lauantai 19. maaliskuuta 2022

Purim oli ja meni

Yleensä jo ennen Purim-juhlaa kaduilla näkee naamioasuisia ihmisiä, mutta tänä vuonna jouduin kunnolla etsimään sellaista.  Syy löytyy ehkä säässä , sillä koko viikko on ollut normaalia kylmempi, ja tällainen pitempiaikainen kylmä sääilmiö   maaliskuussa  oli kuulemma viimeksi  72 vuotta sitten,  joten mitä suurimmalla todennäköisyydellä en enää tule kokemaan tällaista  maaliskuussa.   Tänään siivosin  kaappejani,   ja löysin aikaisempina vuosina   ostamani  naamiot,  eli  takana oleva turkoosi naamio, sen edessä oleva punainen naamio ja vasemmalla oleva musta naamio kultaisilla koristeilla. Ei tarvitse ostaa uusia naamioita tulevina vuosina.
Tiistaina, joka  oli viikon kylmin päivä, jopa niin kylmä että piti laittaa talvitakki päälle (talvitakkini täällä ei olisi tarpeeksi lämmin Suomen pakkassäitä varten...).   Aikaisin aamulla näin tämän pariskunnan  torin kahvikauppa/kahvipisteessä,  ja koska yöperhosella  oli vähän kylmä, ei hän voinut näyttää puvun kaunista yläosaa.  Led-valot hameen alla aika kiva idea:)
Seuraavana aamuna valitin kahvikaupan baristalle,  Itaille ,  etten ollut nähnyt juuri lainkaan naamioasuisia ihmisiä,  saati lapsia jotka menivät naamioasuissaan  kouluun tiistaina. Itai sanoi että  illalla keskustan kadut olivat täynnä naamioasuisia juhlijoita ja meno oli riehakasta.  Kuulemma myös torilla oli ollut jotain purimiin liittyvää. Monissa työpaikoissa järjestettiin purim-juhlia, ja työntekijät tulivat töihin naamioasuisina.  Mutta aamulla ei näkynyt juuri mitään...
Torstai oli varsinainen purim-päivä (Jerusalemissa , kuten muissa ennen muurien sisällä olevissa kaupungeissa  purimia vietetään seuraavana päivänä). Aamulla otin esille punaisen peruukkini,  ja kokeilin molempia uusia  naamioita . Oikeastaan tuo musta sopisi paremmin, mutta  peruukin ja naamion yhdistelmä tuntui niin epämukavalta että lähdin liikkeelle vain uuden hienon punaisen tukkani kanssa,  ja laitoin mustan naamion reppuuni.  Peruukki tuntui ihan hyvältä mutta   muutaman tunnin jälkeen  peruukki alkoi liikkua hieman päässä  ja jouduin koko ajan vetämään otsatukkaa alaspäin. Päätin mennä välillä kotiin,  jättämään peruukin sinne, ja tulla takaisin myöhemmin, toivossa että näkisin naamioasuisia ihmisiä. Bussissa  otsatukka valui koko ajan taaksepäin  , ja  jouduin koko ajan korjailemaan sitä,  ja kotiin tullessa   hieno tukka näytti  kaikkea muuta kuin hienolta.   Siitä oli myös irronnut jonkun verran "hiuksia".
Matkustin takaisin  Tel Avivin keskustaan,  ja bussin ikkunasta kuvasin nopeasti vähän tärähtäneen kuvan tästä Lumikista. Tai tuosta tuli Lumikki mieleen...
Kävelykadun alueella oli paljon ihmsiä, (monilla vapaapäivä) ja kahvilat olivat täynnä, mutta naamioasuisia ei pahemmin näkynyt. Joissain kohdissa oli niin paljon ihmisiä että koronalinko tuli mieleen,   ja koronaluvut ovatkin täällä lähteneet taas nousuun, ja  puhutaan jo 6.aallosta....
Kaikki ihan tavallisissa asuissa... Torstaina  oli vihdoinkin kauniimpi ja lämpimämpi päivä, mutta silti monet talvivaatteissa.
Tuo nainen oli hyvin värikäs, mutta en viitsinyt häiritä kolmikon juttelua.  Yleensä naamioasuiset ihmiset poseeraavat mielellään kuvaa varten.
Tässä ryhmässä oli sentään joillakin naamioasu.
Kun tulin torin ja kävelykadun edessä olevalle aukiolle , näin jotain mielenkiintoista:  liikkuvalla pallolla istuva mies alusasut päällään.  Pallolla istuva mies liikkui 3 kadun leveässä risteyksessä, ja ihmiset ryntäsivät lähelle kuvaamaan,  kunnes liikennevalot muuttuivat punaiseksi,  ja alkoi autojen tööttäily.
En kyllä tiedä mitä tuo esitti... Pallo liikkui tosi nopeasti ja hävisi pian näkökentästä.Edit.Kiitos Anu❤️Anun kommentista selvisi että tuo on Aviram  Carmeli joka aina Purim-juhlan aikaan järjestää jonkun hullun tempauksen. Nyt hän oli Miley Cyrus ja Wrecking Ball 🤣
Lähellä näin nämä kaksi naista tiukoissa PVC-haalareissaan.
Ei yhtäkään  naamioasuista tuollakaan...
Mutta naamioasukauppojen edessä oli jonoja...

19 kommenttia:

 1. Liikkuva pallo, ohhoh!

  No, onpas siellä "kylmä"! Nauti niin kauan kuin voit!

