täällä on eläinkaupoissa ihan omat kuivaruuat katukissoille, jotka edullisempia kuin muut kissanruuat💚🐈🐈

      Poista
  6. Minulle tuli vedet silmiin kun luin, että aamulla aikaisin lähtiessänne Bambin kanssa ulos, viisi kissaa oli odottamassa aamiaista! Ihana asia näille kissoille että on olemassa hyväsydämisiä ihmisiä. Se liikuttaa, kun niin paljon kaikessa on muunlaista suhtautumista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirsti:Nuo kisut ovat niin tottuneet siihen että saavat aamupalaa🐈🐈Olen hyvin eläinrakas, ja kun noita tuolla on, niin huolehdin niistä Kiitos Kirsti❤️

      Poista
  7. Mahtavan valoinen ja väljä ravintola, ihan mun makuun :)
    Kivaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulrika:Tuo uusi paikka onkin tosi ihana, valoisa ja väljä💚Entinenkin paikka torilla oli kiva, mutta ei yhtä kaunis kuin tämä uusi paikka. Kaunista viikonloppua Ulrika 🌺

      Poista
  8. Tuohon hummuspaikkaan minäkin ihastuin ensisilmäyksellä. Jakarandaa en muista aikaisemmin nähneeni livenä enkä edes kuvissa. Pomeranssihedelmät muistuttuaa avocadoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Donna Roomassa:Hummus ravintolan uudet tilat tosiaankin ihastuttavat💚Jakarandaa on tässä ikkunab edessä ja edessä olevassa puistossa, ja keväällä niissä kaunis liila kukinta🌺🌺🌺💜Hih, nyt kun vielä vihreitä niin voikin tulla avokado mieleen💚

      Poista
  9. Ihanaa kun siellä autat ystävääsi asioiden hoitamisessa.
    Niin söpöjä kisuja <3 Kaunista alkavaa viikkoa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Ugan mielelläni autan kun alku täällä vaikeaa. Nuo kisut kyllä niin ❤️🐈❤️🐈❤️Oikein kaunista viikonloppua sinulle Outi ❤️

      Poista
  10. Kaunista vihreyttä noissa jakarandoissa Ihme, että kasvoivat noin tuuheiksi! En olisi uskonut minäkään.
    Socks on tosiaan sen näköinen, että katu-uskottavuutta löytyy ;)
    Olen täälläkin törmännyt entistä useammin kahviloissa ja jopa sisustuskaupassa kyltteihin, että koirat ovat tervetulleita. Ehkä siksi,kun koronan aikana koirien määräkin taitaa olla lisääntynyt lemmikkeinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sartsa:Noin tuuheina nuo jakarandat icarkin upeita, ja tuovat mulle viidakon mieleen💚💚💚Kiva kuulla että Suomessakin saavat koirat tulla mukaan🦮🐶🐕❤️Tel Avivin keskustan alueella näkee todella paljon koiria, ja aina näkyy kahviloissa ulkoalueella, mutta ei aina ihan sisällä. Täälläkin koirien määrä selvästi lisääntynyt korona-aikana, huomaan sen omassa asuinalueessani🐕🐕

      Poista
  11. Ihana kisu!

    Meillä ei ole oikein pitkiä juhlapyhiä. Mutta onhan se raivostuttavaa, kun mikään ei ota toimiakseen silloin. Itse olen ollut enimmäkseen postin vuoksi ongelmissa, mutta se on kyllä harvinaista.

    Olet kyllä ihana, kun autat Nancyä. Joskus mietin, että milloin näistä meidän palveluista alkaa tulla mulle liian hankalia.

    Nyt on jo torstai. Mä en tiedä mihin mun viikko on hukkunut! Johonkin se on taas tuhraantunut.

    Ihanaa loppuviikkoa Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johanna> Nuo kisut kuin omia lemmikkejä, tei melkein...
      Se tuossa onkin kurjinta että jos pitää jotain järjestää tuona aikana, niin ei suju silloin välttämättä samalla tavalla kuin normaalisti, mikä näkyi siinä että Nancyn pankkitilin avaamiseen meni ikuisuus. Viime vuonna kun pyhäpäivät osuivat suurimmaksi osaksi viikonlopulle, niin tuo aika tuntui normaalimmalta. Oi posti, täällä pitää postiin tilata nykyään ajanvarausysteemillä aika, ja silti joutuu odottelemaan.. Nancyllä oli tietysti vaikeuksia myös kielen kanssa, vaikka on ollut täällä vähän pitempiäkin aikoja, niin kirjoittaminen ja lukeminen ja puhuminenkin onkin sitten ihan eri asia. Oikein ihanaa viikonloppua Johanna:)

      Poista
  12. Jopas ovat jakarandat kokoneet viidessä kuukaudessa melkoisen muodonmuutoksen!

    Ihania kisuleita. Minäkin mietin Urpon korvia, mutta asia selvisikin jo ylempää.

    Mukavaa viikonloppua, Jael! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu:Eikös olekin! Ei uskoisi että alle puolessa vuodessa tuollainen kasvupläjäys. Nuo kissat ovat kyllä ihania:) Urpo tosiaankin syntyi noilla korvilla, ja kun on muutenkin erilainen rakenteeltaan kuin nuo muut, niin vähän mietin että voisi olla siinä sitä Scottish Fold-kissan geenejä. Oikein hyvää viikonloppua sinullekin Satu.

      Poista
  13. Ihana kissatäti Jael 💚

    Uskomaton kasvu ja vaalea vihreys jakarandassa 💚

    Mukavaa sunnuntain jatkoa...

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...