perjantai 5. elokuuta 2022

Elokuu on kuuma


Huh huh kuumaa kosteutta, 💩Elokuu toi tullessaan hikisen sÀÀn, joka kestÀÀ vielĂ€ pitkÀÀn. Perjantai on tÀÀllĂ€ viikonlopun ensimmĂ€inen pĂ€ivĂ€, ja aamulla aikaisin matkustin bussilla keskustaan ruokaostoksille. BussipysĂ€killĂ€ suloinen Vili sai ajan kulumaan đŸ˜».
Tiistaina kÀvin Tel Avivin keskustan vanhassa kauppakeskuksessa, joka aina yllÀttÀÀ, ja tÀllÀ kerralla nÀillÀ vÀrikkÀillÀ paperivarjostimilla
Sinne oli myös ilmestynyt tĂ€llainen huone, joka oli suurimmaksi osaksi tehty kierrĂ€tysmateriaaleista, ja johon oli tullut inspiraatio Tolkienin Hobitti - kirjoista. 
Kauppakeskuksen 2 osan vĂ€lissĂ€ olevassa galleriassa oli uusi nĂ€yttely. 
Viime kuussa kauppakeskuksessa avattiin suuri Lego - kauppa, ja silloin kaupan edessĂ€ oli pitkĂ€t jonot. 
En tiennytkÀÀn ettĂ€ Lego-kaupassa voi ostaa palikoita erikseenkin, joko pieneen tai suureen mukiin ahdettuna, niin paljon kuin niihin mahtuu. 
Kaukaa luulin tĂ€tĂ€ julisteeksi. mutta lĂ€heltĂ€ katsottuna huomasin ettĂ€ se oli koottu Lego-palikoista. Kaikkea niistĂ€ voikin tehdĂ€.... 
Saman kadun naapurini 4 kissasta kaksi:Grey ja Lilo. 2 muuta kissaa ovat niin sĂ€ikkyjĂ€, ettĂ€ olen nĂ€hnyt ne viimeksi joitakin vuosia sitten, kun olivat vielĂ€ pentuja. Grey, tuo pöydĂ€llĂ€ oleva kissa, oli pikkuruinen penturÀÀpĂ€le, jonka emoa ei löytynyt, ja jonka toin Evelynille, sen jĂ€lkeen kun hĂ€nen Kai koiransa oli kuollut. 
Greyn jĂ€lkeen Evelynin tytĂ€r löysi ulkona vielĂ€ 3 hylĂ€ttyĂ€ kissanpentua, joten heillĂ€ nyt 4 kissaa. Kun Bambi oli vielĂ€ elossa, Grey oli ainoa jonka nĂ€in mutta joka sĂ€hisi jos tulin liian lĂ€helle. Nyt sekĂ€ Grey ettĂ€ Lilo ovat tehneet lĂ€hempÀÀ tuttavuuttađŸ˜»đŸ˜». 
Grey on komea suuri kissađŸ˜œ. Evelynin olen tuntenut koko tĂ€llĂ€ kadulla asumisen aikana, eli silloin kun Bambi oli vielĂ€ pentuiĂ€ssĂ€, ja Evelynin Kai mopsi elossa, ja koirien kautta tutustuimne. Evelynin terveys ei enÀÀ ole yhtĂ€ hyvĂ€ kuin ennen, ja erityisesti kĂ€vely ei suju samoin kuin ennen, ja kun Evelyn kysyi, voinko auttaa hĂ€ntĂ€ 3 kertaa viikossa, suostuin, sillĂ€ lisĂ€tulo on tarpeen. Evelyn on saanut paikalliselta Kelalta tietyn mÀÀrĂ€n tunteja, avustajaa varten. LĂ€hinnĂ€ hĂ€n tarvitsee sellaista jos pitÀÀ mennĂ€ jonnnekin ym. 
Kotitaloa vastapÀÀtĂ€ oleviin 2 vanhaan, 4-kerroksiseen hissittömÀÀn taloon tehdÀÀn suuria muutoksia, kun niihin lisĂ€tÀÀn 3 kerrosta, hissit, parvekkeet, lisĂ€huoneet(turvahuone) sekĂ€ pihan tilalle asunnot omalla puutarhalla. Asukkaat asuvat taloissa remontin aikana, jonka pitĂ€isi kestÀÀ 2 vuotta, mutta, saavat maksutta uudennĂ€köisen talon, parvekkeen ja turvahuoneen. Kamalaa meteliĂ€ tulee vĂ€lillĂ€ tuolta ja vaikka oma asuntoni ei samalla puolella, niin hiekkapölyn mÀÀrĂ€ selvĂ€sti lisÀÀntynyt. 
Valmiina talojen pitĂ€isi nĂ€yttÀÀ tĂ€ltĂ€. Olisin iloinen jos meidĂ€nkin taloon tehtĂ€isiin tuollainen muutos, mutta meidĂ€n kadulla ei 7-kerroksisiin taloihin sellaista tehdĂ€. 
Lopuksi pĂ€ivĂ€n asu. Kun on kuumaa ja kosteaa, tĂ€llainen hieman löysĂ€ puuvilla-pellavamekko on kaikkein mukavin. TĂ€mĂ€kin postaus on tehty kĂ€nnykĂ€llĂ€, ja tĂ€ytyy sanoa ettĂ€ se on helpompaa kuin ennen, sillĂ€ joskus aikoinaan kĂ€nnykĂ€llĂ€ postailu oli tosi vaikeaa. 

