lauantai 27. marraskuuta 2021

Luulin kesän jo loppuneen

Aivan ihana lipasto intialaisia tavaroita myyvässä kaupassa. 

Viime viikonloppu  oli sateinen ja hieman kylmäkin,  ja olin varma että  kuuma kausi loppui, mutta erehdyin.  Viikonlopun jälkeen alkoi jo hieman lämmetä,   ja tulevan viikon alkupuolella  asteet lähentelevät jo 30 astetta, mutta onneksi  vain keskiviikkoon saakka.   Epänormaalia säätä siis tulossa, mutta ei pitkään , onneksi. Olen jo aika kyllästynyt lämpimään säähän.  
Aamulla aikaisin alkuviikolla päätin kävellä  ranta-alueelle.   Lähdin liikkeelle torin kahvikaupasta ,  ja ohitin tämän oranssin rakennuksen, Kukakohan tuolla  asuu?  Talolla on ihan täydellinen sijainti, lähellä toria ja lähellä rantaa.

Joissain rantaa päin vievien katujen varrella on  vanhoja matalia rakennuksia,  mutta huomasin että monet röttelöt ovat vaihtuneet moderneiksi kaupunkitaloiksi.
En ollut pitkään aikaan käynyt ranta-alueella,  ja oli mukavaa taas kävellä tuolla ja katsella ympäristöä, Tämä oli pari päivää ennen shokki-uutista,  siitä koronan uudesta supervariantista.  Täällä olivat luvut jo laskeneet niin alas, että marraskuun alusta  sallittiin taas turistien tulo tänne,  puolentoista vuoden tauon jälkeen. Sen jälkeen luvut nousivat hieman , mutta vain  lapsilla ja rokottamattomilla, ja  5-12 vuotiaiden rokotukset   aloitettiin viikko sitten.   Mutta nyt  on siis tuo Omikron,  ja täälläkin löytyi jo  Afrikasta tulleiden joukosta  pari tapausta, jotka ovat nyt  karanteenissa.   Täällä puhuttiin jo lentokentän sulkemisestakin,  joten   pitkään kärsinyt  turismi täällä koki uuden vastoinkäymisen,  juuri kun sen piti alkaa uudelleen.  Tosi masentavaa; tuntuu melkein kuin oltaisiin menty taaksepäin tämän koronan kanssa.    Vaikeaa on myös kun ei tiedä miten vaarallinen tuo Omikron on, mutta Etelä-Afrikan koronavastaava sanoi että tartunnan saaneet rokotetut saivat taudin vain lievänä.

Edit: täällä päätettiinkin tosi nopeasti rajoituksista, jotta  tuon Omikronin lisääntyminen täällä  estyisi (onkohan sellainen mahdollista,,,,,) . Nyt kaikki! tänne tulevat  joutuvat kahden PCR-testin (lähtömaassa ja tänne tullessa) jälkeen karanteeniin: rokotetut 3 päiväksi ja muut 7 päiväksi.  Ja turistien tulo peruttiin taas.
Tuossa edessä näkyy melkein valmis  Kempinski-hotelliketjun   Tel Avivin hotelli, mutta mistäköhän hotelleihin riittää asiakkaita kun  uusi koronan supervariantti jyllää maailmalla... 
Rantakatu taitaa sitten olla edelleenkin ilman turisteja.
Tuossa oikealla pelattiin rantapalloa.
Kun katsoin mikä on veden lämpötila tuona päivänä, niin se oli 24 astetta, eli ihan sopivan lämmintä uimista varten.
Rantaravintola näkyy olevan vieläkin auki, vaikka  rantasesonki on ohi. 

Hyvää 1. Adventtia  huomenna kaikille


24 kommenttia:

 1. Ihanan lämmintä merivesi on vielä siellä! Uskon kyllä, että jatkuva kuumuus käy tympimään.
  Toivon sinne nyt vähän viileyttä...yritän lähettää täältä sinne suuntaan :) Tänään täällä Espoossa on -5 astetta.
  Kaunista viikonloppua sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi;täällä on tosiaankin ollut epänormaalin lämmintä . Ja kun on pitkään kuumaa, niin tosiaankin tympii,mutta onneksi se ei tunnu epämukavalta kuten kesällä kun on kosteaa. Kiitos, nyt pitäisi vähän viilentyä. Kaunista keskiviikkoa sinulle Outi:)

