torstai 10. helmikuuta 2022

Puiston iloja

Aksiskauris  puiston ensimmäisessä  eläinnurkkauksessa

Viileämmän  kauden ensimmäinen puistokierrokseni  Tel Avivin keskuspuistossa   tapahtui viime viikolla, viileänä  aamuna, joka myöhemmin vaihtui lämpimäksi sääksi.    Viimeksi olin puistossa  viime keväänä, silloin kun oli vielä tarpeeksi viileää., Kesällä  en  koskaan käy siellä.
Minulla on kodin vierestä  bussi ihan puiston viereen, lähellä tätä kohtaa mistä yleensä aloitan kävelyn. Matka ei kuitenkaan ole erityisen lyhyt, ja kestää ennenkuin pääsen perille. Tällä kertaa kävelin puistossa lyhyemmän reitin,   mutta ensi kerralla pitää sitten   kävellä se pidempi reitti. Talvella puisto on niin ihanan vihreä,  ja syy miksi en käy tuolla kesällä on se että silloin kaikki tuo luonnon vihreä on poissa.   Puiston puissa asuu suuri määrä  kauluskaijoja, jotka osaavat olla tosi äänekkäitä.
Ihan lähellä edellisen kuvan aluetta sijaitsee puiston vanhempi eläinnurkkaus, josta on kiva aloittaa kävely. On ankkoja, ja muita lintuja sekä pari emustrutsia,  jotka liikkuivat niin nopeasti ettei niitä saanut kuvattua.
Pulleita kanoja ja kalkkunoita. Tämä vanhempi eläinnurkkaus on jaettu kahteen aitaukseen,  ja toisessa aitauksessa on   emu, joka yleensä   vahtii siellä olevia    aksiskauriita.
Näin aitauksessa ensin vain emun, ja luulin että  aksiskauriit oli viety muualle, mutta ne olivatkin eri nurkassa.  Huomasin että näille oli tullut perheenlisäystä , ja siellä oli yksi aivan pieni  kauriin vasa.
Zoomaus ei auttanut sillä pieni vasa pysyi tiiviisti emonsa suojassa.  Suloisia nämä "bambit".
Huomasin että  pyörä-ja jalankulkijoiden tie oli nyt paremmin eroteltu toisistaan.  Olisko se ollut  viime talvena tai sitä edeltävänä talvena kun vahingossa kävelin  väärällä puolella ja raivostunut pyöräilijä melkein törmäsi minuun. No nyt  on selvempää....
Aamulla varhain puistossa näkee paljon  kävelijöitä, pyöräilijöitä ja  juoksijoita. 
Ja myös voimistelijoita.
Tässä kohtaa  joki on jakautunut niin että keskellä on tuo saareke, ja sen takana myös jokea.  Yleensä  käyn tuollla saarekkeen puolella   keräämässä villiyrttejä,  kuten villisinappia,  mutta  niiden aika ei ole vielä.
Kävelen kohti siltaa ,  jonka kautta pääsee saarekkeelle,   ja joen toisella rannalle.   Koska teen lyhyemmän reitin,  kävelen toiselle puolelle sillan kautta. Sillan yläpuolella  kulkevat autot ja bussit.
Sillan keskiosasta näen alhaalla olevan , kiinalaiselta näyttävän kalastajan.  Joen vesi on sateiden jälkeen niin mutaisen näköistä  etten kyllä onkisi tuolla,  enkä edes tiedä miten tuolta tulee kalaa,  mutta kai sieltä jotain tulee.
Joen toisella puolella on jo vähemmän luonnonvaraista aluetta, ja nyt ollaan jo   asuinalueen lähellä.
Ruohikolla näen afrikanhanhen,  joka ei näytä pelästyvän vaikka tulen aika  lähelle.
Kaunis lintu. Puistossa on myös sakaaleja, mutta nyt en nähnyt niitä.
Joen reunalla on tuttuja sorsia ja muita vesilintuja; osa syvässä unessa.
Lisää vesilintuja.
Voi anteeksi ,herätinkö sinut,,,
Puiston uudemmassa  eläinnurkkauksessa  näen  emustrutsin ja nubianvuohen.  
Eläinnurkkauksen vieressä on lasten leikkikenttä,  ja tämä karhu,  johon päättyykin kierrokseni puistossa tällä kertaa.

22 kommenttia:

 1. Tuo ankka näyttää todella vihaiselta!

  Kiitos kävelyretkestä ja opastuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:Todellakin näytti vihaiselta, ja mietin että herätinkö sen;D Kiva että olit mukana virtuaalisesti, ja hyvää viikonloppua SusuPetal:)

   Poista
 2. Afrikanhanki tosi erikoisen näköinen. Hienon näköinen puisto kuva nr 2. Upeita kävely matkoja sielä. Kivaa viikon loppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika:Afrikanhanhi on kyllä jännän näköinen, ja sillä tosi kauniin väriset sulat:) Puisto on todella ihana, ja nythän tein vain lyhyen kierroksen, eli monta paikkaa jäi näkemättä , tosin olen tainnut joka vuosi laittaa uuden postauksen puistosta tänne. VÄhän kadehdin noiden puiston lähellä olevien talojen asukkaita, jotka pääsevät tuonne vain katua ylittämällä. Kivaa viikonloppua sinullekin Ulrika:)

   Poista
 3. Kiitos ihanasta puistokierroksesta. Nuo kauriit on kyllä ihan omia suosikkeja. Ihanaa kun tuollaisiin puistoihin pääsee käymään <3
  Kaunista viikonloppua sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OUti:Kiitos, ja kiva että olit virtuaalikierroksella mukana:) Minäkin tykkään niin noista kauriista, on kyllä pakko aina tuolla mennä niitä katsomaan, ovat niin suloisia. Tuo puisto on ihan mahtava, ja onneksi pääsen bussilla suoraan tuonne, vaikka matkaan meneekin aikaa. Kaunista viikonloppua sinullekin Outi.