Kaunista viikonloppua ❤️

16 kommenttia:

  1. Ihana mekko, vĂ€ri, materiaali, malli, pituus 💙 Legojen ihmeita, wow.
    TeidÀn ympÀristöissÀ aina niin pirteÀÀ ja vÀrikyllÀistÀ.
    HyvÀÀ viikonloppua 💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita:Tuo mekko onkin suosikkini, ja tykkÀÀn niin sekĂ€ materiaalista ettĂ€ vĂ€reistĂ€đŸ’™Tuo Lego-kauppa kyllĂ€ tosi upea, ja siellĂ€ on kaikenlaisia legopalikoista rakennettuja juttuja. VĂ€rejĂ€ tosiaankin riittÀÀ tÀÀllĂ€đŸ’™❤️đŸ’šđŸ§ĄđŸ’›đŸ’œđŸ€Ž
      Kiitos samoin sinulle Rita hyvÀÀ viikonloppua

      Poista
  2. Tosi kaunis mekko! Ja hattu!! Siis koko daami!!!
    Postauksesi oli taas taattua Jaelia: vÀrejÀ, suloisia kissoja ja rakennuksia.
    On kyllÀ aika mielenkiintoista, ettÀ taloja korjataan tuolla tavalla. Asuminen taitaa kunnostuksen aikana olla aika tukalaa... mietin vaikkapa pakollisia vesi- ja sÀhkökatkoja, meteliÀ ja pölyjÀ. MeidÀn kotitalossamme Kruununhaassa oli kauan sitten putkiremontti, joka kesti 7 kk. Vedet olivat poikki ja usein sÀhkötkin. Jotkut olivat pÀÀttÀneet asua kodeissaan siitÀ huolimatta, mutta voin kuvitella ettÀ aika rankkaa oli. Taloyhtiön kellarissa oli tuona aikana yksi yleinen suihku ja se toimi silloin kun toimi. LisÀbonuksena taisi olla myös pari vessaa ja joillakin oli jonkinlainen kuivakÀymÀlÀ myös omassa asunnossaan. Remppamiehet tulivat ja menivÀt ja vaikka pölyeristeitÀ lÀpinÀkyvÀstÀ muovista oli kyhÀtty tilojen vÀlille, yksityisyydestÀ ei voinut puhua. Nostan hattua sitkeille sisseille. Me asustimme tuon ajan Kalliossa reilu 20 neliön yksiössÀ, johon myös yksi lapsistamme vÀlillÀ majoittui intti-lomillaan. Hassua, mutta nÀin jÀlkikÀteen muistelen aikaa lÀmmöllÀ.
    Kivaa viikonloppua sinne ja toivottavasti ainakin vilvoittavia tuulia kuumuuteen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena❤️Tuo mekko on tosiaankin ihana, ja niin mukava pÀÀllĂ€ tĂ€llaisella kuumalla kostealla sÀÀllĂ€.
      TÀÀllÀ korjataan vanhoja huonompikuntoisua taloja 2 tavalla:joko rakennus hajotetaan kokonaan, ja tilalle rakennetaan uusi, paljon isompi talo, joka on se parempi vaihtoehto, sillÄ asukkaat ssavat uuden talon, tÀysin uuden asunnon, eikÀ heidÀn tarvitse itse maksaa siitÀ mitÀÀn. Rakennuttaja saa sen verran uusia asuntoja, ettÀ se on hÀnelle kannattavaa. Toinen vaihtoehto on kyten naapurissa, eli talo kunnostetaan kokonaan ulkopuolelta, ja asukkaat saavat uudennÀköisen talon, hissin, turvahuoneen(ei aina) uudet yleiset tilat, ja rakennuttaja saa tarpeeksi uusia asuntoja myytÀvÀksi.
      Huh, putkiremonttikin in hurja juttu, minulla tuttuja jotka köyneet sen lĂ€pi, ja aika hermoille kĂ€ypÀÀ se onkin, onneksi pystyitte asumaan sen ajan muualla. Kiitos Leena, ja oikein hyvÀÀ viikonloppua sinullekin 💐

      Poista
  3. On kyllÀ tosi makea mekko ja varmaan ihanan viileÀ helteillÀ!

