maanantai 28. helmikuuta 2022

Potentiaalista kauneutta

Hyvää helmikuun  viimeistä iltaa:)  Kännykkäni kuviani selaillessa huomasin että  minulla oli aika monta  huonoista rakennuksista otettua kuvaa,  joten päätin tehdä niistä postauksen. Yleensähän olen laittanut tänne kuvia   ihastuttavista vanhoista kunnostettavista  taloista,  mutta vielä löytyy kaupungin sydänalueelta monta kunnostettavaa  vanhaa taloa, joita ei saa purkaa, vaan pitää kunnostaa. Tämä ensimmäisen kuvan talo  on kulmassa , josta vasemmalla  alkaa kävelykatu,  ja oikealla puolella alkaa  torikatu.  Talo tosiaaankin kaipaisi vähän maalia pintoihin ja muutenkin kunnostusta,  etenkin kun se sijaitsee niin tärkeällä  ja keskeisellä paikalla.
Kävelykadulla, joka viimeisen vuoden aikana ollut vain osittainen kävelykatu,  on monta upeaa kunostettua taloa, mutta vielä riittää taloja joita ei ole kunnostettu, kuten tämä talo, Kadun lähes kaikki kaupat ovat kangas-tai käsityötarvikekauppoja.
Yksi kadun  taloista on kunnostusvaiheessa.

Viereisellä kävelykadulla  on tämä röttelö, josta piti tulla  putiikkihotelli, mutta  korona pilaisi suunnitelmat.  Tässä ei taida nyt olla asukkaita, mutta katutaitellijat ovat koristelleet talon seiniä.
Saman kävelykadun varrella on tämä talo,  jonka tekee mielenkiintoiseksi se että kaupunki vaati talon ulkosivun kunnostusta. Vielä ei sellaista ole aloitettu...
Tämäkin talo kaipaa kunnostusta.
Saman kadun toisessa  päässä on suuri rakennus,  josta piti tulla hieno asuintalo, lisäkerroksineen, mutta tässäkin korona pilasi suunnitelmat. Pitkässä talossa on kaksi talonumeroa, ja talon  katutasossa  on yhdessä kohtaa  jazz-klubi.
Toinen puoli taloa.
Jazz-klubin  lisäksi katutasossa on myös baari,  jonka edessä kaikenlaisia hassuja kyhäelmiä.,
Taidetta tämäkin;D   Rakennus varmaankin kunnostetaan jossain vaiheessa, ja  silloin varmaan sekä jazz-klubi sekä baari joutuvat etsimään uuden kodin .
Kissatkin viihtyvät talon edessä.
4 &5 shotin tarjouksia baarissa.
Lähellä oleva rähjäinen talo.
Talo jossa kunnostus alkanut.
Saman talon kulma.

 Tuo kulmatalokin kaipaa kunnostusta.
Tämä röttelö on ollut tässä kunnossa jo vuosia.  Viereiset talot on kunnostettu,   mutta tämä on edelleenkin kunnostamatta. Ehkä koska takana ei ole tilaa rakentaa.

Tämä viikko on ollut surullinen , sillä ystäväpariskunta tästä talosta muuttivat eilen toiseen kaupunkiin, joka ei lähellä.   Heillä  on  3 kissaa, ja eilen autoin hieman  muuttamisessa , ja veimme 2 kissaa uuteen kotiin.  Iltapäivällä  he halusivat  viedä  kolmannen kissan uuteen kotiin,  mutta pelokas kissa piileskeli jossain. Minulla on  avain vanhaan asuntoon,  ja illalla näin kissan- Aamupäivällä onnistuimme  siirtämään kissan kuljetuslaatikkoon,  mutta kissa  onnistui myöhemmin aukaista kuljetuslaatikon    oven ja piiloutui  jonnekin. Yritän myöhemmin illalla mennä asuntoon ja saada kissan kiinni, mutta kissa on muutenkin pelokas ja ihan paniikissa , joten epäilen että löydän sen.  Uusien asukkaiden pitäisi muuttaa asuntoon ylihuomenna,  joten jos kissaa ei löydy, edessä on ongelma...