  VastaaPoista
 2. SusuPetal :oli kyllä aikamoinen pallo ja sen ohjaaja🤣
  Tämä talvinen sää maaliskuussa niin harvinaista herkkua että ihan pakko nauttia tästä. Kiitos❤️

  VastaaPoista
 3. Voi jestas tuota pallolla huristelevaa miestä. :-D Kaikkea sitä näkeekin.

  On kyllä tosi tyhjän näköistä kaduilla, ja naamioasuisiakin saa melkein hakemalla hakea. Mutta olipa kiva nähdä sinut peruukissa ja naamioissa. Ihana olet. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:aikamoinen pallo tosiaankin, ja Anun kommentista selvisikin että tuolla tyypillä joku unohtumaton tempaus joka purim.
   Kiitos Satu ihanainen❤️

   Poista
 4. Tuo pallotyyyppi vie kyllä voiton;D No, puriko M? (sorry en voi vastustaa;) Vähän taisi sää lässäyttää bileitä, tai sit sun ajoitus oli pielessä, parempi onni ensi vuonna, myös peruukin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sus:tuo pallotyyppi oli kyllä unohtumaton ja kuulemma joka purim kohauttaa jollain hullulla tavalla🤣
   Hmm, mikä on M?
   Mä luulen että se oli tämä "takatalvi" joka lässäytti tämän vuoden Purim-tunnelman. Kiitos, piää etsiä kestävämpi peruukki, mutta tuo väri ihana❤️

   Poista
 5. Eikos tuo pallomies ole se tyyppi joka joka vuosi tekee jotain tosi erikoista, lentavia mattoja ym. Aviram Carmeli kai hanen nimensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu:Kiitos, sehän onkin hän, ensimmäistä kertaa tuli vastaan. Kai hän oli tänä vuonna sitten Miley Cyrus🤣🤣

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Ulrika:Kiitos❤️Ihanan punaiset hiukset kyllä tuossa peruukissa

   Poista
 7. Upeat naamiot ja peruukki sinulla! Olisipa kiva itsekin joskus osallistua kunnon naamiaisiin, vaan eipä ole tullut osallistuttua. Koleus ei kuvistasi välity, ihanan aurinkoista ja värikästä. Huvittava tuo puolialaston ”palloilija” :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia: Tuo peruukki on kyllä ihanan värinen, olisi pitänyt ehkä laittaa jotain pinnejä että se olisi pysynyt kunnolla päässä:D Tämä juhla on kyllä kiva, koska jokainen voi osallistua ja olla vaikka kuinka hassu . Nuo kuvat otin torstaina , päiväsaikaan, kun oli aika lämmintä, mutta aamulla aikaisin ja illalla on ollut aika kylmää. Hih, siinähän on aika hauska versio Miley Cyryksen Wrecking Ball-laulusta;D

   Poista
 8. Mietin, että oliko pallolla omat jalat piilossa ja oliko nuo irtojalat. ;) yläosa on hieman outo...
  Mutta superladyt! wau!
  Aika menee niin nopeasti nykyään. ensin odotetaan jotain ja sitten se onkin jo ohi.
  Ehkä sielläkin on jo lämpimämpää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa_Nuo oli kyllä miehen ihan omat jalat, ja joku systeemi tuolla pallolla joka sai sen liikkumaan , ja vieläpä tosi nopeasti. Tuon miehen luomat hahmot aina jollain liikkuvalla alustalla, kuten lentävällä matolla ym . ym. Yläosaa minäkin ihmettelin ennenkuin tajusin että siinä oli versio Miley Cyruksen kappaleesta;D TOtta, aika kuluu melkein liian nopeasti.
   Täällä on vielä tällä viikolla , ainakin viikonloppuun saakka, normaalia viileämpää, mutta sitä seuraavalla viikolla sääennusteen mukaan jo helteitä, huh..

   Poista
 9. Ihan hauska idea tuo Wrecking ball ja Miley :D Olipa harmillista, että et tänä vuonna nähnyt samanlaista pukujuhlaa kuin aiempina vuosina.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 10. Kylläpä sopi hienosti sinulle nuo punaiset hiukset! Arvasin!!
  Kiinnostavia kuvia oli taas kiva tutkia ja ihmetellä iloista menoa. Muistelin samalla Hollannin karnevaaleja ja tuli myös Suomen vappu mieleen. Jokaisessa noista juhlista on jotain ihan omintakeista ja erilaista, mutta kaikkialla ihmiset näyttävät nauttivan rooliasuistaan ja siitä että edes joskus saa heittäytyä kunnolla hulluttelemaan.
  Kivaa alkavaa viikkoa Jael!

  VastaaPoista
 11. Purim oli pakko googlata ja wikipedioida - kiitos!! Oikea ilon ja riemun juhla - aitoa heittäytymistä ja ihanaa, että väkeä jo liikkeellä, taisi pari vuotta olla vielä vähemmän karnevaali-iloa kaduilla.
  Itse olen ollut mukana (suu auki ihmetellen ja valokuvaten) Kawadi ja Thaipusam-juhlia/kulkueita seuraten.
  Onhan meilläkin Wappu, mutta niin minimalistinen aikuisten heittäytymisten osalta... enemmän näkee pukeutumista päiväkodeissa varhaiskasvattajille, kun ilahduttavat lapsia! Kevätmieltä iloista ja lämpöä - sitä Suomeenkin jo odotellaan!

  VastaaPoista
 12. Ihanat nuo sun naamiot ja ihania asuja <3

  VastaaPoista
 13. Ihanaa hassutusta ja värikylläisyyttä 💚💜💗

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...