   Poista
 2. Kiva taas katsella kuvia Tel Avivista. En varmaan koskaan kyllästy katselemaan rakennuksia. Kiitos.
  Kempinskin hotelliin olen ulkonaisesti tutustunut Omanissa. Sisätiloja en ole nähnyt, vain valokuvia. Se on todellakin kaunis ja varmasti rauhallinen hotelli, mutta siellä yöpymien maksaa. Enhkä yksi maailman upeimmista hotelleista ja varmaan tuo Tel Avivin hotellikin tulee olemaan luksusta. Vaikka hotelli on luksusta niin se silti on hyvin selkeä- ja puhdaslinjainen. Ei mitään liialliuuksia.
  Pari vuotta sitten meillä oli pitkä ja kuuma hellekesä ja minä meinasin saada hermoromahduksen, koska en voinut hyvin. Yöt oli parasta aikaa sillä yöllä pystyi nukkumaan ovet ja ikkunat auki, eikä täällä ole hyttysiäkään.
  Oikein mukavaa adventtia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Donna Roomassa:Kiva kun tykkäät, itsekin niin tykkään katsella rakennuksia, ja kuvata niitä:) Kempinski on todellakin luksushotelliketju, paksu lompakko pitää olla jos tuolla haluaa yöpyä. Eli myös tämä on tähtiluokiltaan varmaan kaikkein korkein tässä kaupungissa.
   Pitkä helle on tosiaankin ahdistavaa. Nyt on ollut epänormaalin lämmmintä mutta onneksi ei kuitenkaan kosteaa kuumuutta kuten kesällä., Nyt ovat yöt onneksi ihanan viileitä, ja nukun niin paljon paremmin kuin kesällä. Oikein hyvää viikkoa sinulle:)

   Poista
 3. Omikron on jo täälläkin ja pahimpaan mahdolliseen aikaan, kun luvut on aivan hurjat. Suositellaan välttämään kaikkia kontakteja ja meillä peruuntui huominen konsertti ja maanantaina kaverin synttäri-illallinen eikä muutenkaan toistaiseksi tavata ketään. Joulusta tulee samanlainen kuin viime vuonna eli varmaan kielto tavata esim. naapureita. Kyllä sen ymmärrän, se on ainoa mahdollisuus selvitä. Meille tuo ilmavoimat jo potilaita mm. Baijerista, jossa teho-osaston vuoteet ei riitä, aivan kamalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu:Tosiaankin pahimpaan aikaan., Täällä oli esim,m juuri sallittu turistien tulo 1.5 vuoden jälkeen, ja kaikki turismin parissa työskentelät jo valmistautuneet siihen, ja nyt sitten kiellettiin kokonaan turistien pääsy, poikkeuksia (esim. Miss Universum kilpailijat) lukuunottamatta. Teillä on tosi kurja tilanne siellä koronasairaiden kanssa. Täällä on muuten hyvä tilanne, sillä luvut ovat laskeneet ja sairaaaloissa olevien määrä maltillinen,mutta nyt tuli tuo omikron sitten sotkemaan kaiken.

   Poista
 4. Tää korona on kyllä kaikkine kymmenineen mutantteineen semmonen harmi että... Niin ärsyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melissa:Kyllä vaan, aina kun tuntuu että kohta päästään eroon tästä niin tulee uusi takaisku:(

   Poista
 5. Lipaston halun minäkin, sopis hyvin mun olohuoneeseen :)
  Ruotsi on vihdoinkin tehnyt hyvän päätöksen, koronapassi pitää näyttää kokoontumissa missä yli 100 hklöä, vois kyllä sama pätee ravintoloissakin.
  Täälä miinusastetta, saa taas pukee hirveesti vaatetta päälle ja sitt bussissa kuuma jne :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika: Lipasto on aivan ihanan värinen:)
   No hyvä että RUotissa nyt tehty päätöksiä ,ja toivottavasti auttavat. Joo on tosi hankalaa kun ulkona pakkasta ja sisätiloissa lämmintä ja paksut vaetteet päällä ,hyvin muistan...

   Poista
 6. Aivan ihana tuo lipasto ja niin ihanan lämmintä vettä, todellakin voisi uida!

  Joo, omikron tuli ja veti taas mattoja alta. Täällähän kiristyvät rajoitukset, koronapassi pitää olla monessa paikassa, ihan hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal: Eikös olekin, tykkään niin tuosta värikkyydestä.
   Ja kun on ollut niin lämmintä niin merivesikin vielä lämmintä.
   Omikron on tosi kurja juttu, mennään taaksepäin koronan kanssa. Täällä on koko ajan ollut aika tiukkoja rajoituksia, ja nyt sitten tuli taas lisää.

   Poista
 7. Kaunis lipasto, eikä väreissä ole ainakaan säästelty! :-D

  Mä en enää tiedä, mitä sanoisi koronasta. Tätä uusien varianttien syntymistä jatkuu varmaan hamaan loppuun asti, kunnes kaikki maapallon asukkaat ovat kuolleet koronaan. :-/

  Mutta kaikesta huolimatta rauhaisaa ja mukavaa ensimmäisen adventin jatkoa! (En edes muistanut, että ensimmäinen adventti on nyt.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu: Eikös olekin, ja kai tuokin on Intiasta, kun on sieltä tulevia tavaroita myyvä kauppa.
   Uudet variantit koko ajan haasteellisempia, kurjaa kun niitä tulee, mutta kun on vielä monta paikkaa missä rokotekattavuus liian pieni,niin ikävä kyllä niitä syntyy.,
   Kiitos, täällä vain pieni ryhmä viettää adventtia, joten se ei näy missään, paitsi kirkoissa.