Edit. Eilen klo 23 menin asuntoon, ja kissa oli tullut ulos piilopaikastaan, ja oli olohuoneessa. Puhelin sille hiljaa, ja sain otettua Jerryn syliini. Oli pakko sulkea Jerry yöksi kylpyhuoneeseen. Aamulla muistin että minulla Bambin vanha kantokassi, ja saimme laitettua väsyneen kissan siihen. Nyt kissa on matkalla uuteen kotiin🐱🙏 (entisten naapurieni uuteen kotiin, 2 muun sinne jo viedyn kissan lisäksi)

Eilen kun olin pariskunnan uudessa asunnossa, muuttomiehet toivat sinne ensimmäisen kuorman. Toinen muuttomies oli ukrainalainen ja toinen venäläinen, joka vastustaa sotaa. Ukrainalainen kertoi että hänen ex-vaimonsa muutti takaisin Ukrainaan lasten kanssa eron jälkeen, eivätkä he ole paenneet sieltä. Niin surullista mitä tapatuu näinä päivinä😢

Hyvää maaliskuuta teille:)

18 kommenttia:

 1. Kunnostamalla noista rakennuksista tulisi upeita. Toivottavasti kissa löytyy ja pääsee uuteen kotiin perheensä luo. Hyvää alkanutta maaliskuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanne: Todellakin niistä tulisi nättejä kuin karamelli kun ne kunnostetaan, mutta se kunnostaminen on tosi kallista. Kissa onneksi löytyi , ja matkusti tänään uuteen kotiinsa:) Kiitos samoin sinulle hyvää alkanutta maaliskuuta ja kevään odotusta.

   Poista
 2. Kivoja pieniä kauppoja kävelykadun varrella, Käsityökaupat ois erittäin mielenkiintoisia!!
  Kivaa viikon alkua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika: Tosi kivoja kauppoja, etenkin sellaisille jotka hyviä käsitöissä, tuolta löytyy ihan kaikkea sellaiseen.Mua aina harmittaa etten ole niin hyvä siinä. Tack det samma Ulrika och ha en fin vecka samt en bra mars.

   Poista
 3. Rähjäinenkin voi olla kaunista. Kunnostaminen olisi tietysti välttämätöntä, että nuo kaunokaiset voisivat jatkaa elämäänsä ja kaunistuttaa katuja edelleenkin. Sitä paitsi asunnoissa turvallisuus menee varmaan esteettisten arvojen edelle. Kiitos hienoista talokuvista.
  Voi kisu parkaa. On raukka tietenkin ihan paniikissa. Onnea pelastusoperaatioon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena:Tosiaankin voi olla. Kunnostaminen on niin kallista, ja kaupunki on hyvin tarkka myös rakennusmateriaalien suhteen näissä suojatuissa taloissa, joten kestää ennenkuin joku yritys ottaa talon kunnostettavaksi. Myös korona esti monta uutta projektia, ikävä kyllä. Kiva kuulla että tykkäsit:)
   Kisu on onneksi nyt uudessa kodissaan. Oli kyllä aikamoinen operaatio, mutta sain sen eilen kiinni ja suljin yöksi kylppäriin,josta kissan sai sitten helpommin laitettua kuljetuslaatikkoon. Kaunista maaliskuuta sinulle Leena.

   Poista
 4. Rapistumisen estetiikkaa kuvissasi. Kaunista ja mielenkiintoista arkkitehtuuria.

  Toivottavasti kissa löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal: Estetiikkaa löytyy myös näistä taloista, kunnosta huolimatta. Lähes kaikki kuvan talot ovat satavuotiaita ja sinne päin.
   Kiitos, Jerry löytyi ja on nyt uudessa kodissaan , jonne kaksi kissakaveria muutti jo toissapäivänä.