   Poista
 4. Olipa kiva kierros! Ja niin vihreää!! Meillä sitä lunta riittää varmasti vielä pitkään.

  Kauriit ovat minunkin suosikkejani ja olet saanut niistä monta kivaa kuvaa. Vihainen ankka muuten taisi todella kärsiä univajeesta, kun noin hermostui ;). On varmasti miellyttävää lähteä katuvilinästä kävelyretkille vihreisiin ja väljiin maisemiin. Ja oli kiva päästä virtuaalisesti mukaasi, kiitos :)
  Kivaa viikonloppua sinne Jael<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena: Kiitos;) TÄällä onkin vielä niin vihreää, ja se on minulle vuoden ihaninta aikaa:)
   Kauriit ovat kyllä niin herttaisia eläimiä, ja sen takia niin suosittuja. Kiitos, nyt ei ollut se emustrutsi häiritsemässä niin oli helpompi kuvata näitä:) Hih, varmaankin kärsi tuo ankka univajeesta, kun oli noin raivostunut;D Tuo puisto on kyllä ihana paikka jos haluaa jotenkuten nähdä luontoa ja päästä pois kaupungin vilinästä. Kiitos että olit mukana virtuaalisesti:) Ja hyvää alkanutta viikkoa sinulle.

   Poista
 5. Onpa kiva puisto ja niin paljon mielenkiintoista nähtävää. Varmasti ihana levähdyspaikka, kun haluaa paeta kiireistä kaupungin keskustaa.
  Hyvää viikonvaihdetta Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe: Tosi ihana ja valtava puisto ,jos jaksaa kävellä koko puiston . Ja ihanaa että on nuo eläimet siellä. Talvella lempipaikkani, oikea keidas. Kiitos samoin sinulle , hyvää tiistai-iltaa.

   Poista
 6. Kiva kävelyreitti. Polkupyöräraivoakin on :) Täällä puhutaan näin talvella laturaivosta ;)
  Viihtyvätkö eläimet puistossa?
  Hyvä, että on jätetty vihreitä alueita vaikka rakentaminen onkin teillä kovin aktiivista.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa:Ihan paras kävelyreitti:) Juu täällä sitten polkupyöräraivoa kun ei latuja;D
   Kyllä näyttävät hyvin viihtyvän eläimet tuolla, ovat kaikki hyvinvoivan näköisiä. Täällä nämä puistot kyllä tärkeitä henkireikiä kun on rakennettu aika tiheästi, kun ei ole niin paljon tilaa. Kiitos, ja oikein hyvää tiistai-iltaa sinulle.

   Poista
 7. Mainiot kävelypaikat katsella kaikkea kivaa.
  Huh huh - vihainen ankka.
  Siron herkän kauniita bambeja 💕

  VastaaPoista
 8. Ei kun lisäänkin tämän seurattavaksi, ruokablogia katsellessa tulee aina turha nälkä, ääsit toimii ilman nälän tunnetta;DD

  VastaaPoista
 9. Nääpistin kolme kuvaa. Termi tarkoittaa että tallensin kopion tiettyyn kansioon jonka laitan pyörimään kun kuuntelem musiikkia, ettei kone mene kiinni. En siis julkaise, kopio, monista, käytä kuviasi missään muussa tarkoituksessa kun ed. mainitussa.

  Nuubianvuohi piti ottaa kun on kiinalainen merkki vuohi ja afrikanhanhi oli vaan niin söpö. Axis-kauriin otin samsasta syytä kuin vuohen , se on taasen länsimerkki. Plus ihan älyttömän söpö!! Söpöyttä ei ole koskaan maailmassa liikaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sus:Ihan ok kuvien suhteen, ja kiitos että kerroit. Monethan ei niin tee.. Ja voit kyllä käyttää niitä muurenkin, jos mainitset kuvaajan.
   Juu söpöyttä ei koskaab liikaa❤️❤️🦌🦆🦆ja ongan nuo kaikki hurjan söpöjä, etenkin nuo kauriit🦌🦌Mukavaa sunnuntaita sinulle, täällä sunnuntai on jo viikon 1 päivä

   Poista
 10. Sielläpä on nyt elämää :) Söpöjä nuo kauriit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melissa:Tuossa puistossa kyllä riittää elämää ja söpöilyä:)

   Poista
 11. Rakastan tällaisia puistoja, joissa on kaikenlaista tutkittavaa. Eläimet ovat iso bonus! :-) Noita samoja kaijoja taisi olla Espanjassa, ja me ukkelin kanssa tykästyttiin niihin kovasti. Niiden säksätystä oli hauska kuunnella.

  Kiitos kivoista kuvista! <3

  VastaaPoista
 12. Kiva kierros.... kiitos. Teillä on siellä ihan lähellä asutusta kaikkea kivaa...on kauniita puistoja, eläimiä. Onhan meilläkin mutta kaikki missä on eläimiä taitaa olla maksullisia ja meistä kauempana niihin pitää mennä jo autolla.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...