   Poista
 8. Vaikuttava näky nuo uudet geometriset rakennukset tuolla rannalla. Kovin lämpimästä säästä huolimatta melko vähän ihmisiä rannalla.
  Adventti on ohitettu ja toista odotellaan. Meillä on silloin konsertti.
  Viileämpää uutta viikkoa toivottelen. Täällä on pakkasta n.5 astetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa: Nuo rannan edessä olevat rakennukset ovat kyllä hyvän näköisiä, ja asunnot tietysti noissa hurjan kalliita kun on merinäkymä. Otin kuvat aikaisin aamulla, ja kun ei ole turisteja niin näkee tuolla vähemmän ihmisiä,
   Mukavaa konsertin odotusta. Ja viikon jatkoa,. Teillä on jo kunnon talvi siellä.

   Poista
 9. Tuo lipasto taitaa olla vähän liian värikäs minun makuuni onko nuo käsin maalattu nuo kuviot jos on niin suuri toinen on ollut. Oranssi rakennus sensijaan miellyttää kovasti ja sijainti on kerrassaan upea kuten itse rakennuskin.
  Merivesi on siellä lämmintä eikö paikalliset asukkaat käy uimassa 🤔❓
  Täällä olisi rannat täynnä vaikka koronaa onkin.
  Pakkasta ja kuivan kylmää on noin viisiastetta pitäisi olla ulkona enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nila:Käsin on tuo lipasto tosiaankin maalattu. Onhan se värikäs, eikä sovi kaikkialle. Mutta minusta tosi nätti kaikkine väreineen:) Oranssi rakennus onkin ihana, ja olispa kiva asua tuollaisessa, ja niin hyvän sijainninkin kanssa. Otin kuvat aikaisin aamulla, ja kun arkipäivä niin ei näkynyt niin paljon ihmisiä. Eilen oli hieman yli 30 astetta, ja silloin kyllä oli. Rantakausi on täällä ohi, eikä ole hengenpelastajia tähän aikaan, mutta kyllä tuo oli myöhemmin enemmän täynnä.
   Tiellä on mukava pakkanen siellä ,just sopiva, ei liian kylmää.Mukavaa viikon jatkoa.

   Poista
 10. Rakennuksia ja rantoja! Ja iloinen lipasto :). Valoa tulvahti tänne hämärään maanantain keskipäivään.

  Uusi variantti ottaa sanoinkuvaamattomasti päähän. Eikö tämä ikinä lopu? Tai edes helpota.
  Nyt on käytettävä mielikuvitusta hyvän mielen etsinnässä.
  Jospa teillä sää muuttuisi miellyttävämmäksi.
  Voi hyvin Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena: Nuo rantakadun varrella olevat rakennukset ovat kyllä hyvän näköisiä , ja rantamaisemasta pitää kunnolla maksaakin. Lipasto on ihanan värikäs! Kiva jos tuli vähän valoa, täällä sitä on riittänyt.
   Uusi variantti kyllä surettaa ja ärsyttää. Tuntuu tosiaankin ettei tämä ikinä lopu. Mutta pitää vaan toivoa että jossain vaiheessa tästäkin päästään eroon.
   Kiitos, Leena, meillä onkin tänään "talvinen" päivä:)
   Kiitos samoin sinulle Leena.

   Poista
 11. Intialaiset eivät säästele väreissä...
  vastakohta skandinaavisuudelle 😀
  Ihanaa joulukuuta 🍎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita:Rakastan sitä intialaisten värikkyyttää kaikessa. OIkein ihanaa joulukuuta sinullekin Rita.

   Poista
 12. Ihana tuo ensimmäisen kuvan arkku tai lipastoko se on, kirkkaita värejä. Täällä sinun blogissasi riittää värejä ja tapahtumia. Nyt vihdoinkin sain kommentin lähetettyä, tai ainakin toivon niin. Tänne blogeihin on tullut jotain muutoksia, en ole aikaisemmin huomannut, ihmetellyt vaan miksi minun kommenttini ei lähde minnekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Unelma❤️Minustakin tuo lipasto on ihastuttava. Kiitos Unelma, kiva kuulla taas että tykkäät näistä postauksista❤️Mitäköhön muutoksia, en ole itse niitä huomannut. Hyvää joulun odotusta sinulle🎄❤️

   Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...