   Poista
 5. Surku näitä taloja. Ajatella, että rakennetaan pieteetillä tuommoisia upeita rakennuksia, ja sitten niiden annetaan vain rapistua. :-(

  Mutta katutaide oli upeaa, varsinkin tuo limukoreista ja muista kyhätty "taideteos". :-D

  Voi kisuparkaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu: Talot ovat hieman yli satavuotiaita tai vähän alle , suurin osa näistä, ja kun kunnostaminen on superkallista ja kaupunki valvoo että käytetään tiettyjä rakennusmateriaaleja, niin kunnostaminen ei ole ihan jokaisen rakennusfirman aluetta, vaan mukana pitää olla myös sellainen arkkitehti joka erikoistunut vanhojen talojen kunnostamiseen. Näitä ei kannata kunnostaa ellei saa rakentaa lisäosia tai lisäkerroksia, ja yleensä kustannusten vuoksi taloihin tulevat asunnot ovat sitten ihan vain paksujen lompakkojen omistajille.
   Katutaide todellakin upeaa, ja aika hassu tuo baarin taideteos;D
   Kisu on nyt uudessa kodissaan, mutta aika traumaattinen kokemus oli muutto Jerry poloiselle.

   Poista
 6. Jazz-klubitaloon voisin muuttaa! Tykkään kun on erkkereitä, muita ulokkeita, geometrisiä koristeita, että talossa on muutakin kuin neljä seinää ja katto, noin siis ulospäin. Hienoja, niin hienoaja rakennuksia. Pikku arkkitehtiiri minussa vallan innostui;)

  Runotorstai palaa Sujen kevääseen, Toivo eka sana, torstaina 3.3. postaus. Tervetuloa te, jotka kirjoitatte, ja te jotka tykkäätte lukea runoja, ja sen tapaisia esityksiä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sus: Tuo talo onkin tosi ihana, tosin taitaa olla sellaisessa kunnossa ettei asunnoissa oikein voi asua tällä hetkellä. Minäkin tykkään tuollaisista taloista,itse asun aika rumassa taatikkotalossa.
   Kiva että runotorstai palaa takaisin., Tulen sitten lukemaan:) Mukavaa marraskuuta sinulle.

   Poista
 7. Nuo vanhat talot on minusta niin kauniita. Niissä on aina jotain upeita yksityiskohtia.
  Mukavaa tiistaita sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 8. Erikoista ja todella kaunista arkkitehtuuria. Hienoja taloa, joita voisi hieman putsata, mutta ei missään nimessä hajoittaa, jos seinät vaan pysyvät pystyssä.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kuvista olipa mielenkiintoista katsella ja myös ihailla. Näistä tulee vielä upeita taloja. Mukavaa kuulla että kisu on löytynyt. Eikö he voinut ottaa näitä kisuja uuteen asuntoon mukaan.

  VastaaPoista
 10. Kauniita parvekkeita, ikkualuukkuja, ulokkeita, maalattuja laatoja.... Hienoa, että taloja remontoidaan, eikä hävitetä kokonaan.
  Sota on paitsi kansallinen kriisi, niin pääasiassa miljoonittain henkilökohtaisia kriisejä ja tragedioita. Kumpa tilanne rauhoittuisi, vaikka se ei viekään pois jo kärsittyä.

  VastaaPoista
 11. Kunnostettuna talot olisi kauniita, ei kannattaisi purkaa, jos ne ovat jo historialisen vanhoja.
  Onko siellä muuten kissat ja koirat vapaina?
  Säälittävää kun esim.venäjällä ne on vapaana.

  VastaaPoista
 12. Sun kuvat on kyllä upeita!!

  Mainostan hieman: Runotorstait ovat taasen alkaneet. Annan aina su - ti aikana sanan josta sitten torstaista keskiviikkoon aikaa kirjoittaa runo. tervetuloa lukemaan ja kirjoittamaan: https://sushuokailee.blogspot.com/2022/03/runotorstai-922-toivo.html
  Ensi viikon sana on Sininen

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...