    LöydÀt meille esiteltÀvÀksi kyllÀ niin monia mielenkiintoisia ja ennen kaikkea vÀrikkÀitÀ paikkoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SusuPetal:Kiitos💙Tuo mekko oli löytö muutama vuosi sitten, ja aika edullinenkin, Tel Avivin vastetorilla. Harmi ettei sitĂ€ pientĂ€ kauppaa enÀÀ ole siellĂ„.
      Kiitos SusuPetal, Tel Aviv on siitĂ€ kiva kaupunki ettĂ€ aina löytyy jotain mielenkiintoista ja yleensĂ€ vĂ€rikĂ€stĂ€kin siellĂ€đŸ§ĄđŸ’šđŸ’œđŸ€Ž❤️💛💙

      Poista
  4. Sinun ja Creyn katseessa on paljon samaa... ;) Tauluista muutama kelpais seinÀile ja on se kivaa kun on pysÀkillÀ rapsu- ja ruokapalkkaisia viihdyttÀjiÀ ;DD hih!! tuli taas hyvÀ mieli, nÀihin sun postauksiin latautuu lÀhi-idÀn mollikkaa eli aurinkoa ;)

    VastaaPoista
  5. ElÀvÀinen postaus! Ihan ensimmÀiseksi tuli nÀytölle pehmeÀn pehmeÀÀ valkoista karvapeitettÀ. Oli pakko silittÀÀ ruutua. Upeasti kuvattu Vili kissa aivan lÀhituntumassa! En koskaan kyllÀsty lukemaan kissosta! Sinun kerronnassasi heistÀ on niin lÀmmin sÀvy,ettÀ tulen aivan onnelliseksi kissojen puolesta. PidÀn Israelista. Terveisin Kirsti, kolme kertaa Eilatissa lÀmmitellyt.

    VastaaPoista
  6. Miten kaunis mekko! Olet upea ilmestys!
    HyvÀÀ elokuuta kosteista helteistÀ huolimatta.

    VastaaPoista
  7. Oi miten upeita ja isoja kissoja niistÀ pienistÀ kissanpennuista on kasvanut.
    Sinun asusi on aivan ihana <3 Kaunista viikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  8. Hauskan laikukas vÀritys oikeanpuoleisella kissalla ja vasemmanpuoleisella menee hauskasti vielÀ tuolla jaloissa tuo tummempi vÀritys.
    Mukavaa, ettÀ voitte ystÀvÀsi kanssa auttaa toinen toistanne :)
    Tuo remontointi on tosiaan erikoista siellÀpÀin.
    MinÀ julkaisin pari viimeistÀ juttua puhelimella ja viimeiseen lisÀilinkin kuvia yms. Ei ollut ihan helppoa, mutta alkoi hiljalleen avautua. Onhan se kyllÀ hitaampaa ja hankalampaa, kuin isommalla koneella.
    Tuollaisen mekon minÀkin just tarvisin, kun on helteinen reissu tiedossa. Olen vÀhÀn huono mekkohenkilö, eli en oikein tunne itseÀni kotoisaksi. Sinulle sopii. :)

    VastaaPoista
  9. Kiva oli taas lukea postaustasi ja katsella kuvia! Ihana mekko sinulla. <3 Kuumalla tosiaan tuollainen löysÀ ja ohut mekko on ihan paras vaate.

    Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  10. Ulrika50v.blogspot.com7. elokuuta 2022 klo 20.30

    Paperivarjostin kuva on tosi tosi hieno :-)

    VastaaPoista
  11. Mekko nÀyttÀÀ tosi mukavalta, vÀrikÀs kaupunki luo iloa ja tuo "nokinenÀkissa" on veikeÀ.

    VastaaPoista
  12. Ihana mekko! <3
    -Eija P.

    VastaaPoista
  13. Voi kuinka postauksistasi tuleekaan hyvÀlle mielelle - oikeaa vÀriterapiaa kaikenlisÀksi - kiitos!!
    Legot vÀreittÀin - upeaa. Vastaavaa en ole nÀhnyt kuin Legomasters kisassa ja Tanskassa Legolandissa!
    Tunnelmallisia elokuun iltoja sinne kuumaan - meillÀ kosteus myös kaverina aina nÀin elokuussa vaikka ihanan lÀmmintÀ vielÀ onkin! Kaikki sÀÀt on kyllÀ ihania - kun on oikeat varusteet, kuten tulla tuo ihana ilmava mekko ja ladyhattu!!

    VastaaPoista

Vaikka nÀkyy ettÀ on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jÀttÀÀ vÀliin,se kummittelee tuolla enkÀ saa sitÀ pois...