tiistai 8. maaliskuuta 2022

Ennen naamiaishumua

Hyvää naistenpäivän iltaa: )  Lähiseudun jättimarketissa oli tänään normaalia enemmän kukkia ,  ja tässä vain puolet. Marketin kukkakaupan kassalla oli pitkä jono.
Ensi viikon loppupuolella täällä taas vietetään Purim-juhlaa,  ja  naamioasuja -ja tarvikkeita on ilmestynyt joko vaatekauppoihin  tai pop-up-liikkeisiin, ja niitä on monta keskustan alueella. Tämä kauppa on normaalisti ihan vaatekauppa , mutta joka vuosi sinne ilmestyy naamiaisasuja  purim-juhlan alla. Kaupan omistaja,  Rahamim,  myös pukeutuu hassusti joka vuosi, kuten tässä kuvassa;D
Suuri  purim-paraati on taas peruttu,  jo 3. vuosi peräkkäin.  Koronaluvut täällä ovat nyt niin alhaiset, että  ainoa rajoitus on maskipakko sisätiloissa,  mutta luvut olivat korkeat silloin kun  päätettiin perua  paraati, eikä sen järjestämiseen nyt enää ole aikaa. Viime vuonna laitoin koosteen  menneistä paraateista, täällä.
On valinnanvaraa mutta parhaimmat asut ovat aina niillä jotka osaavat itse valmistaa upeita naamiaisasuja.
Värikäs peruukki olisi kiva!

Halpiskaupan tarjontaa. Tässä kaupassa näin tosi upean  kokonaama-naamarin, ja mietin ostanko vai ei ainakin 5 minuutin ajan, mutta en ostanut.  Sen kanssa olisi pitänyt olla paljon muutakin, kuten värikäs   peruukki ja joku asu.
Askarteluliikkeessä oli esillä upeita   pantoja, ja tarvikkeet löytyivät kaupasta.
Kuten joka vuosi,  jättimarketissa oli valtava  valikoima erilaisia koreja.
Ja niiden vieressä erilaisia standeja, joissa  pieniä makeispakkauksia, joilla voi täyttää korin.  Purimina kun on  tapana antaa ruokalahjoja, ja myös muistaan vähävaraisia silloin ruokalahjoilla. Lapset  tuovat kouluun  pakkaamansa namikorin,  ja koreja vaihdetaan muiden kanssa.
Helpommalla pääsee  jos valitsee valmiin pakkauksen. Parhaimmat korit  ovat sellaisia joissa myös itse tehtyjä herkkuja , kuten  purim-juhlaan kuuluvat kolmion muotoiset, täytetyt pikkuleivät.

On millä täyttää korit.

14 kommenttia:

  1. Paljon Cosplay-kamaa, palaan myöhemmin, katsoin vain kuvat;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sus'Niin varmaan onkin.. Ensi viikon loppupuolella kadut sitten täynnä naamiaisasuisia ihmisiä🎭

      Poista
  2. Suomalaisena mulla ohuet hiukset, niin purimjuhlissa laittaisin paksun kiharan peruukin päähän, ois kerrankin paksut, kiharat ja pitkät hiukset :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulrika:Munkaan hiukset ei mitenkään vahvat, joten sellainen peruukki olisi kyllä aika hyvä👱

      Poista
  3. Tuttu väripläjäys sieltä :) Kylläpä vuosi kuluu nopeasti!
    Harmi, että tänäkin keväänä joudutte juhlintaa rajoittamaan, mutta kai tässä tilanteessa moni on valmis tekemään (tai jättämään tekemättä) melkein mitä vain, jotta lopulta tuokin riesa helpottaisi.

    Sitä paitsi vanhojen harmien lisäksi on kaikenlaista uutta huolta niin, että ilon aiheita olisi nyt tärkeätä löytää.
    Odottelen jo kuviasi naamiaisasuisista iloisista juhlijoista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena:Tosiaankin tuntuu että vuosi kulunut nopeasti. Täällähän oli alussa niin rajoittavat säännöt, kuten 100.metrin sallittu etäisyys kotoa, mutta nyt vain pakollisena maskit sisätiloissa. Kyllä varmaan harmittaa monia tämä 3.peruutus, etenkin kun syksyllä kirjoitettiin että vihdoinkin taas paraati 2 vuoden tauon jälkeen. Mutta sen sijaan sitten pienempiä tilaisuuksia ensi viikolla🎭Totta, mnaailma nyt niin surullisen sekaisin, joten kaikki ilonaiheet onneksi vievät sen ajaksi ikävät ajatukset pois. Minäkin odottelen että pääsee näkemään kivoja naamiaisasuja😁

      Poista
  4. Olisipa rahaa ja naamiaiset, päästelisin huolella hahmon kanssa;D Tykkää ostaa joko tarpeellista tai sitten krääsää. Purim sentään, vaihtolahjat on tylsiä... . Jokainen ostaa itselleen lahjukset!! Saa mitä haluaa eikä kaurapuuroa! Kauhia rrsiki väsätä oma makea kori, toisen makeat kun voi olla juurikin kauraproteiinipatukoita. Sujelle sokeria, jihuu! Ja kaakaota eli makeisia ja suklaata (että dopamiinit irtoaa).

    VastaaPoista
  5. Kiitos kuviesi väriterapiasta, Jael!

    VastaaPoista
  6. Niin ihanan piristäviä kuvia. Nuo kasvotimantit olisi niin ihanat.
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  7. Upeaa kukka- ja väriloistoa! Mietin itsekseni, miten tuo pukeutumis-/naamiaisjuttu toimisi täällä meillä ;D Varmaan tosi iloista väriloistoa ;D

    VastaaPoista
  8. Kylläpä vuosi meni äkkiä! Minusta tuntuu, että purim oli vasta äsken. :-D

    Olisihan siellä vaikka mitä asuja. Tuli mieleeni, että oletko sinä koskaan pukeutunut purimiksi? Värikkään näköinen juhla! Tulee vähän Intia mieleen. :-)

    VastaaPoista
  9. Ai hitsit, kun haluaisin tulla sinne viettämään monta asiaa. Purim on yksi :)

    VastaaPoista
  10. Värikästä kaikki, kukat kesän tuoksuja. Mutta mikä purim on ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pipsa:Todellakin värikästä:) Tuossda postauksessa olen laittanut linkin,joka johtaa suomenkieliselle Wiki-sivulla jossa kerrotaan Purimista...

      Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...